суббота, 30 августа 2014 г.

Na radiátory. Tipy pre výber

Ako vypočítať potrebné množstvo tepla, kapacita radiátory v byte?

Pre štandardné vyžaduje minimálne 1000 wattov na 10 m2 vyhrievané oblasť, ktorá je, s jedno okno, dvere a stropov nie je vyšší ako tri metre. Ak je miestnosť, uhlové, mali by ste pridať jednu alebo dve časti v závislosti od toho, o'objem miestnosti. Vysoké stropy potrebnú silu sa zvyšuje v toľkokrát, koľko Vaše stropov uvedených troch metrov a za nízke stropy zodpovedajúco zníži. Na dvojité Okná, na zníženie straty tepla v byte asi o 10-20%, čím sa znižuje potrebný počet sekcií. Tiež si všimnite, že pôvodné nastavenia sú uvedené pre tepla dopravcu teplote 70 C, pri teplote 50 C požadovaný počet priečok vzrástol v roku 1, 5-násobok.

Čo je odvod tepla

Najdôležitejšie charakteristické radiátor je prenos tepla (tepelného toku). Menovitý tepelný tok je definované pod úzke podmienok: rozdiel medzi priemerná teplota chladiacej kvapaliny v radiátor a vzduchu vo vykurovaných predpoklad je 70 gr. S chladiaceho média cez radiátor 0, 1 l / C na atmosférický tlak 760 mm RT. storočia, prívod chladiaceho média od zhora nadol, od rôznych strán chladiča. Teplo výmena jednej časti radiátora RIFAR pod úzke podmienky sú 204 W

V akej vzdialenosti od parapete a podlaha je potrebné na inštaláciu chladiča?

Pre optimálne tepelné prúdenie musí mať najmenej 3 cm od steny, 10-12 cm priestoru z radiátora na parapete a rovnaké od podlahy. Inak, to bude vyhrievané steny, podlahy a okenný parapet, nie kúpeľňa.

Ako si vybrať radiátor?

Ak Vám kompletný obraz radiátory: ich typy, triedy, typy, aplikácie, prevádzkové charakteristiky, náklady, je potrebné vysvetliť význam niektorých pojmov použitých v texte. Z tohto dôvodu, Váš výber je optimálne.

Ohrievač - zariadenia, ktoré v jednej ceste alebo iný umožňuje prenos tepla z tepelného-nosič v okolitom vesmíre.

Chladiaca - pohyblivé prostredie (voda alebo nemrznúca) sa používa na prenos tepla vo vykurovacích systémoch.

Nemrznúca - vodné roztoky niektorých látok, nie zmrazenie pri nízkych teplotách. Sú používané ako teplo dopravcu (najmä vo vidieckych domov).

Vykurovací systém - súbor vykurovacie zariadenia, truboprovodov, čerpadlá, uzatváracie a regulačné zariadenia, prostriedky automatizácie a ovládania, atď., sú určené pre prenos tepla z tepelného generátora vo vykurovaných priestoroch.

Tepelnej energie (tepla) - množstvo tepla daného radiátora do prostredia za jednotku času na konkrétny rozdiel teplôt na vstupe a výstup prístroja (? T stupňov).

Prevádzkový tlak - tlak tepelného nosiča v vykurovací systém, ktorý je nainštalovaný ako súčasť systému, a to na súčet a statický tlak stĺpca kvapaliny a dynamický tlak generované práce obehové čerpadlá.

Skúšobný tlak - nadmerný tlak tepla-nosič v systémoch vykurovania, ktoré je vytvorené na určenie možných únikov a skryté vady na zariadení a potrubí. Jeho hodnota musí byť v 1, 5-krát viac práce.

Hydraulické tlmenie - prudké zvýšenie tlaku vo vykurovacom systéme, ktoré prekračujú pracovný tlak. Môže spôsobiť zničenie ohrievače, potrubné a iné prvky systému. Dôvodom sú, ako pravidlo, sa údržbu chyba.

Čo je radiátor?

Radiátor je meno domácnosti zariadení kúrenie hydronic, t.j. vykurovacie zariadenia, ktorá cirkuluje zahriaty na určitú teplotu, prenos tepla kvapaliny (vody alebo nemrznúca). Dizajn týchto nástrojov poskytuje účinný prenos tepla z chladiacej kvapaliny, vykurované priestory.

Typy vykurovacích zariadení

Všetky vykurovacie zariadenia metódou prenosu tepla vo vykurovaných priestoroch sú rozdelené do troch typov: žiarenie, convective-žiarenie a prúdenie.

Zariadenia žiarenie typ väčšinu ich prenos tepla do prostredia prostredníctvom žiarenie (žiarenie). Napríklad: stropné radiátory, liatiny, sekčných radiátorov, rúrkové radiátory.

Na zariadení convective a zachytávanie typy sú tie, ktoré prenášajú teplo prostredníctvom žiarenie a prúdenie v približne rovnakom počte. Tento hliníkový sekčných radiátorov, výkres oceľové radiátory, bimetal radiátory, rúrkové radiátory-konvektory.

Zariadenia convective typ až 90% ich prenos tepla konvekciou-prúdenie vzduchu zdola nahor cez vyhrievaný rebrovaný povrch prístroja. Napríklad: panel radiátorov, ohrievačov a rúrkové radiátory, finned trubice.

Triedy vykurovacie zariadenia

Na konštrukčné charakteristiky vykurovacieho zariadenia sú rozdelené do štyroch tried: výkres, panel, rúrky, dosky.

Výkres ohrievače sa skladajú z jednotlivých vykurovacie prvky-časti s'batérie sú pripojené potrebné tepelná kapacita. Priečky je možné z liatiny, ocele, hliníka, alebo kombináciou ocele a hliníka (bimetal). Model sekčných radiátorov môžu byť rôznej výšky, hĺbky a šírky.

Rúrkové teplomety sú non-skladacia konštrukcia vertikálnych zakrivené oceľových trubiek, s'pripojenie na hornej a dolnej časti nádrže. Odvod tepla závisí od ich výška, počet riadkov rúry (t. j. hĺbka a šírka prístroja.

Panel vykurovacie zariadenia. V paneli radiátorové vykurovacie teleso je obdĺžnikový panel zahrieva v obehu vo vnútri chladiacej kvapaliny. Panel môže byť vyrobené z ocele, betónu a iných tepelne vodivé materiály. (Známy wall betón kúrenie panel "teplé steny", ktorá bola založená v rámci'vchodoch domov, hmotnosť série 60 - 70-tych rokov. Zariadenia tejto triedy, ako pravidlo, sa nízkoteplotného vykurovania povrchu, a väčšinu žiarenia súčasťou tepelného toku (stropné tepelné panely, stenové kúrenie, "podlahové"). S výnimkou oceľových panelových radiátorov, súvisiace s convective typu.

Doska vykurovacie zariadenia sú zastúpené mnohé druhy, o'Spojených názvom "pkv". Vykurovacie teleso tieto ohrievače sú vyrobené z ocele alebo medené rúrky, rovné alebo klenuté, ktoré zasadil tenký plech: "harmonica", "rebrá" alebo s tenkou stenou rúrky. Všetky stavebné alebo potiahnuté (stien a podláh modely), ozdobné mreže (modely, postavený v podlahe)alebo otvorené (finned rúry). Výkres, rúrkové a panel zariadenia s názvom radiátory; doska - konvektory.

Zdroj: www. kotloved. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика