суббота, 1 ноября 2014 г.

Boj proti huby a plesne v byte, príčiny vzniku plesní, vírusov, plesní na stenách

Boj proti huby a plesne v byte

Čierna doska a hlien vo švíkoch medzi dlažba v kúpeľni, čierna rohu bytu, a niekedy aj celé steny. Kto nevidel povrchu napadnuté hubami a plesňami? Väčšina z nás sa stretávajú s týmto problémom aspoň raz.

Spory všetkých druhov húb a plesní, a sú prítomné vo vzduchu navždy. Preto, akonáhle sa pre ich rozvoj, priaznivá teplota a vlhkosť podmienky, spóry klíči a začínajú rásť. Povrch ovplyvnené húb a plesní, na prvý pohľad zle, kazia vzhľad, sú zničené. Ale to nie je hlavný problém. Rastú huby izolované vo vzduchu bytu milióny spóry, ktorý dýchame. Je to zlé pre zdravý'I najmä na zraniteľné skupiny obyvateľstva a deti. Preto, s hubami a plesňami bojovať proti.

Dôvod, huba

Dôvod, pre výskyt húb a plesní je vysoká vlhkosť vzduchu v miestnosti. Hneď ako teplota povrchu v priestoroch stáva sa rovná alebo nižšia, ako je teplota teplota rosného bodu", na tomto povrchu okamžite začne kondenzovať vlhkosť zo vzduchu. Vysoká vlhkosť vzduchu, teplota v miestnosti je najvýhodnejšie podmienky pre životne dôležité činnosti huby a plesne.

Poraziť steny a stropy huba v rohu byt, v tzv.
Obr. 1. Poraziť steny a stropy huba v rohu byt, v tzv. "studené spoje" (množstvo externých studené povrchy menej ako súčet vnútorných teplé povrchy)

Je jasné, že v prvom rade trpia huba takéto priestory kúpeľne a kuchyne. Prúdy teplej vody v kúpeľni, varenie a vlhkosti spálením plynu v kuchyni, sušenie bielizne prispieť k vytvoreniu podmienok vysokej teploty a vlhkosti.

Nie zriedka húb a plesní'sú v obytných miestnostiach v rohoch, v tzv. "geometrické studenej mosty" (pozri Obr. 1 ). Ďalším obľúbeným miestom huby a plesne je to stien (najmä Severné orientácie), uzavretá, skríň, kobercov, atď., podobné predmety v domácnosti. Niektoré skúste konkrétne na "izolovať" stene koberec, aby to nebolo zmraziť. A aby to nebolo málo, tak v blízkosti týchto plôch pre pranie teplým vzduchom. (Zásady izolácie z vnútornej zmraziť a len studené steny v izbe, posedenie v článku je Správne izolácie balkón svoje ruky )

Potrebujeme pam'nezabudnite, že ventilačný systém v starých bytoch a väčšina budov je navrhnutá podľa princípu prirodzeného toku vzduchu cez osamelosti vo Okná a vchodové dvere a výdavky prostredníctvom ventkanala v kuchyniach, kúpeľniach a wc izby. Preto, inštalácia vchodové dvere zapečatené s predsieň, plastové Okná, je viac uzavreté ako staré stromy'drevené Okná, a porušuje prítok a odtok vzduchu z bytu. V týchto podmienkach, vzduchu výmenného kurzu byt sa prudko zníži, a pravdepodobnosť vyššia vlhkosť vzduchu zvyšuje. Prirodzene, výskyt plesní v takýchto podmienok je iba otázkou času.

Ako bojovať proti huby a plesne?

Mnohí povedia - je potrebné používať fungicídy alebo antiseptiká zabiť huba. A možno nie celkom správny. Pretože huby, samozrejme, ju zabiť, ale iba ak ste sa tu zastavia, a dôvodom jeho vzniku nie sú riešené, nejaký čas neskôr huba'znovu objaví. Takže budete musieť poskytnúť normalizácia vlhkosť v miestnosti.

Po prvé, mali by ste skontrolovať prácu odsávaciu ventiláciu. S garantovaným prísunu vzduchu, pomocou obláčik dymu, plameňov'I sviečky alebo kus novín, môžete mať istotu, že vetranie funguje. V prípade negatívneho výsledku je potrebné vyhľadať pomoc v službách office bývanie a komunálne služby.

Ak vetranie funguje zle, to môže posilniť nainštalovať odťahový ventilátor. Niekedy, keď je odťahový ventilátor vysoká vlhkosť v kúpeľni je uložený na dlhú dobu. V tomto prípade je potrebné dávať pozor na dvere, ktoré by mali zabezpečiť prílev suchého vzduchu v miestnosti. Ak dvere majú husté verandu po obvode, s tesnenie fóliou, to neprejde vzduchu cez sám, a ventilácia nebude. Ideálne dvere do kúpeľne by mali mať v spodnom riadku otvory pre vzduchu prítok. V zásade môžete urobiť medzeru medzi spodnej časti dverí a podlahy, ktorá je tvorená v neprítomnosti spodnej časti poľa dvere. Zvyčajne je dosť zabezpečiť prílev suchého vzduchu z bytu do kúpeľne.

Počas montáž plastových Okien, musíte vybrať položku Windows, ktoré majú systém, zabezpečujúci výmenu s vonkajším vzduchom. Existujú rôzne vzory takýchto systémov: vstup vetracie okno ventilov, systém klimatizácie, klíma, ventily a iné (pozri Obr. 2 ).

Vzduchový ventil v plastovej skrinke
Obr. 2. Vzduchový ventil v plastovej skrinke

Najlepšie riešenie medzi takéto systémy sú automatické prívodné ventily, že zatiaľ čo zvyšuje vlhkosť sami otvoriť, prenájom okolitého vzduchu, a automaticky uzavrie, keď je vlhkosť v miestnosti dosiahne normálne hodnoty. Mnohé z týchto systémov umožňuje pripojiť ich už nainštalované plastové a stromy'drevené Okná.

Po dôvodu sa môže jednať priamo s hubami. Práca sa vykonáva v dvoch etapách.

Po prvé kovové kefa čo najviac odstránili stopy huby, plesne, atď., To by nevyhnutne'nevyhnutné na ochranu dýchacích orgánov. Na navlhčite vodou postihnuté miesta alebo sa umyť ich po mechanickom odstránení formy nie je potrebné. V prípade ťažkej lézie (silný bio-korózia) môže byť potrebné a odstránenie zle vedenie vrstvy sadry alebo omietky. T. j. povrchu musia byť vyčistené pevné telo, odstraňuje všetky stopy po bio-korózii. Mokré oblasti by malo byť sušené pomocou tepla pištole, stavebné vlasov, atď.,

V druhej fáze procesu vyčistený povrch špeciálne prostriedky. Medzi moderné znamená, že antiseptiká, fungicídy a drogy fungistatický účinok. Uprednostniť by sa mali posledný, pretože tieto lieky nie sú len v čase žiadosti, ako prvé dve, ale tiež bráni rozvoju nových organizmov, zostávajúcich na základni spor na niekoľko mesiacov. Stojan fungicídy na niekoľko hodín (10:00 niektorých značiek), takže drog nadobudla účinnosť. Spôsob aplikácie by sa vzťahovať iba na jedného, ktoré je určené výrobcom. Napríklad, niektoré fondy nemôžu byť uplatňované nástrek, len štetec.

Po expozícii upravovaný povrch môže byť aplikovaný náter, tmel alebo sadry podľa objednávky na vykonanie dokončovacie práce na obnove poškodeného povrchu.


Zdroj: opravy bytov na smremont. com

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика