воскресенье, 2 ноября 2014 г.

Krásne požiarnej ochrany 2008-10-08 12:09:56

Výstavby a rekonštrukcie.

Krásne požiarnej ochrany
2008-10-08 12:09:56

Postupne sa v našej krajine prísť civilizovanej pravidiel a predpisov, ktorými sa riadi aspekty výstavby a prevádzky budov z hľadiska požiarnej bezpečnosti. Podľa v súčasnosti platných predpisov, fire-prevention prekážky, musia byť vybavené núdzovým východom, lobby, Výťah, atriums, schodiská... Ako viete, požiarne bariéry sú steny a stacionárne oddiely. Avšak, ak konvenčné oddiely mnohí ľudia, poznáme sa veľmi dobre, steny požiaru je stále niečo nové pre ruských zákazníkov.

NAYADA-Ohňovzdorné (EI-45)

Najprv by som mal povedať, že okrem úlohy organizovania priestoru, požiarna stena nesie najdôležitejšou funkciou je zabránenie šírenia požiaru a tepelného žiarenia, a tým zaistenie bezpečnej evakuácie osôb pri požiari. Preto hlavným kritériom, podľa ktorého rozlišovať brány firewall - maximálny čas, že oblasť spĺňa izolačné vlastnosti (I) a integritu (E). Tieto ukazovatele sú vyjadrené v minútach. NAYADA spoločnosti, popredný ruský autor a výrobca oblasť systémov ponúka na trhu dnes, firewally, ktoré sú schopné odolávať požiaru 15 (EI-15), 30 (EI-30), 45 (EI-45) a 90 (EI-90 ) minút.

Podľa odborníkov, trh ohňovzdorné oblasti v Rusku, vrátane presklené, je teraz asi 15000 metrov štvorcových na mesačnej báze. A zdá sa, že toto číslo bude rásť. Jediná vec, ktorá stále udržiava tento rast je pomerne vysoké náklady na príslušenstvo (okuliare na prvom mieste) pre zasklenej požiarnej steny, dopyt po ktorých rastie každý deň.

Najobľúbenejšie presklené brány firewall použitie v administratívnych budov, obchodných centier, vzdelávacích zariadeniach a na iných miestach hromadného dopravného preťaženia ľudí. Tu sú široko používané v oblasti typ NAYADA-Protipožiarne opatrenie požiarnej odolnosti a tepelnej izolácie kapacita EI-45, pretože to zodpovedá požiadavkám súčasného Výstrižok 21-01-97.

NAYADA-Ohňovzdorné c opatrenia požiarnej odolnosti a tepelnej izolácie kapacita EI-15 je často používaný v nákupných centrách. Je tu však jedno obmedzenie - ako oblasť musí byť nainštalovaný v spojení s sprinklerové hasiace systémy. Avšak aj v tomto prípade, použitie NAYADA-Ohňovzdorné (EI 15) je ekonomicky opodstatnené.

Porozmýšľajme, čo je požiarna stena: to, čo je, ako sa to líši od bežných oblasti na príklade zasklenej požiarnej prevencie oddiely NAYADA-Ohňovzdorné.

Na základe požiarne steny leží kovov (zvyčajne ocele) rámec, plnené izolačný materiál (často minút Vlna). Obklad môže byť rôzny. Vnútorného povrchu zvarov a spojov sú spracované rôzne štruktúry a tesnenia, ktoré zväčšiť, keď je vystavená teplu, vyplnenie dutín a opatrení na zabránenie šírenia požiaru, dymu a tepla.

NAYADA-Ohňovzdorné (EI-45)

Veľmi naliehavé dnes je možnosť zasklenia požiarne steny. Tam sú dve výrobné zasklenej požiarnej steny. V prvom prípade na obyčajný list skla je použitá polymérového filmu, v druhom - vyrobené špeciálne vrstveného skla s hélium plnenie. Použitie film, ktorý výrazne znižuje náklady na celú štruktúru, ale je dôležité pochopiť, že v tomto prípade hovoriť o termo-izolačné vlastnosti nie je potrebné. Okrem toho, pri zachovaní integrity dizajn bude veľmi malý.

V prípade multi-vrstvené sklo, vyzerá to celkom odlišné: toto sklo je schopný odolávať požiaru a stráže priestoroch tepelného žiarenia na jeden a pol hodiny! Avšak, hmotnosť jedného sq m toto sklo sa môže dosiahnuť 70 kilogramov a to ustanovujú osobitné požiadavky na pevnosť konštrukcie. Plus, laminované sklo nie je najdrahšie časť celej oblasti, ale zaslúži alternatívy ho ešte. V protipožiarne prepážky NAYADA-Ohňovzdorné použité výlučne vrstveného skla s hélium plnenie. Výber je vyrobený v smere spoľahlivosť.

Avšak nezabúdajme, že okrem ochranné funkcie, požiarne steny, je významný prvok inter'interiér, má dekoratívnu funkciu. Aby firewall naozaj krásne, elegantné - úloha veľmi ťažká. To by zapadajú do celkového inter'er, a to je predovšetkým dosiahnuť schopnosť používať rôzne dokončovacie materiály. Samozrejme - toto je priamy dôsledok rozvoja konštruktívne systému. Dnes, pre dokončovacie fire-prevention oddiely NAYADA-Ohňovzdorné používa rôzne vinyl, laminovaná drevotrieska alebo prírodnej dyhy... (! A ) viac ako 80 textúry a odtieňov.

Charakteristickým rysom fire-prevention oddiely NAYADA-Ohňovzdorné je, že je to jediná oblasť, ktorá umožňuje vybudovať žalúzie v presklené časti.

NAYADA-Regina (EI-15)

Okrem toho, možnosť kombinovať rôzne oddiely, ktoré vyrába spoločnosť NAYADA (len v portfóliu spoločnosti 15 systémy, ktorých počet neustále rastie), vám umožňuje zariadiť priestory, ktoré ponúka NAYADA-Ohňovzdorné, v rovnakom štýle.

Zhrnutie, by som chcel upozorniť, že toughen požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť vo verejných priestoroch a rastúci dopyt trhu po produktov, ktorý je schopný uspokojiť tieto požiadavky, resonates v krásne kvalitné a spoľahlivé štruktúr, ktoré nepochybne sú presklené fire-prevention oddiely NAYADA-Ohňovzdorné.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика