суббота, 30 августа 2014 г.

Takéto inej elektrickej zásuvky

Prítomnosť elektriny v modernom country house sa nehovorí, to je status quo. Avšak, v závislosti na výstavbu rodinného domu alebo osobitné priestory v distribúciu elektrickej siete, môže byť krásna. O nich aj hovoriť.

Potrebné "elektrické minimum" zváži bežné veci povinné'povinné v každej krajine dom. Po prvé, musí byť pripojený na externý elektrické siete - vzduch, alebo elektrický line alebo položený na zemi elektrický kábel. My sa nebudeme podrobne vysvetľujú pravidlá pre pripojenie externých sietí (na túto tému boli zverejnené špeciálne materiály), stačí povedať, že štandardy stanovené sú docela ťažké, a musia byť rešpektované.

Keď elektriny dostane do domu, musí byť nejako brať do úvahy, pretože budete musieť zaplatiť za to. Tak, povinné'povinné prvok energetického systému by byť elektrický merač. Okrem toho counter je dať len jedno, a to aj vo vašej krajine, poľnohospodárstvo je pol tucta rôznych budov (to vyžadujú právne predpisy). Počítadlo nastavené na osobitnom paneli s ochranným zariadením v miestach, ktoré sú v zóne možné mechanické účinky, potrubí kúrenia, plynu a vody. Vzdialenosť by mala byť nie menej ako 0, 5 m Vysielanie zo vstupného zariadenia na counter vykonávať káblov alebo izolovaných káblov bez akýchkoľvek spojov, dávok alebo iného poškodenia izolácie.

V ktorejkoľvek krajine, v dome musí byť vybavený komplex ochranné technické opatrenia - tak, aby čo najlepšie chrániť život a zdravie'žijem, a udržať v bezpečí a zvuk zariadení a elektrických spotrebičov.

Materiály na tému

Elektrické funguje v byte
Na elektrikára
Dodanie vidieckych domov
Elektrické vzdelávací program
Elektroinštalačný materiál v jednotlivých výstavby
Pre tento účel použiť ochranné odpojenie zariadenia, rovnako ako v mieste pripojenia elektrických sietí a vo vnútri domu alebo komerčného objektu. Okrem toho, re-usporiadať ground zero vodiča na vzduchu, zadávanie a príjem terminály sanlayt. Distribúciu elektrickej energie by mala byť vykonávaná z hlavného vstupu a distribučné jednotky, ktorá je nastavená v blízkosti príkon linky. Odíďte z tohto zariadenia skupiny linky, napájanie sieť Všeobecné osvetlenie a zásuvky, ktoré musia byť chránené pred skratom prúdy. Je žiaduce, aby každá miestnosť stravovanie zásuviek bola vykonaná v jednom riadku, a je osvetlenie na rôzne (aj keď táto požiadavka nie je ciel'povinné). Zvyčajne napájanie v krajine dom je dodávaná v jednofázový systém je lineárne drôtu a nula. Avšak, vnútorné rozvody line skupiny siete musia byť tri-drôt a pozostáva z fázy, pracovné nula a nula ochranných vodičov. Nula pracovných a nula ochranných vodičov nie je povolené pripojiť k stráže, v rámci celkovej klip.

Ďalšou požiadavkou je, aby prilákali na pripojenie domu na vonkajšie elektrické siete personál elektriny dodáva organizácií. Vo vnútri domu a na mieste počas inštalácie napájanie systém by mal fungovať odborníkov, ktorí majú licenciu na vykonávanie týchto prác. A, samozrejme, z prenajímateľ je potrebné zabezpečiť ochranu zdravia všetkých spotrebiteľov v dome. V súčasnosti úkor týchto spotrebiteľov desiatok: tu a mikrovlnná rúra a ohrievače vody, vysávače, a comp'počítače. Skutočne vypukne v prípade poruchy môže zariadenie. Preto, táto požiadavka je v záujme vlastníkov domu. Kovové puzdro elektrické zariadenia a spotrebiče (práčky, ohrievače vody, klimatizačné zariadenia a pod.) povinné'musia byť uzemnené cez s'spojenie s nulovou drôtené zásuvky. Použitie kovových rúr a ostatné súčasti dodávky vody, vykurovanie alebo verejných Kanalizácií pre zem-Fajčenie.

V závislosti od materiálu...

Aký je rozdiel medzi elektrickej siete v rôznych domov? Dovoľte nám povedať naraz, že rozdiely nie sú zásadné, ale nie je ignorovať ich, pretože pozornosť na detail dáva príležitosť, aby: a) zvýšiť bezpečnosť prevádzky elektrickej siete, b) ukladať na zariadenie a pracovný čas inštalatérov.

Pozrime sa napríklad na distribúciu elektrické vodiče na tehlový dom, steny, ktoré sú pevné monolit, na ktoré sa vzťahuje vrstvy sadry alebo šité sadrokartónových. Je jasné, že rozbiť drážky pod elektrických drôtov v tejto monolit je žiadne úsilie nie je dosť, a nikto sa snaží. V tehlový dom robiť, zvyčajne skryté rozvody pod vrstvou omietky alebo pod sadrokartón. Ak v betónové stropy sú prázdnoty (a zvyčajne sú), drôty sú na nich, pretože strobili betónu je tiež stále radosť. Predtým v týchto prípadoch bežnej drôt, ale v súčasnosti požiadavky normy zvýšil: navrhuje sa použiť drôt s dvojitou izoláciou. Stáva sa, že, ktorým elektrické káble sa uskutočňuje pod podlahu, ktorý ležal na betónovej podlahe. V tomto prípade je odporúčané, aby miesto vodičov v oceľové alebo plastové potrubie, alebo ich pokrytie po celej dĺžke vrstvou z cementového mortal.

Drôty z boxov sú stanovené vertikálne, v žiadnom prípade nie diagonálne. Toto je zabezpečiť, aby si nájsť miesto, kde vodič.

Protyagivayutsya v shtrobah 2-3 cm a immure omietky. Zapojenia na škár medzi stenou a podlahou je potrebné určiť, na akej výške chcete dosky, stanovenie to, aby nedošlo k poškodeniu káblov. Okolo dverí a Okien drôt ležal vo vzdialenosti cca 100 mm od okraja rámu. Ak chcete vykonávať transakcie cez stenu, potom vyvŕtajte dieru do nej vložiť semi-pevné gumené trubice s vnútorným priemerom z 9-11 mm, konce ktorý dal porcelánu púzdra. Na úvod humínové izieb každý drôt je umiestnený v samostatnej trubice. A vo vnútri miestnosti sa nemusíte rukáv, a zúžení, ktoré vyplňte špeciálne izolačné hmoty. Ak prekročení drôty sú vzájomne dotýkajú, na tomto mieste a na drôt nosiť kus izolačné rúrky alebo vykonať ďalšie izolačné pásky. Niekoľko uľahčiť zariadenie flush steny materiálmi ako betón alebo pena. Nemajú silu z tehál alebo keramické bloku, takže môžete použiť jednoduchý nástroj a na krátky čas na vykonanie drážky pod drôtu. Potom tieto drážky musí byť, samozrejme, správne uzavretý, a drôty (pamätajte, požiadavky GOST) Zobov'bude dvojitá izolácia.

Stromy'drevené budovy odporúča sa usporiadať otvorené transakcie. Toto odporúčanie je diktovaná bezpečnostné hľadiská. Strom nie je tehla a všetky skrat s iskrou môže spôsobiť požiar.

Ak tento príspevok je skryté v hlbinách dreva, flash nebude môcť všimnúť okamžite. Samozrejme, nikto si vyžaduje, aby steny stromy'kameňa alebo z dreva chata natiahnuté uviazli v "pigtail" drôt, ako to bolo v starom Petersburg komunálne byty. Teraz na likvidáciu elektrických hmotnosť je špeciálny kábel-kanálov pre otvorené vedenia. Káblové kanály sú duté boxy rôznych sekcií, v ktorých čisté elektrické, telefónne, comp'uturn a televízne káble. Káblové kanály sa najčastejšie vyrába v bielej farbe - office - verzia, ale existujú možnosti pre dokončovacie "pod stromom": rosewood, dub, jaseň, atď., S použitím káblové kanály drôty sú k dispozícii, ale estetika priestorov nebude trpieť.

Dotyk aj rám domy. Ak dom je postavený na mieste, elektrická sieť môže ubytovať pre ochranu drevotrieska alebo DSPS, v dutín, ktoré sú vyplnené s izoláciou. V skutočnosti, je to jedna z možností skryté vedenia. Ak panel je vyrobený na výrobu factory line, potom priniesol na stavenisko vlastne hotové steny domu. Elektrická sieť je už uzavretý v nich, sa stiahnuť len bod pripojenia zásuvky, svietidlá a s'pripojenia. Táto metóda elektrickej siete znižuje kabeláž na minimum prác: montáž zásuvky, vypínače, svietidlá, a s'Združenie napájanie systému v jeden celok.

... A typu izby

Rôzne typy priestorov v dome tiež vyžadujú rôzne prístupy k elektroinštalácie a výber materiálov. Táto požiadavka je úplne prirodzené, a dokonca aj laik by povedal, že vodiče, vypínače a svietidlá v obývacej izbe a sauna nemôžu byť rovnaké.

Avšak, sauna v dome nie je vyhovovali každému, zatiaľ čo sprchovacím kútom alebo kúpeľňa vybavená v takmer všetkých domácností.

Priestory s vysokou vlhkosťou majú zvýšené nebezpečenstvo, a dlaždicové podlahy, ktoré sú zvyčajne v poriadku, sú vodivé. Preto sa spotreba elektrickej energie v týchto oblastiach je potrebné prijať osobitné opatrenia. To nie je doporučené inštalovať niektoré elektrické zariadenia, je lepšie obmedziť lampy s nekovových (plasty, porcelán, atď.,) budovy. Svietidlá by mali byť s vlhkosti dôkaz, a usporiadať ich tak, aby k nim bolo možné získať, stojace na podlahe. V kúpeľni (a externých body svetla) používať z porcelánu alebo sú určené na vlhkých oblastiach plastové guľky.

Na kúpeľne a sprchy by mali byť žiadne spínacie zariadenia, - všetky prepínače by mala byť vyradená. Krabica je aj nie je nastavená v kúpeľni, pretože v prípade hromadeniu vlhkosti v nich je pravdepodobne skrat.

Samozrejme, veľmi zbaviť ľudia všetko potrebné vybavenie - nezmyselné a hlúpe, ale pravidlá elektrických a to nevyžadujú. Holiaci strojček bodov alebo Fén na akútne potrebujete pripojiť v kúpeľni nie je zakázané, ale len cez izolačný transformátor, ktorý by mal byť. A práčka môže byť umiestnený v kúpeľni, ale musíte byť znepokojený dvojitá izolácia vedenia, alebo dať ouzo, Sanov stroj tela.

V detskej izbe je vhodné na inštaláciu do zásuvky s ochranným okenice, ktoré sa vzťahujú na vstupe. Žalúzie môžu byť otvorené len so súčasným zavedením pár kontakt terminálov v zástrčku do zásuvky a ich presun na strane.

Ako pre obchodných priestoroch domu, ktorí nepatria do oblasti zvýšeného alebo osobitné nebezpečenstvo, že elektroinštalácie urobiť to isté, ako v iných obytných priestorov. Jeden má len spomenúť možnosť, ktorým sa vodičov v oceľových rúr v nebytových priestoroch lofts - je vykonané s pomocou vody, plynu alebo špeciálne elektrotechnické rúry.

Na záver niekoľko slov o vedenie v oddelených budovách. Zapojenie do kúpeľa by mali byť vykonávané v otvorenej ceste, a ak je to možné, mal by byť mimo mydlo a pary kancelárie. Lampy v párové súbor semi-sealed so skrutkou-okuliare. Garáže žiaduce, aby sa post v železných rúr a použite semi-hermetické elektroinštalačný materiál. Rovnaké požiadavky týkajúce rozvody, zásuvky, atď., sa vzťahujú na kotly.

Pre osvetlenie surovej podzemných priestorov (pivnice alebo pivnice), použite napätie 12 voltov, ktoré je dodávané z transformátora, ktoré musia byť odstránené z "podzemných priestorov. Ak sa samostatné wc je suché miesto s tokoprovodu podlahy, nie sú tam žiadne obmedzenia a špeciálne požiadavky pre elektrifikácia nie. Ak poschodí je vyrobené z vodivého materiálu, je potrebné zabezpečiť vzdialené zapnutie svetla a svietidlá s nekovové stavebné nastaviť na neprístupné výšky.

Zdroj: zagorod. spb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика