суббота, 30 августа 2014 г.

Zarovnanie steny s omietkou

Zarovnanie steny s omietkou

Zarovnanie steny s omietkou Najstarší typ dokončovacie práce - vyrovnanie stien omietky dvojvrstvové riešenie, ktoré sa nanáša v jednej alebo viacerých etapách na pripravený povrch. Okrem toho, omietky je tepelnej a zvukovej izolácie a zabraňuje prenikaniu vlhkosti v murive.

Hlavná vec, o omietky

Koľko omietky schne

Šíri vrstva primer

Štart na omietku je potrebné len po zmršťovanie budovy, nie menej ako 11 mesiacov po jeho výstavbu.

Dať riešenie je lepšie vo vrstvách. Na povrchu s prestávkami položený vrstvy, tzv poškriabaniu kabát, primer a nakryvki. Vzťahujú len hrubé vrstvy pôdy sa neodporúča, môže pošmyknúť na základe vlastnej hmotnosti alebo po vytvrdnutí crack.

Omietky stien s ich rukách môže robiť dvoma spôsobmi: hádzať alebo šírenie. Prvá metóda vyžaduje určité skúsenosti a zručnosti, druhý je prístupná aj pre začiatočníkov. Tento obryzg môžu len hodiť, ako to je varené z dostatok kvapaliny riešenie.

Ak steny sú postavené kvalitatívne a ich lietadlo úrovni, môžete urobiť tenkej vrstvy omietky: tehla / Cam'drevené povrchy - od 0. 5 cm a hore, na betón - až 0. Sm

Stromy'drevené povrchy musia byť pokryté vrstvou spracovanie, nie je menšia než 2 cm, počítané z výstupu šindle. Ak si naneste tenkú vrstvu, s deformácie šindle omietky crack.

Obdobie nastavenie riešenia závisí od ich zloženia, pórovitosti a vlhkosti stien, teploty okolia a hrúbky vrstvy. Časové intervaly medzi jednotlivými operáciami, v priemere, ak roztok obsahuje sadrovca, ďalšia vrstva sa nanáša pomocou 7/10 minút, ak zmes cementu, nad - 2 / 6:00.

S riešeniami vápno omietky pokračovať v práci po predchádzajúcej vrstvy sa zmení na bielu.

Omietky práce sú rozdelené do etáp:

  • odstránenie starej omietky (ak existuje);
  • príprava stien;
  • proveshivanie povrchy;
  • inštalácia majáky;
  • hlavné práce.

Ak hrubosť steny neprekračujte 0. 5cm, môžu byť odstránené a spackling materiálov. Na omietky by to malo iba vtedy, ak je rozdiel viac ako zadaný parameter. A nie'uistite sa, že to so všetkými stenu. Môže byť obmedzený na tých miestach, ktoré sú najviac nerovnomerné. Drobné zmeny sú spackled.

Dôležité! Pre zvýšenie adhézie, povrch stien sa dá liečiť rozvedený PVA závodu alebo hotové primer.

Inštalácia známok podľa majáky pre omietky

Inštalácia známok podľa majáky pre omietky

Hrubosť steny je určená tým, olovnica, úroveň a pravidlo. Ak objemu stavebných prác je významné, potom si radšej kúpiť laser úrovni. Semi analógy, ktoré nie sú tak drahé a ich používanie je ťažké preceňovať.

Tehlové steny pred začatím prác je potrebné humidify v povinná'povinné, ak je okolitá teplota nad nulou a relatívnej vlhkosti nie viac ako 80%.

Jednovrstvový náter by mal byť vyvážený ihneď po ukončení ich aplikácie.

Ak častý omietky, počkajte, stredne lov predchádzajúceho a až potom pokračovať v práci. Kryt sa aplikuje po celý spevnenie pôdy.

Doba tvrdnutia sadry

Za priaznivých podmienok, sušenie v interiéri na meranie hmotnostnej vlhkosti, za predpokladu, Výstrižok "Dokončovacie práce", pochádza zo vzorca: dokončovacie vrstvy 1 mm za 1 deň.

Normovaná hrúbky omietky sa rovná 1. 5 cm (v niektorých prípadoch 2 cm a viac). Preto, vlhkosť pokrytie v mieste, kde je to možné ďalej pracovať, v priemere dosiahla do 15 dní od okamihu, kedy to bude hotové.

Podľa najvýhodnejšie okolností uvedených Výstrižok normalizuje ako suchá omietka na jemnejšie výpočet: 2 mm omietky = 1 deň.

Výstrižok 3. 04. 01-87 № "Izolácie a dokončovacie krytiny" znamená, že farba / Tapety práce by sa mali vykonávať pri hmotnostnej vlhkosti omietky vrstva zníži na 8%.

Povlak chyby a ako sa im vyhnúť

Vzdelávanie defektov, ako sú trhliny, omietky, peeling alebo nesprávna geometria steny, nie sú zriedkavé.

Crack je výsledok nesprávny, omietky

Crack je výsledok nesprávny, omietky

Minimalizovať ich, postupujte podľa týchto pravidiel:

  1. Hrúbka omietky vrstva nesmie byť väčší ako 2 cm, ak omietky riešenie - 1. Sm
  2. Bez ohľadu na to, či steny hladké visual - potrebujú proveshivajut pre presné meranie zakrivenia. Je potrebné a určiť spotrebu sadry za 1 m2 a práce.
  3. Hlavnou príčinou trhlín v omietky povrch - klaster at'asucaga látok. Ukazuje sa, že ak aplikované riešenie bolo príliš tučný alebo zle zmiešané.
  4. Tvorba povrchových trhlín'je tiež spojená s nízkou rýchlosťou shvatyvanija riešenie, a naopak - s veľmi rýchle schnutie. To môže byť stand'v dôsledku nesprávneho príprava zmesi, a z externých faktorov. Pred začatím práce, by ste mali požiadať o tom, ako pripraviť riešenia pre omietky správne.
  5. Príliš vlhký povrch steny nie sú vhodné pre omietky funguje, čo je príčinou rozšírenie uložila riešenie.

Príliš suché alebo zahrieva povrch spôsobí, olupovanie omietky. To je možné, a pri použití roztoku na slabú základňu alebo predchádzajúcej vrstvy.


Zdroj: Uchebnik-Remonta. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика