суббота, 30 августа 2014 г.

Sedem padol, tri zmizol

S nástupom chladnom počasí, veľa ľudí v našej krajine sa začínajú na vykurovanie svojich domov a bytov ďalšie zdroje tepla, vrátane ohrievačov, ventilátor ohrievače. Po prvé, cieľom tohto testu bolo zhodnotiť kvalitu a efektívnosť týchto zariadení. Ale výsledky testu sú nútení opäť doslova kričí o nebezpečenstve ohrievače, ktoré sú predávané v Rusku.




Komplexné jednoduché

Na prvý pohľad ohrievača - nie je príliš zložité zariadenie. Posúďte sami: v malom budova má vykurovacie teleso, ktoré je fúkané s ventilátorom, takže priestor je naplnený teplým vzduchom.

V tradičnom ohrievače ako vykurovacie teleso sa používa žiaruvzdorné drôtu, stočené do špirály, ktoré budú veľmi horúce, keď je to aktuálne. Ale v poslednej dobe sa pri predaji'tam bolo veľa tak-zvané keramické ohrievače. S "tajomné" nezasvätených, oficiálny názov ("ohrievače pozitívny tepelný koeficient"), a sú dosť neobvyklé. S zvýšenie nastavenej teploty ich vnútorný odpor sa zvyšuje, resp., sila klesá, a teplota sa znižuje. Ale pre spotrebiteľov, je dôležité, aby tieto ohrievače môžu pracovať pri vysokých poklesu napätia (100-250V), prakticky zníženie napájania. To platí najmä vo vidieckych domov a vidieckych oblastiach, kde napätie je nestabilná.

Ohrievač je schopný nielen na vykurovanie miestnosti, ale aj zachovať potrebnú teplotu. Toto je zabudovaný regulátor teploty (kontrolór). Po izba je zahreje, musíte hladko zase termostat, kým nebudete počuť, " a kúrenie sa vypne, "pamätáš sa,'Atassi zvolenú teplotu, a potom, trochu ochladí dole, znova. Tak to bude automaticky udržiavať konštantnú teplotu po celý čas prevádzky.

Ale niekedy nie je potrebné vykurovať miestnosti, a len aby to minimálny pozitívny teploty. Napríklad, nie mrazené rúry v pivnici alebo stroja v studenej garáž. Ak to chcete urobiť, v niektoré modely poskytujú zmraziť ochranu. To automaticky umožňuje ohrievač, keď teplota klesne pod +5 C.

Ohrievače môžu pracovať v jednom z troch režimov - studené, teplé alebo horúceho vzduchu, chladenie. Keď studený vzduch dúchadlo pracuje len ventilátor, prevzdušňovacie miestnosti, keď teplo je použité len polovica energie z ohrievača a na horúcej ohrievača je povolené v plnej rýchlosti".




Teplý vietor

Ten modely ohrievačov, kúpené v obchodoch, sedem mal tradičné ohrievač a tri patril do kategórie keramické.

Prvá skúška ukázala významné rozdiely v prevádzke týchto zariadení. Keď vykurované priestory s rozlohou 10 m2 museli zvýšiť teplota pre 10 ° N Keramické model (Vítek, Bork, Všeobecné) trvalo to skoro 3:00, zatiaľ čo tradičné kúrenie vyrovnalo s úlohou oveľa rýchlejšie - v 1, 5-2 hodín. Lepšie ako ostatní ukázal modelu Polaris (1:00 20 minút ), Ale bolo mimo súťaž ohrievač Atlanta, ktoré sa vynakladajú na vykurovanie menej ako jednu hodinu (58 minút )! Zrejme dôvod, prečo je v dobrom ventilátor a tilt mechanizmus, ktorý rýchlo rozišli teplý vzduch v celej miestnosti. A najviac času na ohrev "nešťastné" 10 m2 išiel v ventilátor, ohrievač Atmor, ktoré trvalo viac ako 4, 5 hodiny. Na rozdiel od iných modelov, ktoré pracovali nepretržite, Atmor pracoval v cykloch, ktoré hovorí, že zlý termostat.

Na kvalitu ventilátor, ohrievač vplyv na rýchlosti prúdenia vzduchu a teploty prietoku vzduchu. Najvyšší výskyt bol medzi modely Atlanta (2, 6 m / s)a VES a EWT - 2, 5 m / S. Pomalšie iné Dooley keramické ohrievače: Vitek (1, 0 m / s), Všeobecné (1, 3 m / s) a Bork (1, 7 m / s). Na to, že vykurovacie teleso bol silne zohrieva, pretože tam nie je vzduch, mala vysoké teploty. Najmä "horúce" bol model Vítek (+176 ° C), a Všeobecných a Bork dal trochu menej teplé - o +130 C. Teplota vzduchu prietok v iných modelov neprekročila 100C.

Ak chcete zistiť, aké miestnosti sa tepelné registre, bolo navrhnuté ich výkon. Najväčší význam dokazuje modely Atlanta (1, 91 m3 / s), nová VES (1, 84 m3 / s) a EWT (1, 84 m3 / s), čo je dosť pre vykurovanie miestnosti je 20 m2 vo veľkosti. Najnižšia produktivita pozorované v ohrievače Vítek (0, 74 m3 / s) a Všeobecné (0, 96 m3 / s).




Udržať v teple

Vykurovať miestnosti je polovica bitky, je potrebné, aby sa teplota na správnej úrovni. A to závisí od toho, termostat je lepšie ako on je, tým presnejšie budú podporované nastavená teplota. Minimálna odchýlka (len 1, 5) sa ukázalo, kúrenie Bimatek. Trochu viac rozsahu zmeny teploty v Binatone (2, 5) a Polaris (2, 9). Ostatné modely je cyklicky sa zmenilo v rámci 4-5C.

Avšak Autonómnej prevádzky podarilo nie všetky modely. Napríklad, keramický ohrievač Bork, ako s'ukázalo sa, nie je možnosť na udržanie nastavenej teploty po inštalácii termostatu: trvalo niekoľko hodín, izba už sa chladí nadol, a Bork nebol zapojený do práce.

Skutočné úspory

Ventilátor ohrievače je dostatočne silný, spotrebiče (1, 5-2 kW), tak dlhodobá práca je pre nich dôležité bolo indikátor ekonomiky. Pri konštantnej vykurovanie je predpokladom "plytvanie" bol najrýchlejší modely. Tak, kúrenie Atlanta strávil iba 1, 81 kW / h, Polaris - 2, 23 kW / h, Bimatek - 2, 63 kW / h Zatiaľ čo pomalé Binatone - 4, 43 kW / h, a Atmor - 4, 87 kW / h

Ale skutočná účinnosť ohrievača sa ukázalo aj pri zohriatí vzduchu, a na udržanie nastavenej teploty. V tomto prípade presnosť regulátor s častými inklúzie môže mať za následok zvýšenie spotreby energie. Preto, najviac "načas" modelu Polaris a Bimatek hodinu strávil viac energie, než ostatní - 1, 18 kW / h a 1, 12 kW / h, resp. A najviac hospodárne využitie energie Atlanta (0, 57 kW / h), Všeobecné (0, 64 kW / h) a Atmor (0, 68 kW / h).

Otázky bezpečnosti

Potreby na testovanie vzoriek na zabezpečenie bolo spôsobené horké skúsenosti z predchádzajúcich testov, ohrievače, ako aj požiarov a havárií, ktoré sa vyskytujú prostredníctvom zavinenia ohrievače.

Na začiatku bola nameraná spotreba modely. S'ukázalo sa, že väčšina z nich nie je veľmi odlišná od menovitej, t.j. deklarované výrobcom. Jedinou výnimkou je ohrievača Bork, ktorých označenie je kapacita 1800 W, ale v skutočnosti to je len 1492 W na menovité napätie. Táto odchýlka je neprijateľné. Mimochodom, keď je pripojený k ruskej ikony 220V, skutočnú moc mnohých ohrievače bol pod tvrdil.

Merania ohrevu vonkajšie časti ohrievačov, nebolo zistené žiadne porušenie. Avšak, je potrebné poznamenať, že ružičkový teplý vzduch sa v keramických ohrievačov, ventilátor tepla až veľmi veľa (viac ako 100C)a Vítek - 150C!

Počas skúšok overený bezpečnosť tzv. abnormálnych práce, ktorá je v podmienkach simulujúcich rôzne nebezpečné situácie. Napríklad, keď sa chybný termostat alebo keď sa niečo hit zariadenia a brzdná (prilepené) ventilátor čepele, keď lieta zo stola papier a palice na rošte ventilátor, ohrievač pri hot-air flow je zameraná na stenu, ak ohrievača a fúka spadol na ležiace na podlahe látky, ak je ventilátor v zablokuje a vypne všetky ochranné zariadenia. Takéto kontroly boli nie všetky zariadenia, takže pokračovať v testoch boli použité na viac vzoriek istého modelu.

Napríklad, prvé vzorky Atmor a Bimatek stál okruhu regulátor teploty, vysokého napätia a zablokovania fanúšikov, ale vyhorel pri nižšej rýchlosti prietoku vzduchu prostredníctvom inhibície fanúšikov, ako keby to nematalosa kúsky nití, vlasy, prach, atď., Model Atlanta svieti, keď vetranie neboli tam vôbec, to je, keď rozbité ventilátor a ochranné zariadenia. Ďalšie modely aj keď mimo poradia, ale zostali v bezpečí.

Ďalší bod skúšok bola kontrola na udržateľnosť. A tu ohrievače padol v priamom a prenesenom význame tohto slova. Neodolal na naklonenej rovine (uhol 15 stupňov) ohrievače EWT a Bimatek. Ale väčšina modelov spadol, keď sú stlačené s niektorými úsilie (5H) v hornej časti prístroja. Závideniahodnú vytrvalosť môže pochváliť len vzoriek Binatone, Vítek, a Všeobecné.

Skontrolujte odpor a požiarna odolnosť vnútorných a vonkajších častí, testovanie horúcim drôtom a ihla plameň'pit vydržal všetky modely bez výnimky.




Zobov'súvisiace upozorniť

* Ventilátor ohrievače sú týkajúce sa domácich spotrebičov, v ktorých povinné', musia mať výstražné štítky. Avšak, na telách modely EWT, Atlanta Bork a nie je tam žiadny znak "Žiadny kryt", a v Bimatek, Všeobecné a Atmor je vyrobený v cudzom jazyku.

* V prístroji na obsluhu musí byť niektoré bezpečnostné opatrenia. Ale, napríklad, v prevádzkových pokynoch modely Atlanta, Binatone a Vítek, ktoré nie sú uvedené, že sa ohrievač nesmie byť inštalovaný v bezprostrednej blízkosti zásuvky. V návode Všeobecné nehovorí nič o zákaz použitia ohrievača v tesnej blízkosti, v blízkosti s vaňou, sprchovacím kútom alebo bazén. Vo výkaze VES č informácie o výmene napájacieho kábla, iba v servisnom stredisku. A kompletné kúrenie Polaris manuál č.

Naša Rada

• Neinštalujte ohrievač pod záclony, v blízkosti nábytok alebo steny, pod elektrickej zásuvky v kúpeľňou alebo sprchovacím kútom. Nebudú visieť na neho uteráky alebo oblečenie suché.
• Ventilátor, ohrievač nemôže byť kladený na posteľ a na koberec s dlhým VLASOM, ako m'povrchy, z ktorých prístroj môže preklopiť.
• Ventilátor, ohrievač, nemôže byť ponechané bez dozoru. Počas spánku, alebo pred odchodom z domu, môžete ho vypnúť.
• Pre efektívne fungovanie ohrievače potrebujú voľný priestor. To nemôže byť použitý v malých uzatvorených priestoroch, skrine alebo výklenkov, tak môže dôjsť k prehriatiu.
• Na niektorých modeloch prehriatiu aktivovaná ochranné zariadenie poistky, čo vypne ohrievač. Tak to začali znova fungovať, musí byť odpojený od siete, nechajte vychladnúť 10-15 minút, a potom zase do elektrickej zásuvky.
• Po miestnosti zahreje, vypnite ohrievač na menšej miere tepla na šetrenie energie a nie prehriatiu kúpeľni.
• Pred vypnutím umožniť jednotka pracovať trochu v chlade prietok vzduchu režim, tak, že sa rýchlo ochladí.
• Lopatky ventilátora ohrievača musí byť pravidelne čistené s vysávač prachu, vlákien a vlasov.

Závery test

• Len 3 z 10 testované modely - Všeobecné KRP-5, Vítek VT-1743 a Binatone VFH-2405DX - možno nazvať bezpečné zariadenia. Zvyšných 7 vzoriek, ktoré nespĺňajú bezpečnostné normy, takže sa nedostali záverečné vyhodnotenie kvality a boli odstránené z testovania.
• Najlepšie výsledky porovnávacích testov sa stal ohrievač Všeobecné KRP-5, dostal na súbor testov najväčší počet bodov, aby boli bezpečné nástroja. Tento model bol tiež menovaný je najvhodnejšie použiť a dostal v kategórii "výborný".
• Ohrievače špirála vyrovnať sa s kúrenie je oveľa lepšie a rýchlejšie keramické.
• Model Atmor PK2 základy zahriať miestnosti veľmi pomaly a je zle nakonfigurovaný regulátora.
• Ventilátor, ohrievač Bork CH BSM 1018 schopná udržať teplotu v miestnosti.

Sergej ČASŤ

Ďakujeme za pracovníkov laboratórne domácich spotrebičov testovacie prostredie pre pomoc pri vykonávaní porovnávacích testov.

Zdroj: Časopis "Dopytu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика