суббота, 30 августа 2014 г.

Alternatívne zdroje energie

Hľadanie alternatívnych zdrojov energie je jednou z hlavných trendov v XXI storočí. On dotkol sa ho a sféry súkromnej bytovej výstavby. Vlastníkov jednotlivých domov, samozrejme, nie je prepustený tradičné zdroje energie, ale čoraz viac sa pozrieť na ich alternatívy.

Aby ste mohli získať energiu zo solárnych panelov, každý vie. Ale v našej gloomy klímy na prepínanie úplne na slnečnú energiu je možné, že je to len na pomocný zdroj energie, ktorý môže byť použitý napríklad v lete. Veterné turbíny, mohlo by sa zdať viac vhodná pre naše klimatické podmienky. Ale malo by byť jasné, že nákup jedna len o moc, jednotka je potrebné. Veterné turbíny je navrhnutý pre nepretržitú prevádzku v sieti a nabíjanie batérie, ktoré potom môžu byť použité ako pomocný zdroj energie. Preto, budete si musieť kúpiť batérie, a tiež s cieľom poskytnúť priestor, kde môžete usporiadať ich.

Oveľa schodnejšou alternatívnych zdrojov energie s názvom "tepelné čerpadlo". Táto technológia sa úspešne uplatňuje veľa rokov vo West a v posledných rokoch začal dopyt po nás. Spravidla sa používa na vykurovanie jednotlivých domoch a pre ruské majitelia domov viac ako relevantné (pre kúrenie účty pre veľkú časť prevádzkových nákladov).

Názov "tepelné čerpadlo" nie je technicky presné - je to skôr metafora, ale podstata proces získavania energie zo zeme odráža to pravda. Technológia umožňuje, aby čerpadlo tepla z prostredia, má nízke, ale konštantnej teplote. Zdrojom tepla môže slúžiť na zem, skalnaté plemeno alebo, napríklad, voda v určitej hĺbke. Priamo na kúrenie ako teplo sa nedá použiť, ale niektoré jeho časti môžu byť prenesené do domu a pomocou.

Hlavné agregáty tepelných čerpadiel: výmenník tepla, kompresora a kondenzátora. Všetky tieto komponenty stand'súvisiace zatvorené plynovodu s cirkulujúceho chladiaceho média, skupenstvo, ktoré v závislosti na fáze cyklu, kvapalné alebo plynné.

Po prvé, chladené chladiaca kvapalina vstupuje do potrubia, pochovaný v zemi alebo umiestnené na spodnej časti nádrže. Teplo dopravca je vyhrievaný, a potom vstúpi do výmenníka tepla (výparníkom), ktorý vydáva teplo do vnútorného obrysu tepelné čerpadlo. Vypĺňa chladiacom okruhu v dôsledku nízkej teploty výparníka zmeny z kvapalného do plynného stavu. Ďalej, plyn, ktorý sa dostane do kompresora je stlačený a pri vysokom tlaku a vysokej teplote vstupuje do kondenzátora, kde zase výmeny tepla s tepelným dopravcu o vrátenie potrubia vykurovacieho systému domu. Dáva teplo, chladiace opäť stane tekuté, a cyklus sa opakuje.

Je jasné, že na chod kompresora nevyhnutné náklady na energiu. Ale keď sa systém začne pracovať, sú vyplnené s prebytkom, ktorý v skutočnosti je čerpaná z útrob energie na vykurovanie v dome.

Najdôležitejšia časť tohto systému - dlhé potrubia, pochovaný v zemi približne meter (tento hĺbky, podľa odborníkov, optimálne). Je lepšie, keď zem je mokré, to je ideálne, ak v blízkosti podzemných vôd. Tepelné čerpadlo s kapacitou okolo 10 kW poskytuje potrubia, 400-450 M. Znížiť dĺžku vonkajšieho obrysu je možné vybudovať potrubia pozdĺž spodnej časti rybník, jazero, atď., Ak je materiál môžu byť chladené, teplota na dne bazéna aj v zime nemá klesnúť pod + 4 OC. Preto, premena energie účinnosti vyššie, a na zabezpečenie práce tepelného čerpadla rovnaký kapacita bude stačiť na 300 m potrubia. Odporúča sa zostaviť ako potrubí hlbšie, aby sa znížilo riziko poškodenia.

Ako efektívne tepelné čerpadlá? Počiatočné investície do systému sú značné, s veľkým chata sa iba náklady na zariadenia môže dosiahnuť desiatok tisíc eur. Avšak, prevádzku systému pomaly, ale isto vypláca náklady. Palivo si vyhradzuje takýto systém nie je potrebné elektrickej energie na jeho prevádzku na minimum, ale plynulé fungovanie je zaručená po mnoho rokov. Systém je jednoduchý na používanie a môže pracovať v širokej škále kladné a záporné teploty, môžu byť nainštalované v každom dome, a na akomkoľvek mieste.

Tá by byť zdôraznil. Tepelné čerpadlo nie je spôsobiť škodu, ani zdravý'Yu človeka alebo životné prostredie. To je dôvod, prečo v Európe, najmä v Škandinávskych krajinách, majitelia súkromných domoch sú inštalácia takýchto zariadení. Európania si vziať peniaze, ale aj ďalšie dôležité pre ekologickú bezpečnosť.

Tepelné čerpadlá vyrábať najmä v zahraničí. Domácim vývojom tam, ale kým môžu súťažiť s týchto výrobcov ako Vaillant, Viessmann, Buderus, Wolf (Nemecko). Avšak, na ruský trh, sú predajcovia Západných výrobcov, ktoré nie iba predávať zariadenia, ale tiež namontované, a poskytovať záručný servis.

A vyhliadky na tieto vykurovacie systémy v Rusku sú jednoducho bezhraničná. Ak sa používajú solárne panely a veterné turbíny je obmedzený vplyv na'výnimky dôvodov, distribúcia tepelných čerpadiel nič zadržiava: pôda alebo voda je všade.

V súčasnosti na Západe sú v prevádzke elektrárne na báze tepelných čerpadiel, silu, ktoré zodpovedajú malých KOGENERAČNÝCH. Vo Švédsku tepelné čerpadlá odpykaní polovice súkromných domoch, v USA - tretej. A v Rusku? Takéto systémy sú nastavené na 0, 1% z jednotlivých objektov. Stále máme všetko dopredu.

Vladimír MIKHAILOV

Dmitrij Prasan, Generálny Riaditeľ spoločnosti "Ahsan Inžinierstvo":

"Vzdialenosť mnohé domy Leningradskej oblasti zo zemného plynu, kanalizácia, vysoké ceny pre tradičné palivo a zložitosti jeho pravidelné dodávky prispieť k rastu popularity alternatívnych zdrojov energie pre vykurovanie krajine dom. Ale v prípade, že vietor je pomerne zložitý, ktoré chcete nainštalovať, a vyžadujú veľké otvorené priestory (v okruhu 50 m od mlyna, že by mala byť nič), potom slnečnej energie pomocou oveľa ľahšie. Prirodzene, v našej zemepisnej šírke počítať na celej energetickej nezávislosti prostredníctvom solárnych panelov je však nevyhnutné, v lete ploché solárne kolektory môžu poskytnúť domu je potrebné v horúcej vode. Tieto nádrže sú relatívne lacné a môže byť ľahko integrovaný do existujúcich vykurovacích systémov. Avšak, tepelné čerpadlo, nepochybne, najsľubnejších spôsob vykurovania jednotlivých vidieckych domov. Využívanie geotermálnej energie pre tepelné čerpadlá v kombinácii s moderným energeticky úsporných technológií a materiálov umožňuje vytvoriť vysoko-performance, nákladovo efektívne a ekologicky bezpečný systém vykurovania krajiny dom na takmer akúkoľvek oblasť v Leningradskej oblasti ".

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика