воскресенье, 31 августа 2014 г.

Koľko môžete ušetriť na energeticky úsporné žiarivky: real výpočtu.

V roku 1976 ed kladivo vynašiel novú žiarovku, ktorá má úplne nový systém práce. Hlavný rozdiel od žiarovky s volfrámové vlákno je, že je to niekoľko krát úspornejšie než jeho predchodca. Výsledkom je kompaktné žiarivky a prišli, aby sa nazýva - úspora energie: pretože energia-šetrenie energie s jeho použitie, v skutočnosti, významný.

Schéma energeticky úsporných je, že vnútri je rúrka v tvare špirály, plnené ortuťové pary a inertnom plyne (obvykle používa argón a xenónu). V suteréne lampa je starter, ktoré vám postupne zvyšovať napätie. Na podanie, ktoré sú aktuálne v lampy elektródy štart ich pohyb a oni sa zrazí s atómami plynu. Ako výsledok, a to dopadá svetlo.


Ako môžete vidieť, nemôžeme povedať, že systém je energeticky úsporných svetelných zdrojov je pomerne jednoduché. Avšak, ako "zložitosť" môžu dosiahnuť významné úspory energie, ktoré najviac pozitívny vplyv na ich účty svetlo. Je potrebné poznamenať, že ak energie energie-úsporných žiariviek je 5V, potom, svetlo z neho bude, rovnako ako od bežných 20-wattová žiarovka.


Ako "neviditeľnosť" ekonomiky môže viesť v takom počte. Ako pravidlo, životnosť "žiarovky z Ilyich" je 1000 hodín, zatiaľ čo rovnaký indikátor pre žiarivkové - 10 000 hodín: presne 10 krát viac. Ale možno je to všetko o cenu? Po všetkých, úsporná žiarivka 20 W náklady 100 rubľov, a žiarovka 100 W - 10 rubľov.


Ale poďme pokračovať v našom výpočte, a potom bude všetko jasné. Hoci v rôznych regiónoch cena elektrickej energie sa môže líšiť od seba navzájom, a čas v rámci dňa cena môže byť odlišná, ale na základe svojich výpočtov som sa hodnota 2 rubľov 16 centov za 1kW/hod - toto číslo je posedenie v môj účet za apartmán. Takže si najprv definovať, koľko peňazí bude nechať 10 000 hodín elektrickej energie používajú rôzne typy lámp, a potom porovnať výsledky a urobiť záver.


Takže, pre 10 000 hodín pokrytie potrebujem 10 "žiarovky z Ilyich", na nejaký čas budú tráviť 1 000 kW energie. Len dostať sa k výške 2160 rubľov. A energie energie-úsporné žiarivky umožní iba jednu zo svojich "zástupcov" náklady 100 rubľov stráviť len 200 kW, že v rubľov bude len - 432 zo rubeľ. Ako môžete vidieť, že úspory sú výrazné: len na jednu žiarovku môžete ukladať 1728 rubľov.


10 000 hodín prevádzky lampy je asi 1-1, 5 rokov. Ak chcete spočítať, koľko žiarovky môžu byť umiestnené v jeho byte, úspor je ešte väčšia. Takže, myslím si, že ak máte záujem o šetrenie elektrickou energiou, je to moja vôľa, pre ktorú je viac ako užitočné.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика