воскресенье, 2 ноября 2014 г.

Hrady vo vzduchu "vzduchom" betón

Pórobetónových a silikátových nazývaný umelé Kam'kamenné materiály pozostávajúce z tvrdených'asucaga látky (alebo zmesi v'jguchego a súhrnné) s rovnomerne distribuované v tom vzduchu buniek.

Prvý pórobetónových boli získané na konci XIX storočia. Priemyselná výroba sa začala v 20-tych rokoch nášho storočia. V roku 1924 vo Švédsku bola navrhnutá metóda na výrobu sýtených betónu na báze cementu, vápna a rôzne prísady, ktoré sa používajú ako penotvorné činidlo z hliníkového prášku. Neskôr v Dánsku bol vynájdený pena betónu. V 30-tych rokoch boli metódy získavania z ľahčených betónov na základe cementu, vápna a zem kremičitý piesok s ďalšími autokláve spracovanie tvarované výrobky.

Čo, čo...

Sýtené betónu prijímať, vstupujú v cementu špeciálne látky, ktoré spôsobujú proces gassing. Najčastejšie je hliníkový prášok. V tomto prípade, hliníkové reaguje s hydratácie cementu produkty. Tam je výroba vodíka, ktorý spôsobuje, porezali cementovou maltou. Celú hmotu začína objem a rásť, ako cesto. Naviaže pri vytvrdnutí betónu svoju pórovitosť je uložené.

Pena betón je získaný zmiešaním cementu s osobitne upravené, špeciálne peny. Bubliny, ktoré obsahujú vzduch, miešanie rovnomerne rozložené okolo o'objem zmesi. Potom nalejte zmes tiež získať pórobetónu.

Pórobetónových, v závislosti od pomeru prvkoch, môžu mať rôzne pórovitosť. V závislosti od počtu a veľkosti pórov v betóne zmeniť jej hustoty, ktorá je, hmotnosť jeden kubický meter betónu. Viac to potom, to je jednoduchšie, tým vyššia je jeho tepelné a zvukové izolačné vlastnosti, ale menej odolné. S klesajúcou pórovitosť a zvýšenie hustoty zvyšuje silu, ale zhoršuje tepelné a zvukové izolačné vlastnosti.

Delenie a... objednávku!

Pórobetónových sú klasifikované najmä podľa spôsobu výroby poréznej štruktúry pre sýtené betónu a pena betónu. Získanie poréznej štruktúry možné aj odparovaním významnej hodnoty požičaného vody.

Často name "pena betónu a sýtené betón" sa používa na označenie pórobetónových a Slidable bez ohľadu na to, hlavným druhom'asucaga. Pórobetónových možno považovať za normálne betóny, v ktorom úlohu, veľký a čiastočne aj jemné súhrnná vykonávať všetky vzduchové bubliny. Ako konkrétne sa obvykle označuje jednoducho ako včelí plást. Niekedy zloženie pórobetónových zadajte veľké výplň vo forme trosky pumice, perlit, vermikulit, expandované hliny alebo iné rozšírila materiálov. Ako konkrétne sa nazýva acestora.

Pórobetónových sú klasifikované podľa spôsobu otužovanie. Tam sú pórobetónu prírodné a umelé nastavenie. Pórobetónových prírodné sprísnenie naberá na sile, ak sa skladuje v bežných atmosférických podmienkach a umelé - keď sú spracované na vysokej teploty pod vplyvom vodnej pary. Liečba sa nazýva autokláve na tlak pary viac ako 1 ATM. a teplotách nad 100 ° C a non-autokláve, ak je tlak pár nižší ako 1 ATM. a teplota v rozmedzí 25-100 ° N Preto, pórobetónových sú rozdelené do autokláve a non-autokláve.

Produkty z ľahčených betónov, v závislosti od požiadaviek, pred'je ich prepravná kapacita môže byť posilnené a parovarki.

V súčasnosti, pórovité betóny sú používané v rôznych častiach budovy a stavby a vykonávať rôzne funkcie. Napríklad:

  • výroba kus stavebných výrobkov, t.j. stavebné bloky na stavebné a
  • oteplenie steny, konštrukcie vnútorných stien;
  • oteplenie steny novo postavené budovy (sú vyrobené tehlové murivo, a to stanovuje
  • vnútorná dutina je "moje", ktorá je naplnená pórobetónu);
  • izolácia strechy;
  • vyplňte tepelné a zvukové izolácie podláh;
  • izolácia existujúcej budovy;
  • tepelná izolácia potrubí.

V závislosti na hustote pórobetónových zmeny a jej účel.

Na vymenovanie pórobetónových sa člení na:

Tepelná izolácia. Ľahučký, pórovitý, v teple. Hustota 400-600 kg/m3. Používa sa na izoláciu stien, stropov, podláh, potrubia, atď,atď.;

Izolácia-štrukturálne. Hustá, silná, ale viac studené, tvrdé. Hustota - 600-1200 kg/m3. Používa sa pre monolitické dom-budovanie, výrobu kusového tovaru, stavebné bloky, dosky, sendvičové panely, atď

Tepelno-izolačné pórobetónových sa líšia len málo o'objemnú hmotnosť (menej ako 1000 kg/m3), nízku tepelnú vodivosť a dostatočnú pevnosť.

V stavebníctve sú rôzne výrobky z pórobetónových: panely, kvádre a kamene pre vonkajšie a vnútorné steny a priečky, dosky pre izolované strešné priemyselných štruktúr, mušle a segmenty pre izolácie potrubí, jednotky pre izoláciu a tak na Výrobky z pórobetónových vyrábajú z rôznych veľkostiach ako pevné a duté.

Fyzikálno-mechanických vlastností pórobetónových závisia od metódy pórov tvorby, distribúcie jednotnosť potom ich typ (otvorené, uzavreté alebo komunikácie), typ'ahuchogu, vulkanizáciu, vlhkosť a mnoho iných technologických faktorov.

Výhody z ľahčených betónov

Po prvé, vynikajúce tepelné a zvukové izolačné vlastnosti a dobrú priepustnosť vzduchu. Pre všetky tieto vlastnosti z pórobetónových je takmer totožný stromu.

Po druhé, flexibilitu a rozsah použitia. Veľmi používané pórobetónových v modernej monolitické bytovej výstavby. V pripravených puzdro okamžite na stavbe je naplnený štrukturálnych betónu. Po odstránení debnenia, s primeranou kvalitou práce a debnenie dostať monolitických stien, ktoré nevyžadujú aj omietky: dajú sa nalepiť Tapetu.

Po tretie, požiarnej bezpečnosti. Sýtené konkrétne nehorí alebo podporovať horenie.

Po štvrté, ekologickú čistotu. Európsky titul bloky z pórobetónových - "bio-bloky s registrované tam." Názov chytil vďaka ekologickej čistoty pórobetónových.

V p'po piate, jednoduchú manipuláciu. Pórobetónových je možné videl píla a kladivo, klince v nich

Vzduch zámok

Pórobetónových - priepustný materiál. Že je dom postavený z neho dýcha. A vzhľadom na to, že je pohodlné v zime a v lete. A zvláštnosťou je, že sýtené konkrétne má túto schopnosť "dýchať" výrazné ako v ostatných materiálov. V dôsledku ktorej miera výskytu párov v sýtených betón je omnoho menšia než rýchlosť vyhozhdeniya rovnaký pár von. To je, pórobetónových funguje rovnako ako vysávač, ťahanie pár zvnútra von. A toto vlákno môže aj olúpať s vonkajšie omietky, fasády.

Mnoho kamenný dom z pórobetónových s tehly. To je veľmi krásne a trvanlivé. Ale v tomto prípade je potrebné zabezpečiť vetrané vzduchové medzery medzi tehly a sýtených betónu. Pretože ak by sme smerovali tehla ležal v blízkosti betónu, ktorým čelí páry sa len bojovať z tehál a späť do domu. Výsledkom bude surový rohy a nezdravá klíma v dome.

Je táto funkcia pórobetónových potrebuje pri stavbe povinné'uistite sa, aby zvážila.

Pórobetónových je veľmi ľahkého materiálu, jeho hustota sa pohybuje od 400 do 700 kg/m3. A ak je tento materiál je ľahký a steny dom, postavený to bude aj relatívne ľahké. A preto, Nadácia pod domom nemusí byť tak pevné a ťažké, ako pri výstavbe je tehla. To znamená, že materiálové náklady a práce náklady na jeho výstavbu sa budú podstatne nižšie, že budete súhlasiť, je tiež veľmi dôležité!


Odborné komentáre

Lipsky A. F., technický Riaditeľ LLC IC "Optima":

"Len v zahraničí zamestnáva viac ako 200 továrne sýtené konkrétne v 38 krajinách sveta. Tieto rastliny firiem "itong", "SIPAREX", "Hebel, DUREX, SALCON", "CALLEX" produkovať viac ako 40 miliónov m3 výrobkov za rok.

Pri porovnávaní steny sýtené betónových blokov a steny vyrobené z keramických a silikátových tehla, všetky technické a ekonomickej výkonnosti je oveľa lepšie v sýtených betónu.

Skúsenosti pri stavbe domov z sýtené konkrétne v Rusku je relatívne malý a postoj k tejto stavebný materiál je sporný aj medzi profesionálnych tvorcov. Stojan'je to kvôli tomu, že výstavba sýtené konkrétne má niekoľko funkcií, v porovnaní s tradičnými murivo z umelých materiálov. Tak povinné'povinné posilnenie každé 2-3 riadky od ventil umiestnený v zarážke, a to predovšetkým posilnenie okenných otvorov, rohy budov, zariadenia teploty švov a vystužené pásy, spojok na špeciálne lepidlo - všetky tieto funkcie vyžadujú, školenia pracovníkov a inžinierskych a technických pracovníkov. Keď sa technológia stavby stien z betónových blokov, nie je problém. Na ruský trh sa často používa lacné sýtené betónu, veľkosť, ktoré sú odchýlky o viac ako + 3, 5 mm, a ktorým blokov je vykonávané na riešenie, ktoré znižuje tepelné výhody tohto materiálu nie.

Znížená spotrebiteľa a výkon obytných budov vyrobené z sýtené betón nie je spôsobené chybou materiálu, a z tohto dôvodu chyby v projekte, alebo pre nízku kvalitu stavebných prác. "

Baryshev S. K., Generálny Riaditeľ LLC "Petrostroyinvest":

"Postaviť dom, ste z akéhokoľvek materiálu, ale je potrebné zohľadniť vlastnosti materiálu a vytvorili podmienky, v ktorých tieto vlastnosti by mohli byť použité na maximálny prospech pre ďalšiu prevádzku danej budovy.

Z mojich skúseností môžem pridať, že, po prvé, sýtené betón je najvhodnejší materiál pre chaty a chalupy v ekonomickej triede, a po druhé, milí zákazníci, objednávky na konštruktérov. "

Olesya Smirnova

Zdroj: Country house

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика