пятница, 29 августа 2014 г.

Byt metamorfózy

Hoci v Sovietskych časoch široko propagovaná bývanie programu poskytujeme pre pridelenie samostatný priestor na bývanie pre každého "bunka spoločnosti", "životný priestor" pripomínal úli - standard "boxy" rozdelené podľa 30-40 štvorcových metrov, ktorá zase spoločné pre všetky druhy stien, priečok a mezzanines. A potom kvôli absencii akéhokoľvek výberu, drvivá väčšina našich občanov tejto architektúry bolo v poriadku. Ale ako viete, všetko tečie, všetko sa zmení. Teraz mnohí obyvatelia "Chruščov" začal "dusiť" v dôsledku nedostatku svetla a priestoru v ich apartmánoch.

Zatiaľ čo dopyt, ako je známe, dáva podnet na dodanie. Pred desiatimi rokmi, ako huby po daždi, oceľ'byť rôzne firmy a výstavby posádok, ktoré ponúkajú služby na "strhnutie steny", "rezanie dodatočné otvory atď. Zároveň pre zákazníka peniaze vzali všetko, vrátane odstránenia nosné steny a podlahy. Neskôr takéto "revolučné spracovanie" vyvinula pre jeho iniciátormi v bolesti hlavy: okrem pokuty kontrolných orgánov (Zhekov, Aregnazan a pod.) by potom spôsobiť problémy s nízkymi stropmi a popraskané steny. Preto sa v posledných rokoch je hlavným mottom akákoľvek prestavba bývania bol princíp "Nie je na škodu".

Možnosť jedného: pre inovátorov

Materiály na tému

Hrať sa s priestorom svojej izby
Kuchyňa. Problémy navrhovania
Ako zvýšiť o visual'objem miestnosti?
Je to bezpečné povedať, že nápady pre opätovné plánovanie apartmány daná predovšetkým móde. V poslednej dobe väčšiu Kiev "krushchevka "získať" otváranie dverí z kuchyne do obývačky, a vzhľadom na chodbu, vedúcu z chodby do kuchyne, ktorý v minulosti nosa nikto jasné funkčné zaťaženie, zvýšenie kúpeľňa. Pochopiť medziposchodí, a prípravne, tam sú dosť z nich v domoch prvý masovo série, sa obrátil do kancelárií alebo alcoves. Avšak, podľa názoru architektov, takéto zmeny nie sú vždy opodstatnené. "Sudca pre seba: ak odstránite stenu medzi kuchyňou a obývacou izbou, v byte, kde žije veľké sedem'I, ktorý jej nie pizzu od najbližšieho supermarketu a normálne jedlo, to je všetko, dymu, pachov, a parná od dosky povinné'nutne dostať do ďalších miestností. Osobne som rád, že pani by nikdy dohodnúť sa na tom, s výnimkou, že za predpokladu, že steny celý byt mám dať dlaždice, a je to nezmysel ", - hovorí dizajnér inter'' Diana Luhovitsky.

"Ak sa vám pokúsim popísať jav vytvorenia moderné, funkčné inter'interiér, bude sa hovoriť s plnou dôverou, že hlavnú úlohu dnes je to hral netradičné nápady. Ľudia prestali držať obvyklej forme, ako aj bežných stereotypov plánovanie domu, " hovorí architekt Valery Simonenko. Ponúka niekoľko možností na prestavbu Studio "hruschevka", ktorý úplne zrušil svoje predstavy o tom, čo môže byť moderné ubytovanie Hoci, musím povedať, tieto myšlienky a účinné a efektívne.

Napríklad, v blízkosti všetko. "Chruščov" Valery navrhuje, aby do kuchyne, a vybaviť úradu. Kuchyňa (pre-vybavenie jeho elektrický sporák s výkonným "hood") môže byť namontovaná v prázdnych výklenku chodby. "Hoci je potrebné poznamenať, že táto možnosť je vhodná hlavne pre mladých ľudí, ako jej základné nevýhodou je, že vstup do kúpeľni sa nachádza priamo v obývacej izbe," priznáva.

Kto nemá sen o luxusné Jacuzzi, Valery Simonenko ponúka opustiť kúpeľňa sám, ale na miesto, kuchyne (ktorá opäť navrhuje dať do výklenku chodby) vybaviť malej spálni alebo detskej izbe. "Výhodou tejto možnosti je, že namiesto jednej miestnosti, dostanete dva a jeden izolovaný, " hovorí. Tieto isté myšlienky sú vhodné pre dvoch-a troch-spálňových apartmánov. Právo nakladať priestoru, a to je vždy veľmi ťažké.

Avšak, aby si uvedomili, ako výnimočné nápady dnes môže len tie tvrdohlavý priaznivci zmeny. Pretože všetky dramatické zmeny v inter'interiéru vášho bývania si vyžadujú koordináciu v mnohých prípadoch, a tento proces môže trvať aj viac ako jeden mesiac. Okrem toho, podľa názoru architektov, "let autor myslel, že" je omnoho jednoduchšia v stalinki, kde je výstavba viac pevné, a nemusíte netrpezlivo čakať, že s láskou zrekonštruovaný "hniezdo" len v jeden deň sa zmenia na ruiny.

Možnosť dvoch: všetko v Európe

V prvých rokoch vzniku populárne teraz Štúdio apartmány, mnohí z nás videl, nie viac ako pocta Západnej módy. Ale, ako slová slávneho couture'tam: "nesnažte sa poprieť, dnes, čo bude zajtra." Viac Kyjev tendenciu premýšľať o tom, ako premeniť svoj malý ubytovanie v štýlovom Európskej byt. Podľa Valery Simonenko, vhodný základ pre luxusné "Studio" môže slúžiť ako obvykle dve izby "byt". Táto možnosť je ideálna pre nezadaných. To bude musieť búrať všetky steny, takže stojí medzi kuchyňa a obývacia izba. Môže obscenely žiarivo zdobia steny, aby sa priestor polygonálnym, alebo, naopak, odstrániť zbytočné rohy. Hlavné pam'na pamäti niektoré základné princípy plánovania tohto bytu. Po prvé, v regenerácii "Studio" dizajnéri sa odporúča, aby sa hľadať námestie". Ostrieľaný v pomere plochy bytu je lepšie vnímať vizuálne a cítiť sa viac priestranné. Po druhé, rozhodnú sa zase skromný "Chruščov" v Európskej bývanie "dandy", nenavštevovať kazetových podhľadov, inak sú to len bude visieť nad hlavou.

Okrem toho, mali by ste zvážiť niekoľko povinné'pripojený pravidlá. Funkčné zóny bytov"Studio", by sa mali rozdeliť alebo podlahy (napríklad, linoleum v kuchyni, laminátové podlahy v obývačke a v hale a koberec, v spálni), alebo nízka sadrokartónové priečky. "Ak sadrokartónových sa vám nepáči, dobrý spôsob, ako sa situácia môže stať pôvodnej steny sklo deliace priestor do komory zóny, alebo priesvitné záclony, prostredníctvom police, pletená obrazovke. Vytvárajú atmosféru, bezpečnosti a umožňujú uspokojiť dopyt po opticky rozšíriť priestor, " - povedal Valery Simonenko.

Ale hlavným pre plánovanie "Studio" - správne rozloženie svetla. Dizajnéri odporúčajú tzv. kábel žiarovky s výškou, ktoré sa vzťahujú na "aktívne zóny" - kuchyňa, hala, pracovňa, a "autobus". Tie sú upevnené na strop lúč s integrovaným závesné lampy, ktoré možno otáčať v ľubovoľnom smere a poskytnúť rôzne svetla pre rôzne funkčné oblasti priestoroch.

Možnosť troch: pre konzervatívci

Avšak, ak chcete pridať miesto v "Chruščov" a nemôže rozbiť stenu. Vizuálne zväčšiť priestor, dokonca aj najmenší apartmán, nestačí sledovať len na odporúčania odborníkov. Nevyhnutný prvok, ktorý chcete pridať objem zrkadlá. Smelo dať ich na všetky možné miesta, a váš byt vyzerať väčší ako jeden meter. Nasledujúce nevyhnutnou podmienkou - svetlé farby stien. Tiež zdržať možné z extra dvere. Napríklad, môžete nechať otvorené dvere medzi predsieňou a obývacej izby alebo iných priestorov.

"Na malých byt vyzeral priestranné, odporúča sa použiť rovnaké pokrytie podlahy vo všetkých izbách. Veľmi praktické v tomto zmysle, laminát, že sa rovnako dobre hodí pre všetky izby. A stále potrebujú rovnakú strop, najlepšie bielej a č nadúvaniu. Nasledujúce tieto jednoduché pravidlá, umožňuje vytvoriť ohromujúci vizuálny efekt a vizuálne zväčšiť akýkoľvek byt, " hovorí Diana Luhovitsky. - A, samozrejme, veľmi dôležité je, hru svetla! Žiadne "réžia" lampy (popísané vyššie - L. T. ) vám umožní zmeniť veľkosť miesta, zonirovat ho a zamerať sa na určité o'predmety ".

A nakoniec ešte pár praktických rád. Pri plánovaní malý priestor, že je lepšie, Voľba'byť riešené na obvyklý "Sovietskeho zväzu" nábytok: stena, konferenčný stôl, m'oblasť... Ako prax ukazuje, že najlepšie je "Chruščov" prispôsobené funkčný nábytok, napríklad rôzne skrine, skladacie postele, atď., Umožňujú vám a miesto na uloženie a potrebné pohodlie v byte dosiahnuť. Kuchynský nábytok, je lepšie zvoliť s integrovaným rúra a práčka. Avšak, tento môže byť redukované, a v kúpeľni, ale potom budú musieť obetovať vaňa, výmena jeho kompaktný sprchovacím kútom.

Možnosť štyroch: pre chudobných a lenivý

Ak nemáte peniaze alebo túžba "prekresliť" ich "Chruščov", môžete počkať, kým sú ešte niekto iný, napríklad štát. Podľa schválenej Gosstroy štátu program pre obnovu bytových domov v prvom hmotnosť série väčšina kapitálu "Chruščov" by mali výrazne zmeniť jeho vzhľad a vnútorné "náplň". Najprv úradníci sľubujú výrazne zvýšiť priestore kuchyne, kúpeľne a obývacej izby, pričom v súlade s projektom rekonštrukcie bude izolovaný a wc samostatné. Aby sa to predpokladať v dôsledku výstavby na p'Atapuerca podkrovný byt na horných poschodiach bude dvojstupňové), a dodatkov existujúcich budov nových úsekov (idú robiť Bay Windows a ďalšie schodiskách). Podľa architektov, obytný priestor každého apartmánu po týchto veľkých opravy by malo byť zdvojnásobené. Okrem toho investovať veľa peňazí pri rekonštrukcii tieto domy sa môže predĺžiť ich životnosť, aj sedemdesiat rokov. Avšak, aj keď to nie je presne známe, kedy to bude implementované tieto takmer fantastické plány. Tak si vyberte, ak chcete umožniť svetla a vzduchu do úzkej bývanie teraz, alebo počkať...

Lisa Tatarinova

Zdroj: 100realty. com. ua

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика