суббота, 1 ноября 2014 г.

Namiesto srdca - plameň'každý kotol

Silné mrazy nie sú ďaleko. Je čas myslieť na vykurovanie svojich domov a bytov, ak ste tak už neurobili. Zlý stav súčasného bývanie a komunálne poľnohospodárstvo je jedným z hlavných dôvodov, pre nedostatok tepla v našich domovoch, čo nás núti premýšľať o vytvorenie vlastnej efektívne vykurovacie systémy.

Hlavným prvkom systému tradičný ohrev vody je bojler. Dopravca, ako pravidlo, voda je vykurovaný kotlom cirkuluje cez zatvorené potrubie, prívod teplej vody do radiátorov - radiátory, alebo "teplé podlahy". Obehu potrubie sa čerpadlo. Odškodniť za rozšírenie vody počas vykurovania, vykurovací systém je doplnený nárast nádrže. Potom, čo šiel cez potrubie, voda sa vracia do kotla.

V závislosti od paliva kotly sú: plyn, elektrická, olej, pevné a kombinované. Prvé dva typy sú ideálne pre bytové kúrenie. Každý apartmán kúrenie nie je zbytočné menovej spotreba a šetrenie energie, schopnosť samostatne určiť teplotu a úroveň využívania tepla a teplej vody; žiadne problémy s občasným dodávke teplej vody a tepla na technické, organizačné a sezónne dôvodov; zníženie nákladov na komunálne služby pre vykurovanie a ohrev teplej vody v priemere v p'päťkrát, zníženie ročnej spotreby plynu, ak zdrojom tepla je plynový kotol; zmena potrubia, uzatváracie a kontroly príslušenstvo a vykurovacie zariadenia v samostatných apartmánoch v re-plánovanie núdzových situáciách bez narušenia režim prevádzky vykurovacích systémov v iných bytov. Okrem toho, cheapening bytovej výstavby, ako je potrebné pre nákladné kúrenie sietí tepla body a meracie zariadenia zmizne. Vo Všeobecnosti, autonómie a nezávislosti má niekoľko výhod oproti tradičným systémov Ústredného kúrenia.



Zďaleka najčastejší a najlacnejší zdroj paliva je plyn. "Prevádzkových kotlov na plyn dopyt, pretože to je najviac optimálne typ paliva, z pohľadu úsilia na služby a efektívnosti. Okrem toho, kvalita plynu takmer všade a vždy rovnaký, ktorý sa nedá jednoznačne povedať, napríklad, motorovej nafty, " hovorí Evgeny Cheremhovskom, Riaditeľ firmy" Contrada "v Rostov-on-don.

Plyn je privádzaný neustále, takže nie je potrebné, aby sa zabezpečilo, že tam je dostatok paliva pre kotol. Plyn pálenie stabilne, ticho a má relatívne "čisté" produkty spaľovania.

Plynových kotlov líšia v počte obvodov. Jednookruhová poskytnúť len vykurovanie a dvakrát tlaku a dokonca aj teplú vodu. Posledné, v poradí, sa delia na: kotlov kotol, umožňuje mať dodávke teplej vody od 40 litrov, a model, kde tečúcou vodou, je pripravený na ceste.

Materiály na tému

Kotly v rozmedzí
Dajte si pozor na kotol mládež!
Ako si vybrať kotol
O spôsobe odstránenia odpadové plyny z kotlov môže byť fyzická ponoru, "krb", kde odstránenie produktov spaľovania je vzhľadom na prírodné ponoru, najčastejšie sú uvedené v malej nebytových priestorov. Kotly s núteným ponoru, "turbo", s uzavretej spaľovacej komory, ktoré sa používajú v domoch, majú duše, ktoré slúži na odstránenie produktov spaľovania, externé slúži pre prívod vzduchu. Môžu výrazne znížiť náklady na inštaláciu, ako to nevyžaduje dostupnosť drahé komín, namiesto toho sa používa krátke a lacný koaxiálny. Tiež kotlov môže byť zapaľovanie piezoelektrické, ktoré poskytuje pre zaradenie manuálne, alebo pohodlnejšie elektronické automatické. Podlahové a nástenné kotly. Podľa Evgeny Cheremhovskom, "vonkajšie kotol s ventilátorom alebo atmosférickými horákmi majú širší rozsah kapacity, preto ich odporúčame na vykurovanie budov - rodinných domov alebo veľké, súkromné alebo priemyselných objektov. Ak sa takéto zariadenia sa očakáva, že veľké spotreby tepla (v prítomnosti bazén, teplé podlahy), potom by som sa poradiť nainštalovať naraz, aspoň dva kotly, ako v prípade odmrazovanie systém by mal vlastník otvoriť podlahy, rozoberať radiátory a tak ďalej, a tak, ako je znázornené na základe dlhodobých praxi, zlyhanie dvoch kotlov zároveň je takmer nemožné. Mimochodom, určenie tepelného výkonu kotla je veľmi dôležitá otázka, ktoré by mali byť riešené s pomocou odborníka, ktorý robí predbežné posúdenie metodiky, berúc do úvahy počet jednotlivých funkcií priestorov: stupeň izolácie stropov, hrubé múry, ako aj materiál, z ktorého sú vyrobené, výška stropov a presklená plocha, samozrejme, v súkromných domoch."

Nástenné kotly, čoraz viac prispôsobené pre inštaláciu do bytov a rodinných domov, viac populárne ako vonkajšie. Majú menšie rozmery, ktoré šetrí priestor. Okrem toho sú vybavené zariadeniami, ktoré zabezpečujú bezpečnosť ich prevádzky: snímač plameňa'I, poistný termostat, vypnutie kotla v prípade výpadku napájania, zámok vypnutie kotla plynový senzor, kontrola trakcie, zariadenie, vypnite kotol na zníženie o'objem tekutiny je pod normálne. Avšak, bolo by nespravodlivé, aby mlčať o niektoré nedostatky v používaní plynových kotlov. Na ich inštaláciu budete potrebovať povolenie rôzne služby, inštalačné práce je prípustná len v špecialistami, je tiež dôležité, prísne dodržiavanie bezpečnosti počas prevádzky. Plynový kotol by mal byť nevyhnutne'nevyhnutne vybavené automatizačná technika, ktorý reaguje na úniky plynu a úplne blokuje plynové potrubie, ak sa to stane.

Elektrické kotly majú rovnaké výhody a nevýhody, ako aj všetky ostatné zariadenia. Výhody patrí: kompaktná - elektrický kotol aj pre veľké chata je možné umiestniť na námestí v štvrť meter štvorcový; jednoduchosť a presnosť regulácie, je známe, že všetky riadiace signály - elektrické, nie prekladať ich do mechanické riadenie horáky, a tak ďalej, nie je potrebné sa obávať skladovanie paliva (diesel alebo jednotky ssd (solid); vysoká kategórie security - elektrická ochrana je oveľa spoľahlivejšie rôznych plyn vgscan iné; č otvorený plameň'I; montáž a prevádzku jednotiek nevyžaduje potrubia pre odstránenie produktov spaľovania a rúry, dodávky plynu, vzduchu (kyslík), ktoré sú nevyhnutné pre implementáciu procesu spaľovania. Tiež môžu byť použité prírodné chránené územia, ako v kotloch sú žiadne škodlivé emisie. Ale najviac vážna chyba, ktorá sa často prekrýva početné výhody elektrických kotlov, cena za elektrickú energiu. Aby sa teplo v dome s elektrinou, musíte mať povolenie na pripojenie trojfázového prúdu a prideľovanie kapacity 50 kW, v chate s rozlohou 300 - 400 m 2, a nainštalovať vlastný generátor, ktorý tiež spotrebuje fosílnych palív, a s takým výkonom, nevhodné. Menej významné nevýhodou je tvorba stupnice a, ako následok, možnosť vyhorenia ohrievače a znižuje tepelné straty, a preto potreba pre nákladné liečby a pravidelné čistenie. Skutočne, možnosť mať doma, to je elektrický kotol - docela drahé, ale často ľudia, ktorí chcú mať svoje vlastné kúrenie, nie je žiadna iná možnosť. Napríklad, v výškových budov vykonávanie plyn-Fajčenie. Výhody elektrické kotly môžu byť pridané nedostatok produktov spaľovania, používať každý kilowatt elektrickej energie, ktorú platí spotrebiteľ, malá spotreba-kompatibilita'spojené s inštaláciou a údržbou, a vysoký akustický komfort.

Kvapalných palív v kotle nevzťahuje sa na apartmán kúrenie. Ich použitie je vhodné tam, kde nie je prirodzené batožinového priestoru plynu ako chladiva pomocou motorovej nafty. Dieselové palivo je pomerne drahé, je potrebné pre udržanie konštantného prietoku aj pre malé miestnosti pri výpočte niekoľko kg / hod (maximálna hodinová spotreba nafty je asi možno považovať za 1 kg za každých 10 kW výkonu horáka, ktorý je cca 100 m 2 vykurovaný priestor). Nevýhodou kotlov motorovej nafty je považovaný za charakteristický zápach v kotolne, takže sú často umiestnené v samostatnej miestnosti alebo dokonca v samostatnej budove. Ale moderné palivo, správne navrhnutý a nainštalovaný systém, ktorý prináša v tomto ohľade menej nepohodlia.

Kotly na motorovej nafty majú vysoký popola a sadzí formácie v porovnaní s plynom. Ak stenách kotla sa usadzujú vrstvy sadzí hrúbky minimálne 2 mm, týmto sa zvyšuje spotreba nafta asi o 8%. Sadze je výrazne nižšia v porovnaní s kovovou tepelná vodivosť faktor, takže steny, ktoré v sadzí, tepelné prestupy zlé, kotol nedobrovoľne zvyšuje spotrebu paliva, zvyšuje teplota dymových plynov. A výsledkom sú značné straty tepla do prostredia. Skôr alebo neskôr, môže to viesť k bodku z kotla. Ak chcete sledovať kotla musí profesionálne. Jej uvedenie do prevádzky a pravidelné kontroly vyžaduje nielen poznanie, ale aj špeciálne drahé vybavenie. Najčastejšie náklady na vybavenie potrebné pre údržbu moderný kotol, prevyšuje cenu kotla. Diesel kotlov, snáď najviac náročné služby.

Kotly na tuhé palivá tiež nie je vhodný pre bytové kúrenie. Je ťažké si predstaviť, moderný dom, kde je pec na uhlie alebo drevo a Stoker, ale tento typ kotlov pred existuje. Navyše, v posledných rokoch, spoločnosti-vývojári čoraz viac prichádzajú na trh kotlov rôznych úpravách s prítomnosťou relatívna nezávislosť od dodávok paliva, zníženie vykurovacích potrieb pre zníženie strát v životnom prostredí, prostredníctvom využívania nových tepelné izolácie technológie a materiály pre moderné konštrukcie. Najväčší distribúcia bola získaná, kotly na drevo, uhlie, kombinované (drevo / uhlie), na špeciálne pripravené "lopta" z drevného odpadu - pillath a kotly, ktoré využívajú predbežné plynofikácia tuhé palivo. Pre nízka kalorická hodnota týchto kotlov rozšírili pece a relatívne nízky prevádzkový tlak. Moc tuhé palivo, kotly, ktoré sa používajú pre vykurovanie, spravidla nepresahuje 45 a 60 kW. Najsľubnejšie je teraz považované za pyrolýzy princíp drevom, čo znamená predbežné splyňovanie s východom z lietania látok a ich následné spaľovanie, ktoré poskytuje široký rozsah regulácie kotla kapacity, dlhšie paliva, spaľovanie a zníženie počtu prevzatí.

Kombinované kotly - prakticky nepoužíva dnes. Rastlina Múzeum VIESSMANN, Allendorf ako jeden z najuznávanejších exponáty uložené kotol, vydané pre domáce potreby počas vojny. Škaredé zariadenie s dvoma horáky na plyn a nafta, a okno na predkladanie žiadostí o palivové drevo, alebo uhlie s jednej pece. Prirodzene, vo vojnových podmienkach, keď to bolo ťažké odhadnúť, aké palivo nazivalsya, ako je univerzálny kotol, bolo nevyhnutné. Avšak, rovnako ako u všetkých všeobecných, nemal vysokú účinnosť, ktorá miesto odnorodnym zariadenia. Po dlhej dobe, väčšina spoločností v Európe sa vrátil na výrobu kombinované kotly s vymeniteľnými plynové horáky na rdmplus, takmer bez uznáva.

Najviac high-kvalitné a drahé je nemecký zariadenia; prístupnejšie, ale celkom dobré, ako je výroba talianskej, slovenskej a Juho-kórejská priemysel. Všetky z nich sú prispôsobené pre ruské spotrebiteľa. Moderné domáce kotlov, podľa mnohých odborníkov sa stane lepšie, ale k dokonalej nich ďaleko, porovnať s preukázané dovážaných značiek. Ako záruky, v priemere, že je 3-5 rokov, na "telo" kotla a rok na celú Zostavu spolu. Praktické rady z Eugene Cheremhovskom: "radím vám kupovať kotly len v špecializovaných obchody, kde by ste mohli obrátiť v prípade problémov. Po inštalácii kotla požiadať o poradenstvo kvalifikovaného odborného kompletné uvedenie do prevádzky a start-up cyklu a uistite sa, že kotol funguje správne ".



Komentár odborníka

Sergej F. regiónu valuyki, technický Riaditeľ Zástupca úradu BAXI GROUP v ruskej Federácii":

- Jeden z najväčších Európskych výrobcov kotlov je angličtina spoločnosti BAXI, je počet vyrobených vykurovacie systémy na tretie miesto v Európe (1 milión kotlov, že je 11% Európskeho trhu). Sortiment výrobkov BAXI zahŕňa plynové nástenné a podlahové kotlov, ohrievačov vody nepriame vykurovanie, kotly dieselové palivo, kotly na tuhé palivo, plynové ohrievače vody, elektrické prietokové a zásobníkové ohrievače vody, plynové ohrievače, horáky, teploelectrocentral, plynové a elektrické krby. Strategické smerovanie spoločnosti BAXI je použitie najnovších technologických riešení a vývoj. Systém kvality vyrábaných zariadení a ochrany životného prostredia sú priebežne sledované, čo dokazuje rokov s vynikajúcimi výsledkami. Vysoká kvalita a spoľahlivosť svojich produktov sú doplnené skvelé služby a technická podpora. Produkty spoločnosti BAXI získal dôveru zákazníkov a rešpekt od konkurentov v mnohých krajinách sveta.

Redakcia ďakujeme za pomoc pri príprave materiálu na spoločnosť BAXI a "Contrada".

1. Nástenné plynové kotle HLAVNÉ: vďaka bithermic výmenníka tepla a špeciálne navrhnutý systém spaľovacích plynov, kotol série HLAVNÉ líši ultra-kompaktné rozmery (iba HH cm). Je navrhnutý špeciálne pre použitie na dvere-na-dvere, kúrenie a je ideálny pre použitie v poschodových domoch. HLAVNÝ kotol má moderný dizajn a sú vybavené elektronickými karty so zabudovaným systémom self-diagnostika. Výkon kotlov HLAVNÉ - 24 kW. Predstavuje model, s otvoreným a uzavretým spaľovacej komory.

2. Nástenné plynové kotle s liquid crystal display LUNA3 COMFORT: kotol 3-rd generácie, ktoré sa spájajú také dôležité vlastnosti, ako komfort a úspory energie. Vďaka diaľkový panel, ovládanie kotla môže byť vykonané s ktoromkoľvek vhodnom mieste. Zabudovaný ovládací panel snímača teploty v miestnosti môžete nastaviť teplotu na celý týždeň. Najnovšie inžinierske riešenia poskytujú možnosť viac, presne a efektívne udržiavať stálu teplotu v okruhu TÚV.

3. Nástenné plynové kotle s liquid crystal display EKO 3 KOMPAKTNÝ: kotol 3-rd generácia, ktorá najlepšie absorbuje z predchádzajúcej série, nástenných kotlov EKO, LUNA a HLAVNÉ - ultra kompaktné (len 734x400x317 mm) a pohodlie na používanie a údržbu. Unikátny tvar zadný panel v modeloch s uzavretým kamera poskytuje extrémne kompaktný dizajn systému odstránenie produktov spaľovania. Vďaka starostlivo premyslený vnútorný dizajn kotla prístup do všetkých komponentov sa uskutočňuje len cez predný panel.

Kotol EKO 3 Kompaktný ponúka moderný dizajn a je vybavené špeciálnym elektronický ovládací panel s self-diagnostika systému. Kotly EKO 3 Kompaktný majú vstavanú počasie automatizačná technika s možnosťou na pripojenie izbového termostatu, alebo snímač vonkajšia teplota, ako aj LCD displejom, ktorý poskytuje užívateľovi najviac kompletné informácie o prácu kotla alebo o možných porúch v systéme.

4. Podlahy, plynový kotol, SLIM: séria obsahuje 10 modely s otvorenou spaľovacej komory s kapacitou od 15 do 62 kW a 5 modelov s uzavretá spaľovacia komora s kapacitou 23 a 30 kW. Tento rad zahŕňa ako jedno-obvod a dvojokruhové model. E plameňa, z modulačného'I a zabudovaný systém self-diagnostika poskytnúť väčší komfort obsluhy a údržby na kotly SLIM. Moderný dizajn a minimálny rozmer (šírka 35 cm), aby bolo jednoduché na miesto kotla SLIM v každom inter'Yeri.

Text> Natalia Strugovschikov

Zdroj: www2. iz-dom. webstroy. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика