суббота, 30 августа 2014 г.

Sutiny a butobetonnoj layings

Sutiny kameň

Všetky prírodné kamene používané v modernej konštrukcie, rozdelené do sutiny kameňa a blok kameňa. Dnes sutiny kameň je medzi troma lídrami skupiny a užil si spotrebitelia vo vysokej dopyte. To je spravodlivé povedať, že miera aplikácie sutín by byť ešte vyššie, ak to neboli, ako každý prírodný materiál, dosť vysoká cena.

Popularita sutiny kameňa v stavebníctve je výrazne ovplyvnená skutočnosti, že materiál je veľmi atraktívne a patrí do kategórie dekoračné kamene, kde každý prípad je zastúpený v jediný spôsob, ako. Po druhé, spotrebitelia budú určite upútať silu a spoľahlivosť z drveného kameňa. No, a po tretie, z tohto kameňa dýcha prírodné ekológie, ktorá v súčasnej dobe je veľmi cenený.

Pre sutiny a butobetonnoj layings používať prírodné kamene alebo kúsky, ktoré má nepravidelný tvar. Ako pravidlo, sutiny kameň, použité na výstavbu, by mali mať maximálnu veľkosť nie je väčšia ako 500 mm. Aj sutiny kamene váži viac ako 50 kilogramov rôznych veľkostí a konfigurácií.

Tento sutiny kameň môže byť rozdelená do sutiny, ktoré má nepravidelný tvar, postelective kameň, ktorý má dve približne rovnobežná s rovinou, a dlážděným s tradičnými okrúhly tvar. Ale ako prírodného lomového kameňa, je dosť drahé, v súčasnosti vo výstavbe obchodného sú čoraz viac využívajú sutiny umelého kameňa, ktoré sa prakticky nelíši od jeho prirodzeného náprotivku, ale jeho cena je nižšia.

Dnes, prírodného lomového kameňa sa bežne používa iba vtedy, keď je ekonomická uskutočniteľnosť: ak stavbe územia sa nachádza v oblasti hromadného výskytu kameň, ak ho nie je možné dodať ďalšie materiály a v prípade, ak zákazník preferuje, bez ohľadu na cenu materiálu, je prirodzené, rezanie kameňa.

V súčasnosti, zo stánku budovať základy, oporné múry, steny pivníc, Kam'drevené ploty a iné podobné štruktúry. A v oblastiach, ktoré sú veľké rezervy pastelister sutiny, z tohto materiálu sú postavené a steny low-vzostup budovy.

Sutiny murivo

Sutiny murivo je stenu, vyrobené z prírodných kameňov zlej forme, ktoré sú malé a dve približne rovnobežne s povrchom, ktorý v jazyku odborníkov sa nazýva posteľ. Pre sutiny, ktoré sa tradične používajú vápenec, Pieskovec, tuf, vápenec, žula, a tiež pri stavbe základov budov s výškou nie viac ako dve poschodia, boulder.

V takýchto muriva, sutiny kameň SV'kontakty medzi špeciálne malty a zvyčajne sa používa pre murivo. V stavebnom podniku, ako pravidlo, je zvykom používať kamene, s hmotnosťou viac než 30 kg. Pri práci s veľkými kameňmi vyrábať plutovki, že sa proces delenia veľké kamene do menších. Súčasne s plutovki je chipping ostré rohy kamene a zaradiť ich podľa forme parallelepiped.

Ak chcete vykonať plutovki kamene sú obdĺžnikové kladivom hmotnosť 4, 8 kg, a pre ďalšie spracovanie kamene, chipping ostré rohy - kladivo-Cam (hmotnosť 2, 3 kg). Ako kladivo-Cam následne zrážaná sutiny kamenné murivo. Tiež použiť špeciálne utĺkacie, umožňujúce, aby obliehať kameňmi a ku kondenzácii spojka. Inak, používať rovnaké nástroje a náradie, ako v muriva.

Sutiny murivo je horizontálne riadky (vrstvy). V závislosti na veľkosti kameňov hrúbka v každom riadku je možné, zvyčajne od 15 do 25 cm. Ak tento dutiny sú vyplnené s riešením a je perá'úprava švy. Na zobrazenie riadkov stavitelia vyzdvihnúť skaly, rovnaká výška a ktorým ploché tváre. Je tiež dôležité, že suť murivo je potrebné interleaved bonder a lyžice kamene.

Medzery, ktoré sa vyskytujú medzi priľahlých kamene, by mal byť naplnený riešenie, a v prázdnote, potom sa odporúča, aby skóre malý kameň alebo sutiny. V závere dostali, ktorým vyplnenie všetkých dutín potrebné tuhnutia kvapaliny riešenie, ničí tento krásny vzhľad výsledok.

Sutiny murivo

Namiesto sutiny nedávno stavitelia aktívne uplatňovať sutiny muriva. To je vraspor s stenách výkopov alebo do formy. Podľa technológie, betónovej zmesi na prvý položené vrstvy s hrúbkou do 20 cm, a potom to vtaplivajut sutiny kamene, výber, ktorý je zánik množstvo, nie viac ako 1/3 celej hrúbke postavený vzory.

Z puzdra kamene bude obhajovať o 5 cm. Pečať butobetonnoj layings je vrstvený vibrácií. Po vtaplivaniem každý riadok kamene v vrstva betónu povolené prestávky. S cieľom dostať rovný povrch sutiny stien, dlažba je v plesní.

V horúcom a suchom počasí konštrukcie konštrukcie z quarrystone a butobetona vyžaduje rovnakú starostlivosť ako výstavbe monolitických betónových konštrukcií. Pri vytváraní sutiny betónový Základ, ktorým je iba očistiť od špiny kamene a nečistoty. Inak, kamenné sutiny budú nestabilné priľnavosť k betónu.

Kvalita sutín a nánosov murivo skontrolovať pomocou meracích nástrojov a techník, ktoré sa používajú v štandardnom tehla. Cement spotrebu v stavebnej sutiny muriva v porovnaní s sutiny stáva viac. Avšak, sutiny betón, murivo, má väčšiu silu, a mzdové náklady na jej výstavbu sú strávil menej.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика