суббота, 1 ноября 2014 г.

Obnova vane. Smalt alebo vložte?

Ste silne unavení staré oblomilas vaňou, jedna forma, ktorá je práve zle? Smalt dlho stratený lesk, a v niektorých miestach má nosiť off a posedenie s prasklinami? Ako sa to dá? Ak chcete kúpiť nový vaňou alebo byť potiahnuté smalt staré?

Priznajme si to.

Predovšetkým je možné posúdiť stav vaňa. Ak smalt sa stal drsný a vyvinutá'objavil štiepky a popraskané, farba nie je biela, ale dirty-červená, v takejto kúpe je celkom možné vdýchnuť nový život, demänovská to znova. Ak hovoríme o trhliny a deformácie vane, čipy na miesto skončenia alebo veľkosti nezhodujú nové potrubie so starým zásuvky - teda vaňou bude musieť zmeniť úplne.

Teraz sa pozrite na finančnej stránke veci. Záver je jasný: emalirovka staré kúpele bude stáť oveľa lacnejšie ako kupovať nový. Veď to trvá len jeden Banka smalt maximálna za 300 rubľov. Sprievodca tiež na reštaurovanie starého kúpele, a keď si nainštalovať nový človek by náklady približne rovnaké. Okrem toho, ak chcete inštalovať nový vaňou, je potrebné najprv kúpiť a priniesť domov, potom vyraziť staré jednotky, ktoré bude nevyhnutne viesť k výmenu dlažby, rozvody a ďalšie dodatočné náklady.

Samozrejme, priemyselné smaltované procesu je odlišná od "domov". Na výrobu železa kúpeľ, vyhrievané na červenú a na vnútorný povrch rovnomerne nastriekať prášok. Pod vplyvom teploty je roztaví a šíriť, sústruženie do skloviny. Ale výroby emalirovka už slúžil ich legitímne 15 - 20 rokov, a liatiny bývanie kúpele - ešte nie. Tak to zahodiť len ľúto. Možno je to rozumnejšie na pokrytie jeho nový smalt?

Emalirovka

Dnes, tam sú tri varianty "domov" smaltované vane. Ak si kúpite smalt, dať jej kefa na vlastnú päsť. Môžete využiť služby profesionálov (v zmysle tiež spôsob uplatňovania smalt kefa). Môžete nájsť spoločnosti, ktoré sú smalt sprej. Ale predtým, ako sa pozrieme na každú z týchto možností, je potrebné povedať niekoľko slov o hlavných fázach smaltovanie vaní, pretože všetkých troch prípadoch sú rovnaké.

  1. Po prvé, vnútorný povrch vane vyčistiť od starého smalt. Pre tento štetca alebo hubky dať prášok typ pemolux" (ale nie chlórované zloženie) a priamo na prášok, aby opatrní, orezávanie brúsny kameň. Potom vodu zmyť brúsny prášok a mydlo film.
  2. Vyhladenie hrdze a nezrovnalostí, a dôkladne odmastite povrch.
  3. Vyplňte vani s teplou vodou pre 5 - 10 minút, scedíme vodou a utrite do sucha, ktorá nepúšťa vlákna. Po ukončení prípravných prác na kúpeľ musí byť suchý, hladký a mierne nepriehľadná.
  4. Po príprave personálu (tvrdidlo mix a smalt).
  5. Dajte prvá vrstva skloviny (primer).
  6. Nechajte vyschnúť.
  7. Dajte druhá vrstva skloviny.

To je všetko. Celý proces trvá 3 až 4:00.

Starostlivosť o kúpeľňa po smaltované

Re demilovato vaňa je možné umývať saponátom prášky typ pemolux" a "Kométa". Nie je vhodné používať výrobky, ktoré obsahujú kyselinu, napríklad, "Silit". Najlepšie je čistiť kúpeľňa mydlo prostriedky - pracie prášky alebo prostriedky na umývanie riadu, dať na špongiu, alebo m'čo handričkou. Nevystavujte povrch vane laky, vrátane vlasy. Namočte bielizeň zrekonštruovaný vo vani, najlepšie bez bielidla.

A teraz sa pozrime na to, čo klady a zápory týchto troch možností enameling, z ktorých sme hovorili.

Nezávislé emalirovka vaňa

Na prvý pohľad, na pokrytie kúpele nový smalt je jednoduché, a v zásade, samozrejme, možné. Ako pravidlo, pokyny pre emalirovka detail na Banky s smalt - čítať a robiť. Ale, rovnako ako v každom podnikaní, tam sú niektoré nuansy. Po všetkých, nový smalt nie je len "farby" staré - to by mali byť použité len na dobre pripravený-tuk na povrchu! Inak smalt jednoducho nebude konať.

Tak musím byť trpezlivý, nepremokavé šmirgľový papier alebo brúsny kameň a metodicky, centimeter po centimetri, vyčistite starý smalt. Ak sa vzťahujú smalt štetec, to by malo byť vykonané veľmi starostlivo - ako sa vyhladí povrch, bude závisieť odolnosť skloviny. Zloženie sa nanáša v dvoch vrstvách s kefou z prírodných handričkou. Na prvú vrstvu trvá nie viac ako polovica smalt. Druhá vrstva sa aplikuje po 10 až 15 minút.

Ale majte na pamäti, - pramene a bubliny neplatné! V opačnom prípade, nový smalt začne lúpať okamžite po suchu. Okrem toho upozorňujeme, že sklovina by mala byť pripravená s lekáreň presnosť, a nie na oči! To je dôvod, prečo dať kúpeľ na profesionálnej ešte jednoduché a bezpečné.

Teda na záver: brať emalirovka vaňa sám, určite môžete ušetriť peniaze na prácu majstrov, ale bude musieť stráviť veľa času a úsilia, Odizolovanie staré smalt a jemne sa snaží dať nový. A to je ešte známe, či budú schopní to urobiť: to si vyžaduje špeciálne nástroje a zručnosti.

V Všeobecné, je teoreticky možné vykonať emalirovka nezávisle, ale v praxi to kvalitatívne veľmi ťažké.

Profesionálne emalirovka vaňa

Všetko nie je tak jednoduché. Z mojej vlastnej skúsenosti môžem povedať, - ťažkosti vznikajú doslova v prvej fáze: to je dosť problematické nájsť spoľahlivú spoločnosť, ktorá efektívne vykonáva ako funguje a je zodpovedný za to, čo robí. Hovor firiem, reklama, ako sa ukázalo, nedáva žiadny výsledok: ich zamestnancov je veľmi veľmi vágne, odpovedať na otázky, nesprávne. Prečo by to?

Bod tu je. Ako som už uviedol, hlavnou podmienkou životnosť nový smalt - správnu prípravu na pracovný povrch. Alebo skôr, jej dôkladné odmastenie. Nedostatok takéhoto vzdelávania často vedie k katastrofálne výsledky: smalt za pár mesiacov sa olúpať. Bohužiaľ, ako vysoko-kvalitné spracovanie, aby nie všetky firmy.

A tie firmy, ktoré pracujú na svedomie, informácie o sebe veľmi ochotní dať. Jeden celkom úspešná spoločnosť, nie prvý rok úspešne obnovené kúpele na otázku o zložení skloviny a poradie funguje mi dal zase: "je nám Ľúto, ale nemôžeme povedať. Nepovoľujeme Ministerstva obrany, pretože používame vesmírnej technológie. Pretože to, čo je s tebou. Takmer štátne tajomstvo! Takže ľudia, prechádza z úst do úst telefóny preukázané firiem. S cieľom získať potrebné informácie, tiež som sa spýtal, priateľov a známych. Po mesiaci nepríjemné pripomienky niekto spomenul, že niekto je teta vie, telefón potrebujem "osvedčené" spoločnosti. Nazýva ju, sa nazýva suseda v dome, spýtala sa niekto, a nakoniec som dostal dlho očakávaný telefón.

Firma rose'assoli, že aby sa vykonáva takto:

  1. Zavoláte spoločnosti a predtým dohodli s pánom o čase príchodu a vhodné farby skloviny. Zvyčajne z zvonček sprievodcu sa zobrazí vo vašom byte chodí 4 až 7 dní.
  2. Sprievodca pracuje v 3 - 5:00. Vaňa schne 48 hodín, ale použiť je možné aj na 5 až 7 dní.
  3. Platba po skončení práce. Ako záruka, ste odišiel so zákonom o prijatí" práca, ktorá je platná na jeden rok.

Niektoré spoločnosti dať smalt sprej, pomocou valcov-striekacie pištole. Táto metóda je spoľahlivejší, ale v skutočnosti to nie je vždy prípad. Odborníci hovoria: zloženie pre smaltované by mali byť nevyhnutne'byť istý, že z dvoch zložiek (základnej a tvrdidlo), a v aerosólové rozprašovače s smalt iniciátorom č. Okrem toho, ak používate striekacie pištole, tvorbe škvŕn a nerovnomerné disperzie. Takže krytina je ploché a hladké, nie len sprej postrekovače a výkonný kompresor. Ako na čas, a pri práci so štetcom a pri práci s rozprašovačom to je približne rovnaký.

Tak, najdôležitejšia vec je, nie robiť chyby, výber spoločnosti. Vy potrebujete vedieť, ako starostlivo ho sprievodca odmastite základe koľko rokov spoločnosť je na trhu a aká je záručná lehota dáva jeho práci. Tiež budete musieť pýtať, ako sa postarať o kúpeľňa a prečo by to nemala byť vykonané.

Ak sa vám ponúka, striekacie technológie, určiť, či priniesť majster so špeciálnou technikou. Len v tomto prípade tejto metódy možno považovať za spoľahlivé. Ale v každom prípade, svedomia spoločnosť musí dať záruku za svoju prácu.

Akryl líniové

Ale, ako sa ukázalo, emalirovka nie je jediný spôsob, ako reštaurovanie starého kúpele. Je tu ďalšia možnosť - nastaviť v starej vani nového akryl linkovej lodnej prepravy. Divné, ale I s veľkým práce bolo možné nájsť v Moskve iba jedna spoločnosť - LLC "Moskvoskoj", ktorá sa zaoberá výrobou a montážou týchto vložiek.


Akryl vložky sú vyrobené na základe individuálnej objednávky v akejkoľvek farbe a dokonca aj tvar
Voliteľne môžete uzavrieť nové akrylové" vaňa ako panely (vpravo)

Technické charakteristiky akryl - materiál univerzálne. Tento polymér teplo-odolný, nepriepustných, shockproof, ekologicky bezpečné, ľahko sa čistí obyčajné mydlo. Ak ste v dome starého potrubia, by ste nemali strach, že hrdza v'Matematica podlahy - na rozdiel od smalt, akryl nie je žltá.

Vložky sú vyrobené na základe individuálnej objednávky v akejkoľvek farby a formy. Pripravený líniové jednoducho vloží do starej vane, Shostakovych scedíme a "zreťaziť" s vaňou špeciálne lepidlo zloženie, ktoré je už aplikuje tenká vrstva na oboch povrchoch. Okraj fólie obklady okraj vane pevne a úplne vodotesné. Všetky práce trvá 2:00. Životnosť fólie na 20 rokov.

Samozrejme, táto "jemné" pracovať len vysoko kvalifikovaných špecialistov. A nestojí veľmi lacné. Ale vaňa akrylátová všeobecne drahé (mimochodom, všetky horúcej vane, ktoré volali Jacuzzi, vyrobený z akrylových). A ani kupovať celý vaňa, a len jej tenká škrupina, musia platiť za inštaláciu. Na konci, akryl líniové spolu s prácou bude stáť od 1430 do 1800 rubľov. A ešte. Aj keď hrúbka akryl líniové malá - iba 4 mm, zníži užitočné priestor vo svojom rodnom kúpele. Ale váš starý ostrieľaný cast - "stará dáma bude vyzerať v akryl oblečenie veľmi pekné a moderné.

Záver: podľa toho, ktorá z týchto metód sa rozhodnete, žiadne z nich bude jednoduchšie a lacnejšie ako nainštalovať novú vaňa.

Zdroj: Materiálu. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика