пятница, 29 августа 2014 г.

Osobný priestor: udržať odstup

"Kto khlebalo z môjho Pohára, a všetky Viserba? Ktorý sedel na mojej stoličke a presťahoval sa mu? Ktorý ležal v mojej posteli a pokrčené't to? ". Neúspešný báječné dievča sa podarilo uniknúť z rozhnevaného medveď rodina cez okno, a bol by si chytený - Ach, ťažké časy, keby mala. Pretože neoprávneným porušenie hranice osobný priestor nikto nemá rád.

Miesto pod slnkom

Potrebu osobnej priestor univerzálne, ako je potrebné pre lásku, alebo komunikácia - to je pre každého. To je širší, niekto už, ale, ale aspoň nejaký osobný priestor, je potrebné, aby sa zblázniť, a nie stratiť svoju ľudskú tvár. Osobný priestor, nech biedny, vo forme "váš" postele a nočné stolíky nie zatvorené, a to aj v HC'väzňov v kolóniách a conscripts.

Skutočnosť, že územie, oblasť, ktorá je úplne pod kontrolou a je pod kontrolou, vnímané ako súčasť svoje vlastné "ja". A nielen vnímať, ale v skutočnosti neexistuje. Preto inštinkt známky invázii osobný priestor ako zasahovanie do "I"ako hrozba, proti ktorému sa brániť. Okrem toho, že "ja" je osoba, jedinečnú identitu; a to, čo človek je odlišný od všetkých ostatných.

Materiály na tému

Hrať sa s priestorom svojej izby
Život vertikálne
Okrem'interiér: ako prosím všetkých členov sedem' *
Okrem'jer malý apartmán
Teda, osobný priestor, potrebujete mať individuality. Mimochodom, vo všetkých spoločenských dystopia - čo George Orwell v románe 1984 že Zamyatin v "My", ktoré Huxley v brave new world" ľudia sú úplne zbavené osobný priestor, a tým osobnosti.

Viacrozmerný priestor

Zvyčajne, osobný priestor zahŕňa komunikačné vzdialenosti, alebo osobný priestor, je oblasť vnútri, ktoré osoba prideľuje k sebe a snaží regulovať sami. V rámci osobných telesných priestor rozlíšiť niekoľko zón:

Intímne zóny, asi 50 cm - je v podstate dĺžku paže. V intímnej zóny je povolený len veľmi blízkych priateľov, a prenikaniu cudzích okamžité spôsobuje ťažkosti a úzkosti.

Osobné plocha s polomerom (prísne vzaté, osobný priestor je oválne, na každej strane osoby, ktorá je o niečo kratšia ako predné a zadné) od 50 cm do 1, 5 m je vzdialenosť osobné dôverné rozhovory.

Sociálne pásmo - vzdialenosť od 1, 5 až 3, 5-4 m, oblasti kontakt s cudzími ľuďmi, cudzími ľuďmi.

Verejný priestor - až 7 metrov je najviac vzdialených oblasti vesmíru, že ľudia všeobecne vnímajú ako je postoj. Vo verejnom priestore, napríklad, je reproduktor riešenie pre publikum.

Všetky postavy aj podmienený, ako je priemerná teplota v nemocnici. V skutočnosti, oni závisia od konkrétnej osoby, a od, napríklad, špecifiká kultúrneho prostredia. Pretože tento rozdiel môže byť aj etnické konflikty: temperamentný a southerner napadne intímne zóny vyhradené zástupca Severnej ľudí, pretože on vníma túto vzdialenosť ako sociálne - a jeho prívetivosť vyzerá agresie. Naopak, normálne, pohodlné pre Európanov vzdialenosť v očiach Východnej ľudia budú demonštrácie chlad a odstup.

Vzdialenosť, ktorú ľudia inštinktívne vybrať stýkať, môže povedať veľa premetou pozorovateľa o ich vzťahu. Videli ste takmer komické scény rozhovor, v ktorom jeden respondent celý čas sa blíži, a iné pomaly chôdza dozadu, kým ste v rohu a ústup bude nikde? Buď nemá reciprocate pocity z prvého, alebo vidieť ho ako zdroj nebezpečenstva, možno bez toho by to vedeli.

V osobnom priestore, existujú aj iné, s výnimkou telesný rozmer.

Osobné predmet priestoru sú veci, na ktoré máme nárok výhradný prístup. Nie je v vlastnícke právo: písací Stôl a comp'počítača v kancelárii nepatrí vám, ale kolegu, ktorý by ich používať bez pýtania, spôsobí, že vaše prírodné podráždenie. A vášeň, s ktorou gazdinka disky od drezu hosťa, ako sa rozhodol v poradí priateľstvo na umývanie riadu, stand'nie je spojená s láskou'Yu na žinku na umývanie a čistenie náradia: to jednoducho chráni váš oblasti. Pretože hosťom bude dať umyť riad v nesprávnom poradí.

Osobné obývacia izba je miestom, kde si môžete oddýchnuť. Nech nie apartmán, môžu vlastnej izbe, alebo dokonca rohu. Rozmaznaná Moskovčania bývanie problém, ktorý vstúpil do folklór roztržky na kuchyne obecných bytov, skúšobná milenci alebo páry, ktorí nemajú miesto, a wc, vybavená policami a nie je to konferenčný stolík - to všetko z nedostatku obytný priestor. Mimochodom, keď sa plánuje rekonštrukcia a búranie steny medzi miestnosťami, že: potrebujete koncepčného návrhu, ak sa vám ušetrí den, v ktorých si môžete ľahnúť?

Osobný informačný priestor je v prvom rade právo na dôvernosť. Niekedy počujeme, že tajomstvo je len potrebné, ak chcete skryť niečo neslušné. Avšak najčastejšie sa hovorí milovníkov čítať iných ľudí písmená, nejako sa domnievajú, že ich listy presne nikto nikdy čítať nebude.

Osobné emocionálne priestor je pocitom, že sme sa radšej prežiť na jeho vlastného uváženia. Trochu nepríjemné, tak ako pokus UAI'rozhodnúť o tom, kedy a ako stratiť srdce, keď sa radujte sa, a keď sa hnevá. Preto odpor naturalistické tlačové správy o nehodách, lacné melodrámu, určený pre vyraďovacej slzy, alebo ružová sliny emócie v reklamou.

Osobný čas je čas, nie len voľnom z práce, ale nie je štát'viazaní žiadnymi Zobov'povinnosti. Čas, ktorý môže byť zlikvidované podľa vlastného uváženia, ako chce - dokonca hľadať kameň mudrcov, aspoň ležať na gauči a pľul na strop. Takže ak ste liečbu zvyšok ako do práce, a dokonca aj na dovolenku farba každú minútu, mysliac si, že efektívne spravovať čas, nečudujte sa, zrazu pocit, jazda hra. Znížiť ich životný priestor.

Recept šťastia

Nie, recept šťastie, samozrejme, neexistuje. Ale zdroje nešťastia nájsť a neutralizovať možné.

Jednou z nich je podceňovanie významu ich vlastné, a teda cudzinec osobný priestor. Je pochopiteľné, prečo tomu tak je, pretože to nie je oplotený s stena, "tehla" alebo červené vlajky. Je to z prekrývajú kyslíka muž vzdychy okamžite, a nedostatok osobnej priestor lisy pomaly, podvedome. Nie vždy aj vy môžete pochopiť, ako, po ktorý sa náhle objavil nepohodlie. Ale to by sa mali sami seba viac priestoru byť liečený trochu viac úcty pre nedotknuteľnosť navzájom, posuňte trochu preč z davu, takže rozdiel medzi seba a zvyšok sveta trochu voľnejší - a dýchať sa čoskoro stane jednoduchšie.

Jane HART

Zdroj: Mednovosti. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика