суббота, 30 августа 2014 г.

Don nechajte zmraziť! Ako si vybrať ohrievač

Jednotky, ktoré vyrábajú teplo spaľovaním paliva, tzv radiátory. Zariadenia, ktoré získavajú teplo z horúcej vody - vykurovacie zariadenia. A pojem "ohrievače" špecialisti použitie v aplikácii zariadenia, poháňaný elektrickou energiou. To ohrievače sú optimálne v ruskom kontexte možnosť pre vykurovanie domácností priestoroch: byty, chaty, kancelárie, obchod... O nich a bude diskutovať.

Zásady vyberte
1. Definovať výstupné zariadenie.

Na výpočet potreby energie pomôžu odborníci v salóne, kde ste si kúpili ohrievač. Okrem zábery z priestorov, účet pre umiestnenie bytu v dome, výšku stropu, počet Okien, domáce spotrebiče, počtu osôb a viac. Ak sa vezme priemerná, môžete použiť tento vzorec: 1 kW na 10 metrov štvorcových. m priestory s dobrou izoláciou a strop výšky troch metrov.

2. Cieľom pre účely nákupu!

- Pre rýchle vykurovanie je predpokladom vhodného ohrievača;

- Udržiavať stálu teplotu v miestnosti (s presnosťou až na dva-tri stupne) optimálne ohrievač s termostatom;

- Pre ohrev miestnej zóny vhodné IR vysielač alebo stolný ventilátor, ohrievač;

- Ak potrebujete nechať spotrebič bez dozoru, vybrať ohrievač s termostatom;

- Na ochranu zo studenej miestnosti, kde sa často otvárajú dvere (napríklad obchod), vám pomôže tepelný závoj;

- Pre vykurovanie výrobných priestorov veľké množstvo vhodných teplovzdušná pištoľ. Používané v domácnostiach a kanceláriách sa neodporúča.

3. Nie šetriť na kvalite!

Kúpiť ohrievače v certifikované showroomov a obchody.

Druh zariadenia

Konvektory
Studený vzduch prechádza cez vykurovacie teleso (kovové alebo keramické) a cirkuluje, kúrenie z konvektora. Tam sú mobilné, steny.

Použitie
Hlavné vykurovanie priestorov (od malých izby na veľké obytné a kancelárske budovy, krajiny domy).

Plusy
- Vysoká rýchlosť vykurovanie je predpokladom

- Kompaktnosť

- Aj vykurovanie priestorov

- Tichý

- Nízke tepelné predný panel (užitočné, ak v dome nie sú malé deti)

- Možnosť o'integrácia samostatné bloky v sieti

- Schopnosť program samostatné bloky na váš režim siete

- Atraktívny dizajn

- Možnosť inštalácia a programovanie bez účasti odborníkov

Cons
- Na najlacnejšie modely má účinok na "spaľovanie kyslíka" (na horúcom povrchu sú prachové častice, ktoré, pálenie, dať nepríjemný zápach).

Termálne záclony
Závesné zameraná ventilátor namontovaný na boku alebo hore dverí. Zariadenie zaisťuje vysokú rýchlosť prúdenia vzduchu cez celú oblasť clony. "Heat shield" neprechádza do miestnosti studený vzduch zvonka, chráni pred prievanom. Zabraňuje stratám tepla do 70 -90%. Ako pravidlo, to je pevné zariadenia.

Použitie
Dvere, brány, priemyselné a verejné priestory

Plusy
- Schopnosť pracovať v lete, bez tepla pre ochranu teplého vzduchu

Cons
- Vysoká cena,

- Veľký príkon

Menšie olej-ohrievač "rebrá", tým silnejší bude vyhrievané bývanie počas prevádzky (s rovnakým výkonom). Ťažšie povrchu ohrievača, čím nižšia teplota jeho povrchu a bezpečnejšie používať. Niektorí výrobcovia v ich produkty na zlepšenie účinnosti prenosu tepla pri nízkej prevádzkovej teplote používať kryty so špeciálnymi kanálmi, perforované okraje.

Chladiče oleja
Hermetický kovové veci, plnené minerálny olej. Vnútri - elektrická špirála. Vyhrievaný, špirála prenáša teplo olej, ktorý sa zohrieva telo. A ako pre telo vydáva teplo do vzduchu. Teplota vykurovacej plochy chladiča nepresahuje +1500 C. Zvyčajne je mobilné zariadenie s valčekmi pre prepravu.

Použitie
- Primárna alebo sekundárna kontinuálne vykurovanie nie je veľmi veľká izba.

Plusy
- Nízka teplota plášťa

- Schopnosť pracovať v dlhom čase

- Dlho podporu danej teplote

Nenechajte sa napáliť kyslík"

- Väčšina modelov nevyžadujú vypnutie (kvôli termostat a časovač)

Cons
- Veľké veľkosti

- Pomalé vykurovanie priestorov (rýchlejšie otepľovanie izby poskytujú model so zabudovaným ventilátorom ohrievača)

- V prípade, izba je veľká, vyhrievané získané nerovnomerné

Teplovzdušná pištoľ
Je to špeciálny typ ventilátor, ohrievač, ktorý má vysokú kapacitu 2 kW a viac), rozmery a hmotnosť. Telo je vyrobené z kovu. Tieto zariadenia zvyčajne vonku.

Použitie:
- V miestach výstavby, priemyselné sklady, dielne, garáže, dielne (hlavné vykurovanie)

Ohrievače
Vykurovacie teleso - oceľová špirála alebo keramické dosky. Vzduch vháňaný cez neho ventilátor, distribúciu tepla v miestnosti. Väčšina modely sú vybavené termostaty, regulátory napájania a spotrebu vzduchu. Sú stacionárne (podlahy, steny, strop alebo prenosné (vrátane tabuľky).

Použitie
Doplnkové vykurovanie malých miestností (obývacia izby, kancelárie).

Plusy
- Rýchly ohrev vzduchu

- Kompaktnosť

- Teplo môže byť použitý ako bežný ventilátor

- Relatívne nízke náklady

- Mobility

Cons
- Hluk pri práci;

- Efekt "spaľovanie kyslíka" (okrem "keramický")

Thermomagnetism, v ktorom vykurovacie teleso je keramická platňa, niekedy nazýva "keramický". Funkčne sú značne prevyšujú zariadenie s oceľového drôtu špirály. "Keramické" zariadenia "burn" oveľa menej kyslíka a majú dlhšiu životnosť. Samozrejme, ich cena je oveľa vyššia.

Infračervené ohrievače
Srdce prístroj je vysielač a reflektor so zameraním lúče v správnom smere. Ako žiariče môžu byť použité halogénové quartz uhlíka alebo lampu. Zariadenia teplé s pomocou infračerveného žiarenie: nie, tepla, vzduchu a okolitých objektov (nábytok, podlahy, steny), ktoré dávajú vzduch sekundárny tepla. Tam sú prenosné, podláh, stien, stropu.

Použitie
Doplnkové vykurovanie priestorov. Nevyhnutné v otvorených priestoroch (terasa, trávnik na opekanie)

Plusy
- Rýchle a zamerané kúrenie

- Úspora energie vďaka kúrenie je nielen predpokladom, ale len miestna časť

- Tichý prácu

Žiadny efekt "spaľovanie kyslíka"

- Schopnosť používať vonku

Cons
- Veľké miestnosti teplo nemôže

- Ak svetlá - halogénové, ich svetlo môže spôsobiť nepohodlie. Je lepšie, ak chcete prístroj používať s kremeňa alebo uhličitá ohrievača: nemajú vyžarujú svetlo a efektívnejšie halogénové.

Užitočné tipy
1. Niektoré typy ohrievače môžu byť použité v vlhké priestory (napr. kúpeľne), alebo požiadať o sušenie stien počas opravy apartmány

2. Predtým, než sa pripojíte nové kúrenie do siete, povinné'skontrolujte, zásuvky a káble. Ak predpisy zabezpečiť prítomnosť zem, to by malo byť vykonané.

3. Ak vaša len kúpil ohrievač oleja uverejní gurgling zvuky, neznepokojujte sa - je to normálne. Počas vykurovacieho oleja na povrchu kvapaliny do bubliny. Prasknutie, robia tieto zvuky.

4. Nie je odporúčané na pokrytie niečo funguje radiátor a, najmä, ak ho chcete použiť na sušenie bielizne. Látka, ktorá sa vzťahuje na zariadenie, zatvorte prístup na horúci vzduch. Ak tepla z ohrievača nebude stúpať, môže dôjsť k prehriatiu prístroja, ktorý spôsobí poškodenie.

5. Neumiestňujte konvektor priamo pod elektrickej zásuvky, je nebezpečné.

6. Nesmieme zabúdať, že všetky vykurovacie zariadenia sušeného vzduchu, najmä v zime, kedy je absolútna vlhkosť vzduchu je najnižšia. Takže by ste sa mali starať sa o dodatočné zvlhčovanie vzduchu, inak imunitný systém vášho tela oslabí, a riskujete, aby chorí.

Zdroj: dom. ngs. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика