пятница, 29 августа 2014 г.

Inteligentný dom, kino, riadenia, bezpečnosti a požiarnej signalizácie, systémy klimatizácie, kamerového systému

Naša práca
    +38 (044) 223-25-08

    +38 (067) 445-08-25

    ab * zabudova. kiev. ua
    Načítava sa...

    Načítava sa...

    Z tvojich šikovných rúk, aby smart home

    Z tvojich šikovných rúk, aby smart home

    Dovolenka poslušnosť

    Každý z nás sa aspoň raz boli čierne dni, keď som sen, život sa zmení k lepšiemu v okamihu, ako kúzlom. Teda implicitne uvedomiť, že tento sen je nedosiahnuteľný, a všetko dobro, musia byť zarobené. A pri obzvlášť ťažké, čo by mohlo byť lepšie, ako sa vracia, v pohodlné a poslušný domu, ktorý vás privíta napríklad neprijaté majiteľ psa?

    Dom je vybavený automatizované riadenie systému, naozaj sa stáva nažive. Sotva prekračuje prahovú hodnotu, majiteľ začne cítiť, že je šťastný, a na neho čaká. Na kuchynský stôl s teplotou varu približne kanvica, mikrovlnná končí syr hot sandwich a živého hrania krásnej hudby. Sedí vo svojom obľúbenom kresle, môžete spravovať všetko v dome - univerzálne diaľkové bude ľahko nahradiť čarovný prútik, ktorý tak dlho, mal snívali.

    Systém riadenia domu - nie news. Oni'objavil dávno, ale všetky existujúce donedávna rozvoja predpokladá, že väčšina zložitých inštalačné práce. Každý systém, komponent vyžaduje linkovej lodnej prepravy jednotlivých kábel, ktorý je takmer dvakrát zvýšila tak extrémne vysoké náklady na systém. Teraz automatizovaný systém môže dovoliť takmer každý. A žiadne káble!

    Bezdrôtový systém vyvinutý v USA a dostal náš názov napovedá, "Poslušný dom", použiť celý svet. Jeho popularita je Zobov'je, po prvé, rýchle a bezbolestné integrácie, ktorá sa scvrkáva na jednoduché nahradenie vypínačov a zásuviek, ako všetky zariadenia vo vnútri domu je cez pravidelnej mriežke.

    Okrem komponentov zodpovedný za riadenie audio, video, domácich spotrebičov a osvetlenia, systém môže zadať veľké množstvo ďalších modulov, výber, ktoré je ponechané na používateľa a je obmedzená len na fantázii. Ako konštruktér "LEGO"systém, "Poslušný dom" môžete zbierať postupne, zo opäť stáva nové funkcie.

    Môžete začať s minimálne súpravu, ktorá obsahuje univerzálne učenie diaľkové ovládanie až osem zariadení a prijímač, ktorý umožňuje ovládať spotrebiče, zatiaľ čo v druhej miestnosti. V akejkoľvek časti bytu, ktorú budú podliehať všetky elektronické zariadenia. Diaľkové ovládanie vysiela signál do prijímača v podobe roztomilé pyramída, ktorá zase dáva príkazy na hardvér. Avšak, všetky radosti z vlastnenia "Poslušný dom" môžete naozaj zážitok, pomocou ďalších komponentov.

    Ak ste veľmi unavení po celodennej práci a sekluva nos v obývacej izbe, rozhodol zoznámiť sa začal, bolo to pásku v spálni, môžete tak urobiť stlačením všetky tri tlačidlá na diaľkovom ovládači. Jeden bude vypnúť TV v obývacej izbe, ostatné sa patrí TV, v spálni, a tretí sa dostať obraz a zvuk z vášho VCR. Bez straty kvality a čas.

    Môžete zabudnúť na večný netýka sa to stať, ak sa niečo so svojím milovaným dieťaťom. Aj varenie večere, môžete ľahko vidieť a počuť, čo sa deje v detskej izbe, s mikroskopické bezdrôtové kamery. Tiež na každom TV v dome, môžete vidieť, kto je trambled dole na vaše dvere, alebo auto.

    Vo vašej neprítomnosti, systém by chrániť dom pred votrelcami. Je niekto na leňošenie na vaše dvere, a hrozného psa štekať bude ho nútiť zmeniť svoju myseľ a otvoriť ju. Ak to nepomôže, tam bol ohlušujúci siréna. Prevzatie zodpovednosti za tento špeciálny detektor pohybu, poplašný systém, rovnako ako auto, zapnúť a vypnúť malé diaľkové ovládanie.

    Nové zariadenia s'sú v dome, môžete pripojiť p'päť minút, dokonca aj bez pomoci odborníkov. Jednotlivé nastavenia, ako napríklad automatické zapnutie a vypnutie týchto alebo iných zariadení bez vašej účasti, sú vyrobené s použitím comp''yuter. Program je zodpovedný za systém je tak jednoduché, že jeho pán aj ľudia ďaleko od technológie. Tiež spravovať, zatiaľ čo v inom meste alebo krajine. Stačí zavolať na telefón.

    Napokon, tam je v "poslušný dom" jeden z nelegálnej majetku: viac vytiahnuť s jeho nákup, tým viac potom Corsi sami za každý deň omeškania. A prečo vytiahnuť, ak aj najdrahšie auta spolu s inštaláciou lacnejšie palivo-efektívne auto? Len "Poslušný dom" naopak, nikto sa vás prenasledovať, a s tým, váš život sa premení na večné dovolenku.

    Výraz "inteligentný dom" čoraz častejšie sa stáva každodennou praxou a častejšie v reklame: stavebné spoločnosti sú v súčasnosti súperia dať bývanie inteligencie, ponúka komplexné automatizácie, ktorá ovláda inžinierske systémy. Tento komplex je obzvlášť dôležitý pre krajiny dom - na'objekt, vybavený množstvom život-podpora zariadenie. Medzitým, vo všetkých dobách, naše kulibins žiada, aby sa váš domov viac pohodlné. Jediný dôvod, nemal stať "inteligentný". Situácia sa zmenila, keď projektovanie systémov riadenia práce v domácnosti vznikla ako nezávislý obchod.

    Štyridsať-rok-Vitaliy Novikov *inžinier, vzdelávanie, pracuje ako Manažér v cestovnej spoločnosti. Teraz má slušné pozície (on je spolumajiteľom spoločnosti)kúpil na úver stroj a dobré súkromnom dome. Avšak, technicky, bystrú myseľ a zmysel vacantness, majoring v pravý čas priniesol mnoho problémov, ako na inžinier a jeho sused. Do platnosti špeciálnej myslenie je žiadne zariadenie, ktoré sa pripája na sieť 220 voltov na zásobovanie vodou alebo na batérie, náš hrdina sa nedokázali vyhnúť pozornosť.

    Späť v tých dňoch, keď žiť v pohodlí nebolo módne, v materskej záhradníctvo, kde sa všetci susedia boli spokojní dach sprcha so barel na stĺpoch, Novikov bol vytvorený komplexný systém zásobovania vodou s viacerými relé, Ohrievače a termostaty a dvoch čerpadiel (jedno - na prívod vody z dobre, iné - z práčka pre horúce sprchy). Pred ôsmimi rokmi, keď v použití má stať lacné auto alarm, Centrálne zámky, Vitaly rozhodla, že bezpečnostné zariadenie, je zakúpený na trhu, veľmi vhodná pre home security. Toto zariadenie potvrdila svoju mimoriadnu spoľahlivosť a nie raz bojí dach zlodeji a príveskom, vydané všetky dom, bol oveľa pohodlnejšie a silnejší, než tradičné tlačidlá. Problémy priniesol len auto aktivátorov dverové zámky: ako s'zjavil v procese dlhodobého experimentu, sú nevhodné pre domáce použitie.

    Pod náporom moderných technológií spotrebiteľského trhu, sa začal drasticky zmeniť. V dome Vitaly, pravidelne cestoval do zahraničných cestovných, postupne s'objavil záložných zdrojov napájania, značkové vodné čerpadlá, vodné filtre, rôzne diaľkové ovládače, že ovládanie osvetlenia a klimatizácie. Teraz o najnovšie prírastky. Jedným z nich je elektronická jednotka, ktorá umožňuje komunikovať s domovom inžinierstva na mobilný telefón prostredníctvom SMS-správy ("Zakúpiť v salóne, bezpečnostných systémov. Teraz preložiť manuál a ako ho použiť, aj keď, samozrejme, zaujímavé," poznamenal Vitaly). Druhý senzor, ktorá sa premení na svetlo v kúpeľni (sme Museli dodať, pretože doma má zlý zvyk č svetlá")...

    Avšak, podľa Vitaly Novikov, "v rukách Amatér aj tie intelligent engineering systems sú nič viac, ako drahé hračky". Keď na konferenčný stolík v obývacej izbe na šesť diaľkových ovládačov z audio a video zariadenia, alarm, reagoval na brownout z zrazu pridal kotla, zavolá na políciu a relé, ktoré uvádza na trh klimatizácia, začne interferovať s termostatom "teplé podlahy", sa dodáva v názore, že tvorby inžinierskych plnka "inteligentného domu" nebude tolerovať spontánnosť a amateurism.

    Profesionálny prístup

    Skutočne, dnes, nie Kulibin, a vážne odborníci ponúkajú celý komplex služieb v oblasti navrhovania a tvorby komplexných systémov "inteligentný dom". Čo to je? Je známe, že moderné krajiny bývanie - doslova nabitý rôznych technických systémov. Toto a mnoho osvetlenia, zariadení, systémov, plynových a dodávky vody, kúrenia, klimatizácie, informácie komunikáciu: telefón, Internet, satelit a káblová TV. Tam sú bezpečnosti a ochrany domov (z votrelcov a ohňa). Žiadne náklady domova a bez domáce kino a iné vybavenie navrhnuté tak, aby oživiť rutinné. To všetko zariadenie, ktoré chcete spravovať. Tradičný prístup k riešeniu tohto problému vyplýva, že existencia mnohých všetky druhy spínačov, prepínačov, ventily, brány a diaľkové ovládanie. "Inteligentný dom" robí všetky systémy a zariadenia komunikovať v súlade s rôznymi scenármi. Scenáre, ktoré sú stanovené s home comp''yuter alebo vstavaného procesora.

    Môžete spravovať všetky zariadenia v dome s jedným univerzálnym diaľkovým ovládačom. A ak systém náhle zlyhá, dočasne musieť použiť bežné prepínače alebo dotykové panely. Navyše, spravovať, "inteligentný dom" ponúka aj na diaľku cez Internet alebo mobilný telefón. Napríklad, opúšťa mesto, "objednať" si v saune alebo teplej vody v bazéne.

    Všetky úlohy-kompatibilita'súvisiace s riadením domáce spotrebiče, môžete dať na mikroprocesorový regulátor alebo radiče). Čo a ako to riadi procesor "mozog" inteligentný dom?


    Ľahké ovládanie

    Špeciálne zariadenie plynule regulovať osvetlenie vášho domova v rôznych miestnostiach. Ak systém Windows sa zatiahne, prístroj vyšle signál lampa, ktorá okamžite zapne. Ak, naopak, slnko rose, a ste si neobjednali svetlé osvetlenie, príkaz senzory postupne zavrie žalúzie. Regulujú vlákna, ktoré šetrí energiu.

    Ak chcete, môžete nielen kontrolovať úroveň osvetlenia rôznych miestnostiach, ale aj vytvoriť zvláštne svetlo dizajn vnútri jednej z nich, v závislosti na situácii - romantické rande, obchodné stretnutie alebo zlúčenia rodiny. Takéto citlivé nastaviť osvetlenie a okolo domu.

    Dostupnejšie a stávajú hmotnosť pohybové senzory. Na ich základe je jednoduché zorganizovať automatické sledovanie svetlo prichádzajúce cez domu muža.

    Systém klimatizácie

    Systém klimatizácie, regulovať teplotu a vlhkosť v miestnosti, zodpovedný za klimatizačné zariadenia a bojlery. Mikroklíma budú podporované daný program. Môžete tiež kontrolu teploty v dome prostredníctvom izbový termostat. V noci, napríklad, ak chcete nastaviť teplotu do +180 C, najvýhodnejšie spať, a ráno, keď celý dom je hore, +240 C. A keď niekto v dome, systém vykurovania, možno na prácu v režime prísneho šetrenia energetických zdrojov.

    Riadenie bezpečnostných a požiarnych systémov

    Organizácia ochrany vášho domova je poskytovaná rôznymi spôsobmi. Často sa používa detektory, signalizácia prieniku nečakaných hostí. Patria sem systémy špeciálne upozornenie - aktivovaná signalizácia bliká na čítanie, siréna, volanie na políciu, a tak ďalej, všetko, čo môžete program pre tento prípad. Úlohou je ochrana proti vlámaniu a krádeži je riešená najmä prostredníctvom dobre navrhnutý systém alarmu. V "inteligentný dom" sa veľmi často používa dva okruhy alarm: vonkajšie, je pripojený na všetky senzory otvorené Okná a dvere všade okolo domu a vnútorné, skladajúci sa z pohybu, snímače umiestnené vo vnútri. Ísť do práce, si zahŕňať obvodu. A, napríklad, vo večerných hodinách si môžete používať iba vonkajší obrys a relax so SIM'rodiny, bez obáv o to, čo miestne hooligans ísť do domu cez okno špajze.

    Dom môže byť vybavený CCTV. Bude naďalej monitorovať vývoj v eurozóne i mimo nej. Je známe, že domy sú viac náchylné na hacking v neprítomnosti vlastníkov. Preto, pred tým, než odídete, môžete mu dať systému, vytvoriť efekt prítomnosti majiteľov. Izby sú zapnuté / vypnuté svetlo, žalúzie na Okná sa otvárajú a zatvárajú. Aj najbližší susedia nikdy hádať, že nikto nie je doma.

    Ďalšia užitočná funkcia, ktorá sa vykonáva vo všetkých systémoch, "inteligentný dom"je konvenčne nazýva "Disable all". Chystáte minulosti, kliknite na tlačidlo "Nikto nie je doma", a v celom dome, vypnúť svetlá a všetky zásuvky, ktoré môžu byť ponechané zapnuté železa. Zároveň blokovaný mimo Trubodetal plynu, teplej a studenej vody, kúrenie začne pracovať v hospodárstve režime, vonkajších a vnútorných kontúr alarm systém je ozbrojený.

    Domácich kín

    Tu v základe rovnakých, a systematický prístup. Po prvé, všetky audio a video zariadení, stand'spojené do jednej siete. Po druhé, systém pokrýva celý dom spravovať z akejkoľvek oblasti. Veľké rodiny nie je povinné'uistite sa, že inštalácia v každej miestnosti a VIDEO a stereo systém - to je dosť na to, mať jedno spoločné: nové káblové siete umožňujú streamovať video a audio signálov na prijímač v každej miestnosti. Tam je tajomný "multiroom" - zdroje audobon zhromaždené v jednom racku, v kombinácii s distribučnej sústavy A / V-údaje na domov, na dodávku audio-vizuálnu atmosféru, v ostatných miestnostiach.

    Viac úspor

    Samozrejme, šetrí to nie je v počiatočnej fáze. Inštalácia "inteligentný dom" prevyšuje náklady na štandardný systém kontroly elektrických zariadení. Ale prevádzky "inteligentný dom" náklady klesajú z dôvodu šetrenia energetických zdrojov (teplej a studenej vody, plynu, elektriny). Zatiaľ čo v Rusku, ako sú úspory nie sú tak veľké ako v Európe, ale podľa všetkých prognóz, v blízkej budúcnosti ceny tepla pre dopravcov a elektrickej energie bude rásť podstatne.

    Ďalším dôležitým článkom úspor by si uvedomil, smart home security funkcie. Prevencia krízových situáciách, v prvom všetky úniky a požiare, minimalizuje pravdepodobnosť neplánované opravy.

    Na záver

    Takže, aké sú výhody vlastníka "inteligentného domu"?

    1. Všetky subsystémy duševného dom prácu dôsledne. Napríklad, klimatizácia nebude fungovať, keď je otvorené okno, na dvore sa rozsvieti svetlo, keby tam prenikali cudzinec, a práca diesel generátor nebudú zase na nepotrebné svetlá.

    2. Riadenie všetky zariadenia s jedným diaľkovým ovládačom. Táto jednotka (zvyčajne prichádzajú s dotykový displej) nájdete všetky pokyny (v ruštine, v zrozumiteľnej forme), ktoré sú nevyhnutné pre kontrolu osvetlenie v celom dome, nastavte požadovanú teplotu, riadiace, zabezpečovacie systémy a pod.,

    3. Technické vybavenie duševného dom pracuje nezávisle. Napríklad, radiátory, podlahové kúrenie a klimatizácia seba "vybrať" sila potrebná na udržanie optimálnej teplote. A svetlo súd je "bez pripomienok" sa rozsvieti noc a ísť von v dopoludňajších hodinách.

    4. Výber skripty umožňuje jedným tlačidlom na vykonávanie akejkoľvek funkcie v dome. Po kliknutí na tlačidlo "nikto" všade sa vypne svetlo, prekrývanie voda, klíma,-riadenie prejde do režimu eco mode.

    5. Výkon úspory a ostatné zdroje energie.

    6. Predĺžená životnosť drahých prístrojov a zariadení.

    7. Zabrániť v núdzových situáciách, a tým úspora nákladov na údržbu inžinierskych systémov.

    8. Príležitosť pre kontinuálne, diaľkové ovládanie a riadenie rôznych systémov v dome.

    Nepochybne produkt "inteligentný dom" - tvrdil, realita súčasnosti. Tento stojan'je spojené so zvýšeným požiadavkám na kvalitu životného prostredia zariadeniach, mier a prosperitu. Počet ľudí, ktorí si želajú kúpiť tento produkt minulý rok ukazuje, nie iba rast materiál blahobyt občanom ruska, ale aj schopnosť predpovedať vývoj našej ekonomiky (zvýšenie nákladov na energie, pomôcky a pod.), túžba zveriť každodenného života, starať sa o udržiavanie poriadku v dome špeciálne "smart" zariadenia.

    Avšak, je potrebné poznamenať, že inteligentný riadiaci systém nie je jednoducho drahé hračky. Ako by ste sa chcete vyplniť svoj domov s newfangled vynález by sa mali zapojiť. Hodnota "inteligentný dom" je jeho schopnosť efektívne splniť svoj životný štýl, charakter a náladu. Dom by mal slúžiť svojmu pánovi, a nie naopak.

    Dizajn, inštalácia a programovanie inteligentných riadiacich systémov sú pravdepodobne bezpečné dôverovať odborníkom. Koniec koncov, je to vážna práca, ktorá vyžaduje a kvalitu skript a správny smer.

    Niekoľko odporúčaní pre tých, ktorí sa rozhodli kúpiť systém "inteligentného domu". Keď kontaktujete spoločnosť, ktorá ponúka túto službu by mali byť uvedené, aké technológie používa. Dnes existuje šesť technológií, ktoré majú certifikáty a povolenia na používanie. To je dobrý nápad, aby sa opýtať, či je táto firma skúsenosti v inštalácii systémov pre "inteligentný dom" (projektovanie, zariadenia verejného obstarávania, inštalácia, programovanie, uvedenie do prevádzky, dodanie k zákazníkovi). Vzhľadom k tomu, inštalácia "inteligentný dom" - postup je pomerne komplikovaný, by mali byť oboznámení so štandardné zmluvy, ktoré musia byť poskytované etapy prác, termíny ich realizácie a ďalšiu údržbu.

    A čo je najdôležitejšie - profesionalita spoločnosti odráža flexibilitu navrhované možnosti a schopnosti na dosiahnutie zhody medzi cenou a položil príležitostí.

    Nenechajte sa zviesť nízke ceny, oni môžu viesť k najlepšie sklamanie, a v najhoršom prípade k zlyhaniu všetky domáce zariadenia.


    Zdroj: http://www. zabudova. kiev. ua

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Яндекс.Метрика