суббота, 1 ноября 2014 г.

Domov Golfstream

Vykurovacie systémy na našom trhu - mnoho, ale podľa typu tepelného nosiča možno rozdeliť na dva základné typy: elektrické a vody. Ak sa teplo prichádza cez drôty, zariadenia minimálne a žiadne problémy, okrem toho, že náklady na elektrickú energiu, ktorá sa spotrebuje na vykurovanie. Ak je chladiacej kvapaliny je voda, počet povinných'pripojených prvkov vykurovacieho systému by mala byť v každej verzii.

Prvý a najdôležitejší prvok systému, bez pochýb, kotol. Toto je miesto, kde tekutina dostane do kontaktu s plameňom'pit, že'je v "rúra", to znamená, že v peci. Všeobecná schéma výroba tepla je rovnaké pre všetky typy kotlov a typ veľa. Prvá vec, ktorú povedal o plynových kotlov. Že by nebol hovoril o rozvoj alternatívnych zdrojov energie v najbližších rokoch, s'päťdesiat zdá sa, že najlacnejšie a najčastejšie používané palivo zostane stále zemného plynu. Môžete použiť kvapalné palivo, ako sa mnohí majitelia domov v non-gasified regiónoch, oblastiach. Alebo banálny na tuhé palivo - drevo, uhlie alebo bridlice. Voda nebude menej horúci, avšak, ak chcete upraviť proces spaľovania je nemožné. Avšak, spravodlivé povedať, že v posledných rokoch sa už dostal istej miery kotly na tuhé biopalivá" - tzv. pelety, odvodené z dreva odpady. Využívanie peliet vám umožňuje prispôsobiť svoju spotrebu, a tým tepelného nosiča.

Práca elektrického kotla, v zásade nelíši od iných systémov, nie len horák, ktorý vytvára plameň'I, pôsobí elektrické vykurovacie teleso. Tento prvok ohrieva na vysokú teplotu rúry s vodou, ktorá rozptyľuje teplo v celom dome.

Je možné, teplo, keď sa voda zohrieva elektrický bojler. Avšak, to považujú za kúrenie elektrické, kúrenie, že je nemožné, pretože chladiacej kvapaliny, stále tam je voda, a všetky ostatné prvky systému bude presne také isté ako v iných systémov ohrevu vody.

Kotol kapacity vody v systéme vykurovania je stanovená v závislosti od toho, o'objem priestoru podľa schémy: 30 wattov na meter kubický. Ak výšku stropu menej ako tri nohy, výkon, výpočet musí byť založený na námestí: 100-150 wattov na meter štvorcový. Je dôležité, aby maximálna kapacita vybraných kotla nespĺňa presnosti výpočtov, výsledky a 10-20 percent prekročili nich, tam sa poskytujú určitú rezervu energie.

Dôležité dodatky

Tu môžete špecifikovať: nie je jednoducho dôležité, ale najdôležitejšie, pretože v neprítomnosti niektorého z nich, ohrev vody systém jednoducho nebude fungovať. Vezmime si napríklad problém na skladovanie paliva. Samozrejme, ak vaša krajina vlastníctva natiahnuté plynovodu, problém sa stáva irelevantné, z pochopiteľných dôvodov. A ak kotol spaľuje naftu alebo skvapalnený plyn? Potom je potrebné povinné'kogentné ustanovenie osobitného nádrže, ktoré by mohli byť uložené na kvapalné palivá. Spravidla je umiestnený v blízkosti domu, pochovaný v zemi a položil na neho potrubia na kotol. Objem nádrže zvyčajne očakávať tak, že jeden náplň je dosť pre celú sezónu na pobyt v krajine domu.

Ak paliva je začiatok vykurovacej reťazca, produkty spaľovania jeho koniec. Čo robiť s týmito výrobkami? Správne: výstup do ovzdušia cez komín, ktorý je tiež najdôležitejším prvkom systému a musia byť poskytnuté v ranom projektovania. Laik by si mohol myslieť, že ak komín je úplne uzavretá, môže byť vykonané doma, ako sa vám páči, aj keď cez spálne alebo kúpeľne. Len keď spálňa je akýkoľvek závan z tých "produkty" alebo nebudete zaspať, hluk kotla zariadenia, budete rozumieť chyba amatérsky prístup. Komín by nemali prejsť v blízkosti spálne a detské izby a kuriózne cik-cak domov - dym by mali poskytovať najkratšiu cestu k východu.

Ako materiál pre výkon a dizajn, funkcie, potom v prípade plynového kotla menej ťažkostí, ale ak budete používať kvapalné palivo, komín rúrka musí byť objednané z nehrdzavejúcej ocele. Vec je, že výfukové kvapalný vykurovací kotol obsahuje oxid uhličitý, ktorý do komína, spolupracuje s vodou kondenzátu a transformované do kyselina sírová, ruže'jej muriva.

Do chladiacej kvapaliny za normálnych okolností cirkuluje v potrubí a dosiahol vykurovacie prvky, potrebné čerpadla. Čerpadlo výber vhodných power - it špecialista, ste taký úlohou bude sotva podarí.

Samostatnú diskusiu - plynovody, pretože pre mnoho rokov, tekutina bude prúdiť vo vykurovacích zariadeniach. Pretože rúry majú tendenciu stať sa upchaté, pokryté na vnútornej strane vrstvou sedimentov, prietok chladiacej kvapaliny môže jedného dňa sa ukáže byť nedostatočné, a budete sa studené. To je dôvod, prečo majitelia moderných krajiny domy prakticky odmietol na ohrievanie z oceľových rúr, dobre známe v našom meste apartmán. Tieto potrubia sa s časom "divého", okrem toho sú vystavené korózii, čo prispieva k rýchlemu zhoršeniu.

V vykurovacích systémoch teraz spoločné kov-plast rúrky, oveľa viac odolné a spoľahlivé. Najnovšie novinky v odbore - rúry z plastických materiálov, najmä prekrížené polyetylénu. Zvyčajne sú tieto rúry sa dodávajú k nám zo zahraničia, nie sú lacné, ale ich kvalita je veľmi vysoká.

Okrem toho by ste mali vedieť, že v prípade výpadku čerpadla nebude fungovať, a potom si budú ponechané bez tepla, dokonca aj v prítomnosti veľké dodávky paliva. Výstup by tu byť nainštalovať chata núdzový zdroj napájania (dieselovým generátorom alebo benzínový generátor, ktorý umožňuje vykurovací systém fungovať v akýchkoľvek podmienkach.

Teplo dopravcu kúrenie a chladenie nadol, zmeny jeho o'em to je dôvod, prečo v systéme povinného'musia byť široké tank, ktorý by kompenzovať tieto zmeny. Vnútri nádoby je inštalovaný pružná membrána, ktorá je v nadmerný tlak priehyby a tak umožňuje, aby sa prispôsobila prebytočné tekutiny. Niekedy, z akéhokoľvek dôvodu, tlak môže prekročiť normou. V takomto prípade musia byť vybavené bezpečnostnými ventilmi, ktoré sú aktivované, ak systém tlak prekračuje kritické. Špeciálny poistný ventil umožňuje obnoviť tlak, a systém ostáva neporušený (v opačnom prípade sa môže odpojiť kotol alebo výstup čerpadla dole). Okrem toho je potrebné zabezpečiť odvádzanie: toto môže byť buď bežnej Kanalizáciu, alebo špeciálne nádrže (keď sa používa ako chladivo nemrznúca). Hoci odborníci odporúčajú nie do odvodňovacieho systému.

V systéme povinného'povinné zberateľ šatník. Zahŕňa podmorské potrubie z kotla, ktorá je rozdelená na niekoľko rúrok cez ktoré dopravca je distribuovaný cez kanály a priestorov. Na každom takomto potrubia inštalácia izolácie ventily: normálne batérie, alebo "šéf", ktorý vám umožní nastaviť v priestoroch požadovanú teplotu.

V prípade, izba kotla horák pracuje, by mal byť k dispozícii pre vetranie, ktoré sa v závislosti od zariadenia, typ a vlastnosti objektu môže byť aj prirodzené a nútené.

Korunovaný vody vykurovania vykurovacie zariadenia, priamo dať tepla domu. Výber týchto prvkov je určená predovšetkým charakteristiky miestnosti a jeho funkcie. Vo väčšine prípadov, bez ďalších OKOLKOV, majitelia domov sa rozhodnúť pre konkrétny typ radiátory. Ale ak chcete tepla elegantná obývacia izba, kde sú neustále zasklievanie stien, od podlahy až po strop, radiátory kúrenia jednoducho mať kam dať. Potom upevnené v podlahové konvektory, alebo urobiť "teplé" podlahy. Musím povedať, že základné rozdiely tu opäť, no: všade potrubím beží teplej vody, ktorý vydáva teplo, alebo prostredníctvom plutvy z chladiča, alebo cez kanály konvektora, alebo cez potrubie, skryté pod podlahou.

Okolo a okolo

Takže, sme zistili povinné'povinné súbor prvkov a vody vykurovacieho systému. Ale vyčerpaný, či tento systém? Okolo a okolo neho existuje mnoho ďalších funkcií, ktoré nie sú na to priamo, ale v súlade s pravidlami bezpečnej a pohodlnej prevádzky, žiaduce.

Na vašu žiadosť dodávateľov kotla zariadenia môžete kombinovať s vykurovacieho kotla systéme teplej úžitkovej vody v dome. To nie je nevyhnutne'povinné (pre TÚV môže poskytnúť na samostatný elektrický kotol alebo ohrievača), ale mnoho majiteľov ísť na túto kombináciu. Ale ak je systém teplej vody je vložené do kotla, vypočíta sa, že je potrebné zvážiť počet ľudí žijúcich v dome, počet sprchy, kúpeľne - všetky miesta, kde sa spracovanie teplej vody.

Ďalšie zariadenia je tiež automatizačný systém, ktorý v každom prípade je v každom moderný kotol. Niektoré modely kotlov sú vybavené ready-made bloky automatizačná technika, ktorá umožňuje minimalizovať ľudský účasť v procese prevádzky systému. Jednotlivé domácnosti patrí riadenie vykurovacieho systému v riadení komplex s názvom "inteligentný dom". V tomto prípade, vykurovacieho systému prevádzky bude regulované comp'počítač pre daný program. Pamätajte, je to užitočná vec, ako hasiaci prístroj. Nezabudnite, že v kotolni procesu spaľovania je na veľmi vysokej teploty, tam zúri plameň'I, a hasivo je potrebné tu.

Na záver môžeme povedať, že existuje spôsob vykurovania krajine dom, keď nie je potreba voda ako chladivo a elektrickej energie ako zdroj energie. Toto použitie pece, krbové kachle a krby. Ale tento variant nechápeme ako pec a ohnisko - to je samostatné kúrenie spotrebiče, a prísne povedané, systém sa nedá nazvať.

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика