пятница, 29 августа 2014 г.

Bare: bar kód a

Prekladané strom je jedinečný materiál, lemované prírody. Obývacia látky, ktoré spôsobujú, pohodlné a krásne veci. Móda na vstupe do Európskej inter'kariéru viac ako sto rokmi so móda pre ethno, ktoré na tento deň naďalej relevantné. A teraz, keď dizajnéri ochotní patrí v inter'jer pruhy - vo väčšine rôzne interpretácie - pruhované dreva populárne ako inokedy.

Pás: rytmus a rým
Pás opäť na vrchol popularity. Tento silný dizajn nástroj, ktorý ovplyvňuje zrakové vnímanie priestoru. Čo je pás v podstate? Kontrastné striedanie farieb, ktorý priťahuje pozornosť. V závislosti od farby a súvislosti pásy môžu urobiť priestor slávnostné alebo priateľský, prísne alebo optimistický, vo Všeobecnosti, ako chcete. Ona môže opticky zväčšiť alebo zmenšiť priestoroch, na zabezpečenie rytmus a dynamiku. Takže prúžok sa často používa ako dekoratívny technika, ktorá organizuje a to aj rýmuje GM priestor, rozoberá'objekty, je inter'jer sémantický model.
Bar v novej etapy jej estetické metamorfózy nie je len nepatrný náznak striedajú pruhy podobné fuzzy čiarových kódov, a vyhlásenie, jasný vzor línií a zigzags.


Drevo z trópov
Exotický strom s prekladané textúra je jeden z najviac výrazové prostriedky na vytvorenie rytmické priestor. Rytmus v striedajú kapiel je tu uvedené prírody.
Na vrchole prekladané móda je hodnotný a originálny vzhľad dreva: rosewood, zebrawood, eben, teak, a Amerického orecha.
Najviac "factorsthe" chovu exotických pruhovaný vzor patria na Africkom kontinente. Kultúra Afrike je plná originálnych farieb a rytmov. Zebry, žirafy a leopardy. Bicie, Jozef-Toms, namaľované tváre. Strom zdá sa, že absorbuje jeho prírodné obrázky a energické rytmy. Zebrano, Ebene, v skutočnosti, je jedným z jasných stelesnenie tejto divokej poézie. Pýtajú sa prírodné parametre prekladané textúry. Ostatné druhy stromov, ktoré "páskovanie" je vyjadrené v menšej miere, sú podané vo výrobe nábytku geometrické dokonalosti umelými prostriedkami.
Čo ovplyvňuje prírodné páskovanie Rovníková stromy? Dôvodom je, že kyvadlo vibrácie zeme, rastie na rovníku, vplyv štruktúry miestnych stromov vlákniny rany okolo jadra stromu v špirále. Ukazuje sa, unikátna textúra, ktorá sa neskôr stala hlavným dekorácie nábytku. Okrem toho, vplyv tropické podnebie, vedie k tomu, že všetky stromy, ktoré rastú na najhorúcejšie pevniny, majú veľmi silné a tvrdé drevo. Preto, miestnych remeselníkov, aby nábytok je veľmi jednoduché a sparťanské formy, pretože je ťažké vystrihnuté zo stromu, má vlastnosti kovov (Zebrano a eben), niečo elegantné a sofistikované - vymazať a ruky, a nástroje.
Vzhľadom na tieto vlastnosti dreva moderné dizajnéri zriedka dizajn nábytku celý rad exotických druhov. Okrem cenné drevo Moody: je to "nádoby", "je", potom praskne. Niekedy všetko v rovnakom adresári od rôznych výrobcov s'sú modely, vyrobené z poľa. V podstate je to niečo kompaktné, napríklad soška Zebrano, alebo konferenčný stolík z ebenu. A, ako pravidlo, že výrobky vyrobené z pevného dreva, majú jednoduchý formulár. Jednoduché tvary simuluje Africký štýl nábytku výroba. Niekedy, keď dizajnérov, nechajte niekoľko plynulé krivky, ale to je len pokus o Európskej estetiky, aby sa museli asimilovať wild rukopisu Afrike.


Exotické puzzle
Napriek ťažkostiam v spracovaní, exotické plemená zostávajú vo veľkej dopytu v nábytkárskom priemysle. A pretože relevantné formy nábytku dopytu z materiálov vysokej plasticity, master Kabinet-tvorcovia, práca s exotika, uchyľujú k technológie shponirovannye vynašiel v XVII storočí, keď zriedkavé plemeno len začali dovážať do Európy. Tieto recepty sú skúšané a tak dokonalá, že sa používajú dnes. Ich prechod - záruku, že vytvorili nábytok je krásne, odolné a môžu sa dedia z generácie na generáciu. Preto inžinieri štúdia staré formulácie náterové farby, laky a lepidlá, ako aj postupnosť procesu výroby.
Nábytok pret-a-port, zvyčajne vykonáva manuálne. Stáva sa, že na rovnaký model zamestnáva šesť mesiacov. Po prvé, masívneho dreva menej hodnotné druhy (zvyčajne jedľa alebo dub) je vytvorený rám. Potom vložiť cez s tenkou dyha cenných prekladané skaly. To je druh puzzle tenké plátky z dreva, ktoré sa vyrábajú v rôznych vzoroch.
Ťažko uveriť, ale pruhy, ktoré báť, skúsený vedomie aesthetes, tiež stanovené ako mozaika. Tak ich kontinuity je klamlivé. Sprievodca znovu prekladané drevo rezané manuálne Perekareva prírodný vzor tak, že otvorí v jeho maximálna intenzita. Montované a zlepil mozaiky starostlivo škvrna. Farby môžu byť rôzne, ako celkom prirodzené a úplne nie sú charakteristické pre toto plemeno stromu. Zaujímavé je, že tmavé textúrou pásky odolné obyčajný atrament. Neskôr na to všetko krása je uložená vosk, ktorý je vyhladzuje povrch. Niekoľko vrstiev lakom dokončiť proces konverzie stromy'drevené kusy v monolitických konštrukcií. Nie je poznať technológie, hádajte čo chytrý spôsob Montáže je jednoducho nemožné.


Prírodné kód
V zásade platí, že technika shponirovannye môže urobiť prekladané každý strom v faktúry, ktoré ešte svetlu bodkované. "Nie veľmi prekladané" rosewood, orech a teak sa priviedol do stavu pomocou presne túto techniku. Podľa vôle dizajnér žiadne drevo technológovia môžu robiť aj fialové bodkovaná. A niekedy sa: vezmite si, napríklad, eben a priniesť extrémne miere transformácie - sústruženie povrchu do druh plastu. Pozrite sa, ako plastová tabuľka, ako sa ukázalo - stromy'všetky.
Avšak, v posledných rokoch všetky ďalšie naliehavé predmety vyrobené z prírodných materiálov, v ktorej sa fyzická expresivity priviedol k dokonalosti. V pásky z dreva uzavreté informácie o povahe, na ktoré sa moderný človek sa snaží byť bližšie. Každé pásmo je obdobie dejín, zmena klímy, astrologické udalosti a veľa iných vecí, ktoré len vy môžete hádať. Stromy'kód pásy a zigzags nám hovorí, ako pocit, že ani silu prejsť aj čl. Preto, moderný dizajn s technológií sa snaží zvýšiť toto mislabeled. Po tom všetkom, čo prekladané dreva, conceptuality jeho štruktúry poskytujú sprievodca-nábytok, jemne zachovanie rovnováhy medzi pravdy života a silu umenia.


Strom pruhy
Eben (black) strom rastie v Strednej a Východnej Afrika, Madagaskar, Srí Lanky a južnej Indii. Najviac oceňujú Afriky eben. Tmavé drevo s kovovým Leskom. Odtiene od tmavo-hnedá alebo fialová-čierny antracit-čierna s svetelné pruhy.
Má krásnu štruktúru a veľmi jemnú štruktúru vlákien, neroznak voľným okom. Drevo je jedným z najviac pevné, ťažké (hustota 1250 kg? /? Kocky. M) a odolné v prírode. Toto plemeno je schopný odolať akejkoľvek forme biologické účinky, vrátane termitom.
Keď leštené ukáže, brilantné hladký povrch, suché a chladné na dotyk.
Tento strom je obklopený auru tajomstva. Pre niektoré Africké kmene eben - posvätný strom. Tak, napríklad, obyvatelia kmeňa Makonde rozrezané sochy z toho, že jeho predchodca. Ostatné kmene vyrobená z ebenu amulety a talizmany, že dôvera'jamy, dať na majiteľov silu a odvahu. Korene eben široko používané v oblasti medicíny. Eben je štátny znak Tanzánia.
V Európe eben s'objavil sa v XVII storočí. Používa sa pre inlay a mozaiky. To robí hudobné nástroje: clarinets, flauty, oboes. Používa sa na výrobu parkiet.


Zebrano rastie v Gabone a Kamerune. Drevo je tvrdé a ťažké, ľahké, Zlaté, hnedé, úzke pruhy tmavo hnedé až takmer čierna farba. Lesklý povrch. Hodnota je len základné jadro. Ako eben, veľmi dlho schne od dátumu výroby na miesto použitia, ako pravidlo, je z troch alebo p'ATI rokov. Používa sa ako dyhy na nábytok zdobenie.
ZES. Rast oblasť: Barma, Indii, na Malajskom Polostrove, Thajsko. Drevo z tmavá-Zlatá farba v orageva-hnedá s tmavými pruhmi. Podľa dlhodobých atmosférických vplyvov premení na tmavo-hnedá, alebo takmer čierne. Má veľké textúry.
Úžasnú silu a odolnosť teak potvrdzujú archeologické nálezy, napríklad, archeológovia našli v ancient Hinduistický chrám absolútne neporušený teak záznamy staršie ako tisíc rokov.
Tick - loď strom, veľmi silný a odolný, v suchých a mokrých podmienkach. V Európe v roku 1650 teak bol použitý na stavbu lodí.
Laminované teak prachu použiť ako kadidlo, a je tiež používaný ako liek na nádory a bolesti hlavy v tradičnej medicíne.

Nábytok teak začal robiť to Dánov.
Teak je dobre spracované, takže by to mohlo byť čokoľvek: a loď stavať, a znížiť váza.
Teplé Saul'všetky farby dreva veľmi dobre s jasným svetlom inter'Rami. Kuchyne, spálne, škôlky, kúpeľne, verandami a dokonca aj záhrada terasa - tick aplikovať všade, v akejkoľvek forme a na rôzne účely. Má príroda štedro obdarené tento strom aj krásu a nádherný fyzikálne vlastnosti, ktoré robia z teakového univerzálny materiál. Je vhodný pre kuchynské pracovné plochy a umývadlo (TEC má vzácnu vlastnosť pre drevo je odolné voči chemikáliám), a pre najviac sofistikované modely nábytku.
Rosewood alebo rosewood. Rastie na ostrove Madagaskar a Indii. farba - z ružovo-hnedá čokoláda s fialovým odtieňom, s farebné pruhované farby.
Drevo je veľmi silné, ťažké a husté (hustota je 1000-1200 kg / Meter kubický), takmer rovnaký, ako eben. Prostredníctvom vysoká hustota lamiel vo vode, ale rosewood odolná voči vlhkosti vzduchu a nie kazu. Veľmi ľahko sa s nimi pracuje. Hladký povrch je lesklý. Drevo je veľmi drahé, pretože strom rastie veľmi pomaly. Pre nábytkárskej výroby vhodný strom, ktorý nie menej ako dvesto rokov.
Vo Východnej Afrike a na ostrove Madagaskar rosewood, ktoré sa tradične používajú na výrobu výrobkov z národných remeslo, a v Indii to robí čln.
V Európe, móda pre rosewood predstavil Louis XIV. Počas jeho vlády rosewood začal názov rôznych plemien z dreva, vrátane veľmi tmavý odtieň.
Teraz rosewood sa používa na výrobu elite nábytok, a tiež na spracovanie inter'interiérov luxusné jachty a palácov. Používa sa pri výrobe biliardové tága, biliardové stoly, umelecké typ-nastavenie parkety a drahé hudobné nástroje.
Americký orech rastie v Severnej Amerike. Zrelé drevo - hnedá, šedá, s tmavé odtiene. Orech má pozoruhodnú vlastnosť, ktorá mení farbu a štruktúru dreva, v závislosti od klímy a pôdy. Orech pomerne ťažké, ale dosť je jednoducho spracované, avšak, on je odolná voči deformácii.
Drevo má príjemnú vôňu a výrazné zvlnené štruktúry vlákien. Používa pri výrobe klavír, nábytok, a tiež na výrobu kus parkety a parkety Palube.


Už aspoň sto rokov etnické motívy potešte svoje kreatívne aura umenia a dizajnu. Bizarné a nečakané obrazy cudzích kultúr naďalej vyskytujú na vrchol Európskej módy nejako výraznejšie a sebestačný, ako svetlo náznak exotické. Ale zakaždým, keď ethnics je v novej úlohy, v ktorých je kladený dôraz fantastickú explóziu farieb, pohanské ozdôb, osobitosti prírodných materiálov.
Kreatívne experimenty s etnických sa začala začiatkom XX. storočia, s príchodom art Deco, ktorý bol charakterizovaný kombináciou luxusu starovekých civilizácií s prírodnými naivné, primitívne kmene, s'jednota exotické vzory a tradičné maľovanie. Umelci tej doby si farbu nezávislé hypostasis estetické prostredie. Žltá-citrón, jasná oranžová, žiarivo zelené, - každá farba má svoj vlastný význam. Striedajú kapiel farba znamenalo šifrovaný text správy. Len potom charakteristické farebné exotické drevo sa stal jedným z ochranných známok tento štýl.

Ulyana Olkhovskaya

Zdroj: Moderné inter'jer. Na sibíri

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика