понедельник, 3 ноября 2014 г.

Ako vytvoriť optimálne mikroklíma priestory?

Aby sa ľudia cítili príjemne a útulne, vo svojom vlastnom dome, mali by ste mať špeciálne parametre mikroklímy v miestnosti. Takéto kritériá sú definované nasledovné charakteristiky: teplota, vlhkosť, rýchlosť pohybu a čistého vzduchu, prítomnosť slnečného svetla a zníženie hluku. Poďme sa pozrieť na každý z týchto parametrov podrobnejšie.

Teplota

Jedným z hlavných faktorov, z vnútornej klímy v priestoroch je ich teplota. Považuje sa to, ktoré je optimálne pre bývanie teplotný rozsah od 20 až 22 stupňov Celzia. Pre porovnanie najlepšie mikroklímy v priemyselných priestoroch začína pre pracovníkov s 18 stupňov. Sťažnosti nepohodlie štart, aby sa dospelo, zvyčajne, keď teplota vzduchu medzi 24 ° C a vyššie. Takže vo všetkých dobrú strednú cestu: ľudia zvyčajne nemajú radi, keď v miestnosti je príliš studený alebo príliš horúca.

Aj odborníci identifikovať rôzne oblasti, v ktorých privítal svojich vlastných teploty. Takže, pre lepšie spať v spálni, je žiaduce, aby teplota bola na úrovni 16-18 stupňov. V detskej izbe, hlavne ak tam má swaddle dieťa, optimálnej teplote okolo 23 stupňov.

Vytvára mikroklímu v priestoroch tiež stanovuje, že vo vašej kúpeľni je spočiatku bude pomerne teplý teplotu na 25 stupňov, v kuchyni je 15 ° C a na chodbách, schodoch a wc - 16-18 stupňov. Moderné požiadavky na mikroklímu v priestoroch znamená, že nie sú žiadne podstatné rozdiely v teplote vzduchu vo výške a horizontálne: výkyvy sú povolené len v rámci 2-3 stupne.

Zatiaľ čo steny a podlahy by nemali mať negatívny vplyv na klímu v miestnosti: rozdiel medzi teplotou a vzduch okolo nich, by nemal prekročiť 5 stupňov. Ak je váš dom obrázok vyššie, mali by ste venovať pozornosť zlá tepelná izolácia stien a nedostatočné utesnenie škár Okien a panelov. Tiež negatívny vplyv na domácu atmosféru a zvýšiť plochu presklenia.

Ak tieto požiadavky na mikroklímu v priestoroch sú ovplyvnené, s dlhšom vystavení, sú schopní relaxovať telo a znižujú jeho obranyschopnosť. A to sa netýka len príliš chladnej miestnosti, ale príliš horúce: hothouse podmienky nie sú najlepšie pre zdravý'I. V chladnom období, vnútornej klímy na teplotu indikátor v prvom rade závisí od účinnosti systému vykurovania, a v horúcej sezóny optimálnu mikroklímu umožní vytvoriť klimatizácia.

Vlhkosť

Optimálne mikroklíma, obytných a priemyselných priestorov závisí od obsahu vlhkosti. Najviac pohodlné pre ľudí je vlhkosť, ktorá je na úrovni 40-60%. Tento extrémne hodnoty indexu sa môžu líšiť ako 30 a 70%. Pri nižších nastavení na človeka, tam suchosť slizníc, dýchacích ciest a kože. Človek nie je pohodlné, dusno a horúco. Okrem toho, v takomto ubytovanie bude krakovaný podlahy, nábytok, vločka Tapetu.

Na nápravu situácie môže byť efektívna práca na vetranie, a tiež, aby sa akékoľvek použitie zvlhčovač. Veľa ľudí zvýšiť vlhkosť v priestoroch dať o'objemnú akvária : a krásne, a vlhkosť odparí z povrchu. Zvýšiť vlhkosť pomôcť správne vybraných rastlín: budú aj elegantné a pohodlné. Pre analýzu vlhkosť v miestnosti pomocou špeciálneho prístroja - vlhkomer: môžete ju používať, ak vlhkosť úrovni vo vašom dome, spôsobuje vám obavy.

Ak krytý vlhkosť úrovni, príliš vysoké, potom by sme mali prehodnotiť systém vetrania bytov a premýšľať o využívanie klimatizačných zariadení a špeciálne sušičky. Nadmernej vlhkosti nepriaznivo ovplyvňuje zdravie'ja som ľudské a hygienické požiadavky na mikroklímu v priestoroch je aj dosť ťažká. Pod vplyvom veľkého množstva vlhkosti sa začínajú rozmnožovať rôzne huby a plesne, hniloba steny, nábytok, oblečenie, knihy, jedlo a tak ďalej. V takýchto okolností, imunitný systém, znižuje a to sa stáva náchylný na veľa chorôb.

Tak všetky veci v tomto byte stať nepríjemné zatuchnutý pach, že žiadny maľovanie nebude. Vlhkosť v bytoch sa vyskytuje na rôznych dôvodov. Napríklad, možno slabo regulované kúrenie, miestnosť je len zriedka vyvetrať, je v neustálom umývanie a sušenie. Ak váš byt začiatku dostať mokré steny, potom tiež urýchlene konať a identifikovať zdroj prenikaniu vlhkosti do vášho bytu.

Pohyb vzduchu

Hygienické požiadavky na mikroklímu v priestoroch znamená, že vzduch v oblasti bývania, ako základ nášho života musí byť "čerstvé", bez zápachu, mobilné a vlhké. Do veľkej miery sú tieto ukazovatele sú závislé na ventilačné systémy a vetranie priestorov. V zle vetraných oblastiach, vzduch robí dýchanie ťažké a stane faktorom, ktorý ovplyvňuje zdravie'ja som človek.

V chladnom období roka, najlepšie rýchlosť pohybu vzduchu v miestnosti, 0, 1-0, 3 m / S. Vysoká miera navodiť pocit ponoru v dome a nie veľmi príjemné. Menšie rovnaké indikátory vytvoriť zatuchnutý vzduch, ktorý tiež nepríjemné: chcem otvoriť okno a nadýchať sa čerstvého vzduchu.

Určiť kvalitatívne zloženie vzduchu v dome je dosť ťažké. Tu vo väčšej by sa mali zamerať na svoje vlastné skúsenosti. Áno, môžete povedať, dusí alebo čerstvý vzduch v dome, páčiť sa mu zápach alebo nie. Zlepšenia kvality ovzdušia je potrebné mať účinný systém odvetrávania a pravidelne vetrať miestnosť.

Pri sledovaní prašnosť v dome a nezanedbávajte tepovanie. Je potrebné poznamenať, že mnoho systém domácej automatizácie môže automaticky prispôsobí teplotu, vlhkosť vzduchu a pohyb vzduchu v miestnosti.

Svetelný režim a skvelče

Mikroklímu v priestoroch znamená, že bude kvalitný svetelný režim. Musí byť priamo informovaní'spojené s prirodzené osvetlenie a expozície izby slnečnému žiareniu. To je tiež veľmi dôležité, pretože vytvára optimálne svetelné podmienky a určuje najvýhodnejšie doby fyzickej aktivity. Svetlo sa pozitívne ovplyvniť zdravie'ja som človek, zlepšiť jej tón, posilňuje nervový systém a stimuluje dôležité činnosti.

Optimálne mikroklíma, obytných a priemyselných priestorov pozostáva z akustické režime. Všetci sme sa dostali do človeka uši hluk ovplyvňuje jeho sluchové a nervový systém je rozdelený do vonkajšieho hluku (tzv. hluk veľkomesta) a vnútorného hluku.

Izolácia od vonkajšieho hluku, všeobecne prijatých na vykonávanie cez hrubé zvukovo-izolačné steny. Tiež veľkú rolu pri vytváraní optimálnych akustické režim play okno, že menej je odovzdaný do domu hluk z ulice. Na ochranu proti vnútorného hluku, využíva moderné izolačné materiály.

Venovať pozornosť na všetkých zložiek optimálnu mikroklímu v miestnosti, a potom váš dom bude mať sídlo pohodu a pohodlie.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика