пятница, 29 августа 2014 г.

Dezinfekcia vody metóda ultrafialové žiarenie

Čo je ultrafialové žiarenie
Ultrafialové vlny sú elektromagnetické vlnové dĺžky od desať do štyridsať nm. Žiarenie môže byť susedia, na strednom a ďalekom. Na dezinfekciu vody s pomocou ultrafialového žiarenia sú vlny strednej dĺžky. Prirodzeným zdrojom ultrafialového svetla je Slnko. Ale s rastom technického pokroku ľudstva má našiel spôsob, ako nahradiť prirodzené energie Slnka umelé lampy. Dnes, tieto zariadenia sa používajú nielen na čistenie vody, ale aj v preventívnych inštitúcií, medicíne, kozmetike, poľnohospodárstvo. S cieľom neutralizovať vody a aby bolo vhodné pre použitie, je potrebné dezinfikovať. Tak použite najviac spoľahlivý a bezpečný spôsob čistenia vody pomocou špeciálnych zariadení na dezinfekciu vody zdvojnásobil na tlačidlo stres. Takéto zariadenie je nainštalované nielen na pitie, ale aj na čistenie bazénov a vody z povrchu Zeme, vôd, rieky a morskej vody. V modernej podmienky sú vytvorené veľké priemyselné komplexy s čistením jednotky UV. S pomocou ultrafialového vody neutralizácia mesto sietí na dezinfekciu pitnej vody pred jej podania do mestskej siete rozvodov vody. Aj vyčistené odpadové vody splaškové pred vydaním takého vody vo vodných tokoch a iných nádrží. Teda, využiť moderné technológie UV-žiarenia umožňuje eliminovať používanie chlóru na čistenie vody. Tým sa zvyšuje úroveň zabezpečenia a spoľahlivosti kanalizácie a vodných systémov.

Princíp práce zariadení zdvojnásobil na tlačidlo stres

Základom prístroja je špeciálne komory, ktorý je vyrobený z potravín ocele, nachalnoy korózii a hrdzi. Vnútri tohto fotoaparátu sú baktericídne lampy. Sú v špeciálnej quartz zahŕňa. Teda, voda nepatrí priamo na čítanie, ale je vyčistené a vydezinfikované. Ale vyčistenie lampy, nie je senzor, ktorý meria hustotu ultrafialového žiarenia, špeciálne rúry, že správania vody, rôznych vzoriek vyčistenej vody a ďalšie podrobnosti. Aj v mnohých zariadení zahŕňa jednotka používa na umývanie kamery čistenie vody. UV ošetrenie použiť po odstránení z vody železo. Kontrola kvality vyčistenej vody prechádza z výpočtu počet baktérií v 1 kubický centimeter kvapaliny, a počet črevných mikroorganizmov v jeden liter upravenej vody.

Čo sa stane s vodou, s uv dezinfekcia

Počas tohto procesu zabil zárodky a baktérie vo vode. V čase UV žiarenia do vody nepatrí chemikálie alebo iné zdraviu škodlivé zlúčeniny. Tiež pitnej vody nemení jeho prirodzené vlastnosti a udržuje všetky užitočné pre organizmus kvality. Ultrafialové vlny môžu preniknúť do srdca buniek baktérií. Potom nukleovej kyseliny mikroorganizmov absorbovať žiarenie a strácajú svoju schopnosť rozdeliť. Pri používaní vody chlórovacie, v kombinácii s UV dezinfekcia prichádza strata všetkých škodlivých organizmov. Mnohí veria, že voda z artézskej zdrojov nevyžaduje dodatočné čistenie, ako prechádza cez prirodzený filter pôdy. Ale to nie je pravda. Vírusy môžu preniknúť do pôdy v tejto vody, takže jej spotreby surovín Necip ekonomiky forme môže byť nebezpečné pre ľudí. Baktérie nesmú byť vo vode v čase kontroly, ale žiadna kontrola sa vykonáva denne a kontaminácii môže dôjsť počas nehody alebo iných nepredvídateľných udalostí.

Výhody a nevýhody UV žiarenia na dezinfekciu vody

Čistenie vody je niekoľko sekúnd po prevádzku zariadenia. To šetrí energiu a je možné rýchlo očistiť veľké množstvo vody. Táto voda nemení jeho kvality, okrem toho, že je veľmi ťažké na predávkovanie UV žiarenia. Ultrafialové svetlo je absolútne neškodné pre ľudí, ak jeho lúče nie sú zamerané priamo na ľudí,. Jednou z nevýhod je potrebné poznamenať, schopnosť niektorých organizmov nespadajú pod vplyvom UV žiarenia, stabilné. Preto, táto metóda by mala byť použitá len ako predúprava vody s jeho následné čistenie. Ťažká voda, nečistoty, neumožňuje lúče, ktoré ľahko prenikajú, a tým ušetriť niektoré baktérie. Táto metóda sa často používa na úpravu pitnej vody v domácnosti,. Na podniky a priemysel ultrafialové dezinfekciu vody nevyhnutne v kombinácii s inými metódami.

Pri UV lúče, ktoré môžu byť škodlivé pre človeka

Ultrafialové vlny sú rozdelené do troch typov:
- "";
- "B";
- "S".
Ozónová vrstva zabraňuje prenikaniu lúče typu "C" na povrchu Zeme,. Svetlo, ktoré je v spektre žiarenia typu "a"má vlnová dĺžka 320-400 nm, a svet "V" spektra - 290-320 nm. Ak svetlo ničí DNA z baktérie a zabraňuje reprodukcii ich buniek, s dlhodobej expozície ľudí má negatívny efekt, ale len k rohovke očí a pokožky. Úpal, ktoré dostávame cez vplyvom svetla, typ b. Keď lúče "A" typ prenikajú veľmi hlboko a spôsobujú starnutie pokožky. Tiež lúče typy "V" a "A" môže spôsobiť rakovinu kože nátery.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика