воскресенье, 31 августа 2014 г.

Zmena vedenia sami

Ak chcete zmeniť elektroinštalácia v byte, to trvá takmer každý dospelý muž. Samozrejme, je potrebné mať aspoň minimálne znalosti v odbore elektrotechnika, ale aj úroveň vyučovania a dosť, že ste don'interconnect "nula" a "fáza". Najdôležitejšia vec je dodržiavať elementárne pravidlá bezpečnosti a pred dotykom holé vodiče, uistite sa, že sú mŕtve, aj s veľmi jednoduchý sondy.

Výmena elektroinštalácie, sa vykonáva spravidla v priebehu veľké opravy bytu. Najviac jednoduchý, rýchly a čistý variant tohto postupu je konať, a ak pokrýva steny, sadrokartónové. V tomto prípade, po montáži profilov, drôtov je umiestnený priamo na stenu, a ktorým je v otvory profilu. V tých miestach, kde je plánovaná na inštaláciu zásuvky, vypínače a splitter boxy, zostáva rezerva drôt okolo 20 - 25 pozri najťažších a špinavé je variant výstavby nového drôtu, ak sa oprava bude len minimálne omietky ukladanie a lepenie Tapety. V tomto prípade je potrebné pripraviť sa na to, čo bude prachu takmer všade a pred vložením wall-papier by mali byť odstránené zo stropu, stien, Okien a podláh.

Vodiče potrebujete vymeniť rozvody?

V tomto prípade, po prvé, je potrebné priamo na stenu označiť trať-kladenie káblov a montáž zásuviek a spínačov, rovnako ako určený na strope, ktorá bude obsahovať zariadenia. Ďalej, vypočítať, koľko to bude trvať, drôty a určiť počet zásuviek a spínačov. Nákup v elektrických shop alebo trh všetko, čo potrebujete, plus pár zvitkov lepiacou páskou a, ak je to potrebné, najjednoduchšie elektrická inštalácia nástroja. Drôt musí kúpiť medi, s rôznymi sekciami. Pre tých miestnostiach, kde chcete nainštalovať silný spotrebiteľov, pre pripojenie k elektrickej sieti, musíte zvoliť väčší priemer drôtu. Pre kuchyňa bude potrebovať prierez drôtu 2, 5 - 4 mm2, pre kúpeľňa, ak to bude nádoby pod práčku, fit 2, 5 mm2, rovnaké drôt môže byť použitý pre zásuvky v obývačke a spálni bude stačiť 1, 5 mm2. Ale v každom konkrétnom prípade je potrebné pre výpočet prierezu na základe prúd, ktorý sa bude konať práve na tento okruh. Pre osvetlenie budú stačiť 1, 5 mm2.

Technológia vedenia

Po trati, ktorým nové káble určené, všetko potrebné vybavenie je zakúpený, môžete začať práce na elektrických. Vypnite stroj alebo paketové prepínanie na vstup elektriny vo Vašom byte, a potom z'odpojte úvodné kábla do vstupnej spojovacej skrinke. Opäť, uistite sa, že nie je napätie na vstupe, ako aj v starej predajne, ako staré domy transakcie by sa dalo urobiť bez toho textu. Potom môžete začať tie nepríjemné skutočnosti: rezanie cez stenu kanál, ktorým nové káble. Takýto kanál odborná jazyková sa nazýva chase a je zvyčajne vykonáva s pomocou stabiese, opatrené zariadením, typ vysávač ak chcete odstrániť prach. Pri vykonávaní elektrickej práce v byte, vlastné takýto nástroj je nepravdepodobné, že bude k dispozícii, takže si musíte urobiť, improvizované prostriedky.

Nepokúšajte sa znížiť k chase s brúsky. To samozrejme urýchlia proces, ale ako doplnok k nemu budete potrebovať, respirátor, ochranné okuliare a klobúk, pretože prach je všade, a hlavne veľa to bude na človeka s mlynčeku. Je lepšie robiť kladivo a dláto. To, samozrejme, dlhodobejší proces, ale pomerne čisté. Takže, o plánovaných zlomy chase, hĺbka cca 3-4 cm a šírke asi 5 pozri Na tých miestach, kde budú umiestnené vypínače a zásuvky, si musí zariadiť prehĺbenie mierne väčšia ako inštalačnej krabici. Pri vstupe do bytu je žiaduce, aby sa poskytujú prehĺbenie pre veľké pole, v ktorom budú umiestnené vypínače pre rôznych odberateľov. Ak chcete znížiť množstvo prachu, ktoré vám stále byť na rezanie drážok, steny odporúča sa navlhčite vodou.

Po chase je hotové, môžete začať ktorým vodičov. Musíte umiestniť inštalačných krabíc, ktoré budú namontované vypínače a zásuvky. Boxy vložíme do vopred pripravených prehĺbenie a pevné s pomocou sadry a alabastru. Okrem toho musia byť orientované tak, aby otvor drôt sa zhodoval s drážkami. Pásy, drôty začať od elektrických zásuviek. Chýba jeden koniec do otvoru montážnej krabice, a tvorby zásob o 10-15 cm, drôt, ktorý je umiestnený v chase, intervaly 0, 5 m, upevnenie omietku alebo na omietku. Kde v chase bude položil niekoľko vodičov, zaviazať ich musia byť vykonané raz všetky potrebné drôty sú zhromaždené v jednej postroj. Drôt v každej miestnosti musí končiť v odbore, boxy, kde sa budú napojené na hlavný kábel.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика