суббота, 1 ноября 2014 г.

Vonkajšie kotlov: 10 otázok o hlavných

Keďže kotol zariadenia je väčšina zložitých a azda najdôležitejším prvkom inžinierske systémy krajiny domu, aby si to musí špecialistov.

1. V akom štádiu výstavby, alebo domov zlepšenie, je potrebné zvoliť vykurovacie zariadenia?

Keďže kotol zariadenia je väčšina zložitých a azda najdôležitejším prvkom inžinierske systémy krajiny domu, aby si to musí špecialistov. Najlepšie je kontaktovať, v štádiu architektonický návrh priniesť a ukázať vypracoval architekt projektu.

V tomto štádiu je už možné vybrať si najvhodnejšie pre váš kotol a potrebné vybavenie. A ak je to potrebné, prakticky bezbolestné upraviť projektu.

2. Na aké palivo sa môže prevádzkovať kotol? Čo je lepšie?

Samozrejme, stále kotol, v prvom rade by sme vychádzať z toho, aký druh paliva že to bude fungovať. To môže byť ako jeden druh - dodávka elektriny, plynu, kvapaliny (vykurovací olej, nafta) alebo jednotky ssd (solid (uhlie, drevo) palivo, dve a viac.

Výber závisí od viacerých kritérií: dostupnosť v oblasti budúcej stavbe domov, finančných možností, eco-priateľský prístup.

Elektrina je najdrahší, ale najviac pohodlné a ekologické palivo. Avšak, krajina-výstavba elektrické kotly sa používajú hlavne ako sekundárny alebo záložný zdroj tepelnej energie.

Jedným z dôvodov je, že doma, bežne 25-50 kW elektrickej energie, čo nie je vždy dostatočne zabezpečiť podporu života systém a všetky domáce spotrebiče.

Mali by sme nemali zabudnúť na špecifiká ruskej grid - napätie, elektrický prúd a jeho náhlej odstávok.

Plyn je jedným z najviac pohodlné a ekonomické energie. Aj s úradným (pripojenie na plynovod) a neformálne (získanie povolenia na pripojenie) náklady pracuje na tom kotol vyplatí sa oveľa rýchlejšie všetky "konkurentov".

Dieselové palivo - "vlajka-alternatívne" plyn. Na silu a efektivitu kotly pracujú na to nie sú horší plynu, ale viac náročné na prevádzku a údržbu. Hlavným problémom je to, že je potrebné obnoviť a udržať jeho rezervy. Pre kvapalné palivo kotol bude potrebné nainštalovať nádrž v kotle a tank-tank na ulici. Definitívnu plus je takmer úplnú nezávislosť jej majiteľ od vonkajších faktorov.

Pevné palivá sú najlacnejšie. Ďalší argument (ak sa bavíme o palivové drevo) v jeho prospech, je v nadväznosti na celosvetový trend prechodu na tzv. "obnoviteľných zdrojov energie,". A ešte viac sa často, aby ju využiť v prípade, že je nemožné prekonať problémy s nákupom alebo poskytovanie iných typov.

Je to pochopiteľné, vzhľadom na to, že účinnosť spaľovania, aj s najnovšími technológiami v takýchto kotlov relatívne malé. Okrem toho, potrebné skladovanie paliva. Automatické podávanie na kotly spotrebiteľa trieda nie je k dispozícii, takže musíte peci a Stoker, každých 12:00 vrhá do pece na uhlie alebo drevo, atď., a ešte mnoho známych výrobcov sú v jeho dosahu zariadenia pracujú na tento "archaický" paliva. Najmä v tomto roku spoločnosť Viessmann vydané funguje na drevný plyn generátor kotla Vitolig 150, vybavené modernej elektroniky. Procesu horenia je regulované regulátorom, na ktoré snímač teploty pripojený izby.

3. Ako vypočítať potrebnú silu?

Príslušný výpočet, ktorý berie do úvahy mnohé faktory (hrúbka stien a stavebný materiál použitý na ich konštrukciu, veľkosť izieb, výška stropov, presklená plocha, a tak ďalej ), môžu byť poskytnuté len špecialista.

Pre hrubým odhadom z nasledujúcej rovnice: pre vykurovanie 100 sq. m potrebovať 10 kW menovitý výkon.

Hlavným účelom vykurovacieho systému na vyrovnanie straty tepla doma v chladnom období, ktoré je množstvo tepla, ktoré sa "je" na ulici cez Okná a steny v horkej zimné mrazy. Podľa Neho ("Stavebné normy a pravidlá,") v našom regióne dizajnéri mali očakávať pokles teploty vonkajšieho vzduchu do -28 (0) C Keď priemerný izolácia stien v tieto dni tepelná strata na 1 sq. m plocha cca 80 až 90 wattov za hodinu.

To ich, a mali by byť nahradené. A nezáleží na tom, kto v tomto prípade vystupuje ako spotrebiteľ radiátory alebo, napríklad, systém teplej podlahy. Pre chata s rozlohou 300 štvorcových m v priemere majú o 30 až 35 kW. Je to celkom možné, že táto chata je vhodná kotla kapacita (vrátane 20% rezerva) 45 kW. Prirodzene, ďalších spotrebiteľov, napríklad, penzión na pozemku, bude vyžadovať viac energie.

4. Potreba položiť extra výkon pre ohrev teplej vody a vykurovanie bazénovej vody?

Vo vykurovacom inžinier sa nazýva koeficient súčasné akcie.

Dve súčasne otvoriť žeriavy bol teplej vody (cca 20 l za minútu), trvá približne 30 kW. Kapacita je dosť veľký. Ale dodatočných rezerv nie je potrebné. Prečo? V skutočnosti, kotla, bez ohľadu na to, súbor je spustený ohrievača vody alebo pripojený kotol, beží tak: ak nie je dostatok energie pre všetkých spotrebiteľov, on začne pracovať výhradne pre dodávku teplej vody. Od režime teplej úžitkovej vody má výrazný vrchol krátke trvanie, a tepelnej zotrvačnosti chata obrovský, zapínanie kotla vykurovanie a ohrev teplej vody na 20-30 minút pred žiadne nepohodlie nie je.

Vyhrievaný bazén, situácia je rovnaká. Na naplnenie bazéna vodou na správnu teplotu, je potrebné, v závislosti od jeho veľkosti a tlak vody, 1-2 dni. V tomto období bude strávil 15-20 kW za hodinu. Ale akonáhle sa voda zohrieva, ďalšie straty sú zanedbateľné, predstavuje len okolo 5 až 7 kW za hodinu. Moderné systémy na čistenie vody umožňujú meniť vodu v bazéne je nie častejšie ako raz za šesť mesiacov ročne. V dôsledku toho sa voda môže byť nahradený v lete alebo v mimo sezóny, keď vykurovacieho systému nie je potrebné vôbec, alebo beží v úspornom režime.

5. Čo kotlov lepšie - oceľ alebo liatina?

Na túto otázku možno odpovedať jednoznačne. Nie náhodou v rozmedzí od mnohých výrobcov patrí oboch týchto a ďalších. Hovoriť viac pravdepodobné, že účty pre niektoré technické a prevádzkové rozdiely.

"Tradičné" liatinových kotlov sú veľmi odolné, nie je vystavené korózii. Avšak, liatina - menej plastu ako oceľ, materiál, tak citlivé na tepelným nárazom a mechanickým poškodením.

Oceľové kotly odolnosť proti korózii pod (avšak, tu musíme urobiť poznámky: korózii - problém nie je ani tak zariadení kotla podľa kvality práce tých, ktorí majú sídlo, a regulovaný systém vykurovania). Ale oni sú silnejšie a ľahšie ako liatina.

Z hľadiska prenosu tepla a prenosu tepla medi výhry a železa a ocele. Ďalšou výhodou medi kotlov - štrukturálne jednoduchosti a preto spoľahlivosť. Predovšetkým sa používa štandardný Simi výmenníka tepla s vnútorný priemer 13 mm, takmer úplne eliminuje problém s teplotou varu (škálovanie) tepla-nosič. Jedinou nevýhodou je cena. Kotol obsahuje asi 70 kg 99% medi, ktoré, samozrejme, drahšie, ako iné materiály.

6. To, čo je najlepšie pre prípravu teplej vody z kotla alebo ohrievač vody?

Existuje niekoľko možností, ohrev teplej vody. Jeden z nich - inštalácie dvakrát okruhu zdroj tepla, prípravu teplej vody v toku výmenníka tepla. Výhody tejto metódy patrí kompaktný a relatívne nízke náklady na kotol, nevýhody - nemožnosť získať v tečúcej režim veľké množstvo teplej vody (zvyčajne veľkosť je obmedzená na 10 až 15 l / min ).

V tejto súvislosti viac pohodlné prostredie poskytuje ohrievač s vstavaný kotol, záruka on "dodávka" v 45-69 litrov teplej vody. Okrem toho, kotol menší strach z znečisteniu a stabilná prevádzka na nízky tlak a prietok vody. Nevýhody táto voľba by mala obsahovať veľké veľkosti a zvýšenej spotrebe paliva.

Avšak všetko závisí od konkrétneho modelu. Ako príklad, kotol TSS 1100 MAXI ponuky (beh na kvapalné palivo alebo plyn). Jeho rýchlosť prietoku výmenníkom tepla umožňuje prijímať až do 1500 l / h teplej vody(60 (0)). Mimochodom, kotol dizajn poskytuje pre inštaláciu troch elektrický výkon celkový výkon 18 kW, ktorý možno použiť ako doplnkové alebo alternatívne zdroj tepelnej energie na kúrenie.

A napriek tomu v prípade, keď je potrebné pre teplú vodu je dostatočne veľká, okrem jedného-alebo dvoj-tlak kotla často pripojiť externý (nepriame vykurovanie) kotla. Najobľúbenejšie jednotky v's objemom od 100 do 300 l, ale sú tu aj väčšie - až 1000 l

7. Použitý horák?

Ako sa ukázalo, kotol môže bez horáka. Aspoň tak hovorí francúzsky výrobca Auer Gianola, nedávno dodávky na ruský trh plynových ohrievačov Pulsatoire ("Pulsator"). Namiesto tradičného kontinuálne spaľovanie paliva, ktoré používajú ďalší princíp - pulzujúce turbulentné prúdenie, "prísť" rakety.

Materiály na tému

Namiesto srdca - plameň'každý kotol
Dajte si pozor na kotol mládež!
Tradičné spaľovače všetko je jednoduchšie. V závislosti na tom, čo paliva práce kotlov, inštalované na plyn, kvapalné palivo a v kombinácii napaľovačky diskov, ktoré môžu pôsobiť na jeden alebo iný druh paliva. Avšak, dizajn týchto horákov oveľa ťažšie, oni "priveredlivie" a výrazne drahšie, než je obvyklé. V štruktúre plynového horáka sú vzduchu (plyn je privádzaný do kotla pec v dôsledku nadmerného tlaku v plynovod) a ventilátor (vyžaduje sa pre spaľovací vzduch je vháňaný fanúšikov). Tam sú kvapalné palivo, len fanúšik.

K dispozícii sú jednolôžkové(fungujú na rovnakej úrovni moci) a dvojstupňový horák, ako aj zariadenia s modulácia (plynule regulované energie). Prečo to potrebujeme? Ako je známe, plný výkon kotla musí pracovať o p'piata časť vykurovacej sezóny. A pretože zadaný tepelného nosiča je podporovaná on-off horák, mimo tohto času rám kotol sa často je možné zapnúť / vypnúť. Preto, kotol bude trvať menej. V prípade dvojstupňového alebo modulované horák nielen predlžuje životnosť zariadenia, ale tiež je pomerne vysoká spotreba paliva.

Mimochodom, je tu ďalší dôležitý bod. Pri výbere plynového kotla, musí bezpodmienečne'uistite sa, že dávať pozor na také vlastnosti, ako nominálna a minimálny tlak plynu. Skutočnosť, že tlak v kufri potrubia je veľmi nestabilná. V zime to môže ", aby odpadu,", aby 5-8 MB (keď dal 13-20 MB). Ohrozuje nie len strata výkonu kotla, ale tým, nehoda, požiar, podporuje tlaku plynu, sedí na horák a spáliť ho.

Preto je žiaduce, aby vyzdvihnúť hrniec s najnižšou možnou minimálny tlak. Napríklad, pracovný tlak plynu na vnútornom atmosférický horák produkty Frisquet je 8 až 10 mbar, minimálne - 3 mbar. Kotly Baxi práce, keď paliva až 5 mbar, Lotte - 2, 5 mbar.

8. Čo je kondenzačný kotol?

To, kotly, ktoré využívajú viac energie sa vyrába zrážaním vodných pár obsiahnutých v produktoch spaľovania zemného plynu alebo kvapalné palivo. V pragmatický Západných spotrebiteľov týchto kotlov sú celkom populárne, ale propagáciu sľubné kondenzačná technológia na ruský trh donedávna to bolo nie celkom úspešné. Bolo to v dôsledku relatívne vysoké náklady na vybavenie a prípadne unpreparedness ruskej spotrebiteľa.

V súčasnosti však s príchodom menej drahé modely, dopyt rástol výrazne. Konkrétne môžeme spomenúť spoločnosti kotlov Rendamax. Jeho produktov v dôsledku nízkej rýchlosti napaľovania je viac dokonalé spaľovanie paliva, čo spôsobuje podstatné - až 70% zníženie emisií NOx a CO a teplejšie než konvenčné kotly. Ako výsledok - značnú úsporu paliva až o 30% a účinnosť až 98%.

9. Čo je automatizácie?

Automatické zariadenia moderných kotlov nielen vypnite kotol na ukončenie dodávky plynu, ale tiež automaticky zahrnuté, keď znovu použité. Pre tieto účely nastaviť blokovanie automatického zapaľovania. Okrem toho, ovláda prítomnosť plameňa'I, návrh do komína, jeho možnému prehriatiu chladiacej kvapaliny, poskytuje viac "m', ktorá" režim prevádzky technických systémov vo Všeobecnosti.

10. Ako vybrať výrobcu? Náklady na obstaranie kotla?

Výber zariadenia je veľmi široký. Najlepšie kvality (a teda drahšie) zariadenia ponúkajú spoločnosti Beretta, Bosch, Buderus, STS, De Dietrich, Frisquet, Rendamax, Laars, Vaillant, Viessmann, Wolf. Lacnejšie značky ACV, Dakon, Protherm, Riello, Roca, atď

Upozorňujeme však, že v prvom rade je potrebné sa zamerať nie na značky a špecifických pre produkt. Sortiment jednotlivých spoločností obsahuje niekoľko kotly, ktorých cena závisí od vyzdvihnutie na 200-400%. Napríklad, ropa a zemný plyn, kotly na STS 100 MAXI ponuky a 1100 AEGIR rovnakej kapacity sú, resp 5895 a v roku 1900. E. sa Však v prvom prípade v základnej výbave obsahuje vstavané vykurovacie telesá, zvukotesné puzdro, senzory, programátor a tak ďalej, V druhom prípade. Preto, aj orientačné ceny hovoriť veľmi ťažké. Môžete použiť približný výpočet: zariadenia kotolne je v 15-35 storočia E. / štvorcových m vyhrievané oblasti. V jednej tretine výšky dosiahol úplné kotla.

Zdroj: elitdom. com

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика