воскресенье, 2 ноября 2014 г.

Tajná zbraň "celulárnej bratstva"

Neúprosnej štatistika svedčí o tom, že pri výbere projektu country house väčšina zákazníkov sa stále orientuje na tehly. Avšak, v posledných rokoch starých tehál s'objavil veľmi vážnym konkurentom. Ei'I - sýtené betónu. A nie je to divne. Výhody tohto materiálu má už oceniť, ako dizajnéri a záhrad.

O klasifikácii pórobetónových napísané veľa. V každý druhý špecializovaný vydanie venované stavebného trhu, je možné nájsť charakteristické vlastnosti najjasnejšie zástupcov "mobilné bratstva": sýtené betónu (sýtené betónu), Gaston (sa), lantsetolistnogo sýtené betónu, peny, betón, atď Avšak, funkcie, dizajn a konštrukciu takýchto domov nie je známe všetkým.

Vec je čarovná bubliny

Hlavnou výhodou domy s steny vyrobené z pórobetónových (mnohí stavitelia nich už boli názvom "Kam'drevené") je pohodlie. Podmienky pohodlie - teplé a zdravú mikroklímu, ktorá je podmienená technológia tvorby umelého kameňa: kvapalina betónu hmotnosť peny a, zmrazenie, získava jemné štruktúry tvorené mnoho vzduchové bubliny. Materiál sa stáva ľahké, teplé a trvanlivé. Chráni interiér pred prehrievaním v lete a tepelné straty v zime. Okrem toho, že je takmer dokonalý "materiál", tak nie je dôvod, aby zraziť na stenách skúmavky aj tie horliví zástancovia ticho.

Tepelno-izolačné pórobetónových sa líšia len málo o'objemnú hmotnosť (menej ako 1000 kg/m3), nízku tepelnú vodivosť a vysoká pevnosť. Teda, sila umelých kameňov hustota 450-600 kg/m3 dosť na výstavbu frameless budov až na tri poschodia. Hrúbka steny nesmie presiahnuť 0, 6m, Pretože Kam'kamenné bloky nie sú na cement-piesočnatá riešenie, a na špeciálne lepidlo, hrúbka švy medzi blokmi je 2-3 mm Na rozdiel od tehla (založené, ako pravidlo, použitím len cement-piesočnatá riešenie), steny blokov nie je "studená mostov", ktoré ďalej obchody, v dome až 30% tepla. Navyše, v stenách buniek betónu, na rozdiel od tehla, jednoduché stroyatsya kanály pre rozvod elektrických káblov, rúr a rúrok vykurovacieho systému.

V dodržiavaní stavebných technológií s chybami "Kam'kameň" doma bude môcť čeliť je, že v štádiu dodania pórobetónových a konštrukcie - to ešte krehké a citlivé na vlhkosť. Avšak, podľa skúsení majstri, aj vysoko kvalifikovaný dodávateľ neumožňuje položiť mínu pod dom - takže nie je možné urobiť chybu, ktorá by mohla viesť k strate prevádzkové vlastnosti budovy. Jedinou nevýhodou domov z tohto materiálu - nemožnosť spracovanie okamžite po sčítaním stien a strechy. Stojan'je to kvôli tomu, že pórobetón, vysychajú, sadne, a začať do konca až po skončení zmršťovanie.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Pórobetónových je materiál je ľahký, teplý a trvanlivé. Chráni interiér pred prehrievaním v lete a tepelné straty v zime. Okrem toho, že je takmer dokonalý "materiál", tak nie je dôvod, aby zraziť na stenách skúmavky aj tie horliví zástancovia ticho.
-------------------------------------------------- ------------------------------

Mimochodom, málo známy fakt, že dom z pórobetónových môžete ponechať bez väčších vonkajšie dokončovacie práce. Vypočíta sa, že sú schopní stáť v tejto podobe až do 80 rokov. Takže výber projektov nstrumentation domov je obzvlášť prospešné pre tých vývojárov, ktorí plánujú "zlomiť" výstavba domu na niekoľko sezón. Ale aj napriek povzbudivé výsledky testov príliš dlho opustiť dom bez vonkajšej dekorácie, samozrejme, nie.

Keď omietky stien vyrobené z sýtené betón je potrebné povinné'povinné podlahy, omietky hydrofóbne látky, ak nie sú poskytované externými smerom tehla. Pomocou smerom tehla, nikdy dať proti múru, inak to bude nemožné. Okrem vonkajších vplyvov steny skúsenosti a vplyv mikroklímu vo vnútri budovy. Steny vyrobené z sýtené betónu, ako žiadne iné, absorbuje vodnej pary prítomnej vo vzduchu z miestnosti, a v dôsledku teplotného rozdielu s vnútornej a vonkajšej strane steny, "kanály" von (intenzita tohto procesu je, že v niektorých prípadoch môže dôjsť aj k porušeniu omietky na vonkajšej strane steny). Vetraná medzera medzi stenou a čelí tehla umožňuje vziať pár muriva, čím bráni kondenzácii vlhkosti; zostávajúci "suché", stena bude "teplé".

Rosu'umelecké ruky architekt

Pórobetónových blokov je možné postaviť budovy akejkoľvek konfigurácie, ktorá otvára veľké možnosti pre architektov a dizajnérov. Pobyt na tento materiál, zákazník dostane šancu realizovať svoje boldest fantázie o tvar budúceho domu (ak, samozrejme, nehovoríme o veža v štýle sir Norman foster).

Acetophenone veľké bloky, ktorá šetrí prácu a záväzné riešenie. Ako pravidlo, je z pórobetónových závod vyrába kompletnú sadu položiek pre domácnosti. Malé stavebné bloky, dosky pre interiérové steny, interiérové a exteriérové nástenné panely, dosky, koberce a podlahy sú vyrobené rezanie technológií (na rozdiel od tvarovanie, ktoré sú zhotovené z tehál a blokov konvenčných betónu), čo vedie k vysokej presnosti rozmerov. Výrobcovia dosiahnuť, že odchýlka od uvedených dĺžka, výška a šírka sa pohybuje od 1, 5 až 3 mm

Toto je obzvlášť užitočné pri výstavbe stavby na jednotlivé projekty: architekt môže vypočítať optimálnu veľkosť blokov, ktoré budú prevedené z rastlín v balení, tam zostane len kompetentne zbierať je. Rýchlosť sýtené betónové konštrukcie môže byť v porovnaní s výstavba montovaných chatiek zo stromu.

Mať jasné pochopenie vlastností pórobetónových a jej výrobcu, pred nákupom povinné'uistite sa, že prečítajte si dokument na kvalitu produkcie, ktoré je uvedené známky betónu v ťahu a jeho skutočná vlhkosť. Na druhom obrázku je veľmi dôležité. Podľa požiadaviek normy, vlhkosť (hmotnosť) z pórobetónových s vydať spotrebiteľovi nesmie presiahnuť 25% na betón na báze piesku a 35% pre konkrétne vyrobené na popol a iné produkcia odpadov.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Dom z pórobetónových môžu byť ponechané bez väčších vonkajšie dokončovacie práce. Takže výber projektov nstrumentation domov je obzvlášť prospešné pre tých vývojárov, ktorí plánujú "zlomiť" výstavba domu na niekoľko sezón. Ale príliš dlho opustiť dom bez vonkajšej dekorácie, samozrejme, nie.
-------------------------------------------------- ------------------------------

Zastaviť sa na inú funkciu z návrhu a konštrukcie-kompatibilita'spojené s fyzikálnych vlastností pórobetónových. Pripomeňme, že toto je veľmi ľahkého materiálu, jeho hustota sa pohybuje od 400 do 700 kg/m3. Tak, a stena domu od neho príliš, budú relatívne ľahké. Preto, Nadácie podľa dom z pórobetónových nemusí byť tak pevné a ťažké ako tehla. A to zase znamená, že materiál a pracovné náklady počas výstavby bude oveľa nižšia (a vy môžete súhlasiť, že je dôležité).

Ako vnútri, tak aj mimo

Čo dom, vy postavený nie je veľká (trvalého pobytu) alebo malé (dach), jednoduchšie a spoľahlivejšie, aby sa vnútorné priečky z rovnakého pórobetónových. Čo by moderný dizajn oddiely sa rozhodnete použiť v domácnosti (napríklad, priečky kovových častí a sadry alebo sadrovec), stále budete musieť vytvoriť akýsi "sandwich"-systém s použitím ohrievača s cieľom dosiahnuť uspokojivé izoláciu proti hluku. A žiadne "sandwich"systém je oveľa viac práce-intenzívne, než ktorým blokov. Áno, a to bude stáť drahšie.

Z pórobetónových v dome sú vyrobené nielen steny, ale aj prekrývajúce sa a aj po schodoch. Oddiely sú vynikajúcu zvukovú izoláciu pre oblastiach prekrývajú, okrem toho, že zníženie hmotnosti celej konštrukcie, je ďalšou zárukou odolnosti budovy v prípade požiaru. Tepelný odpor pórobetónových je trikrát vyššia ako hlinené tehly, osem krát vyššia ako ťažký betón. Vonkajšie steny blokov 375 mm zabezpečuje požadované regulačné tepelný odpor Rt = 2, 5. Preto, keď sa používa v celulárnej konkrétne vystužené železom sporák odoláva požiaru v dva-tri krát dlhšie plné alebo duté betónové, pretože nízka tepelná vodivosť materiálu neumožňuje oheň zničiť jeho hlboké vrstvy. Aj s najlepšou oheň sýtené konkrétne nehorí, na rozdiel od dreva, a nestráca mechanická pevnosť, na rozdiel od tehla.

Pre interiérové steny sú veľmi vhodné tvárnice hrúbky 100 mm s hustotou 500 g / štvorcových M. Steny ukáže silná, zvukovo a tepelne izolované a zároveň dosť jednoduché. Takéto oddiely môžu byť inštalované v lete domy s stromy'drevené trámy (samozrejme, za predpokladu, že v strede rozpätia nosníkov mať dodatočnú podporu).

Vysoká presnosť rozmerov blokov umožňuje, aby sa bez omietky vo vnútri miestnosti. O konkrétnych dobre lepí keramické obklady, Tapety; proces môžete použiť cement-piesočnatá omietky, latex a akryl "kabáty". Mimochodom, ak vlastník domu ako človek rozhodne riadiť klinec do steny, viac vďačný materiál nebude nájdete: sýtené betón nie je rúcať.

To je nemožné, aby na vedomie, že jeden z už spomínaných výhod sýtené betón môže byť považovaný za skutočný tajná zbraň, s ktorou materiál je pripravený na bojoval proti tehla.

Po prepustení z Neho 23-79 "Budovanie tepelnej techniky", ktorý je asi tri krát zvýšené noriem pre tepelnú ochranu budov, sýtené betónu bol prakticky len materiál, ktorý vám umožní robiť jednu vrstvu steny domov, ktoré je vyrobené z jedného materiálu, bez použitia vzory, ktoré ložisko prvky striedajú s polohami efektívne izolácie. Pripomeňme, že pre súkromné dvoj-alebo troj-poschodových domov betónu s hrúbkou steny menšou ako 600 mm, ktoré v plnej miere spĺňajú tepelné požiadavky. A keď používate tehly bez izolácie hrúbka steny v jednom dome na nového Výstrižok byť väčší ako 1, 5 M, je to jednoducho neprijateľné. Tak formálne v boji s "mobilné bratstva" Klas-klasická tehla stráca. A ak prvýkrát po vydanie nového Výstrižok sýtené konkrétne zostal v ar'zreteľom na nedostatok dostatočný počet domácich výrobcov, dnes tento problém úspešne vyriešený. Uvidíte, čo sa stane ďalej.

Pavol CHERNYAKOV

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика