суббота, 30 августа 2014 г.

Zmeniť radiátory

Chladný jesenný dážď mimo pripomína, že je čas myslieť na vykurovanie bytov a domov, a prípadne zmeniť zastarané radiátory niečo viac moderné.

Pred výberom typu a modelu radiátor, v prvom rade by ste sa nemali stať informovaný o oblasti uplatňovania týchto alebo iných chladiče a technické parametre ich práce. Ak žijete v meste, budete prístup len tí, radiátory, ktoré sú odporúčané pre inštaláciu v meštianskych domov, okrem toho, v súlade s podmienkami vykurovacieho systému v dome. V miestnej Bývanie Oddelenie, trestného zákona alebo Smrť Budete môcť navrhnúť:
- Pracovný tlak v systéme vykurovania
- Test (stlačením) tlak
- Typ vykurovania (single tube alebo twin)
- Priemer prívodné potrubie
- Chladiace médium, ktoré sa používa v vykurovacieho systému (ak je vody, na jej teplote).

Nesúlad parametrov prevádzky technické údaje zariadenia hrozba nehoda, povodeň, opravy nie len byt, ale spodnej susedmi.

Pri výbere chladiča, vzhľad nie je iba na prevádzkový tlak, na ktorý navrhol zariadenia (to by malo byť menej, ako vo vašej domovskej krajine), ale aj tlak na ktoré radiátor je testovaný (obrazovati). Ako tieto čísla vyššie, chladič je spoľahlivejší. Inak, môže ", aby rozpadne" z vodného rázu pri spustení obehového čerpadla. Pamätajte, že systém je kontrolovaná na tesnosť, opressively ich pri maximálny prevádzkový tlak jeden a pol krát. Ak je to možné, je lepšie si kúpiť prístroj s malým marže na pracovné a stlačením tlak.
Takmer všetky moderné radiátory sú určené pre prevádzku v Centrálnych vykurovacích systémoch sú prevádzkový tlak viac ako 12 BANKOMAT, Opracowali viac ako 18 BANKOMAT.

V výškových budov je zvyčajne používa jedno potrubie vykurovacieho systému s sériové pripojenia radiátorov. Pri bežnej práci je potrebné čerpadlo, nakoľko je to možné množstvo tekutín za jednotku času, zvyšovanie tlaku a teploty. Pre takýto systém sú vhodné iba vykurovací systém, navrhnutý pre vysoký pracovný tlak a nízky hydraulický odpor. V dvoch-trúbka systém vykurovacieho zariadenia sú pripojené paralelne a prevádzkovať na nižší tlak, ale takéto systémy sú hlavne nových domov.

Ak chcete určiť, aký veľký chladič je potrebné pre každú miestnosť, malo by sa zvážiť, či vzdialenosť od podlahy k spodnej časti chladiča nesmie byť menší ako 6 cm, medzi parapete a top - nie menej ako 10 pozri, Ak radiátor pod oknom, jeho šírka musí byť najmenej 50-75% šírka okenného otvoru. Inak, studený vzduch z okna pôjde na strane radiátor v miestnosti bez stretnutie na ceste "tepelné závesy", a izba bude znížené o 10 až 15% tepla.

Podľa odborníkov, dolné a hlbšie radiátor, rovnomerne vykurovaných priestorov. Obzvlášť dôležité je hĺbka (a moc) chladič, ak sa chystáte nainštalovať vo výklenku.

V ďalšej etape sa výber vhodných schopnosť modelu. Ako pravidlo, to je dosť, ak chcete násobiť oblasti miestnosti 100 W Presnejšie, pre štandardné podmienky (stromy'drevené Okná a jedny dvere, výška stropu 3 m, teplota tepelného nosiča v vykurovacieho systému 70 C) požadovať od 90 až 125 w na 1 m2 vyhrievané oblasti. Ak izba má funkcie, ktoré je chladnejšie, vybrať radiátor s väčší tepelný výkon. V miestnosti s oknom a dva vonkajšie steny kapacity by sa mali zvýšiť o 20%. Ak izby, dve otvorené a dva vonkajšie steny - 30%. V miestnosti s oknom na Sever a Sever-Východ - o 10%. Keď strop nad 3 m výkon, potrebný rastie úmerne s výškou stropu. Keď teploty chladiacej kvapaliny 50 C, moc by mala byť zvýšená v 1, 5 krát. Ak dvojité Okná, ktoré majú nízke straty tepla a tepelnej kapacity telesa môže byť znížená o 10-20%. Upozorňujeme, že obrazoviek, ktoré dal na radiátory, znížiť množstvo tepla, ktoré prechádza do okolitého priestoru. Naopak, k zvýšeniu chladiča, rovnako ako je to možné prostredníctvom inštalácia reflexné izolácie na stenu za radiátor.

Určiť vhodné montáž komponentov, musíte vedieť, priemer prívodné potrubia, vzdialenosť medzi nimi a schémy linkovej lodnej prepravy. Moderné ohrievače sú dodávané s ručným alebo automatickým teplota ovládacie prvky, ktoré umožňujú zmeniť teplotu v miestnosti. Ďalšou dôležitou novinkou - vozduhoflotskiy ventil, ktorý umožňuje odstránenie vzduchových bublín. Tam sú žeriavy pre súbeh vody, ktorá uľahčuje výmenu radiátorov v krízových situáciách.

Trh ponúka niekoľko typov radiátorov.

Liatinový sekčných radiátorov sú zažíva znovuzrodenie, výrobcovia ponúkajú modely, viac sofistikovaný dizajn a technické vlastnosti. Liatinových radiátorov odolné, môže byť inštalovaný na systémoch s nedostatočnou prípravou tepla-dopravca, materiál má dobrú vodivosť, neutrálne vo vzťahu k transfer agent.

Hliníkové sekčných radiátorov - ľahšie s dobrou, vďaka vysokej tepelnej vodivosti hliníka, emisivita. Potrebné na výkon radiátora vybral zmenou niekoľkých sekcií. Nevýhody patrí zvýšené požiadavky na chemické zloženie chladiacej kvapaliny.

Bimetalického sekčných radiátorov vydržať trvalom zaťažení vysoký tlak a majú vysoký rozptyl tepla. Toto je dosiahnuté tým, že prítomnosť ocele vodivé kanály v hliníkové plutvy, ktoré zvyšujú životnosť dizajn.

Rúrkové oceľové a panel radiátory majú širokú škálu tvarov a veľkostí, líšia vysokú účinnosť. Nevýhody sú vysoká náchylnosť ku korózii.

Olej ohrievače nie je suchý vzduch, a nie burn out kyslíka v miestnosti (s výnimkou pre modely s otvorenou ventilátor (desať). Bezpečné, môžu zostať na dlhý čas.

Ventilátor ohrievače sa používajú častejšie v kancelárskych priestoroch. Vzduch sa ohrieva a tenké kovové špirály, rozptýliť tým, ventilátor. Teplo je smerový tok, veľmi suchý vzduch.

Tepelné telesá - podlahové a stenové panely, vo vnútri ktorej trubkové vykurovacie prvky skryté v kremičitý piesok. Schopný pracovať nepretržite, nevysušuje vzduch. S ich pomocou je možné udržiavať v dome požadovanú teplotu, ale do teplej až chladnej miestnosti ťažké.

Infražiariče ako vykurovacie teleso mať quartz lampa v tvare rúrky v kovovej krabičke. Teplé ako ohrievače nie sú vzduchu a povrchu, na ktorý je zameraný na čítanie, tak ohriať celú miestnosť, oni tiež zlyhať.



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика