пятница, 29 августа 2014 г.

Okna na hranici 2006-11-02 16:10:02

Výstavby a rekonštrukcie.








Okna na hranici
2006-11-02 16:10:02

Metal-plastové Okná, naďalej majú dobrý dopyt. Objemom svojej výroby sa pomaly, ale iste rastie. "Okno" podniky v krajine, sa stáva viac a viac. Dopyt, ako by to malo byť, vytvára ponuku.

Ľudský jazyk

Kovové plastové okno - rám z PVC, vystužené riadenia, vložená do jej skla.
Sklo - stavebné výrobky z dvoch alebo viac listov sklo s'Spojené po celom obvode kovový rám (držiteľ). Uzavreté dutiny, že medzi sklo plnené sušenými vzduchu. Používajú na zasklievanie budov.
Príslušenstvo (Franz. fourniture, z fournir - poskytovať) je dcérska spoločnosť (dcérskej spoločnosti) materiálov v akejkoľvek výroby. V tomto prípade slučky, blokovací mechanizmus, dosky, skrutky, atď
Valčekov dopravníka - valčekov dopravníka.
Impost ho imposta) architektúry. Dokončenie príspevku, stĺpce alebo na konci steny, slúži ako podpora klenby (zo slovníka cudzích slov). V našom "rubrike" - ak výrobcov definovať impost, ako profil, ktorý rozdeľuje okno do viacerých častí. Impost "okonsk" tiež nazývané T-profil.

Monológ o vyhliadky

Generálny riaditeľ spoločnosti "Centrostal-Domstal"
(Výrobca výstužné profily a
predávajúci metal-plastové Okná, , Kyjev)
Elena Belolipetsky:
- Domáci trh, plastových Okien sa vyvíja. V roku 2000 sme realizovali svoj výskum, a súčasne študoval na situáciu v Poľsku a Nemecku, a dospel k záveru, že potenciál ukrajinského trhu, ktorý je veľmi veľký. Porovnanie, v Nemecku za rok bola vykonaná 11500000 Windows, v Poľsku (viac ako 3 miliónov eur, na Ukrajine - len 0, 69 miliónov
Podľa našich prepočtov, v najbližších rokoch sa ukrajinského trhu, ktorý konštrukcie z PVC zvýši na dva krát. Preto v budúcnosti, naša spoločnosť nevylučuje možnosť organizovania súkromných podniku na výrobu kovov-plastové Okná.

Situácia na trhu
Na Ukrajine Okná a dvere z PVC (ďalej len - PVC) začal s', aby sa objaví pred desiatimi rokmi. "Okno" podnikatelia sú priekopníkmi, obdržaní objednávky od klienta, šťastie, "cez kopce" "rezanie" schéma (výkres budúceho okna), a po chvíli ich priniesol hotový výrobok, nainštalovať a získať veľmi dobré peniaze. Podľa odborníkov, potom ceny okna v rozmedzí od $ 300 až 400 dolárov za 1 sq. m Aj napriek vysokej cene, okno padol spotrebitelia ako.
Už v roku 1995 dopyt na Okná a dvere z PVC sa prudko zvýšil. Domácich podnikateľov, pocit zisku, začali organizovať diely na ich výrobu. Je zaujímavé, že stream "zahraničné" kovové plastové Okná, príliš, bola znížená (mimochodom, aj napriek veľkému počtu domácich výrobcov, objem dovozu Okien z PVC a na tento deň je obrovský. To svedčí o tom, že dopyt nie je spokojný v plnej výške).
Spoľahlivé štatistické údaje o počte ukrajiny "PVC-econmico" č. Podľa odborníkov, počet spoločností - výrobcov stavebných z PVC prekročiť päť sto (s'po piate, v Kyjeve). Toto je potvrdené v mnohých prieskumov uskutočnených prostredníctvom odborných publikácií. Výrobcovia seba, odpovedať na otázku, koľko v Kyjeve len výrobcovia kovov-plastové konštrukcie, volané číslo s slušný rozdiel - medzi 30 a 120. Približne 70% z nich sú malé, 20-25% - priemerné, a zvyšok - veľké. Malých výrobcov prenájom obchode 100 štvorcových metrov, v ktorom sa podarí, aby sa s'päť Windows v zmenu. Priemerný pracovný plastových Okien prenájom veľkosti obchodu 400-600 štvorcových metrov a ", aby" 15-20 Windows v zmenu. A malé a stredné podniky skla pre Windows kúpil od hlavných výrobcov. Hlavnými odberateľmi malý "kondikov" - súkromné klientov.
Veľkých výrobcov v porovnaní s nimi gigantov: 1000 štvorcových metrov výrobných priestorov, viac ako sto zamestnancov, kapacita - až 1, 5-2, 5 tisíc štvorcových m systému Windows (jednoducho povedané - do 1000 boxy mesiac). Tieto sumy sa stretnúť "chuť do jedla," stavebné firmy.

"O" a " - "
Na otázku, či sa oplatí investovať do výroby plastových Okien, rozhovor odborníkov jednoznačnú odpoveď nemohol.
Optimisti povedal, že:
existujú signály, že stavebný boom, ak nie v celej krajine, aspoň v Kyjeve;
zmeniť psychológie potenciálnych spotrebiteľov (je lepšie zaplatiť a desať rokov-p'pätnásť zabudnúť Okien, ako každý rok, aby sa obťažovať s uvedenie v poradí stromov'drevené okenné rámy).
Pesimistov povedal, že:
najväčšie stavebné spoločnosti teraz sú obsadené snaží dostať svoje vlastné časti na roizvodstvo plastové Okná, v snahe minimalizovať všetky druhy komunikácia so subdodávateľmi a maximalizovať svoj zisk;
výrobnej kapacity existujúcich "okno" podniky naložené len o 50%.
Avšak, optimistov a pesimistov uznať, že "kondikov", je schopný robiť naozaj kvalitné a nie veľmi drahé okno, na Ukrajine nie je tak veľa.

Peniaze
Celková suma investície do výroby plastových Okien môže závisieť na stratégie spoločnosti. Ak niggle, to je celkom dosť kúpiť "b / y" primitívne zvárací stroj pre $ 5-7 tisíc sk, nákup nástrojov a zarobiť sám pomaly. Bez frézky, bez lokalite Montáž dvojité Okná a ďalších "extra".
Ak ste ju spustite "big", so postavený celý technologický reťazec bude musieť vysoliť $ 60-100 tisíc V komplet vybavenie zahŕňa stránky na výrobu skla a Montáž obchod Okná a dvere.
K týmto nákladom je potrebné pripočítať náklady na:
registráciu a získanie povolení - $ 2-5 tisíc ;
nákup ďalších zariadení (kompresor na zabezpečenie celého procesu linka má kúpiť jednotky s pracovný tlak 10 ATM a výkon 500-1000 litrov za minútu; kompresora odborníci radia, aby sa vybaviť filter na čistenie a sušenie na vzduchu) - $ 2, 5-3, 5 tisíc ;
nákup nástrojov a $ 0, 5-1-tisíc ;
nákup vystavovacie stojany, stoly, pyramídy na prepravu hotových výrobkov - $ 1-2 tisíc
Vozidlá na prepravu Windows, môžete prvé nájomné, ale v budúcnosti je potrebné zabezpečiť jeho kúpe. Podľa opýtaných odborníkov, uvedení v "okno" podnik $ 50-100 tisíc mohol ísť späť za rok a pol. Prispeli k tomu vysoké ceny na plastové Okná a veľký dopyt. Teraz tie peniaze, keď príslušný marketing pravidlách, môžete sa vrátiť na dva alebo tri roky.

"Licenčný" papier
Každý výrobca konštrukcie z PVC, by mali ísť do problémov dostať tri "hlavné" papierové osvedčenie o výrobe, osvedčenie o zhode a licenciu na vykonávanie stavebných prác. Ak chcete získať tieto dokumenty je potrebné venovať veľa času a peňazí. Ak chcete získať prvý dokument - certifikát "výroba" - musí ísť dlhú cestu. Rozvíjať projekt budúcej produkcie zložité. Na koordináciu projektovej dokumentácie s ohňom, canadamonoket, environmentalisti, bezpečnosti práce, dodávateľov vody, tepla a elektrickej energie. A, nakoniec, na projekt schváliť.
Ak chcete získať druhý doklad - osvedčenie o zhode - podnikateľ musí urobiť vzorky okno (dvere), ktorá mu purposed robiť. Prilákať príkladom Štátu, regionálneho centra normalizáciu, ak návrh je, napríklad, je testovaný na odolnosť na zaťaženie vetrom. "Standartization" bude políčko na vzduchu, vody a sumpreme, preskúmať veľa iných možností. Ak bude všetko "o'OK", potenciál "okonsk" stal šťastným majiteľom osvedčenia na svoje produkty. V Kyjeve distribúcii týchto cenných papierov sú ukrajinskej zonal vedecký výskum a konštrukčné Inštitút pre občianske stavby (Kievzdniep), výskumný Ústav stavebných konštrukcií, atď Na každý druh výroby je vydaný samostatný certifikát, ktorý je podľa výrobcov, bude musieť zaplatiť 5-12 tisíc UAH. Všetky certifikačné testy boli vykonané na základe vypracovaného Kievzniiep standard "GOST B. C. 2. 6-15-99 Stavieb, rodinných domov a inštalácie. Okná a dvere z PVC. Všeobecné špecifikácie ", ktorý je účinný od 1. júla 2000.
Tretí dokument - certifikát na vykonávanie stavebných prác vydá krajský licencií centier. Podľa výrobcov, v Kyjeve ako potrebné licencie problém "Ukrinvestmash", Kyjev city Central licencie, licencie Útvar na GlavAPU. Náklady na povolenie papier, ktorý je platný tri roky, je 500-700 USD. (Prečítajte si viac PODNIKANIA № 14 zo dňa apríl 3, 2000).

Blitz-rozhovor'Yu s Staviteľ

Vedúci veľkej stavebnej spoločnosti,
ktorí si želali zostať v anonymite
ČINNOSTI: veľké stavebné spoločnosti vždy má dcérsku spoločnosť výroby, kde, v teórii, je ľahké organizovať výrobu Okien. Po všetkých, vaša organizácia pravdepodobne často musieť vysporiadať s dodávateľmi, ktoré vyrábajú plastové Okná?
RIADITEĽ: Vaša prvá práca nie je celkom správne. Nie každý veľký developer má nejaký druh výroby. Viac ako špecifické, ako dielňa na výrobu plastových Okien. Všetky stavebného výrobku alebo materiálu (či už cement, tehly alebo okno) by ste mali byť schopný robiť, musíte pochopiť predmet. Tak, napríklad, stále sme radšej Windows na nákup.
ČINNOSTI: A ako sa to kúpiť?
VEDÚCI: Žiadne veľké stavebné projekt poskytuje na vedenie ponuky pre dodanie položky okrem'jer. Aspoň v Kyjeve stavitelia ísť von na subdodávateľov prostredníctvom tendrov.
Je zodpovedný za tieto veci ponúk Komisia. Ona "váži" kvalitné Okná, výrobné kapacity účastníka výberového konania akcie, kontroluje dokumentáciu a ďalšie.
ČINNOSTI: (prípustné spojiť ", veľkoobchod-tender" udalosti a maloobchod?
PREDSEDA: Samozrejme. Hoci maloobchod - niečo nemravné. Ale ďalší spôsob, ako pre výrobcov stavebných z PVC, nie je tu. Myslíte, že mi dal príležitosť na predaj slušný strany svojich produktov - napríklad 2-2, 5 tisíc štvorcových metrov - v "kondikov" s'nie je často. Naša spoločnosť, napríklad, vykonáva také veľké tendre raz za rok a pol.

Náklady na výrobky
Ak sa pozriete na standard pre Okná a dvere z PVC, potom si hlavu rozbiť, čítanie klasifikáciu týchto produktov. Preto, bez ísť do príliš technické podmienky, musíme poznamenať, že "okonsk" vo svojich cenníkoch sú tieto druhy výrobkov:
okno slepý;
okno z jedno-, dvoj-a ktorá funkciu mullioned;
box otáčavé, otáčavé-skladanie kombinovaná (hluchý a swing-out), zahnuté lišty (dvojité sklápacie okno bez sekundárne oddiely).
Počet listov sklo sklo Windows môže byť jedno-, dvoj-a troj-izbový.
Cena hotového výrobku závisí na profil, príslušenstvo a zobrazenie okna (počet letákov). Napríklad, hluchý (nie je otvorený) veľkosť okna 1, 65 * 2 m, vyrobené z ruskej profil, náklady 100 eur. Že je $ 30 za 1 m Náklady na zadné okno veľkosti 1,2 x 1, 8 m od importovať profil - 100 dolárov ($ 46 na 1 sq. m). Štvorcový meter rotary-skladanie single-window národnej profil môže ", aby pull" na 85 dolárov. Štvorcový meter rovnakom okne, ale so zahraničnými "PVC", - $ 100.
Vyššie uvedené ceny sú prevzaté z "ceny" v jednom-komorové okno. Prirodzene, dvoch-a troch-na "vrstva v" sklenený stojan na $ 10-20 drahšie. Udržať tieto kurzy v hlave, ak sa chystáte urobiť, "okno" podnikanie (a poznámka cena prognózy a retrospektívna na strane 40, 47).

Vybavenie
Zariadenia na výrobu plastových Okien a dverí, na Ukrajine požehnane. Nové "zabugornyh" zariadenia je možné zakúpiť prostredníctvom zastupiteľských úradov firiem-výrobcov. Ponúka potenciál "cnodelate" - "železo," z nemeckej spoločnosti Fimtec, Aluma, Wegoma, Urban, Haffnerovom, Alumatec, Schuering, turecké Murat, taliansky Perticci, Stenoma a mnoho ďalších. Import "cool" riadok bude stáť (v závislosti od výkonu a "Novoroscement") na $ 20-200 tisíc
Tam je domáce vzoriek "acedemically" stroje. Výroba zariadenia pre Montáž plastových Okien pôsobia, najmä Donecku LLC "háčik" a Odesa LLC "Ihly, S.r.o. ". A to je tiež nie je kompletný zoznam. Kompletné technologické linky na výrobu kovov-plastové Okná pozostáva z dvoch častí: "sklopaketi" a "build". Nadácia Montáž mieste - stroj pre zváranie profily. Náklady, v závislosti od funkcie sa pohybuje od $ 5 tisíc na 100 tisíc dolárov, na Rozdiel od nej, "build" kit zahŕňa stroje na profil rezanie, sklenených perličiek, posilňovanie, zosilňovač (profil), frézy, stroje na čistenie škár a rezanie zákrut.
Mimochodom, nesnažte sa kúpiť nové vybavenie. V počiatočnej fáze a "použité" vybavenie bude celkom vhodné. Čím viac tak, ako to stojí o 20-40% lacnejšie ako nové. Súhlasím, že je dôležité pre začínajúceho podnikateľa okolnosť...
Výroba skla - sám samostatné drahé typ podniku. Najjednoduchšie "dvojité" linka "vleky" minimálne $ 50 tisíc Automatizované linky môže stáť štyri krát toľko. Ako pravidlo, zariadenia na Montáž skla je možné zakúpiť v rovnakej spoločnosti, ktoré vyrábajú zariadenia na Montáž plastových Okien.

Monológ o podpore

Sergej ESIPOV:
- Ako vstúpiť na trh? To všetko závisí na stratégiu podniku. Spoločnosť zameraná na práce s súkromných zákazníkov - dosť reklamy, v populárnej Tlači.
Pri hľadaní veľkých firemných klientov lepšie, samozrejme, využiť služby špecializovaných časopisov a Novín, miestny rozhlas a televíziu... Výstavy účinné v štádiu vytvárania podnikov, tvorbe jeho obraz... v Zime míňať veľa peňazí na reklamu, pravdepodobne nie je potrebné. Ale na jar, keď klient začína skutočný "lov", nebude brániť realizovať niektoré pôvodné zdieľať.
Obchodný Riaditeľ spoločnosti "Cropland" (BC Kyjev)

Monológ o trhu

Vedúci Oddelenia marketingu, LLC "háčik" (BC Doneck)
Jurij KOROBKO:
- Na trhu plastových Okien v Donecku zažíva skutočný rozmach. Za posledný rok sa počet spoločností-výrobcov a predajcov plastových Okien zvýšila v dvoch časov - až 60.
Prirodzene, ruže a dodávky, a ceny pre Windows padol. V priemere 10-15%. Súťaže sa stupňoval, ale dosť všetkých vecí. Pretože objem trhu plastových Okien rastie každý rok.

Miestnosť
Oblasti miestnosti závisí od rozsahu výroby, typ zariadení a technológií. Minimálna veľkosť výrobnej haly je 100-200 sq. m Ideálny priestor pre montáž komplet vybavenie odborníkov, ktorí sa domnievajú, 500-600 metrov štvorcových
Miestnosti musia byť vykurované. Navyše, vyhrievané kvalitatívne - teplota by nemala klesnúť pod 16 ľudí. Inak, aj používanie "adresa" zváracie zariadenie neumožní poskytovať vysoko kvalitné zváranie. Však, niektorí odborníci nesúhlasia s 16 stupňov teploty prah a trvajú na tom, že vzduch v oblasti výroby musia zohrievať najmenej 20 ľudí Pri výbere priemyselných priestoroch je potrebné dávať pozor na výšku stropu. Odborníci sa domnievajú, perfektný obchod s high - tri-p'timetravel - stropy. Okrem výrobných oblastiach potrebujú skladu na ukladanie profilov, posilňovanie, zosilňovače a hotových výrobkov. To je dosť na pridelenie 100 sq m
Dnes v Kyjeve (na predmestí) prenájom na jeden vyhrievaný štvorcových metrov výrobných priestorov je $ 2-5 za mesiac.

Sezónnosti
Sezónnosti v "rubrike" obchodné má odlišný charakter. V zimnom období pokoja, a v lete a na jeseň je vrchol. Striedanie ročných období má väčší vplyv na stabilitu podnikov, ktoré je súkromná klientsky orientovaný. Pre malé "okno" firmochek príchodom zimy predstavuje zníženie o objeme výroby, aspoň o jednu tretinu. Firmy, ktoré zamerať na veľké stavebné spoločnosti, "nit" otvorené celoročne. Objeme výroby, ak a padá, to nie je tak výrazne - o 10-25%.

Suroviny a komponenty
Hlavné komponenty-plastové Okná - PVC profilu, posilnenie energie z pozinkovaného oceľového plechu, kovania a zasklenia. Predávajú na Ukrajine viac ako 30 typov profilov, z ktorých väčšina sú vyrábané v Nemecku: REHAU, KBE, Plustek, Veka, Schuco, Aluplast, Salamander, Gealan, Artec, atď Okrem nemeckých profilov v ukrajinskom trhu si môžete kúpiť poľský, Belgické, anglický, maďarský, slovenský, turecké...
Domáci "profilu" výroba málo. Vlastne dve (hoci môžeme byť zle. - Ed. ). To "ecoplast" (g Presne) a továreň "Dúfam, že" (g Kharkiv). Zahraničné profil, ako je uvedené vyššie, môže byť ľahko získať bez toho, aby opustil krajinu, a môžete'pre neho ísť "v zahraničí". Podľa niektorých odborníkov, nezávisle priniesol plastové "pól" náklady o 10-15% lacnejšie. Áno, a viac... Profily sú rôzne. Výrobcovia zdieľať ich na rámový profil, profil zložiť, zárubňa, perličiek. Jeden z Kyjeva firmy-dodávatelia, napríklad, predáva tieto profily REHAU spoločnosť za cenu EUR2, 92, EUR3, 34, EUR3, 5, EUR0, 9 na bežný meter, resp. A v závislosti od objemu nákupu, zľavy môže byť $0, 1-0, 3 na jeden lineárny meter.
Takýto detailný popis ceny "zabugornyh" profil je spôsobený tým, že to je najviac Vlastenecká "kondikov" sa používa pri výrobe svojich produktov. A aktívne používať (svedok tabuľka nižšie).
V hardvéri... Takmer všetkých skúmaných Okonski použiť importované. Na ukrajinskom trhu sú široko zastúpené okná a dvere a doplnky Roto frank, Winkhaus, Siegenia, GU, Aubi, Schuko (Nemecko), Maco (Rakúsko). Môžete stretnúť a turečtina. V závislosti na veľkosti listov súprava príslušenstva pre single-turn Windows náklady $12-25. A swing-out "rám" náklady "plnka" sa pohybuje od $20-40.
Sada plastových Okien je aj posilnenie zosilňovač. Je dovezený zo zahraničia alebo kúpiť tu na Ukrajine. Domáci výrobcovia výstužné profily - "Centrostal-Domstal" (BC Kyjev), "ENRAN" (C. Starý Petrivtsi, Vyshhorod okres, Kyjev kraj ), "Metalloprom" (obec Kalinovka, Vasilkov okrese, regióne Kyjeva ), "Profstal" (BC Kyjev), "MECAB" (G. Charkov).
V závislosti od konfigurácie náklady na posilnenie pozinkovaný profil s hrúbkou 1, 5mm na jednu z Kyjeva spoločností sa pohybuje od $0, 61 0 usd, 75 na bežný meter. Pri nákupe profil na viac ako $5 tisíc možné zľavy až 8%, pre stálych zákazníkov - až na 10-12%.

Personál
Počet zamestnancov, secretiruemy na Montáž Okien a dverí, závisí na výrobu "ambície" podniku. Ak spoločnosť sa chystá urobiť tri až päť políčok za shift, potom je to dosť dvoch alebo troch ľudí. Premôcť 10-15 Windows v zmenou bude tím sedem alebo osem ľudí (z ktorých jeden je majster zmeniť, zvyšok - pracovníkov). Prísne väzby pracovníkov na príslušné technologické operácie na "okno" podnikov, ako pravidlo, č. Každý zamestnanec, v ideálnom prípade by mal byť univerzálny a byť schopný znížiť plastový profil, oceľových profilov, zváranie rám, zbierať okna... Okrem toho, spoločnosť, ktorá vyrába 10-15 Windows v zmeniť, bude potrebné najmenej tri brigády montéri pre dvoch alebo troch ľudí každý.
Plat sprievodca pozemku a pracovníkov závislé na výrobe, kvalifikácií zamestnancov. Riadnym assembler alebo linker okno dostane najmenej 100 dolárov za mesiac. V najlepšom mesiacov - 200 dolárov alebo viac.
Štátu "okno" spoločnosť sa nebráni tomu, aby sa na dokončenie tri alebo štyri predaj (trhová konkurencia je dostať tvrdšie a jeho produktov je nielen krásna, ale aj kompetentne na predaj).

Predaj
Marketing je najťažšia úloha pre výrobcov výrobky z PVC.
Firmy s malými objemami výroby sa riadi objednávky malé podniky a súkromné osoby a spoliehať sa na reklamu, "slovo z úst."
Veľké firmy sa snažia "priateľov" s veľkoobchod kupujúceho. Stráviť $5 tisíc až $50-tisíc eur za propagáciu ich tovaru v špecializovaných a non-špecializované tlačených vydaniach.
"Kúpiť" reklamný priestor na billboardoch. V snahe byť bližšie klientom, a sieť značkových predajní. Ale...
Hlavným snom takmer každej "econmica" - bohatý zákazník tvárou v tvár veľké, rytmicky pracovné, stavebné spoločnosti.
ZDROJ: Business

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика