суббота, 1 ноября 2014 г.

Smart choice

Každý vie, že dom musí byť nejako vyhrievané. Ale ak sa pred dvadsiatimi rokmi, hlavný problém bol nájsť dobré vykurovacie zariadenia, teraz hlavný problém je výber rozmanitosti zastúpené na trhu tovarov. A robiť správne rozhodnutia potrebné povedomia.

Ak si myslíte, že reklamy, inžinierstvo kvality, určené pre vykurovanie vidieckych domov, na domácom trhu sú desetník tucet. A, napodiv, však. Kotly plynové a olejové, krby a pece, tepelné čerpadlá a elektrické konvektory - to je ďaleko nie je úplný zoznam ponúka. Medzitým len potrebné zahrnúť zdravý rozum, použite účelnosti princíp - a výber nie je bolestivé.

To sa stáva: ste zostali s jeho dobrý priateľ a budete bol prekvapený, ako pohodlné vykurovacieho systému v dome. Pre dekoratívne odsávače umiestnené prakticky neviditeľné elektrické konvektory, ktoré je ľahko nastaviteľný (oboch manuálne a v automatickom režime), a čo je najdôležitejšie, žiadne výfukové, ovzdušia v oblasti je čisté a svieže, ako by to malo byť z mesta! A naozaj, ako by ste mohli emisie, ak zásady prevádzky elektrického vykurovacieho systému eliminuje procesu spaľovania, a teda aj emisií z produktov? Zásady ekologickej bezpečnosti sa čoraz viac stáva príručka k akcii pre domácich spotrebiteľov a faktorov, ako je čistý vzduch, je veľmi dôležité, a tak chcete, aby v jeho krajine domu niečo podobné.

Sklamanie prichádza, keď to začne počítať budúce prevádzkové náklady. Môžete prekladať za kilowatt-hodín do prania pridať spotrebu počas vykurovacej sezóny, a ukázalo sa, že budete musieť zaplatiť značnú sumu. A skutočne potrebný výkon vykurovacieho systému sa nedá dosiahnuť: miestne orgány sú ochotné venovať potrebných na prevádzku spotrebičov pre domácnosť a vykurovacie systémy, objem elektriny.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Elektrické kotly tichá, jednoduchá inštalácia a služby, nie znečisťujú životné prostredie, ale konzumovať veľa elektrickej energie. A preto možno odporúčať len veľmi bohatých domácností.
-------------------------------------------------- ------------------------------

To isté platí pre elektrické kotly, ktoré teplo chladivo - voda, a ona zase nesie tepla domu. Elektrický kotol sama o sebe je veľmi jednoduchý, je založená na výmenník tepla pozostávajúce z nádrže umiestnené v ňom vykurovacie telesá (radiátory). Niekedy toto zariadenie je doplnené obehové čerpadlo, rozšírenie nádrž, poistný ventil, ale nie miesto. Elektrické kotly príliš tichý, ľahko nainštalovať a služby, nie znečisťujú životné prostredie, ale opäť, konzumovať veľa elektrickej energie. A preto možno odporúčať alebo veľmi bohatých majiteľov domov, ktorí neveria, že peniaze na domáce služby, alebo tých, ktorí sú pripojení k elektrickej energii "pirát" spôsobom (a iné, musím povedať, veľmi málo). V praxi, elektrické kotly sú nie veľmi vysoký výkon niekedy nainštalovaný ako možnosť zálohovania alebo tento typ vykurovania, ktoré musí podporovať pozitívny teplota v dome v neprítomnosti vlastníkov. Keď majitelia vrátili na komfortnú teplotu dom je vykurovaný iným spôsobom.

Kotly dobré a rôznorodé

Spôsoby, ako sa zahriať domu veľa, ale ne príliš s mysľou, nezabúdať na vyššie zdravý rozum. Po prvé, mali by ste asi brať do úvahy typ budovy, kde je zariadenie nainštalované. Ak je to len Lodge, kde žijete v sezóne, alebo ísť tam, na víkendy, to je sotva stojí za to strácať veľa peňazí na plynový kotol, alebo zariadenia, ktoré pracujú na kvapalné palivo. Je to všetko veľmi zložité technické zariadenie, a stojí veľa peňazí. V tomto prípade, ak máte dom, s plochou 50 až 70 štvorcových metrov, je určený pre prechodného pobytu, najúspornejší možnosť je kotol na tuhé palivo. Drevo, uhlie, rašelina je k dispozícii, môžete zásobiť na celej sezóny, pomerne lacné (budú nezničí prenajímateľ), a veľmi vykurovacích zariadení, aj lacné. Tento tuhé palivo kotol nie je "pecou", ktorý ohrieva iba kvôli teplo vyrábané steny. Kým sa takéto kotol je pripojený rúry s chladiaceho média, ktoré idú na domov, Progresa celú miestnosť. Okrem toho sú tieto kotly sú vybavené v niektorých prípadoch, automatizácia, ktorý udržuje požadovanú teplotu vody! Aj keď, samozrejme, úplne pracovať v automatickom režime takýchto kotlov nedajú, pretože si vyžadujú neustále opätovné naloženie paliva na naftu.

Ďalším kritériom výberu je dostupnosť konkrétneho druhu paliva. Napríklad, v blízkosti vášho domova absolvovanie plyn hlavné. Potom, zdá sa, že najvhodnejším minúť nejaké peniaze pre položenie potrubia z domu na diaľnici, potom na radosť, aby si najlacnejšie druh paliva. Pri súčasných cien ropy, používanie plynu znižuje náklady na vykurovanie, ktoré je dôvod, prečo v nainštalovaný plyn oblasti Leningradskej oblasti na neho presťahovala väčšina vlastníkov jednotlivých domov. A v tých oblastiach, ktoré nie sú ešte nedosiahol vlákna plynovody, tešíme sa, keď sa to stane.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Pri súčasných cien ropy, používanie plynu znižuje náklady na vykurovanie, ktoré je dôvod, prečo v nainštalovaný plyn oblasti Leningradskej oblasti na neho presťahovala väčšina vlastníkov jednotlivých domov. Iba moc plynový kotol - od 10 kW, takže sú najlepšie použité pre vykurovanie domov a veľký priestor.
-------------------------------------------------- ------------------------------

Plynových kotlov sú podlahy a steny. Sú tiež vybavené všetky potrebné vybavenie: cirkulačné čerpadlo, rozšírenie nádrž, prístrojov, automatizácie, a tak ďalej, tam sú plynové kotly s prirodzeným a núteným vetraním. V druhom prípade, odstránenie produktov spaľovania sa vykonáva pomocou vstavaný kotol fanúšikov, a potom namiesto tradičného komín je dosť, aby sa len diera v stene. Iba moc plynový kotol - od 10 kW, takže sú najlepšie použité pre vykurovanie domov a veľký priestor.

Kotly pracujú na kvapalné palivo (nafta)je tiež veľmi populárne medzi vlastníkov jednotlivých domov. V skutočnosti, plynofikácia počet okresov, v Leningradskej oblasti je naplánovaná na stredu storočia, a niektoré odľahlé miesta, nemôže čakať, plynové potrubia a až do konca času. Medzitým, chatky sú postavené v odľahlých miestach, kde je krásna príroda, ale aj mať možnosť úplne odtrhnúť od civilizácie. Hoci úplne len nechcel, aby odpútať, a tak inteligentný hostiteľa tak, aby neporiadok s drevo a uhlie, budú vybavené kvapalných palív v kotle a nakoniec zármutok neviem.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Kotly pracujú na kvapalné palivo (nafta)je tiež veľmi populárne medzi vlastníkov jednotlivých domov. Na výkon tohto typu vykurovacieho zariadenia v blízkosti plynové kotly, hoci motorovej nafty, samozrejme, drahšie, plyn. Ale môžete nainštalovať dieselový generátor a zbaviť sa všetkých problémov kompatibility'súvisiace s výpadku.
-------------------------------------------------- ------------------------------

Na výkon tohto typu vykurovacieho zariadenia v blízkosti plynové kotly, hoci motorovej nafty, samozrejme, listy drahšie plyn. Ale to môže byť nastavený v rovnakom kotla elektrické dieselový generátor a tým sa zbaviť všetkých " (často, mimochodom, na vidieku! ) Problémy kompatibility'súvisiace s výpadku. Takýchto kotlov je aj množstvo odrôd, ktoré sa odlišujú podľa miesta, kapacita, dostupnosť (alebo jeho nedostatok), automatizácie a tak ďalej, mimochodom, práca kotlov na kvapalné palivo môže byť z veľkej časti automatizované, až dodávok motorovej nafty. Hlavným záujmom vlastníka, v tomto prípade je vyplnenie motorovej nafty je pochovaný niekde na stránke kapacity, objem, čo je dosť pre kúrenie počas sezóny.

Kotol je kapacita určená v závislosti od toho, o'objem budovy, na predpoklade 30 wattov na meter kubický. Ak výšku stropu menej ako tri nohy, môžete určiť spôsobilosť plocha: 100 až 150 wattov na meter štvorcový. Okrem toho treba brať do úvahy tepelné straty: lepšie izolačné vlastnosti steny, tým menej potreby tepla na vykurovanie domu. Maximálna kapacita vybraných kotla musí presne zhodovať výsledkov výpočtov, je potrebné zabezpečiť rezervu 10-20 percent. Musím povedať, že predstavuje počet kotlov tak, že zákazník môže jednoducho vybrať akúkoľvek potrebnú silu. Ako pravidlo, moderné kotly nie sú objemné a nevyžadujú veľké priestory na ubytovanie. Ale poskytnúť samostatné miestnosti na malej ploche ešte vhodné, najmä pre outdoorové kotly (namontovaný kotol, v zásade môžu byť umiestnené v obytných inter'Yeri). Opäť sme sa musí rozhodnúť, či chcete spojiť s vykurovacieho kotla systému teplej vody. Keď je zvolený, systém vyžaduje povinné'uistite sa, že sa do úvahy počet ľudí žijúcich v dome, počet sprchy, kúpeľne, Jacuzzi, t. j. v miestach, kde parsovanie teplej vody. Všetky to nevadí, len ak teplej vody dom poskytuje samostatný elektrický kotol alebo ohrievač.

To tiež stáva, že máme zostať na variant kombinovaný kotol, ktorý je, pracuje pre viacerých druhov paliva. Táto voľba závisí od rôznych podmienok. Napríklad, ak nemáte zavedený kanál dodávky kvapalného paliva, je rozumné použiť kotol (s drobnými úpravami) budú schopní "stráviť" a na tuhé palivo. Alebo, napríklad, zatiaľ čo v oblasti, č plyn, ale za pár rokov to povinné'istí,'objaví sa - ste sa naučili z plánov rozvoja územia. Je jasné, že radikálne zmeniť po dvoch rokoch, vykurovacie zariadenie je veľmi drahé. Je vhodné na inštaláciu kotla v kombinácii horákom, ktorý umožňuje palivo používať diesel, a keď príde čas, aby sa prepínať na plyn. Kombinácie možností tu veľa, a v niektorých prípadoch, prechod od jedného druhu paliva na inú automaticky.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Pre domáce oblasti 50 až 70 štvorcových metrov, určené pre prechodného pobytu, najúspornejší možnosť je kotol na tuhé palivo. Drevo, uhlie, rašelina - dostupné a relatívne lacné palivo, ktoré môžu byť uložené na celej sezóny.
-------------------------------------------------- ------------------------------

Treba spomenúť to nezvyčajné, až kým paliva, ako pelety pelety, lisovaný z odpadového dreva výroby. V Európe, mnohí ich považujú za palivo budúcnosti, v každom prípade, spaľovanie peliet sa oveľa menej poškodzujú životné prostredie, ako je spaľovanie nafty. Hrá úlohu a ekonomický aspekt: pelety - obnoviteľné typ paliva, zatiaľ čo ropa a zemný plyn bude nevyhnutne zmizne. Zariadenie, ktoré využíva pelety, nie ťažšie iných kotlov, a prívod paliva môže byť automatizované.

Tradícia a exotické

Zvyknutí v posledných rokoch na rôznych kotla zariadenia na trhu, mnoho spotrebiteľov nejako záhadne prehliadol skutočnosť, že existujú aj iné spôsoby vykurovania krajine dom. Po prvé, je tradičný ruský sporák, ktoré vyhovovali pre malé krajiny domov. Okrem toho, že krby, ktoré sú stále nájsť v našich prímestských domy. A ak klasické anglické krb len podmienečne možné pomenovať radiátory, krby poslednej generácie, pec, ktorá berie špeciálne žiaruvzdorné sklo, a okolo domu z jej položil kanály, môže zahriať dom na pomerne veľkom území. Dizajn ako krby umožňuje využiť teplo zo spaľovania dreva a je veľmi účinný a vďaka ich nákladovo efektívne a prospešné vlastníkov.

Napokon, tam je taká vec, ako krb, ktorý v sebe spája výhody ruskej sporák a klasický krb. Účinnosť dosahuje v niektorých prípadoch 90% - v dôsledku counter-tok tepla a použitie zásady "dvojité spaľovanie". Krb udrží teplo na dlhú dobu, uvoľňuje málo škodlivých látok pri spaľovaní dreva a sídli v dome na veľmi málo miestach. A veľmi efektívny pre vykurovanie krajine dom.

Ako pre exotické, na ktoré možno pripísať použiť pre dodávku tepla z tzv. "tepelné čerpadlá". Sú šetrné k životnému prostrediu vykurovacieho systému, čo umožňuje vyrobiť teplo na úkor zeme a artézskej vody, jazerá, zem, atď., Tieto zariadenia viac ako dvadsať rokov pôsobila v rozvinutých krajinách, a v posledných rokoch sa stali uplatniteľnými v Rusku, najmä v jednotlivých krajiny bývanie. Okrem toho, ako mnohí odborníci sa domnievajú, že vyhliadky tepelných čerpadiel je veľmi veľká, pretože, ako už bolo spomenuté vyššie, tradičné energetické zdroje sú vyčerpané, elektrina stúpa v cene, a teplo zeme a praktické nevyčerpateľný.

ZNALECKÝ POSUDOK

To je veľmi dôležité na začiatku výstavby právo vybrať si druh paliva, umiestnenie kotla zariadení, označte kotla výrobca. Ale musíte tiež pam'na pamäti, že neznalosť pravidiel a noriem konštrukcia je často príčinou nehôd. A len špecialista môže identifikovať a navrhnúť vhodné možnosť inštalácie zariadenia, predvídanie možných nepriaznivých situácií v prevádzke. Tu je príklad. Inštalácia elektrické radiátory namiesto elektrického kotla, musíme pochopiť, že radiátory sú rôznej kvality, možno s skryté výrobné vady. A ako funguje život na starnutie zariadenia? Čo sa stane, keď rozbité radiátor? Kto bude pravidelne na odstránenie prachu, ktorý vstúpi mriežka? Nakoniec, prach môže ľahko vznietiť, v blízkosti zavesiť záclony a tepelných zdrojov môže viesť k katastrofa... Tak všetky varianty elektrické vykurovanie je lepšie zvoliť kotol je nainštalovaný v ohňovzdornú miesto. Alexander IVANOV
Generálny Riaditeľ spoločnosti "~"

Michail SKVORTSOV

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика