суббота, 1 ноября 2014 г.

Ruský štýl - antiglobalist v inter'Yeri 2008-12-03 11:58:57

Výstavby a rekonštrukcie.

Ruský štýl - antiglobalist v inter'Yeri
2008-12-03 11:58:57

Niekto si myslí, že ruský štýl v interiéri'vnútorné prejav vlastenectva. Kto je druh módne dnes anti-globalizácia. No, niekto len kitsch v duchu "rozložitý cranberry"...
Dizajnéri si vedomí, že problém inter'vnútorné byty v ruskej štýl a nie ho premeniť na Múzeum, predajňa suvenírov alebo pobočka reštaurácia národných kuchýň - nie je ľahká úloha. Hlavnou otázkou, ktorá vzniká, je táto: čo presne môže byť považované za prejav "Russianness?

Počiatky ruskej remeslá

Je to divné, ale najznámejší ruský remeslá - Gzhel porcelánu, Khokhloma a Zhostovo maľovanie, Palekh lak miniatúrne je veľmi ťažké hovoriť rodák folk. Niektoré z nich tvorili "vychádza", a už v Sovietskom čas. Zjednodušene povedané, tieto vynálezy umelcov z polovice 19. storočia, a nie tradíciu siahajúcu od dávnych čias.

Napríklad, známej modrej-a-biely Gzhel, vlastne - ľudová kitsch La holandský kachlí, ktorý sa objavil na prelome 18. a 19. storočí na základe veľmi starý (ale nie tak rozpoznateľné produkt keramiky centrum. Zlaté Khokhloma, ako aj lak miniatúrne Palekh a Zhostovo maľovanie na kov, sa tvar v technológii približne v rovnakom čase (a umelecké korene v týchto obchodoch nie sú národné, ale skôr ikonu obraz). Rozvinula zručnosti, odborné školy z týchto výrob - to všetko už bolo vytvorené v dvadsiatom storočí, s účasťou popredných umelcov, a nie naivný nugety z provincií.

Výsledkom desaťročia tieto docela roztomilý značiek úspešne prezentované ako ancient ruské ľudové umenie. A len znalci vedia, že naozaj dávnych dizajn, konzervované, aj keď v mierne modifikovanej podobe) od pohanských čias, majú len hlinené hračky-píšťalky (najznámejší z Dymkovo a toky), maľované rustikálny nábytok a domáce drevorezba. Tieto sú položiek, ktoré môžete nájsť pozostatky pohanských symboliku, a preto tento výrazný ruský štýl, ktorý vznikol späť na všetky historické vplyvy (či už pochádza z Byzantského Kresťanstva, tatárskom-Mongol jarmo alebo Pro-Západnej reformy Peter).

Najmä "purebred" je považovaná za hračku z obce Filimonova, tri-farebné pruhované výkresy, ktoré je pripisované magické zmysel. Tradičné píšťalky robí tu od nepamäti všetky ženskej populácie, tak je to hodné kópie môžu byť zakúpené od miestneho babičky (aj keď nie je tak čistý ako na farme, ale pravda, "hand-made" od ľudí). Tu, v Tula provincie, každoročne koná tradičný festival umelcov a kmeňových tried.

Mať hru

Dokonca aj medzi dizajnérmi je dosť snobs, ktorí si myslia, bez výnimky, všetky výrobky z ruskej remeslá kitsch remeslá, ktoré sú dobré, okrem toho, že ako Suveníry pre zahraničných hostí. A ako sa zdobili tieto "umelecké diela" ich vlastných domoch, v ich stanovisko, zlý vkus a prejavom zlý vkus. Ale to, samozrejme, extrémne stanovisko. Hlavná vec je nájsť kľúč k konkrétne inter'jer: potom bude hrať každý, aj úprimne povedané, Suveníry detail. Ak zámerne vybraný ako potenciálnu materiálnu objekty, ktoré je win-win, vaše ruský štýl môže dosiahnuť nielen svetlé, ale tiež vynikajúce.

Napríklad, v takmer akomkoľvek prostredí, organické black Zhostovo zásobník (dokonca aj dnes, maľované v štýle Zhostov na chladničiek, sporákov, digestorov a iné kovové nádoby môže vyzerať veľmi pôsobivé, ak je súčasťou). Gzhel riad môže byť tiež dobrý ako zbierka - hlavná vec je, aby to preháňať to s číslom. Khokhloma zvyčajne náročnejšie na životné prostredie a len málo miest, kde je to vhodné (aj keď oni hovoria, že tam sú fanúšikovia, ktorí knihy celku "Khokhloma" izby), ale tam je miesto, v ktorom je vhodné v akejkoľvek forme a v akomkoľvek počet týchto detí. Tam Khokhloma môže byť nielen stôl so stoličkami, ale aj mobilný telefón a comp'počítačová myš (dnes sa to stane). Tam, v škôlke, tam je vždy tradičné hlinené píšťalky, a iné zábavné dimkovski, Florovsky Gorodetsky a hračky.

Nikdy pokaziť ruskej inter'jer starožitné truhlice, vyrezávané obce bufetov alebo maľované v naivný štýl kvety a vtáky skrine-postavtsy. Vždy vyzerajú skvele na akejkoľvek police vyrobené z brezy kôry alebo viniča - koše, koše, Archangeľsk Kuzovkov, "Atta" a "vták šťastia". Pre takmer akýkoľvek dizajn riešenia vhodné v bielej čipky, ručné: môžu byť zdobené všetkých položiek textilu od obrusy na záclony. Môžete napísať v inter'jer aj domáceho dreva-rezbárske: napríklad, ak chcete, aby izba je nepravda vyrezávané okenné rámy, okenice, ktoré sa dočasne skryť ničí atmosféru ploché TV obrazovky... Ale sú veci, bez ktorých "ruskej inter'vnútorné (ak žiada o štýle) môže byť dosť. Tieto zahŕňajú bábiky všetkých druhov (okrem detí), lykových topánky, samovar, Fedoskinskaja lak miniatúrne moderné príbehy a iné veci, balansuje na pokraji kitsch. Okrem toho, to nie je doporučené mix "konkurentov" v rámci jednej miestnosti - napríklad, Gzhel s Hohloma.

Kde získať?

Najlepší spôsob, ako získať skutočnú alebo staré veci, je ísť po nich v ich historickej vlasti. Pre Gzhel - v Gzhel (pretože iba tam žije špeciálne miestnej hliny), Khokhloma - v Khokhloma (najmä preto, že proces sa môže zúčastniť tzv práce-ukázať, že je, snažte sa urobiť niečo s rukami). Prečo nie priniesť reálne čipky z Vologda, Kirishi a Dace alebo zlaté výšivky z Torzhok?

Alebo ešte lepšie - ísť na expedíciu na Severný z Archangeľská oblasť: tam v dedinách zostali verní maľovaný nábytok, breza škatule a koše z dreva. Avšak, ak výlety výzdoba položiek vo vašich plánoch nie sú zahrnuté a je možné zakúpiť v špecializovaných trhy alebo jarmoky.

Jeden z nich (real ruskej blší trh je otvorený na víkendy v Izmailovo: ak ste sa tam skoro ráno, môžete vidieť "zbaliť" Severnej vyrezávaný rustikálny nábytok a náradie, predám staré uteráky s kohúty, breza kôry soľ mocní a tuesks (hlavná vec, tu nie je spustiť do drsné falošný). Je solídny nábytok-remake v ruskom štýle, vyrobený niekde v Abramtsevo na dizajn Vasnetsov: špeciálne pre zberateľov raz za rok, dať na starožitný salón v Centrálnej dom umelcov. Ale ak chcete, aby vaše ruskej dekor bol naozaj živý, starať sa o zachovanie ľudových tradícií sami: naučiť vyšívať dávnych ozdoby, pletú košíky, šiť patchwork farebné prikrývky a vyrobené z pásiky z textílie dotyku prekladané koberce. A deti sa budú učiť!

Marina Voronež
ZDROJ: Vlastník

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика