воскресенье, 2 ноября 2014 г.

Konkrétne: rozsiahlej rodiny

Podľa názoru väčšiny, konkrétne je niečo, šedej a pevné, používané predovšetkým na výstavbu základov a podlahy. V skutočnosti konkrétne oveľa, ktoré sa líšia v štruktúre a účelu, a vo vzhľade. O ich rozmanitosť ponúkame hovoriť viac.

Šedá a vyzerá solídne konvenčné cementu, betónu, ktorý je najčastejšie používaný v krajine bývanie. Je na báze cementu, piesku a vody, odobratých v rôznych vzájomných pomeroch. A, zdá sa, raz v živote každý má spraviť cementu, betónu v konštrukcii posádky, ak počas výstavby garáže alebo dom, atď., Na to, že nie každý vie, že cementy môžu byť vážne, ľahký, ľahká, mobilná sieť. Alebo, povedzme, silikátové, alebo sadry polymér.

Poďme začať s cementu a betónu, ktoré sú pripravené na základe rôznych cementov. Medzi ich vzal hlavné miesto konkrétne na Portlandský cement, ktoré tvoria približne 65% z celkovej výroby. Okrem toho sa úspešne používajú betóny na báze Portlandského cementu a trosky Pustovalova cementu. Odrody z cementu, betónu sú dekoratívne betónu (na biele a farebné cementu, betónu pre samonadireo stavby (na naprorochila cement, betón pre špeciálne účely (obsahujúce cement).

Silikátové betón je pripravené na báze vápna, použitím tlaku metódou násobnej. Sadrové konkrétne robí na základe sadry a použité predovšetkým na vnútorných priečok, kazetových podhľadov a prvky vybaviť budov. Variácia tieto betóny sú giprocement alebo Pustovalova betóny so zvýšenou odolnosťou. Používajú sa spravidla na výrobu o'rozsiahle bloky wc a štruktúry low-vzostup budovy, ktoré sú v kontakte s vodou.

Troska betónu (majú málo používané v stavebníctve) je pripravený na zemi trosky, pomocou alkalických roztokoch. Polymér betónu výroba rôznych druhov z polymérových binder, ktorý je založený na polyesterové, epoxidové alebo močovinové živice, ktoré sa potom s pomocou špeciálnych prísad stvrdnúť. Ako betón je vhodný pre použitie v agresívnych prostrediach. Polymér betónu sú v zmesi, ktorá sa skladá z cementové a polymér materiálu. Špeciálne betóny urobiť s pomocou špeciálneho at'spojivá; kyselina odolný a tepelne-odolné konkrétne aplikovať tekuté sklo alebo vápenatý spojiva.

Troska betón je pripravený na zemi trosky, pomocou alkalických roztokoch. Polymér betónu výroba rôznych druhov z polymérových binder - ako betón je vhodný pre použitie v agresívnych prostrediach. Polymér betónu sú v zmesi, ktorá sa skladá z cementové a polymér materiálu.

Mnohé vlastnosti betónu závisí na hustote. Hustota betónu je rozdelený do vážnej s hustotou väčšou ako 2500 kg na meter kubický, ťažký (1800-2500 kg/m3), svetlo (500-1800 kg/m3) a veľmi ľahká (menej ako 500 kg/m3). Najmä ťažké betóny, aby ťažkých výplne - oceľové hobliny alebo piliny, železnej rudy alebo holé. Ťažké betóny ako zástupný symbol použije skaly - žula, vápenec, diabase. V betóny sú použité porézne výplne: haydite, pumice, penová troska; veľmi ľahko uvedené sýtené betónu (plynový betón, pena betónu, ktoré sú získané napučaním v'asucaga látok na špeciálne technológie.

Betónové konštrukcie

Ťažký betón ide o nadáciách a jarky v monolitických dom-budova, ľahké a extra svetla sa používajú na interiér stien, priečok. Pri konštrukcii noriem a pravidiel jasne uviesť konkrétne použitie určitého typu. Návrhári využiť ich pri riešení dizajnérskych problémov, pričom náklad na stavbu.

Konkrétne aplikovať na rôzne typy stavieb, ako je vyrábané v továrňach a konštruované priamo na stavenisku. Po prvé, mali by sme spomenúť, základové bloky, z betónových marka 200. Môžu vážiť troch ton, nižšej základný blok je vykonané s rozšírením dno a steny blokov suteréne (tiež s hmotnosťou až tri tony) majú obdĺžnikový prierez a môže byť tuhé a duté.

Betón je rozdelený do vážnej s hustotou väčšou ako 2500 kg na meter kubický, ťažký (1800-2500 kg/m3), svetlo (500-1800 kg/m3) a veľmi ľahká (menej ako 500 kg/m3). Ťažký betón ide o nadáciách a jarky v monolitických dom-budova, ľahké a extra svetla sa používajú na interiér stien, priečok.

Steny betónové tvárnice môže vážiť od niekoľkých desiatok libier na tri p'päť ton. Sú vyrobené z tradičných alebo pórobetónu. Niekedy sa tieto jednotky sú doplnené o špeciálne ventily, ktoré uľahčuje ich zachytiť počas inštalácie v stene. V niektorých prípadoch vnútorné steny tejto jednotky vopred pokryté omietkou.

Konkrétne vyrobené trámy - pravouhlého prierezu a Tauris. Ich dĺžka môže dosiahnuť šesť metrov alebo viac. Lúče až šesť metrov sú vyrobené z konvenčných betónu, viac ako šesť - z-zdôraznil betónu.

Okrem toho, konkrétne môžu byť vyrobené schodiskách, a rôzne architektonické detaily pre výzdoba fasády: hlavné mestá, platbands, odkvapy. Železobetónová našiel uplatnenie vo výrobe šachty pre krajiny, oblasti - tieto kryty sú v žiadnom horší liatiny, ale lacnejšie.

Celulárnej inovácie

Prísne vzaté, pórobetónových nie je inovácie v: stavebné materiály s dlhou'majú svojich priaznivcov a ich aplikácia v krajine bývanie sa zvyšuje každý rok. Ale v porovnaní s tradičnými betónu, pena betónu a sýtené betónu sú stále viac nových a moderných materiálov.

Pórobetónových je ľahký materiál s veľmi dobrými izolačnými vlastnosťami, silný a odolný. Je možné dokončiť takmer akéhokoľvek materiálu, vrátane tehál a dreva, sú veľmi ľahké a lacné dopravy. Použitie nstrumentation blokov umožňuje výrazne znížiť náklady na pracovnú silu a na urýchlenie výstavby domu.

Na základe penová betónovej zmesi v'jguchego a kremičitých komponent s prídavkom foaming agent. Po zmiešaní s vodou to překypoval, nákup bunkovej štruktúry. Výsledkom je ľahký materiál s veľmi dobrými izolačnými vlastnosťami. Schopnosť ukladať tepla - hlavnou výhodou pórobetónových. Napríklad, 20 cm penová konkrétne pre úsporu tepla zodpovedajú 40 cm z dreva alebo 140 cm tehly. Podľa novej Výstrižok tepelný odpor materiálu pre náš región by malo byť menšia ako 3, 060 m2/W. Teraz, táto požiadavka je splnená, keď hrúbka steny silikátovej brick 2, 5 m a penovým - 37 cm! Preto, z hľadiska hodnoty, rozdiel je významný: dom sa rovnakej oblasti a zvýši náklady na pena betón ako materiál steny bude približne trikrát menej ako cena stromy'drevené trámy, a v p'päť krát menej ako cena tehla. Okrem toho, použitie peny betónových blokov umožňuje výrazne znížiť náklady práce. Produktivita ich stien je väčší ako pri štandardných tehla, preto štvorcový meter stene stojí dva až trikrát lacnejšie. Nakoniec, nižšia hmotnosť steny (a pena betónové steny je oveľa jednoduchšie, tehla! Vedie k úsporám na rámy konštrukciách, stožiaroch a pilóty.

Pena betón je vyrobený tak v stacionárnych podmienkach a v mieste, kde s pomocou mobilného zariadenia môžu byť získané zloženie dané hustotou.

V prvom prípade sa aplikuje sa vo forme blokov; najobľúbenejší veľkosť je 500 Threefourths 400 Threefourths 200 mm Druhý - v tekutej forme. Vysoká hustota peny konkrétne použité pri výstavbe Nadácie alebo stropné dosky. Menej hustý materiál používaný pre výrobu prefabrikovaných bloky a panely priečky v budovách, ako tepelná izolácia podláh a strechy, a tiež za neplatné vyplniť a zvuková izolácia.

Je to lepšie aplikovať ready-made bloky alebo pomocou technológie vyplniť priamo na stavbe? To závisí od vašich cieľov a svoje schopnosti. Pripravený pena betónových blokov väčšie ako tehla, a sú veľmi rýchlo postaviť steny. Ako doska sa používa železobetónových dosiek, ktoré je tiež prínosom z hľadiska hospodárstva čas. Budete okamžite prijímať geometricky presné "okno", ktoré môže okamžite procesu.

Ale v prípade použitia kvapalných pena konkrétne nebude potrebovať veľa času. Po prvé, rám je vyrobený z dreva alebo ľahkých oceľových konštrukcií. Ďalej je vonkajšie obklady z akéhokoľvek materiálu (tehly, cement, dosky a pod.) a vnútorné obloženie. A potom medzi vonkajšie a vnútorné obklady sú plnené penou betónu. Hmotnostný pena betón je ešte jednoduchšie ako hotový bloky, a výplň sa dlhé.

Takže, ešte raz zoznam pozitívnych vlastností peny betónu. To je veľmi odolný materiál, to je prakticky nie je ovplyvnený čas, ktorý je postavený zo svojho domova môže byť mnoho desaťročí. Uzavreté póry zabrániť absorpcie vlhkosti pena betónu a jeho vysoká pevnosť v tlaku umožňuje prijímať materiál s dobrou zaťažiteľnosťou. O tepelnej ochrany je uvedené vyššie - to je za predpokladu, že pena konkrétne vo veľkej miere pozostáva z vzduchové bubliny, a vzduchu, ako viete, najlepší izolátor. Dom z peny betón je schopný akumulovať teplo a nakoniec podstatne (až 20-30%) znížiť náklady na vykurovanie. Pena betón a chráni pred horúčavou, a reguluje vlhkosť v miestnosti, vytváranie pohodlné mikroklímy v krajine dom.

Pena betón môže byť ľahko preniknúť kanály pre kabeláž, zásuvky, rúrky, potrubia. Pena betón je vynikajúci izolátory, pena konkrétne v dome si bude dobre chránený od hluku z prechádzajúcich v blízkosti skladby alebo zvukové práca v prílohe z dieselového generátora. Tento materiál nie je uvoľňujú toxické látky, ktoré podľa jej kvality životného prostredia, druhý len na drevo. Ale to je protipožiarnych, že nie je poškodený vystavenie vysokým teplotám, a, samozrejme, nie je zapojená. Pena betón je ľahko ovládateľný, nemá obmedzovať predstavivosť zákazníka a architekt. Je možné dokončiť takmer akéhokoľvek materiálu, vrátane tehla a drevo. Pena betón je jednoduché a lacné doprava na prepravu pripravený bloky môžete použiť akúkoľvek formu dopravy.

Ďalší člen rodiny pórobetónových (aerocrete. Aj on patrí medzi relatívne nové stavebné materiály, ale opäť, je veľký záujem v stavebnom trhu. V skutočnosti sýtené betón je umelý kameň, ktorý je vyrobený špeciálne technológie. Vo vode miešanie cementu prášok, kremičitý piesok, dôkladne drvené vápna a sadry kameň, je pridaný do hliníkového prášku. Po tomto teplé vlhké fotoaparát zmesi sujet, stúpa a premení pole sýtené betónu. Array nakrájame na kocky a dajte im v autokláve pece, kde sú predmetom ochladzovací s vodnej pary pri tlaku 8 až 12 atmosféry a teplote 200oC.

Výrobcovia z vysokokvalitného betónu sú mnohí, najmä dobrú povesť je výstup z estónska výrobcov. V petrohrade kvality konkrétne na nemeckej zariadenie produkuje 211 KGB. Nemecká technológia poskytuje vysoký geometrickej presnosti bloky, jednotné hustota poľa a najlepšie ukazovatele sily pripravené bloky a vystužené dosky.

Sýtené betónu (a pena betónu) má výborné izolačné vlastnosti: dlažba steny z účinne chráni dom pred chladom, pričom je pomerne tenký. V porovnaní s čo? Samozrejme, s tradičné tehly. Aby vonkajšie steny uzavreté tepla-tieniace vlastnosti Výstrižok požiadavky, stačí vybrať konkrétne hrúbke 400 mm a hustotou 500 kg/m3. Steny z tehál s rovnakým vodivosť musí byť najmenej 640 mm Hmotnosť jeden štvorcový meter steny vyrobené z sýtené betón je trikrát ľahšie, než tehlovej steny istej oblasti. Teda, náklady Nadácie v dome s steny vyrobené z sýtené konkrétne bude oveľa menej. Ak ste patria sem náklady na prepravu (prepravná sýtené betónu tiež veľmi jednoduché), potom je to vážna úsporu času. Ale kvôli popularite medzi staviteľmi nie je prekvapujúce.

Ďalšie plus sýtené betónu - rýchle vybudovanie steny, ako wall bloky vyrobené z sýtené konkrétne dokonca viac ako veľký tehlový. Z sýtené betónu je možné na jednu sezónu, jednoducho vytvárať spoľahlivé a teplé krajiny domu. Životnosť hotové steny - nie menej ako 100 rokov. Okrem bloku je tiež vystužené sýtené betónu vo forme nosníky, stropné dosky, atď.

Tak, rodiny betónu je pomerne veľká, ale je nepravdepodobné, že zostávajú nezmenené. Technológia sa neustále vyvíja, a v tejto oblasti stavebníctva bude určite prekvapení a prekvapení.

Znalecký posudok:

V súčasnosti, ekonomické technológie pre konštrukčné prvky z budov v centre pozornosti. A nie je prekvapujúce, že mnoho nových stavebných technológií sa snaží maximalizovať využitie všetkých kladných vlastností betónu. Osobitnú pozornosť zákazníkov a súkromné komisári si zaslúžia ľahký prefa-monolitický systém stropy. Zásady odberu vzoriek ložisko prvky, ktoré sa prekrývajú v spojení s použitím špeciálnych armakarkasa poskytuje zvýšenie prepravnej kapacity a zároveň znižuje hmotnosť dosky. Tak, napríklad, prefa-monolitické prekrytia "Teriva" jednoduchšie analógové modulárnych dosiek, 120 kg / štvorec m, s nosnosťou až 400 kg / štvorec m a rozpätie 6 metrov (! ). Ale len málo z môžete kúpiť podlahové prvky - sú tiež potrebné na montáž. A tu prefa-monolitické systémy sú nádherné: pri montáži nie je potrebné formuláre, žeriav, ťažké a drahé príslušenstva, ktorá výrazne znižuje náklady na konečný produkt. Niet divu, že tieto systémy boli úspešne použité v ZSSR v výstavbu priemyselných budov. V odľahčená verzia teraz sú vhodné pre takmer všetkých oblastiach stavebníctva.
Alexej IVANOV, inžinier-technológ spoločnosti "Teriva-Stroy

Michail SKVORTSOV

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика