воскресенье, 31 августа 2014 г.

Parkety, parkety, ktorým Kyjev, leštenie parkiet, samolepky, brúsky na parkety, brúsky

Naša práca
  • Tehlový dom-chata
  • Rám dom-chata
  • Stromy'kamenný dom-chata
  • Termodom
  • Fasády
  • V hornej časti domu
  • Opravy bytov, kancelárií
  • Kozmetické opravy
    Rekonštrukcie bytov
    Elite opravu
    Dokončovacie práce
  • Interiérový dizajn'szz
  • Electromontazh
  • Priemyselné podlahy
  • Majetku
  • Ceny pre prácu
+38 (044) 223-25-08

+38 (067) 445-08-25

ab * zabudova. kiev. ua
Načítava sa...

Načítava sa...

Parkety prácu

Parkety práce - kladenie, leštenie, leštenie parkiet

Parkety je podlahové krytiny vyrobené z umelých materiálov. Keď to nastilke ako vrstvu, ktorá je, stredná vrstva, ktorá spája zem s spodné podlažie vrstvy, použiť lepidlo zlúčeniny (tmel, napríklad) alebo na papier (kartón, pergamen). V moderných domov dizajn inter'interiér veľmi populárne s parkiet. Na predaj je tam obrovský výber parketové dosky, ktoré sa líšia v štruktúre, jej ornament a farbu.

Drevené podlahy sú prijatí z malých dosky (klepok) z dreva firma plemien (dub, jaseň, javor, breza, buk, hrab, hruška, borovica,...) Základ pre parketové podlahy môžu byť obyčajná doska podlahy. Relatívna vlhkosť v miestnosti na skladovanie a ktorým sa parketové dosky a v nasledujúcom období by nemala presiahnuť 60%, vlhkosť nitovanie, keď nastavíte pohlaviami, by nemal presiahnuť 10%. Parkety, parkety, ktorým Kyjev, leštenie parkiet, samolepky, brúsky na parkety, brúsky

Modulárny parkety pozostáva zo samostatných nity s hrúbkou 20 až 25 mm a je vybavený na štyri čelá zásuviek. Tieto nitovanie umiestnená samostatne na obloženie stavebného tehla s'sú prepojené úzkymi prúžkami. Namiesto solid black pohlavia môžu byť usporiadané na trámy redší prepravka každých 20 cm, hrúbka dosiek sa pohybuje od 35 do 45 mm

Nitovanie prefa podlahy majú hrúbku 8-12 cm, dĺžka 20-40 cm, každý nitovanie pripojené k základnej dva-tri klince tĺkol do steny otvory tak, aby nechty nie je v rozpore s záložke pripojenie pásy.

Povrch prefa podlaha je spracované redoubt a škrabanie. Chrániť pred vlhkom povrchu parkiet, starostlivo namaľované hot sušenie ropných alebo parafín. Schopnosť produkovať podlahy nitovanie bez použitia lepidla je výhodou v porovnaní so štítom parkety. Avšak, vzhľadom na zmršťovanie nitovanie s'sú švy.
Po práci podlahy by mali byť pokryté niekoľkými vrstvami laku rýchlo schne pre stromy'drevené krytiny a RUB s tmelom. Na parkety podáva tak dlho, ako je to možné, na ne správne starať.

Ak parkety nie sú pokryté s lakom, na to si bude vyžadovať viac opatrní a usilovnej starostlivosti. To sa nedá umyť vodou, inak strom sa rýchlo rozpadajú. Prach z odstraňuje metlou alebo vysávač, potom TRIEŤ s tmelom, uplatňovanie poschodí polisher. Ak parkety pokryté s lakom, je možné umyť teplou vodou a handričkou by mali byť len mierne vlhký. Raz týždenne, podlaha by mala tiež RUB s tmelom.

Pre výrobu parkiet bude potrebné: metrazhnoj linka, kladivo, píla, nechty. Parketové Dosky, ako je pravidlo, ktoré sú umiestnené na už stromy'Jan základe. Vyžadujú zvláštnu pozornosť, aby sa každá ďalšia Rada oslovila predchádzajúcich vyhnúť porušuje Všeobecný obraz poschodí. A každý posledný Stravovanie v rade musia byť vopred nastaviť na potrebnú veľkosť.

V porézny non-pevné základy povinné'uistite sa, že je tyč s plochou rovnaké, má potrebnú odolnosť, pevnosť. Betónové dosky poter urobiť, aby sa riadok základne. Moderné technológie parkety funguje poskytuje pre cement-piesočnatá alebo magnezit potery, spriahadlá vyrobené z ľahkého liateho betónu alebo asfaltu. Pokročilá úroveň a izolované podlahy, stohovanie, na základe drevesno-vláknité dosky (na betónovej dosky - tmely, stromy'Jan - na skrutky alebo klince). Vlhkosť v miestnosti, kde plank, parkety, by mala byť 60%. Keď vlhkosť parkety navlhčený, stále v o'objem, čo vedie k manželstvu: keď sušenie materiálu bude zníženie hlasitosti, deformovaný a popraskané. Kvalita parkety práce závisí nielen od kvality parkety sám, že je z dreva, ktoré urobil obrobku. Vo veľkej miere záleží na zemi, lepidlá, teplota a vlhkosť vzduchu v miestnosti, kde parkety funguje. To je najlepšie zveriť montáž parkiet profesionálne, ako len high-class špecialista je oboznámený s vlastnosťami všetkých materiálov, s ktorou sa bude musieť pracovať, a vo všetkých etapách práce (príprava podkladu podlahy, stohovanie a upevnenie parkety, pevné soklové, škrabanie, brúsenie a dokončovacie práce hotových náter) kvalita materiálu je určená kvalita a vzhľad podlahy. Príjemné sprievodcu, porozprávajte sa prosím s ním technológie parkety, ktorým . Ak vám sú ponúkané, položiť parkety priamo na betónovej podlahe, len s jednou vrstvou tmelu, a potom zo služieb ako špecialista by mala byť zrušená. Pravda, profesionálne budú ponúkané položiť parkety na báze polyetylénu alebo fólie (hydroizolačné vrstvy), tmelov a listy z preglejky alebo sololitu.

Tmely na lepenie parkiet

Pre upevnenie parkety, betón alebo cementová base použitie studenej a teplej tmelom. Horúce asfaltové tmely použiť pre označenie typu-nastavenie parkety, pri opravárenských prác, pre označenie dreva-fiber dosky na podlahové dosky a asfalt Stani-Podvod nedostatok sily. Hlavnou výhodou hot tmely, je, že sa rýchlo tvrdnú: na čerstvo položený parkety môže chodiť do len 2 minúty. Avšak, tieto tmely majú množstvo nevýhod, ktoré bránia ich široké využitie. Po prvé, pracovná teplota teplej tmel - 160-180 °, práca s nebezpečné (nebezpečenstvo požiaru). Po druhé, pre vykurovanie tmel na takéto vysoké teploty majú pomerne veľké množstvo tepla alebo elektrickej energie. Po tretie, skladovanie a dodanie tmely na pracovné miesto parketchika, udržiavať ich v dobrom stave potrebujú osobitnú baniek a nádob.

Studená tmely sú uložené na dlhú dobu, harden v dôsledku odparovania rozpúšťadlá (benzín, etylacetát, white spirit), sú vyškolení v továrni. Proces tvrdnutia studenej tmel trvá 1-2 dni, takže ak chcete ísť pešo na parketové podlahy, položil na studenú tmelom, je povolené len cez deň, a leštenie a brúsenie vykonávať, nie staršie ako tri dni.

Najčastejšie asfalt, bitúmen-gumy tmelom. Predtým, než začnete povinné'skontrolujte hustotu tmelom, pretože z tohto majetku závisí predovšetkým pevnosť lepenia. V domácich podmienkach hustota tmel je jednoducho overiť pomocou stromy'kameň Tovkach s priemerom 10 mm a hmotnosť 12, Pistil nižšie v tmelom, na svoju normálnu hustotu konci pistil s divízie voľne ponorí do hĺbky 25-30 mm Zahusťuje tmelom, môžete sa vrátiť do pracovného hustoty. Pre tento účel je chované v rozpúšťadlo používané na prípravu (pozri tmel štruktúry na etikete), ako bitúmen tmel hodiť benzínu. Sa používajú na zriedenie tmely iné rozpúšťadlá nie, bude to viesť k strate lepenie vlastnosti.

Príprava podkladu

Základom pre parketové podlahy by mali byť hladké, takže predtým, než začnete pracovať s dvoma-meter rack skontrolujte jeho horizontálnej polohe. Medzery medzi rejkoj a podlahy by nemala prekročiť 2-3 mm

Cement-piesok poter je usporiadané v takom prípade, keď je potrebné posilniť a na úrovni povrchu, musí byť trvanlivé, hladké. Základný betón alebo poter pod sádzanie parkiet starostlivo skúmať, ak je to potrebné, opravy alebo pokročilej úrovni, sušené. Drevené základnej úrovni pristukivaja, sušené.

Na linku na základňu a zároveň teplé ho lepenie drevo-fiber dosky v jednej alebo dvoch vrstvách (pozri Linoleum. Prístroj podkladov z drevených vlákien dosky"). Na drevovláknitá doska umiestnená pod trámy, pevné vystužené betónové alebo drevené základne, ako aj na nestabilných väzby, aby sa zabránilo núti sex. Tak, aby dosky boli zlepené hustejšie, nie je deformovaný, videli cez end-to-end pásma, a lepené dosky nevyhnutne prigruzhajut.

Keď základná jednotka je v čiernej drevené podlahy denníky a dosky z paluby je vždy zahrnuté dezinfekčným zloženie. To je najviac vhodný pre podlahy sa používajú dosky v šírke 100-120 mm, široké dosky sú pod podlahy pokrútené a na zvýšenie parkety. Vlhkosť dosiek - 12%. Zásobník dosky podklad s medzera 5 mm, striedavo, so ságovej palmy stranou nahor a nadol. Zosúladiť ich povrchu, drážkovanie, levelness kontroly. Medzery medzi horizontálnymi rejkoj a na základe povrchu by nemala presiahnuť 3 mm Na parkety, ktorým, lepenia dreva-fiber dosky tmel na základe najlepších pripravená zvýšiť životnosť kĺbov parketové podlahy. Pod asfaltom tmel pripraviť prvú vrstvu asfaltu a rozpúšťadlá (benzín, petrolej) v pomere 1 : 2 alebo 1 : 3 (podľa hmotnosti). Prvý náter dať veľmi tenkej vrstve na base a prilepené dosky, suché počas dňa. Základ pod parketové podlahy, parkety úrovni zaspať na stropné dosky, potiahnutá vrstvou krytina, piesok, na ktorom mieste pás z dreva-fiber dosky. Na hornej dosky dať drevené polená, a na tieto parketové dosky. Mas v tomto prípade sa na mierne väčšej vzdialenosti od seba (800-1000 mm), ako sa len viazať dosky v jednej palube, podpora pre nich je prakticky nelisovateľné piesku. Iná možnosť: pokryté izolačným materiálom spodnej časti zásobníka denníky, priestor medzi nimi naplnené pieskom (v jednej rovine s horným okrajom Las). Na vrchole piesku pokrytie papiera alebo tenký kartón, že zrnká piesku pádu na hornom okraji mas a nie je v rozpore nastilke parketové dosky.

Ak dosky majú hladký povrch, ich výška zodpovedá šírka predpoklad, piesková vrstva nie je potrebné. Zvuk-dôkaz materiál položiť priamo na stropné dosky, montáž parkiet dosky použiť viac pokuty (pena) viac. Pena mas vložiť do základne na horúci asfalt, vzdialenosť medzi nimi je 400-500 mm

Nastilka parketové dosky

Parketové dosky ležal na stromy'drevené alebo betónové základne na stojan denníky (zariadenie pod podlahy z parketové dosky pozri vyššie). Parketové dosky sú umiestnené kolmo na denníky (prvé Predstavenstvo je povinné'uistite sa, že kábel hrebeň na stene vo vzdialenosti 10 mm od neho) a klinec do každého denníka.

Dosky bez dotyku steny, ale rozdiel by nemal presiahnuť 10 mm Keď sveshn dosky z viac ako 100 mm, na ich koncoch podkla na dodatočné záznamy. Pre upevnenie parketové dosky pomocou klincov dĺžky 60-70 mm Zabite ich šikmo na základe dolnej časti tváre programu groove. Čiapky nechtov utaplivajut v hrúbke dreva, pomocou K-Boikov. Tieto dosky na nastilke tesne o'zjednotil so sebou, aby to jazyk vstúpil do drážky. Spoje dosiek by mal byť na denníky a tvoria jednu priamku, inak Pavol by bolo roztrasené.

Kvalita nastilki skontrolovať každý deň, na konci práce (na recepcii) znova. Horizontálne a rodovú rovnosť skontrolujte rejkoj v dĺžke 2 m, vo vzdialenosti nie viac ako 2 mm Rímsy medzi susedné hrany dosiek nie je platný vady. Okrem toho skontrolujte, nie jaskyňa v prípade, ak podlahových dosiek na prechádzky. V miestach, vypuklý priložiť ďalšie segmenty mas alebo hustejšie line piesku pod už takéto záznamy.

Lepenie parkiet Palube

Ak ste sa nebojí zvýšiť podlahy v prebytok 1, 5 cm, ak ste zástancom platnosť a chcete natrvalo pripojený parketové Dosky na zem, ak ste pripravení byť účtované dodatočné náklady vo čas a peniaze - potom môžete vložiť poschodí na základňu.

Najjednoduchší spôsob, ako konať v novom byt s holé betónové podlahy bez ošetrenia. Tu nemusia míňať peniaze na zbúranie starého povrchu a vytiahnite škvrny od lepidla alebo bitúmenu s staré väzby, čo je absolútne neprijateľné. Pre lepenie potrebujete viac rovnakých podmienok, ako pre "plávajúce", ktorým sa. Preto, poter, už tým, že stavitelia, môžete "do" zmesi-rowney, na impregnovanie preniká primer alebo v extrémnych prípadoch nahradiť novým.

Parketové Dosky všetkých renomovaných výrobcov (vrátane HOHNS, HARO, CALISTA, PRIEČINOK a iné) môžu byť lepené priamo na betónový základ, ale iba veľmi dobre pripravený a má stabilné zvyšková vlhkosť - nie viac ako 5%. Ak existuje možnosť, že betónu pod parkety Palube sa stať wetter (napríklad z prieniku pary z dolnej časti priestorov), potom na Doske by nevyhnutne'uistite sa, že ležal parou a hydroizolácie (fólia hrúbka 0, 2 mm). Film, samozrejme, dosky nie držať, tak, aby medzi ním a parketové Dosky majú stredná vrstva je alebo preglejky s hrúbkou 12 mm, alebo drevotriesky s hrúbkou 19 mm V prípade lepšie väzby môže trvať drevotrieska tenšie - 16 mm

Pás roll polyetylénu zásobník na tanier s prekrytím 20cm, a nie hydroizolácie primer tento film nahradiť nie. Na zabezpečenie stromy'Ján Pavol ďalšie zvukovú izoláciu môže klásť vrstva alebo polyetylénovej peny, hrúbka 3-3, 5 mm, alebo lisovaný korok alebo guma. Niekedy sa používa konštrukcia lepenka, ale je to zlý zvukovú izoláciu. V každom prípade, podľa toho, ktorá z vyššie uvedených materiálov sa rozhodnete ako prekážky pre hluku, je umiestnený priamo na gdresource film, ale iba zadok. Prekrytie, je neplatný, inak tvorili hrubé šev zdvíhacie Predstavenstva. V súlade zvuk krokov nebude. Preglejky alebo drevotrieska listy rez, ako pravidlo, štvorce 50? 50 alebo 70? 70 cm a krepjat k podkladu dowel-klince alebo skrutky tak, aby medzi listy zostali náhradu medzera 10 mm Preglejky môže byť inštalovaný parketové dosky - s lepidlom na báze alkoholu. Dosky cieľ zátvorkách. Drážky nebudú držať spolu.

Dokončiť parkety

Aby podlaha kompletný po nastilki jeho škrípanie, a potom grind, montáž podláh alebo galteli, odstránená podlahe alebo lakom. Riešiť drobné nezrovnalosti a rozdiely medzi susednými prvkami parketové podlahy, ponoria sa hlboko do dreva znečistenia parkety škrípanie. Tsiklevanie stráviť na suché alebo mokré podlahy. V prvom prípade drevené parkety hobľované s ťažkosťami, a druhý je jednoduchšie, pretože pod vplyvom vlhkosti stane sa m'Yaksha. Zvyčajne prvýkrát parkety škrípanie na mokrej podlahe, a záverečné upratovanie stráviť suché.

Príručka škrabanie používať oceľové cyklov. K práci na jeho kolená. Malé podlahová plocha utierať mokrú handru, uistite sa, že drevo mierne navlhčite, a by sa nemala dostať mokré, parkety, inak deformované. Cyklus trvať dve ruky, dať do parkety povrchu, stlačené a pohybujú sa v smere zo seba, z pod cyklov s'je žetóny odstránené vrstva dreva. Na skúšobnú škrabanie určiť, či budete pracovať. Ak drevo je zrušené, potom zmeňte smer leštenie (samozrejme tsiklju správania, pozdĺž vlákien, nitovanie). Čipy pravidelne usporiadať, tak to nie je v rozpore. Po tsiklevanija mokré parkety re mierne škrabanie odporúčané pre suché podlahy dobre rozvinula tsiklej.

Na hladký zvyšné malé chyby po leštenie parkiet je leštený. Leštenie parkiet zvyčajne dosahujú brúsky, hladko ich presun do všetkých smerov. Medzery medzi parkety a na stenách úzkej soklové alebo filé, ktoré dávajú podláh. Technologické inštalácie tieto položky zahŕňa pevný s'jednotu, len s jednou dizajn: s steny alebo podlahy. Pripravené pre inštaláciu (maľované a lakované) obchádza dosky krepjat stien, už po poslednom (stenové panely, maľovanie), klince, zatĺkať v nich do stromov'drevené zátky. Nevyfarbené obchádza dosky krepjat stien pred nátery alebo wallpapering. Lopata je pripojený na podlahy nechty v dĺžke 25-40 mm alebo skrutky. Pod skrutky vyvŕtajte otvory vo vzdialenosti 700-800 čísiel mm od seba. Dĺžka soklové pripojiť v správnom uhle, a v rohoch - "na stav", odrezať ich 45-stupňovým uhlom. Posledná etapa-dokončenie, parkety, podlahy - leštenie parkiet alebo zaliatím lakom. Aplikované na hornej časti stromov'drevené náter vrstva tmelom alebo lakom nielen zlepšuje jej vzhľad, ale tiež chráni pred špinou, vlhkosťou, nosenie, že je vlastne predĺži životnosť parkiet. Umývanie parkiet nemôže, a strúhaný alebo lakované podlahy ľahko odstrániť prach, špina (len ich utrite vlhkou handričkou, aby sa suché a opäť na RUB s tmelom).

Pre leštenie parkiet sú pripravené tmel na obale ukazuje zloženie, spôsob prípravy a aplikácie pre parkety, spotreba tmel na 1 m2 parkiet. Vo vode rozpustné, voskový tmel na základe zriedenej teplou vodou, dôkladne premiešajte a dajte na poschodí so vlasy, kefa, kefou alebo špongiou. Tmel starostlivo úrovni, že je tenký a dokonca potiahnuté vrstvou podlahy, inak to bude škvrnité. Opäť parketové podlahy sú pokryté mastixu v dvoch vrstvách, druhá vrstva sa aplikuje len po zaschnutí prvej. Re sušené RUB s tmel na Lesk poloternye stroj. Doma niekedy leštenie a leštenie sa vykonáva prostredníctvom salonki alebo špeciálne poloternye štetcom. Buk a breza parkety obzvlášť citlivé na vlhkosť (deformovaný), tak tento rošt podlahy môže len terpentín tmel (predávané ready-to-jesť), pripraviť, ktorý nie je použitý vody. Vrstva mastixu v prevádzke parkiet je postupne vymazané, budete musieť aktualizovať, budete musieť zopakovať postup odreniny sex tmel znova a znova. Oveľa jednoduchšie starať sa o drevené podlahy, pokryté s lakom. Pred lakovanie parkiet by mala byť Azilian, obsluga, bez prachu, nečistôt, utrieť vlhkou handričkou a suchou. S kefou dať špeciálne parkety lak pre parkety tenkej vrstve, ťahy ležal v smere vlákien dreva (spolu dosky). Začnite pracovať z dverových stenami (rohová), postupne približujú k východu. Práca pôjde oveľa rýchlejšie, ak namiesto kefy použite penový valček (kožušiny, vlnený nebude fungovať). Lac časti vylial na podlahu a roll, dosiahnutie rovnomerného a tenkej vrstve. Počas prevádzky, všetky Okná a dvere sú otvorené, vetrať miestnosti, dať na respirátor. O deň neskôr povrchu prvú vrstvu laku trela s brúsnym papierom, zachytávajú prach a re-laky. Tretia vrstva laku dať po zaschnutí druhého. Úplne vyschnúť podlahy v dvoch-troch dní. Život lakované podlahy - 1, 5-2 rokov.

Materiály pre parkety prácu

Pre parkety tradične take drevo z listnatých a nie živica z ihličnatých druhov - to je viac odolné a pevné. Ale medzi ponecháva im niektoré rock - stabilný a pevný, iní rozmarná a m', niektoré známe z detstva, iné exotické, ako vtáky Raja.

Táto prax tvorby parkety pravidelne obohatené o príbehy o zákazníkov, ktorí prišli v "PARKETY HALL", "INTEGRAF", "ARCHA", CONTI & CONTI, "Zlatá oddiel", "ÚVEROVÁ KERAMIKY", "SVET PODLAHY" alebo niečo)raz zdvihol hladký, ako keby lanceway, bronz-červená parketové dosky z dreva Kumar, priniesol celú cestu z bánk Amazon, alebo hnedé dúh (časti steny suda dreva mukusi, že obsadenie tmavé sopečnej lávy s matný Lesk, alebo si v slnečnej žiary obyčajný borovica dosky, už nechcú nič iné, zabúdanie a argumenty z dôvodu, a prevenciu odborníci...

Ako pravidlo, výber podlahy, pochádzajú z obľúbenú farbu a kresbu dreva. V farby a obrázky rôznych plemien z dreva, (tam, kde očiach ľudí ťažko rozlíšiť tucet žltý-hnedý) odborníkov vidieť skvelé farby a štrukturálnej diverzity. Pre správny výber podľa fyzikálno-mechanické vlastnosti stromu, nie je vôbec jednoduché.

Pre odborníkov na farby konvenčne rozdelené paletu parkety skaly na 6 skupín: ľahké, žltá, ružová, červená, hnedá, tmavo.

Počet plemien naozaj skvelé. Vytvoril niektoré z výhod je, že výhody zmiešané so zdravotným postihnutím, ale tam sú niektoré, ktoré... posúďte sami.

Keď parkety, ktorým sa po celom obvode priestor medzi okrajom podlahy a steny zostanú medzery. Ich kryt soklové alebo filé, vyrobené z ihličnatého dreva (borovica, smrek, smrekovec, céder). Iba v tých miestnostiach, kde vlhkosť vzduchu je nižšia ako 70%, odporúča sa použiť soklové a galteli buk, breza, jelša, Lipa, osika a topoľ. Na zlepšenie zvukovej izolácie podlahovej krytiny z používať drevené parkety-fiber dosky (DVP). Pevný a super tvrdá drevovláknitá doska (4 mm hrubé) sa používa pre vyrovnanie a vyvažovanie pri montáži parkiet na nerovnom a nie dostatočne silné dôvody. Na zariadenie black drevené podlahy, parkety, podlahy parketové dosky, štít parkety zásobník záznamy - nestroganyh dosky 2. a 3. triedy z dreva ihličnatých a listnatých plemien. Hrúbka denník - 25-40 mm a šírka 80-100 mm. Na kus parkety je kladený na čierne drevené podlahy, creaked podľa neho, dal vrstvy tenkej lepenky alebo papiera. Pre montážne dosky black sex, parketové dosky a panel mas použiť klince s priemerom 2-2, 5 mm a dĺžku 50 až 60 mm pre montáž kus parkety na drevený podklad - klince s priemerom 1, 6-1, 7 mm a dĺžky 40 mm.

Viacvrstvové parkety Palube

To vymyslel tak radikálne výmena kus parkety a pevné parketové Dosky. Pomerne nový materiál, ako šetrné k životnému prostrediu a je úplne prirodzené, ako dobre maľoval, nie menej odolné a oteruvzdornosť, a s náležitou je tiež veľmi odolná. Tak to podstatne jednoduchšie inštalácie, ľahšie, tenšie, a nakoniec aj lacnejšie. V dnešnej Európe, 60% drevené podlahy sú podlahy je vyrobená z troch vrstiev parketové Dosky

Telo moderné parkety Rada sa skladá z troch vrstiev. Top, "work" vrstva má hrúbku od 0,5 až 4-6 mm (napríklad Kährs Linnea tu KÄHRS, TARKETT, HOHNS, FORBO, v modeli Haro tu HAMBERGER a iné ). Je vyrobený z cenných plemien stromu a majú spravidla vlákien pozdĺž dlhej strane Dosky. Vlákna stredná vrstva ísť cez póry hornej a vlákniny spodnú vrstvu opäť cez póry predchádzajúce. Pri vlhkosti dreva zmeny rozmery pozdĺž vlákien je výrazne menej, než v celej. To je všetko, chuťou vynálezu: vzájomne kolmých vrstvách udržať lineárne rozšírenie všetkých ostatných, ktorý minimalizuje deformácie produktu ako celku. To je dôvod, prečo tri vrstvy, parketové Dosky nedeformujte pod vplyvom zmeny teploty a vlhkosti v tri krát menej ako blok dosku alebo pevný Palube.

Vzorované parkety z farebného dreva - tzv. sádzanie, alebo umenie, má veľmi dávnej histórie. Podlahy vyrobené z rôznych druhov dreva, boli vykonané ďalšie 3 tisíc rokmi. V Rusku všetky začal s tým, že Peter som jeho ručne vyrobené ozdoby na Paláca parkety v plánovanom potom Peterhof. V tomto bode oficiálne narodil ruskej umenie parkety. Na jeho prvý výkresy spracované cudzincov (Leblon, Rastrelli, Falcone), a potom a ruských majstrov. Odišli z majstrovských diel svojich umenia v interiéroch paláca v Pavlovsk, Oranienbaum, Peterhof, Tsarskoye Selo, Ostankino. Na osobitnosti uplatňovania rôznych plemien parkety dreva, ako aj vznik parkiet sme písali v NN 4 a 5 v roku 2001.

Dial-Vzorované parkety, je výrazne odlišný od umelé. Má veľké množstvo rôznych foriem drevených častí, často zakrivené. Tieto prvky nie sú schopní sa pripojiť na princípe "groove - ridge"ako typický kus popruh. Umenie parkety prijatí z niekoľkých druhov dreva rôznych farieb a tónov (napríklad z rôznych plemien farebné mramorové, Florencii mozaika je vytvorený). V Rusku, okrem miestnych breza, jelša, borovica, smrekovec, javor, hruška, Jablko-strom, brest, jalovec, atď., parkety, vrátane umenia, postupne sa začali bežne používať dovezené "zámorských" drevo: fialová palisander, rosewood amaranth, žlté a červené santalové drevo, moruše, čierny eben a tabakové drevo, biela a červená cypress strom, rovina strom, thuja, olivový strom. Používanie týchto iný vzor na rôznych live materiálu bolo možné vytvoriť čo najviac sofistikované a zložité vzory. V XVII-XVIII storočí parkety boli vyrobené v samostatnom paneli, ktorý bol vložený tenké fólie drevené požadovaný obrázok. Billboardy boli umiestnené na mriežke barov (vzdialene pripomínajúce moderné mas).

V XVII-XIX storočí nikde na svete nie je také rozmanité a vysoko umelecké pohlavia, ako v Rusku. Teraz to nádherné remeslo zažíva nový boom. Podporoval nové sušenie technológie, najmä presné spracovanie a rezanie dreva, ako aj moderných metód, ktorým podlahy.

"Koláče" a mozaikové parkety nemusí zásadne líšiť od seba navzájom. Len súčasti umeleckého parkety, nie je upevnený k sebe navzájom a sú pripojené na základňu. Mozaikové podlahy možno úspešne kombinovať s kus, a to veľmi často. Napríklad, podlahy z kusu parkety, budete zlepšovať nielen krásna, neobvyklá schéma inštalácie, ale plug stohovateľné "oázach,", ktorý bude transformovať ju do umelecké dielo.

Nástroje pre parkety prácu

Pre školenia dôvody, kreslenie a vyrovnávacie tmely, parkiet bude požadovanej úrovni, dva metre železničnej, ruleta alebo skladací meter, videl, videl, dláto, roztočov, tesárske kladivo, lietadla, námestí a iných nástrojov.

Parkety kladivo s šikmé ponožka veľmi pohodlné, v práci, ako oni môžu zasiahnuť hrany prvky, bez ktorým parkety, nie drvenie, zatiaľ čo hrebene, otvorov a hrán. Hmotnosť ako kladivo - 910 g, dĺžka 100 mm, prierez - 35 x 35 mm

Dobojnikom (oceľový prút, jedna tretina z nich má kužeľovitý tvar) sú pre dobivki nechty v drážky parketové Dosky. Existuje niekoľko odrôd dobojnikom.

Technika výkonu

Rozliali na základe tmel na úrovni hrebeňa - metal gear stierky s dlhou drevenou rukoväťou. Ozubené hrebene plátno nechajte na povrchu tmel vlny, ktoré podporuje rýchlejšie kôrnatenie tmelom.

Horúce tmel škvrny na zemi, vlievajúc z jednej nádoby do druhej pomocou merania lopatka na dlhú rukoväť.

Pre tsiklevanija parkety uplatňovať veľmi ostré oceľových plechov s mierne zakrivené špičkové uzavreté v drevená rukoväť-frame - cyklov. Pre drsné škrabanie použiť tsiklju s dlhou rukoväťou. Zaostriť čepeľ cyklov rovnako ako namachivajut dláta a rubenia čepeľ.

Pre rezanie a montáž parkiet dosky, mas môže potrebovať špeciálny nástroj, ako je napríklad prenosný disk elektrické videli, alebo dokonca stroj s kruhovým čepeľ noža bubon fréza (pre orezávanie umelej podlahe pod rôznymi uhlami, pugovki koncov a okrajov, vzorka s drážkami).

Pre redoubt na báze dreva aplikovaná elektrické ručné zrovnávačku, škrabanie parkety je vyrobený parteneriatului stroj.

Ukončenie škrabanie parkiet úplne stráviť s ručným elektrickým parkiet-brúsenie stroje.

V záverečnej fáze dokončovania, parkety, podlahy, na jeho povrchu, sa vzťahujú špeciálne ochranné tmelom, sušené vrstva, ktorá RUB kefy ručne alebo pomocou poloternoj autá.


Zdroj: http://www. zabudova. kiev. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика