суббота, 30 августа 2014 г.

Ľahké ovládanie

Tieto "veci," odporúčané miesto v inter'Yeri, a niekedy je ich dizajn dáva štylistické dokonalosti miestnosti. Aké sú moderné elektroinštalačný materiál? Čo by sme mali venovať pozornosť pri výbere ich? Aké možnosti poskytujú dizajnérov? Toto všetko - v našej recenzii.

Budeme sústrediť na najpopulárnejšie zariadenia - zásuvky, vypínače, stmievače a pohybové senzory. V nových obytných budov, ako pravidlo, transakcie skryté, takže budeme mať záujem o produkty, ktoré sú vhodné na to.

Zásuvky

Najprv zvážiť pozícií, ktoré sú spoločné pre všetky napájacie zásuvky. Norma zásuviek sú určené pre prúd 16 A AC siete a 10 A v DC siete. Takmer všetky z nich majú krajiny kontakt, pretože v moderných domoch je nastavený na tri-wire systém spojenie: fázový vodič (fáza), nulový vodič (pracovné null, ", neutrálne,") a ochranným (uzemnený) Explorer. Ten nie je zapojený v dodávkach energie, ale zvyšuje bezpečnosť používania zásuvky. Okrem toho, podľa Európskych požiadaviek (9001), vo všetkých zásuviek pre obytné budovy musia mať ochranný kryt, aby sa zabránilo šok človeka. Okenice otvorené len počas súčasné stlačenie dvoch-pin konektormi, dieťa nebude schopná držať do zásuvky na klinec. Keď tuning fork by mali byť v štandardnej forme, staré zástrčky s hrubým končí nemôže otvoriť žalúzie. Existujú dva typy závesov: vzostup a vrátiť (ako lopatky vrtule). Poznámka: na lacné výrobky nie nie rušenia žalúzie.

Rozdiel medzi zásuvky - po prvé, pre ktoré vidlice sú určené. Priemer kolíky domácich vidlice - 3, 5 mm, Západ, 4, 5 mm Dnes v nových budovách môžu byť použité iba zásuvka pre "profilok", pretože majú zeme kontaktu.

Electroadjusting výrobky môžu byť vyrobené v úniku-odolný dizajn. Sú nevyhnutné pre kúpeľne, sauny a bazény. Preto je potrebné rozlišovať zásuvky s dekoratívne veľké písmená z volovshchina zásuviek. V poslednom prípade sa naozaj tesniacu funkciu, a okrem toho, že majú o-krúžku na tele, zabránenie vstupu mechanizmus kvapiek vody beží dole po stene. Všetky dôkaz zariadenia majú stupeň ochrany, ale nie pod IP44.

Všetky elektroustanovok výrobok sa skladá z troch hlavných častí: mechanizmus podpory (karty, ktorá nesie mechanizmus) a predný panel. Jedným z dôležitých bodov, ktoré by ste mali venovať pozornosť pri výbere konektora mechanizmus, spôsob pripojenia vodičov. Najmenej úspešné možno považovať za zapojenie pripojenie cez skrutku s'jednoty. Dôležité je, že v priebehu času z dôvodu mechanické vibrácie, nevyhnutné pri odstraňovaní zástrčku, skrutka upevnenia môže zlyhať. Okrem drôtu teraz urobili, ako pravidlo, vyrobené z medi, takže sú veľmi flexibilné a postupne sú stlačené. Ako výsledok, kontaktujte kvalita sa zhoršuje, a zásuvky začína hriať. Bližšie jeho zaťaženia menovitej hodnoty (16), tým silnejší bude zahrievať. Tento problém môžete vyriešiť, pravidelne uťahovanie skrutiek. V praxi je to veľmi zriedkavé. Viac spoľahlivé možnosť pripojenie - skrutky-s'jednota "utoplena" drôt. V tomto prípade, drôt vložení do špeciálneho okna a potom pevné skrutky. Najlepšou možnosťou je kľúčovým lokalita: vodiče sú vedené špeciálne elastické terminálov. Vodič stlačí s pravým úsilím (drag, alebo len rokovať s'jednota nie je), mechanické vibrácie tlmené jar - to všetko je zárukou vysokej kvality kontaktu počas života zásuvky. Okrem toho, výrobky z bistrazhin uzly, ako ich názov napovedá, veľmi rýchlo sa pripojiť k sieti: stlačené terminálu a vložte drôtu, vydala terminálu. Vďaka tomu šetrí až 40% času na montážne zásuvky.

Pri montáži s bistrazhin terminálov je dôležité striktne potrebné Odizolovanie dĺžka od izolácie. Skrývka viac, ako potrebujete, súčasťou lana je nahý, ak menej - nebude požadovaný kontakt a mechanizmus bude zohrievať. A táto dĺžka všetkých rôznych výrobcov. Zvyčajne sa to označuje na stroji, alebo na podporu vo forme šablóny.

Odolnosť zásuvky závisí od materiálu a dizajnu prúdom časti (kontakt sloty). V kvalitatívnej mechanizmy sú vyrobené z necrosing kovov s elektrochemické spracovanie. V elitnej série na vnútornom povrchu hniezda je navyše aplikovaný povlak, ktorý obsahuje vzácne kovy, ktorý poskytuje lepší kontakt. So zreteľom na dizajn vodivé časti, je dôležité, že to nie rosavtoplast, zhoršenie kontakt. Ak hniezdo sa skladá z dvoch častí, povinné'musí byť položiek pevne s'kombinovať tieto časti sú potom zo sieťovej zásuvky ťahajte zástrčku (pružný krúžok oká a iné )

Bývanie mechanizmy kvality elektrické výrobky sú vyrobené spravidla z osobitných druhov plastov - tepelne-odolné (do 850 (C), trvanlivý, odolný voči UV žiareniu.

Na priemerky je ložisko prvkom celej konštrukcie je vyrobené z plastu alebo kovu. S tým, produkt je pripojený na montážnej škatule, nastaviť v stene. Podpora poskytovaná pomocou štyroch skrutiek. Podlhovasté otvory umožňuje rovnomernejšie na zabezpečenie výrobok v krabici. Podpora môže byť poskytnutá roztocki nohy, zvyšovanie spoľahlivosti jej upevnenia. Karty majú ostré zuby, vďaka ktorým si "vyžívajú v" v krabici. Zásuvky sú zažíva veľký tlak na priepasť, takže kariet nich veľmi užitočné.

Štandardný priemer políčka v rámci mechanizmu akéhokoľvek elektroustanovok produkty - 60 mm Ak jeden rám je zostavený na niekoľko produktov, vzdialenosť medzi ich centrá by mali byť 71 mm Poznámka: niektorí známi výrobcovia produkujú rám s vlastnou vzdialenosti medzi centrami (vyžadujú špeciálny montážny rámček). Preto pred inštalačných krabíc definovať výrobok série, ktorá bude zdobiť vaše steny.

Samostatný typ zásuvky a telekomunikácií. Európska norma pre poskytovanie dva výstupy pre súčasné pripojenie antény televízne a rozhlasové, práca v FM rozsah. Tiež, tam sú zásuvky, v takom prípade koexistovať TELEVÍZNE, rozhlasové a satelitné zásuvky. Napokon, tam je telefónne zásuvky. To má vo všeobecnosti dve alebo ako pre telefóny, alebo jedno pre telefón a druhý pre comp''yuter.

Prepínače

Väčšina spínače sú určené pre prúd 10 A. malo by Však mať na pamäti, že lampy rôznych typov v rôznych spôsobov, "loading" prepínač. Napríklad, môže "stand" 30 žiarovky, ale horieť v mesiaci, keď sa pripoja k 20 žiarivky (pretože pridané zaťaženie induktory, kondenzátory a iné ) Preto v adresári vážne výrobcov, ako pravidlo, je tabuľka ukazuje možné zaťaženie na prepínať v závislosti od typu a počtu lampy (zaťaženie sa líši v závislosti od výrobcu).

Prepínače pre každý typ prepínanie mechanizmus. Najobľúbenejšie možnosť - klávesnice, fungujúce na princípe "swing". Kliknete na jeden časť key - modul okruh, kliknite na druhej razmukaite. Obsahuje klávesy, ktoré po stlačení, musia byť vrátené do pôvodnej polohy, aby svetlo vypnuté, budete musieť kliknúť na rovnakej časť kľúča. Najčastejšie jeden a dva gangy dva spôsoby, ako mechanizmov, najmenej tri alebo ciocirlan. Spínač s viacerými tlačidlami umožňuje prepínanie z jedného bodu rôzne osvetľovacie zariadenia alebo skupiny svetelných zdrojov, napríklad v luster.

Odborníci sa domnievajú, že prepínač s viac ako dve úzke klávesy nepríjemné. V prípade potreby, napríklad, tri tlačidlá, lepšie v jeden rámik na inštaláciu dva prepínače s dvoma a s jedno tlačidlo.

Tam sú tiež tlačidlo prepínače, ktoré pracujú s nasledujúcim spôsobom: už ste stlačili tlačidlo - svetelná prišiel znovu pritisla - šiel von. Je dôležité poznamenať, že len kvalitné prepínač jasne aktivovaná, bez ohľadu na to, v ktorej časti tlačidlo dostane váš prst. Lacné zariadenia, "reagovať" iba tak, že stlačíte stredné tlačidlo, okrem toho sú trvalé. Dodal, že na prepínače akéhokoľvek druhu od výrobcov "live" nie menej ako 20 - 25 rokov.

Prepínače sú mnohé série sú podsvietené tak, že sú ľahšie nájsť v tme. Najčastejšie to neónové svetlo žiarovky alebo Led (ako pravidlo, nenápadný'asliwi farby), ktoré sa rozsvieti, keď jazdy na okruhu. Zvýraznené môže fragment kľúč, cesta okolo tlačidiel alebo sám tlačidlo. Tam sú tiež prepínače s označením: ich svetla, naopak, keď ukončenia reťazca, s vyšším jasom a výrazné farby (červená, oranžová), takže je jasne vidieť aj počas dňa. Tento prepínač je užitočné, ak potrebujete vedieť, či svetlo vo vzdialenej od vás stránok (napr. v pivnici).

Vyrobené špeciálne elektrické inštalácie - prepínače. Umožňujú vypnúť svetlo z rôznych miest (dvoch a viac), čo je veľmi nápomocné pri navigácii priestranné izby, hala, alebo koridor: v - prvom-spínač zapnuté svetlo, dosiahol ku koncu druhého vrátené. Ak chcete ovládať osvetlenie s tromi alebo viac miest v schémy s dvomi spínačmi pridať-throughs (cross) sa prepne.

Pre ističe sú zvyčajne aplikuje materiálov s obsahom striebra a kadmia dusnatého. Mal by som dodať: ako je to v prípade zásuvky, možnosť výberu prepínač je potrebné venovať pozornosť spôsobu, akým vodiče sú pripojené k mechanizmus: pochybné a výrobcovia sa nikdy dať hadicovej svorky.

Stmievače

Ich ďalšie meno - stmievače (z angličtiny. Dim - dim). V angličtine dimmer prepínač je zariadenie, ktoré robí je málo svetla. Skutočne chcete pridať jas je príliš "môže". Inými slovami, stmievač umožňuje plynule meniť jas svetla v miestnosti viac pohodlný pobyt. Ďalšie plus stmievač - on ušetrí až 30% elektrickej energie na svetlo (čo je veľmi zreteľný v rozsiahlej budovy). Navyše, vďaka tomu, že výrazne zvyšuje životnosť lampy. To je dôležité najmä v tých prípadoch, keď si kúpite lampy s non-štandardné žiarovky: vymeňte spálené žiarovka môže byť ťažké. Princíp akcie stmievače je táto: z dôvodu elektronické obvody na čítanie slúžil viac alebo menej napätia. Nižšie napätie, zníženie jasu svetla, a naopak.

Stmievače sú otáčavé, otáčavé-tlak, klávesnice a dotyk. Prvý zahrnuté sústruženie okrúhle tlačidlo, a jas svetla sa riadia jej rotácie. Ten v cene stlačte tlačidlo, a potom je všetko rovnaké. Spínač a regulátor v takýchto stmievače rozdelené, a ako upraviť jas klesne nie každý deň, mechanické opotrebenie menej. Okrem toho, väčšina z rotačných-skrutka-stmievač prepínače sú súčasne. Napríklad, na začiatku chodby, si môžete dať stmievač, a na konci jednoduché prepínanie, potom je tu možnosť zapnúť a vypnúť svetlo z dvoch miestach, a s druhými a nastaviť jej jas. Klávesnice stmievače sú pracovné tak rýchlo stlačené tlačidlo svetlo je zapnutý, pri stlačení znova - off; držať tlačidlo stlačené vymeniteľná intenzite svetla. Výhodou takejto stmievače, ktoré môžete pripojiť viacero bežné prepínače, z ktorých každý je tiež možné upraviť jas svetla. Dotykový stmievač "nažive," z dotýka jeho prsty na akúkoľvek časť prednej strane panel. Čím dlhšie budete držať ruku na to, jasnejšie svetlo. Opäť dotýka panel, môžete postupne uhasiť.

Stmievače rôzne typy záťaže, s ktorými môžete pracovať. Tam sú stmievač pre žiarovky, halogénové žiarovky s konvenčnými transformátory pre halogénové svietidlá s elektronickým transformátorom a univerzálne, vypočítaná na lampu z niekoľkých typov. S žiarivky ťažšie. Ak chcete zmeniť jas, budete potrebovať špeciálne elektronické predradníky, ktoré sú umiestnené v bytových a špeciálne stmievače s výstupného signálu 1-10 Storočia Stmievače líšiť v capacity, maximum - 1000 W Ak potrebujete väčší výkon, potom pomocou modulárnych stmievačov, ktoré sú nainštalované v varná Doska a riadiaci orgán (tlačidlo alebo otočný gombík) umiestnené na stene v miestnosti. V tomto prípade výkon lampy môže dosiahnuť až 3000 w

Vyhnúť typické chyby. Stmievač pri práci vytvára teplo, tak v adresári akýkoľvek výrobca, jeho maximálny výkon je stanovený na základe toho, že to budú inštalované v betónových alebo tehlových stien. Pri montáži stmievač v sadrokartónové schopnosť je znížená o 15%. Pri inštalácii dvoch stmievačov v jeden rám, je znížená o 20% pre každého. Okrem toho, nominálny výkon sa používa pre klasické žiarovky. V prípade nízkonapäťové halogénové žiarovky a elektriny na straty výške 5% pre elektronické transformátory a 20% pre obvyklé.

Pohybové senzory

Viac správne ich názov - automatické infračervené prepínače, ako pohybové senzory je len časť z týchto zariadení. Snímače infra-červené žiarenie zverené "značiek" človek, a akonáhle budete'sú v oblasti ich činnosti, dávajú príkaz "úzke kontakty" na relé časť - a svetlo je zapnutý. Tým sa vyhnúť v tme nájsť zapnutie svetla. Uhol senzor sa líši v závislosti od modelu a určenia - pre použitie v exteriéri, alebo v interiéri. Povedať, "home" modely spoločné uhol - 180 (. Ich sortiment - viac ako 12 m Výšky na upevnenie ich na 0 8 - 1, 1 m Najjednoduchšie šošovky infračervené vypínače majú pomerne úzky (vo vertikálnej rovine), detekcia pásma, plus alebo nie, "reagovať" na domáce Zvieratá. Multibeam šošovky môcť "zahŕňajú" niekoľko sektorov, napríklad, na schodisku a v susednej chodbe druhého poschodia. Aké parametre si môžete nastaviť v infračervené prepínače? Ako pravidlo, času oneskorenia po ukončení pohybu a intenzitu svetla, aby svetlo nesvieti počas dňa. Niektoré výrobky možno manuálne nastaviť tak, že svieti nepretržite alebo nie, to budú zaradené automaticky.

Častou chybou je inštalácia snímača pohybu nie je v obehu priestory (chodby, schodište, skladovanie)a priestory, kde sa osoba, ktorá je trvale. Potom je potrebné pravidelne, aby sa niektoré gestá, že svetlo bolo zániku, a zabúdajúc na to, môžete sa v tme. Iný odtieň: v závislosti od poskytuje výkon a typ zaťaženia automatické infračervené prepínače sú rozdelené do dvoch-drôt a tri-wire. Najprv vypočíta, ako pravidlo, na žiarovky s kapacitou 400 - 500 W Ak chcete povoliť veľké zaťaženie (až do veku 2, 3 kW) alebo transformátora pre halogénové alebo žiarivky, budete potrebovať tri-vodič prepínať pomocou "neutrálne". Často zákazníkov neviem, o tom, čo vedie k nepríjemnú situáciu: už hotové steny, stačí nainštalovať silný pohybové senzory a montážnej škatule trčí len dva vodiče. O "smart" snímače majú na to zabudnúť.

Vložiť: Väčšina infračervené senzory reagujú na rýchle zmeny teploty v detekčnej zóne. Aby sa zabránilo falošne pozitívne, nie je možné nastaviť zdroj svetla bližšie ako 1, 5 m od snímača. Inak, kúrenie až pri prevádzke, lampa môže spôsobiť opakované aktivácii snímača po odpojení.

Druh infračervené prepínače - obsadenie senzory. Tiež sa rozsvieti, keď v detekčnej zóne dostane ľudí. Ale ich citlivosť bola niekoľkonásobne vyššia ako v predchádzajúcich produktov, tak reagujú na sebemenší pohyb. Zvyčajne obsadenosť senzory strop výkon a pokrytie celej miestnosti.

Chceli by sme dodať, že mnohé zariadenia, "veliteľ" svetlo v dome môžu byť ovládané pomocou rádio paneli alebo na diaľkovom ovládači na infračervené žiarenie.

Materiál a dizajn

Predný panel tlačidlá a tlačidlá kvality elektrické výrobky vyrobené zo špeciálnej druhy plastov (Duroplast, termoplastické a pod.). Je odolný proti nárazom, odolný voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom materiálov. Farba pozadia plastové biele a smotana-biela (slonová kosť). Pridať do plastových pigmenty, môžete získať všetky farby: pastelovo marhule alebo svetlo zelená na ostré platinum šedej alebo sapphire blue. Treba však pripomenúť, že tieto pigmenty sú dosť drahé a výrazne zvýšiť náklady na produkt. Forme produktov môžu byť rôzne. Najpopulárnejšie riešenie - štvorcový rám, ktorý je v prípade single-tlačidlo prepínač môže byť v kombinácii s oboma štvorcové a okrúhle tlačidlo. V niektorých série, rohy štvorca nie sú ostré a zaoblené. Medzi novinkami na trhu - oválne tlačidlo prepnúť. Štandardné rozmery mechanizmus produktu, rám okolo tlačidlá sa môžu líšiť v šírky. Často rám je vyrobený z iných materiálov - kov, drevo, keramika, sklo. Na prednom paneli je rovné a vypuklé (napríklad pripomína plachty). Diverzifikovať dizajn výrobku umožňujú vkladanie plastových inú farbu okolo kľúče alebo vo vnútri. Umiestnenie a farbu podsvietenia tiež, aby sa prístroj individuality.

Tlačidlá a rámy môžu byť vyrobené z masívneho dreva (dub, jaseň, javor, čerešňa a iné impregnované kompozície, ktoré bránia spaľovania a oderu), dokonale padnúce do návrhu domu v country štýle. Majú plastové "body"pokrytá tenký plech pre inter'interiéry v hi-tech štýle a minimalizmus; existujú aj produkty s odparovanie zlato, striebro a bronz, ktoré zdôrazňujú elite bývanie.

Okrem toho, elektroustanovok produkt bežne stretáva na princípe "constructor": rozmery rámu na všetky mechanizmy z rovnakej série sú rovnaké, tak to je vložená (elektrickej a telefónnej zásuvky alebo vypnúť. Preto je možné kombinovať farba rámu a, napríklad, kľúče, vytváranie najúspešnejšie na izbu kombinácii farieb. Napokon, jeden rám môže byť p'päť bodov (miesta, "vstupná"), tak príležitosti pre čistením výrobok na zvýraznenie inter'jer viac než dosť.

Zdroj: elitdom. com

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика