пятница, 29 августа 2014 г.

Inštalácia systému Windows: odporúčania špecialista 2006-11-02 16:09:13

Výstavby a rekonštrukcie.








Inštalácia systému Windows: odporúčania špecialista
2006-11-02 16:09:13

V posledných rokoch sa v našej krajine, sú stále viac populárne Okná, vyrobené v moderných technológií. Teraz, trh ponúka širokú škálu okenných systémov vyrobených z dreva, hliníka, polyvinylchlorid (PVC). Najväčší dopyt vo väčšine našich ľudí sú otvorené, pomocou profilov z PVC.
Avšak, veľmi veľký počet inštaláciu moderných Windows čelí rovnakým problémom ako sťažností spotrebiteľov na tlmenie z okna svahoch, vznik nich škvrny od plesní, kaluže na parapete, atď. Spotrebiteľov, ako pravidlo, je obvinený z všetky problémy alebo Windows výrobcov alebo montéri. Treba poznamenať, že podiel pravdy v týchto obvinení sú. Ako ukazuje skúsenosť a profil výrobcov, a výrobcovia Okien, okno inštalácie značnom rozsahu (50 alebo aj 70 percent) definuje splnenie nastaviť vlastnosti. Zároveň stále existujú 30-50%. Aké faktory sú tieto zostávajúce úrokové?
Odborníci poznámka niekoľko z najdôležitejších dôvodov.
Prvýkrát, keď nainštalujete nový Windows, majú oveľa väčšiu integritu ako Windows, tak povediac, z predchádzajúcej generácie, poruchy teplota a vlhkosť podmienky: znižuje prílev čerstvého vzduchu, ktoré sa v minulosti vyskytli cez praskliny v okne, zvyšuje vlhkosť vo vnútri miestnosti (treba pripomenúť, že v hodine osoba, ktorá produkuje asi 100 g vody). Okrem toho by tiež malo byť uvedené, že para priepustnosť prikladať konštrukcie, vyrobené z rôznych materiálov, je veľmi odlišná. Najvyššie - keramické tehly a nepatrne horšie, vápna a oveľa menej v porovnaní s keramické tehly, betón. Situácia je výrazne komplikuje skutočnosť, že podľa moderných módnych v mnohých oblastiach, aktívne používať materiály, ktoré majú nízku priepustnosť pary, napríklad, vinylové Tapety, ktoré najviac emocionálne odborníci nazývajú pláži dnes, nie "dýchať"a v miestnosti na vytvorenie akejsi akvárium. Najviac jednoduché a pohodlné pre dvojicu spôsob, ako v tomto prípade je okna svahoch, zdobené cement-piesočnatá omietky, priepustnosť pary, ktorá je pomerne vysoká, a vo svahoch vo vnútri začne absorbovať vlhkosť.
Po druhé, pri demontáži starých Okien sa vyskytuje zničenie ohradového múru štruktúre, spôsobené nesprávnou montážou, na uzatváranie, zmeny (nie v najlepšej ceste) izolačné vlastnosti. Okrem toho, výstup stromy'drevené Okná majú hĺbka 90 mm a moderné, ako pravidlo, 60 mm, takže izoláciou v stene štruktúry v miestach inštalácie nového okna nepatrne horšie, ako pred demontáže. To tiež vedie ku kondenzácii na rovine svahu so všetkými vyplývajúce dôsledky.
Kumulatívny vplyv všetkých týchto faktorov vedie k tomu, že vlhkosti preč z miestnosti v chladnom období dostane do tepelnej izolačnej vrstvy a výsledky, po prvé, na zhoršenie jej izolačné vlastnosti, a po druhé, v niektorých prípadoch spôsobí jeho zničenie mrazu a rozmrazení.
Nedávno s'objavila celkom radikálne riešenie v boji proti nadmernej vlhkosti. Špeciálne "extrémizmu" sú Rusi. V niektorých prípadoch (so špecifickými architektonické a plánovanie rozhodnutia v Rusku robiť ďalšie ventilačné kanály, cez vonkajšiu ochranu dizajnov. A posledný "úspech" môžu byť považované za vznik spoločností, ktoré sa špecializujú na ktoré demontovať kovov-plastové Okná a nainštaluje všetky pravidlá, s technológiu inštalácie.

POŽIADAVKY
Rozprávanie o správnu inštaláciu, musíte najprv povedať o upevnenie okno bloku. Odolať zaťaženie vetrom, okenné jednotky musí byť pevne pripevnené a v rovnakom čase, upevňovacie prvky by nemali byť narušená tepelnej rozťažnosti profil. Spáchať jednotka používaná skrutkové kotvy väzby, skrutky, ale ich klobúky by nemal m'ATI profil, a len dotknúť povrchu. Pre okná, hliníkové zliatiny profilov a PVC biele prílohu body by mali byť umiestnené vo vzdialenosti najmenej 700 mm od seba, a pre boxy farebné PVC profil - 600 mm Vzdialenosť od vnútorného rohu okno okno jednotky na montáž by mala byť 150-180, a vzdialenosť od mestnogo s' pripojenie na zips 120... 180 mm Tento spojovací materiál musí byť pochovaný najmenej 40 mm do betónu a tehál, 50 mm pre bloky porézne prírodného kameňa, 60 mm - v úzkych tehla a ľahkých betónov, na 100-120 mm - v strome.
Pre monolitické steny vyrobené z týchto materiálov je použité tak, ako prostredníctvom upevnenia. Ale dnes vo hmoty-vyrobené high-vzostup konštrukcie najčastejším typom vonkajších stien sú tri vrstvy panelov, v ktorých ohrievača sa nachádza v strede panelu, v mieste, kde je nastavenie okna. Prierezové prílohu v tomto prípade môžete požiadať, ak v ráme okna clony pod tenkou vrstvou betónu stromy'Jan dosky. Ak to nie je (a táto možnosť rámovania okenný otvor je celkom bežné), potom hlboko do ohrievača skrutku spriahadlami alebo skrutky hrať len úlohu dekoratívne, preukazujúce jeho prítomnosti, v skutočnosti, okno jednotka je vedený v tento otvor je len "pena", hoci toto krehké v suchom stave, materiál používa sa pri inštalácii systému Windows len ako izolačné tesnenie. V takýchto stien zariadení so systémom Windows vyrobené s pomocou montážnej dosky, pričom jeden z nich okraji okna okno, a iné na zaťaženie steny.
Osobitnú pozornosť odborníci odporúčajú venovať Montáž šev, ktorý sa skladá z troch vrstiev: vonkajšie, ktoré musia byť vodolazkin a priepustné; Central - tepelné izolácie; vnútorné - parozábrana.
Ak pred'fenomén najvyššie hodnoty výkonnostné charakteristiky Montáž švy by mal vyzerať takto:
- Tepelný odpor - viac ako 3 m2 OC / W;
- Priepustnosť pri DP = 10 PA - menej ako 0. 1 m3 / h x m);
- Limit odolnosť proti vode - viac ako 600 PA;
- Deformácie odpor - viac ako 17%;
- Zvukovú izoláciu - viac ako 40 dBA. Materiály aplikované na zariadenie na Montáž švy, ďalej rozdeľujú podľa rozsahu pracovných teplôt, pri ktorých je povolené, výrobných a Montážnych prác, materiálov leta (od +35 C do +5 C) a zimná verzia (s pracovným teplotám pod 4-5 stupňov Celzia).
Materiál vonkajšej vrstvy by mali byť odolné voči dlhodobé poveternostným vplyvom.
Použité materiály pre rôzne vrstvy Zhromaždenie šev musí byť kompatibilná so sebou a so materiálov steny otvorenie okna boxov a spojovací materiál.
Trvanlivosť materiálov (život), ktorá sa uplatňuje na zariadenia Zostavy šev, by mali byť nie menej ako 20 rokov z bežnej prevádzky. Materiály použité pri stavbe Montáž švy musia mať sanitárne-epidemiologické záver orgánov hygienickej inšpekcie.
Materiály pre zariadenia na Montáž švy by mali byť skladované v suchých, vyhrievané vetraných priestoroch s skladovacích podmienok uvedených v normatívnej dokumentácie na tieto materiály.
Vonkajšia vrstva Zhromaždenie šev musí byť vodotesný, keď dážď expozície v danom (aktuálne) tlakový rozdiel medzi vonkajšie a vnútorné povrchy Zostavy šev. Pre zariadenie na vonkajšej vrstvy sa odporúča používať materiály, ktoré majú priľnavosť k povrchu okenné rámy a škatule okno bloky. Odolnosť voči delaminácia (adhézie) pásku a filmové materiály by mali byť nie menej ako 0, 3 kg/cm2 a pevnosti lepiace tmely - nie menej ako 0, 1 MPa (1 kgf/cm2). Materiál vonkajšej vrstvy by mali byť odolné voči vplyvu prevádzkových teplotách v rozmedzí pre kĺby jednoduchá verzia - od -35 C do +70 deg C.
Izolačný materiál vonkajšej vrstvy (nie je chránený pri prevádzke od vystavenia slnečnému žiareniu) by mali byť odolné voči UV-žiareniu (celková dávka z ožiarenia tvár, keď sa testovanie nie je menšia ako 5 GJ/m2).
Materiály z vonkajšia vrstva by nemala brániť odstráneniu vlhkosti pary zo Strednej vrstvy spoločného. Hodnota koeficientu priepustnosti materiál vonkajšej vrstvy, nie je menšia ako 0, 15 mg / (m x h x PA). Uplatňovanie pary tesniace materiály ako materiály vonkajšia vrstva nie je povolené, s výnimkou prípadov uplatňovania tesniace materiály v kombinácii s omietkou poskytuje požadovanú úroveň pary priepustnosť vonkajšia vrstva.
Centrálne izolačná vrstva musí zabezpečiť požadované prenos tepla odolnosť Zhromaždenie šev. Odpor pre prenos tepla musí byť v rozmedzí hodnôt tohto ukazovateľa pre steny a okno dizajn, ktorý prevyšuje hodnotu odpor pre prenos tepla z okna stavba nie menej ako dva krát.
Plniaca Zostava šev izolačné materiály musia byť pevné časti, bez dier, medzier, prasklín a iridescence. Zväzok, prierezové medzier, prasklín a drezy s najväčšou veľkosťou viac ako 10 mm, nie sú povolené. Odolnosť voči vodnej pary Strednej vrstvy Zhromaždenie šev by mala byť v rozmedzí hodnôt tohto ukazovateľa pre vonkajšie a vnútorné vrstvy.
Lepiaca sila spojky inštalácia penová izolácia z plochy okenné rámy a škatule okno bloky by nemali byť menej ako 0, 1 MPa (1 kgf/cm2).
Absorpcia vody z penovej izolácie Strednej vrstvy s ponorenia 24 hodín nesmie presiahnuť 3% hmotnostného. V nutných prípadoch, aby sa zabránilo vlhkosti z bočnej stene otvor na Strednej vrstva izolácie (v rovine možných condensatorului) domáce Zvieratá inštalácia parozábrana pásky medzi vnútorného povrchu steny otvorenie a montáž šev.
Para tesniace materiály z vnútornej vrstvy Zhromaždenie šev musí mať para priepustnosť koeficient nie viac ako 0, 01 mg / (m x h x PA) a odolnosť voči delaminácia (adhézie) z povrchov, ktoré je vôľa, nie menej ako 0, 3 kgf/cm2.
Dizajn a materiál vnútorná vrstva by mala poskytovať spoľahlivé izolačných materiálov Strednej vrstvy pred účinkami vodnej pary z miestnosť.
Para tesniace materiály-obvod montážna vôľa by mal byť položený nepretržite, bez medzier, prestávky, a nie lepené plochy.
Špeciálne požiadavky pred'zastupovať a príprava povrchu a montáž medzery. Hrany a povrch vonkajších a vnútorných svahoch, by nemali mať nikolovski, drezy, riešenie tokov a iné škody, výška (hĺbka) o viac ako 10 mm Chybné miesta by mali byť podzemnej vode odolný formulácií. Sú v stene otvor (napr. dutiny na kĺby, ktorým čelí a základné vrstvy muriva, v miestach spojov jumper a muriva, a prázdnota tvoril pri odstraňovaní políčka pri výmene Okien) je potrebné vyplniť vložky, pevných izolácie alebo antiseptized dreva.
Povrchy s ropného znečistenia, by odmastite. Voľné a drobili časti, povrchy by mali byť posilnené (spracované záväzné štruktúry alebo špeciálne filmové materiály).
Pred montážou šev izolačné materiály povrchu okenných otvorov a konštrukcií sa musí očistiť od prachu a nečistôt, a v zime podmienky - sneh, ľad, mráz a následné kúrenie povrchu.

ODPORÚČANIA OD SPOLOČNOSTI REHAU
Práca v Ukrajine od roku 1997, zástupca "REHAU" už zažilo dostatočné skúsenosti a zdroj informácií o zásadné chyby spáchané počas inštalácie systému Windows. Pre vzdelávanie svojich partnerov zastúpenia dokonca otvoril tento rok, trvalé vzdelávacie centrum s názvom "Akadémia" REHAU ". O najčastejších nuansy dopustí inštalatérov chyby a ako ich vyriešiť hovorí vedúci inžinier Oddelenie aplikovanej technológie z okna a svetlo-transparentné technológií spoločnosti "REHAU" Alexej Bubnov.

- Alexej, aké faktory by mali nevyhnutne'nezabudnite vziať do úvahy pri určovaní spôsobu inštalácie?
- Ako naše skúsenosti ukazujú, inštalácie sa musia brať do úvahy viaceré faktory. Po prvé, pred inštaláciou systému Windows, musíte skontrolujte vetranie priestorov. Ak je slabý alebo chýba na všetkých, vždy by ste mali'uistite sa, že informovať spotrebiteľa. Mali by ste tiež zvážiť polohu miestnosti v objekte (napríklad, byt je uhlové a nachádza sa v strede budovy), veterná ružica (alebo záveternej strane budovy) a tlaku vetra, ako montáž šev môže byť vyčistené, umiestnenie stavby na stranách sveta (kde Windows otvoriť, dĺžka žiarenie). Okrem toho je potrebné vziať do úvahy aj tepelného nosiča v vykurovacieho zariadenia.

- V súčasnosti moderný systém Windows nainštalovaný v nových budov a starých. Nové budovy sú spravidla, malá hrúbka prikladať štruktúr, a postavená tak, napríklad, pred 100 rokmi, na moderné opatrenia celkom slušné. V akej časti steny by mali nainštalovať okno: v strede, bližšie k vonkajšieho alebo vnútorného okraja?
- V jednej vrstvy konštrukcie veľkej hrúbky okno jednotky by malo byť umiestnené v strede steny, vo vzdialenosti nie menej ako 1/3 z vonkajšieho povrchu. V prípade, že okno je mať hlbšie, znižuje teplotu vzduchu v okne alcove, s'sú stojaté zón a výsledkom je kondenzácia na lesklom povrchu. Pri inštalácii systému Windows v viacvrstvové steny je vhodné vyhľadať čo najbližšie k vnútornej strane ohrievača. Ak konštrukcie steny, má vonkajšie zateplenie, okna okno v tomto prípade by sa mali pripojiť ohrievača. Najjednoduchšia možnosť je prítomnosť pri konštrukcii steny okno štvrťroku, za túto možnosť umiestnenia okna jednotky nespôsobuje ťažkosti.
Zvlášť dôležité, aby sa poloha okna v prípadoch, keď nahradenie tradičných stromy'drevené Okná Sovietsky model, ktorý hĺbka 90 mm, moderné 60 mm. Ale v poslednej dobe naša spoločnosť ponúka nový variant - 115 box, ktorý do značnej miery eliminuje všetky vyššie uvedené problémy.
Veľmi významný okamih, keď je inštalácia centrovanie okno blok na otvorenie alebo šírka Zostavy šev. Šírka škár sa určuje podľa dvoch faktorov: koeficient dĺžkovej rozťažnosti, plastové viazanie a typ tesnenia šev materiál. Všetky materiály zmeniť ich lineárne rozmery, keď teplota prostredia. Hodnotiť tento jav používať ako indikátor ako koeficient dĺžkovej rozťažnosti materiálov. Čím vyššia je hodnota tohto parametra, tým väčšia musí byť medzera medzi rámu okna a stenové konštrukcie. Koeficient dĺžkovej rozťažnosti plast je oveľa vyšší ako drevo. Keď teplota okna šírke cca 2 m sa môže znížiť alebo zvýšiť v veľkosť 3-4 mm Zvyčajne do tesnenia okna blok sa používa polyuretánová montážna pena. Počas vulkanizáciu proces, pri reakcii s vlhkosťou vzduchu rozširuje a vypĺňa priestor. Avšak, v suchom stave je menej elastická a zachováva si svoj poréznej štruktúry, iba ak deformácie nie viac ako 10%. Tak, aby na kompenzáciu teplotných výkyvov štandardné okno šírku 1, 8 m, hrúbka pena plnenie by malo byť nie menej ako 15-20 mm na každej strane. Pri použití viac elastické tesnenia šev hrúbka môže byť znížená. Avšak, v tomto prípade, je potrebné dodržiavať princíp rozumnú dostatočnosť. Podľa odporúčania výrobcov pena maximálne pena vrstva by mala byť nie viac ako 3-4 cm, vo všeobecnosti sme urobiť oveľa viac. Táto redundancia tvár fakt, že tam sú neplatné a zničenie pena vrstvy, čo má za následok ohrievač sa nesmie vykonávať požadované funkcie.

- Podľa toho, čo operácií inštalatérov umožňujú maximálny počet chýb?
- Najviac slabé miesto počas inštalácie systému Windows je tesniaci šev medzi nové okno blok a stenou. Na vytvorenie Montáž švy hlavnou úlohou je rozdeľovať 10-stupeň isotherm v oblasti izolácie a vytvoriť dobrú bariéry vo vnútri miestnosti. Zvlášť veľká pozornosť by sa mala venovať tesniace materiály vo šve: mal by mať určitú pružnosť. V sušenom stave pena, ktorá je jemne pórovitý štruktúra je dobrý tepelný izolant. Avšak, pena má otkrytost štruktúru, a preto je celkom dobre absorbuje vlhkosť. Ale to je zničené pôsobením ultrafialového slnečného žiarenia. Preto, naplnil jej šev by mali byť dôkladne izolovať. A nie len z vonkajšej strany slnku alebo dažďu, ale aj od vlhkosti obsiahnuté v teplej interiéru vzduch. Inak, v chladnom období roka to bude absorbovaný penová izolácia a tepelné izolácie šev zníži. V priebehu niekoľkých rokov sa okno s týmto šev stratí oveľa viac tepla. Niet divu, nové interstate normy GOST 30971-2002 inštalácia systému Windows odporúča, že budete dodržiavať nasledujúce zásady izolácie šev: "vo Vnútri viac ako mimo". Je paradoxné na prvý pohľad, pretože, bez ohľadu na to, ako husté, ani bola tesnenie šev vo vnútri, vlhkosti, stále bude postupne preniknúť dovnútra a pomaly prejsť na vonkajší povrch. A ak tento bočné tesnenie bude rovnaký husté, vlhkosti, nebude vychádzať z šev, a bude hromadiť v ňom. Preto, z vnútornej strany okna blok na svahoch je potrebné zabezpečiť slučke, parozábrana, aby sa vlhkosť vo vnútri miestnosti, nedostal v pásme križovatke okno blok na stenu.

- Aké materiály by mali byť používané v osadenie Zhromaždenie šev?
- V súčasnosti sa na tieto účely, ponúka pomerne veľa materiálov. Na vybaviť sústavu šev mimo dosť doručí pre-stlačený tesniace pásky (PURS), a potom buď šiť až obklady, alebo opraviť. Ale to by malo byť poznamenal, že sadry tepelný izolant nie je, Montáž šev mimo urobiť, vetraná, tak pri použití PURS mali robiť perforáciou.
Rozsiahle použitie silikónových tmelov, ktoré majú nízku priepustnosť a dobré hydroizolačné vlastnosti. Avšak, tento typ tmel má nízku priľnavosť k PVC a používa sa ako zabudovanou kábel pružný valec vyrobený z nehorľavého penopolietilena, preto odporúčame použiť tmely "Sazilast", ktoré majú dobrú priľnavosť na PVC.
Vonkajšie dokončovacie práce teraz tiež použiť kôrnatenie pretmelia dobrá priľnavosť na širokú škálu materiálov, vrátane plastov. Nemajú veku pod vplyvom UV, majú dobrú odolnosť, jednoduché použitie, dať ich stierky.
Pre vybaviť zjazdoviek vo vnútri sme často odporúčajú používať oplechovanie, pokrývajúce vo vnútri montážnej šev. Nashchelnik je plastový profil coextruded s EPDM-gumička, ktoré sa následne skĺzol pod omietku s nízkou para priepustnosť, a potom tieto stránky môže byť považované za tesný. V tomto prípade sa odporúča použiť omietky s latex výplne, ktoré poskytujú potrebnú úroveň parapronitsaemost. Takéto omietky v súčasnosti ponúka Knauf.
V niektorých prípadoch, napríklad pri budove je staré, vyrobené z dobrej keramických tehál, nemá zmysel robiť pary sadry, ako existujúce pary priepustnosť stien je dostatočné. Pre vybaviť zjazdoviek použitie omietky vyrobené podľa starých tradičných receptov.
Veľmi časté je ďalší omyl, pomocou sadrokartónových pre vybaviť zjazdoviek ako izolácia a parozábrana.
Jeden z popredných výrobcov izolačných materiálov na inštaláciu Windows - spoločnosť "Albrook" ponúka tri typy kaziet, ktoré sa používajú v rôznych miestach: pod okenný parapet zvnútra - jeden typ pásky, pod parapet mimo - ostatné, hore, vpravo a vľavo sú tretí typ Lena. Táto rôznorodosť je vzhľadom na rôzne mechanizmy deformácie Zostavy šev.
Aplikácia týchto pások, predovšetkým vzhľadom na skutočnosť, že plastu skôr inertný, priľnavosť na to, ako pravidlo, slabý, preto, sadry alebo nie stick, alebo po nejakom čase crumbles.

- Aké sú klimatické podmienky inštalácie?
- Montáž sa uskutočňuje pri teplote nie je pod 5 C, pretože pri nižších teplotách, veľa materiálov, zmeniť ich vlastnosti, napríklad silikónové tesnenie zníženou priľnavosťou. Mnoho peny, ktoré nie sú určené na použitie pri nízkych teplotách. Existujú, samozrejme, tzv. zimná pena, ale oni by mali byť skladované a prepravované len na pozitívne teploty, inak ich aplikácia bude neúčinné. Rozprávanie o ukladanie, je potrebné spomenúť, že butyl pásky by mali byť uložené vo vhodných podmienkach, ako prach ovplyvňuje lepiacej vrstvy.

- Koľko zvyšuje náklady na inštaláciu okno s úplné zavedenie technológie?
- Ako pravidlo, náklady na mierne zvyšuje. Podľa drsné výpočty úplné a podrobné dodržiavanie technológie inštalácia okenných systémov zvyšuje celočíselná hodnota je 10% z hodnoty okna, čo je približne 100-150 UAH.
ZDROJ: BudMajster

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика