суббота, 30 августа 2014 г.

Nábytok pre život mimo módy a čas

O tom, naozaj priestranné, útulné, priateľský rozhovor na večer čaj, krásny, funkčné a, napokon, naozaj štýlové, sen mnohých z nás. Ale aj keď štvorcových metrov a prostriedky umožňujú vybaviť obývacia izba, nie vždy vybraný štýl kladie dôraz na našej individuality.

Rozhodnutie o nákup nábytku pre obývacie izby akceptujeme raz alebo dvakrát v živote, tak jej výber - je zodpovedný. Skutočne, pravdepodobnosť, že tento nábytok sa vychutnať nielen naše deti, ale aj vnúčatá, dosť veľké.

Tradičné obývacia izba, do ktorej sme sa snažia prístup, vytváranie inter'er, musí obsahovať dobre definovaný súbor objektov,'United rovnaký štýl.

Pozorované nasledujúce tendencie: to je tiež spoločenská miestnosť, miesto pre zábavu a relax area. V tomto prípade, výber nábytku, závisí od toho, čo sa stane center z obývacej izby. Ak je TV prijímač, potom okolo nej zvyčajne funkciu gauč a kreslá, konferenčný stolík, originál stojí a tabuliek. Ak bufetu, osobitná pozornosť by sa mala venovať výber stoličky - mali by byť pohodlné a spoľahlivé.

Je takmer nemožné si predstaviť život bez nábytku. Zvyčajne sa tento multi-funkčné stenu alebo regály, uistite sa, že majú modulárny dizajn a vitríny, skrine pre skladovanie Suveníry, houseware a stolový riad, knižnice, nástenné police, atď., V každom prípade, pri výbere obývacia izba je potrebné riadiť originality štýl, vaša chuť a pohodlie pre budúce nábytok, ktorý, mimochodom, hovoria, a dizajnérov.

Koloniálnom štýle

Zarábať na živobytie, originálne, na rozdiel od iných, môže, prečo nie'uistite sa, že kúpiť Starožitnosti veľa úplne zbytočné položky a príslušenstvo. S najväčšou pravdepodobnosťou budú len neporiadok v izbe. Oveľa praktickejšie vybrať, nie samostatný dizajn veci, a celkom štýl, v ktorom sú vyrobené a nábytok a doplnky.

Len pár rokmi na ruský trh s'bol koloniálny štýl nábytku. Atraktivitu to vzhľadom na skutočnosť, že umožňuje vytvoriť originálny inter'jer bez ohľadu na veľkosť miestnosti.

V návrhu inter'jer veľa ešte radšej minimalizmu: jednoduché geometrické formy, nie sú bohaté farby, jednoduché tvary. A niet divu, že je to koloniálnom štýle, najviac sa učí od zahraničných nábytok katalógy, ocenili a v našej krajine. Spája v sebe prvky iných štýlov, vrátane minimalizmus.

Koloniálnom štýle možno len ťažko považovať za historicko-umelecký, predovšetkým vzhľadom na stredných a eclecticism. Toto meno je skôr epiteton. To nie je o individuálny štýl a nábytok, ktorý sa v XVIII-XIX storočí bol vytvorený v podobe podaných kolonisti domova položky.

Britskej koloniálnej štýl s jeho ležérna elegancia sú teraz veľmi populárny vo svete. Tu môžete hovoriť o dvoch smeroch: Moderný nábytok vyrobený v Európskej tradície, by sa nezdá, že "posh" alebo "lacné"a "staré" alebo "príliš nové", a nábytok je Krásne ručne zhotovený nábytok z Minulej Éry, preložené ako " krásne handmade nábytok z minulej éry "- klasický koloniálnej štýl.

Nábytok zo súboru, z dreva, z TIC

Na výrobu tohto nábytku je tradične používanie ekologicky čisté prírodné materiály, najmä pole kliešť. Tento strom rastie v Barme, Indii, Thajsku, na Malajskom Polostrove. Má tmavo Zlatá farba, ktorý premení na tmavo-hnedá, alebo takmer čierne dlhodobé vystavenie atmosfére. Navyše plantáže teak sa líši od stromu, ktorý rástol v džungli, " povrchu dreva značne líši vo farbe. Prvý charakteristická je prítomnosť nepravidelné vzory tmavé pruhy či škvrny. Vzhľadom na svoje fyzikálne vlastnosti, najmä dreva hustota (asi 670 kg/m3), ako aj odolnosť a krása, teak mali vždy veľký dopyt na svetovom trhu obchodujú, po tisíce rokov.

Nie jedného storočia teak bol použitý na stavbu lodí. Skutočnosť, že on nie je absolútne rot: prírodné oleje a lepidlo látok obsiahnutých v jeho drevo, aby bolo odolné voči prostredie, a čo je najdôležitejšie - voda.

Teak má vždy v najvyššej ceny segment: potvrdenie z nej surovín (rezivo, dyhy) je namáhavý proces a dlho to trvá viac ako jeden rok. Strom, ktorý dosiahol požadovaný vek, strih, prepustený z kôry a listov o dva roky na suchu. Potom nakrájame na niekoľko kusov a poslal do továrne, kde je potom sušené, a plátky sú spracované osobitne, strom nie je prasknutý. Pripravený materiál je následne zaslané na výrobu, často nazýva porucha.

Najmä teraz rozšírený spôsob vykonania teakový nábytok z antického dreva. Tak, nábytok druhom živote získať stromy'Yana časť staré zničené domy, alebo zvýši zo spodnej časti nádrže lode.

Rozprávanie o podobných nábytok, odborníci radšej nepoužívať slová "staré" alebo "antique" dreva, pretože tam je strom sám a jeho fyzika, ktorý vie, výrobcu a mal by byť vedomí predávajúceho. Aby nábytok pôsobil celé desaťročia, použité drevo musí byť stabilné. Teak je odlišný v tom, že vyžaduje m'sušenie proces, ktorý je už v produkte strom nie je jarred, nemal zostať v ňom, vnútorné pnutie. V tomto prípade, starožitné Rada - stabilný suroviny používané na výrobu, masívne, veľké kusy nábytku.

Moderné teakový nábytok je kombináciou antického dreva a tzv. new deal. Výrobca môže určiť, že, napríklad, lampy spodnej starožitný. Na výrobu špecifických povrchov alebo aj celé články, pre ktoré sa dôležité a zaujímavé textúry presne starožitné dosky kliešť (cvernová, s drenážou), použitie starého dreva.

Z "nového údelu" manuálne a použiť drevoobrábacích strojov sa často, aby takýto nábytok položky, ako bočné skrinky, police, stoličky späť.

Pre vybaviť využívanie prírodných lak na alkohol - šelaku (voskovitá látka vyrába tropický hmyz). Šelak lak odhaľuje textúra dreva, výroba nábytku zvláštne čaro. Šelak lak má vysokú leštenie vlastnosti, a tvoria na povrchu dreva film je ľahké, flexibilné a dostatočne odolný proti poškriabaniu.

Charakteristická farba nábytku koloniálnom štýle s'je vzhľadom na použitie na výrobu lak-výliskov z listov z tropických rastlín. Akýkoľvek lak má aj výhody a nevýhody. Šelak sa nebojí vody, ale veľmi bojí vysoké teploty. Hoci, aj keď teplotou vody sa naleje na povrchu a s'objaví sa belavá mieste, takýto problém môžu riešiť samostatne doma. Strom, piesok, zem sa vzťahujú na tie isté gramofónové alebo kompatibilné prírodný lak. A nie biele drevo, a to šelaku.

Všeobecné pravidlá pre starostlivosť o teakový nábytok normálne: raz za šesť mesiacov na utrite povrch vosk s prídavkom vosku.

Pre usporiadanie hlavného izby v dome mnohé vybrať tento nábytok, pretože je vyrobená z poľa jednej Palube, a všetky povrchy nie ako jeden druhého. Nie sú žiadne perekleit. "Teakový nábytok" a "štít-semi-finished product" - podmienky sú absolútne nezlučiteľné.

Továrne vyrábajú podobné nábytku vo svete. Ale tam sú značky, povesť, čo je čas-testovaných. Dnes, nábytok, napríklad, Staré továrne Java je v inter'interiér obývacej izby týchto slávnych ľudí ako Sharon stone, Ozzy Osbourne, Tim Henman, Arnold Schwarzenegger, Oprah Winfrey. A zoznam by mohol pokračovať.

Výber nábytku salon

Pre kupujúceho dnes je dôležité, aby výrobca bol širokú škálu produktov. Predaj nábytku, súpravy dlho nezaujímavé a nepodstatné. A ak tam je túžba, aby porazil inter'jer teakový nábytok, mali by ste kontaktovať predajcov, ktorí spolupracujú s významnými výrobcami. Takýto prístup umožňuje vybrať predmety, ktoré sú funkčne nevyhnutné pre život: rôzne možnosti, skrine, príborníky, stoly, stoličky, kreslá, alebo sedacie súpravy, konferenčné stolíky, skriňa alebo stojan pre televíziu, - to všetko závisí od preferencií majiteľa domu.

Máme, ako pravidlo, nábytok salóny ponúkajú samostatné položky v koloniálnom štýle pre obývacie izby. Ale táto možnosť je vhodná vtedy, keď je túžba získať jednu vec, ako je napríklad Stôl. Aby inter'EP z toho, čo je uvedené v malom salóne, je nádej na úspech. Preto pri výbere nábytku do obývacej izby by mala venovať osobitnú pozornosť sortiment: širšie ako to je, tým ľahšie je vyzdvihnúť auta. Je žiaduce, aby každý model mal aspoň dve alebo tri možnosti, ktoré sa líšia vo veľkosti.

Dizajn inter'szz

Koloniálne inter'EP nie je predmetom prísnych kanonikov, umožňuje miešanie odlišné objekty. Ale zdobené v podobnom štýle si vyžaduje jemnú chuť. Ak chcete kontaktovať autor o radu, registrácie inter'interiér kabíny zamestnancov povie vám, ako si vybrať dekorácia a príslušenstvo. Okrem toho, dobrý pomocník v tomto prípade sú katalógy s obrázkami z najlepších inter'interiéry, zariadené v koloniálnom štýle. Najvhodnejšie materiály: drevo, mramor, hlina, bronz, kožené, ľan, hodváb. Použitie syntetických látok, nežiaduce, nie je v rozpore základný princíp štýl, prírodné materiály. Farby sú obvykle zastúpené všetky odtiene prírody: okrová, zlato, terakota, Umbra, olivový. Veľmi organických pozrieť sa na veci z približne spracované drevo, ako krakovaný z času na čas.

Povrchy by mali byť najviac stručné, ako biele steny. Ale je lepšie použiť nejaký textúrou povlak, imitácie prírodných materiálov alebo trochu prasknutý hliny alebo kameňa. Podlaha môže byť pokladané s keramických obkladov, kameňa, alebo aby rohože. Suroviny pre výrobu sú posledné obrie agáve listy Krík, ktorý rastie v subtropics, je aj prírodný materiál. Okraj Mat môžu byť spracované dekoratívne pásky, gobelín, semiš alebo kožené, ľahké, farebné steny, záclony alebo nábytok a čalúnenie, ktoré sa často vyjadruje v podobe hustej "prútie" z prúžky kože.

Mnoho položiek pre obývacej izbe môže vyzerať zbytočné a nepraktické, ale to je len na prvý pohľad. Všetok nábytok je funkčné. Skrine sú vhodné nielen pre uskladnenie kníh a jedál, ale tiež CD-Rom. V Skrini, sa vám môže hosť TV. Stoličky sa zdá ťažké, ale v skutočnosti sa ich hmotnosť je odlišná od bežných. Okrem toho sa pohodlne sedieť a nepohodlné swing, ktorý výrazne predlžuje ich životnosť.

S'objavil sa v Rusku asi pred dvoma rokmi, koloniálnom štýle je univerzálny štýl. To znamená, že umožňuje odchýlku od akceptované pravidlá registrácie z obývacej izby. Hlavná vec je, že inter'kuriérske vo Všeobecnosti sa pozrel holistický. Prirodzene, že takýto nábytok vyzeral ekologicky, napríklad v priestoroch high-tech, je žiaduce, aby sa poraďte sa s projektantom, ako miesto určité položky, ktoré lepšie využívať doplňujúce prvky a príslušenstvo.

Je to lacné alebo drahé

Ceny za nábytok teak na celom svete približne rovnaká. Pre koho? Mohlo by sa zdať, že je to veľmi drahé. Ale ak by sme povedať, že kúpil nastaviť pre obývacia izba je vkusne štýlový vzhľad, cez niekoľko desaťročí, bez toho, aby stratili svoju funkčnosť a krásu, náklady na materiál úplne opodstatnené. Treba poznamenať, že suroviny sám drahé - teakového dreva je 4600-5100 storočia za m3.

Obracia sa na veľkých predajcov, ktoré majú širokú škálu produktov, ktoré si môžete vybrať a nábytok a doplnky pre život na jednom mieste, nie o'príchod obchodov so starožitnosťami v hľadaní Kabinetu lacnejšie. Cena za nábytok závisí od zložitosti rôznych výrobkov a vyhoretého jadrového materiálu. Je vhodnejšie kúpiť nábytku, pracuje priamo s továrni, ako ceny výrazne nižšie ako v iných. To je nemožné, dokonca môže odhadnúť náklady na bývanie od bežných set nábytku a doplnkov. Pretože ak v strede miestnosti dať stôl je jedným inter'EP, a teda cenu. V prípade, izba je skôr rekreačná oblasť ako miesto stretnutia hostí, okrem iných'EP a cena. Napríklad, šatník bivalve bude stáť 2204 storočia E. (ďalej len " ceny sú u. E. ); štyri - 7495; lampa - z 264; a lampa teak pomocou pletená kože a ratanový už drahšie - 617; svietnik z 242. Cenové rozpätie pre police od 750 do 1235; konferenčné stolíky - od 837, modelov, ktoré obsahujú prvky zo skla, viac - od 1147. Pretože adresár stoličky sú veľké, potom výber kupujúci bude tráviť možno najviac času. Odlišné sú v dizajn, použité materiály a, samozrejme, cena. Napríklad, stoličky s koženým sedadlom a prútené kreslo je 440, len stromy'drevené stoličky - 220. Rôzne TELEVÍZNE stojany ponuka pre 433, gauč 1000, a jedálenským stolom - 683, však, tabuľka, ktorá môže byť naozaj nazýva centra obývacej izby, je asi 3000.

V každom prípade, cena by nemala odradiť, pretože nie'uistite sa, že kúpiť všetky položky pre obývacie miestnosti okamžite. Ako nábytok z módy, vždy to bude relevantné. Takže aj kúpil gauč a konferenčný stolík v koloniálnom štýle môžu obohatiť všetky inter'jer hlavnej miestnosti, často nazývaná srdcom nášho domu.

Margarita Glushkov

Zdroj: "Usporiadanie & Opravy" № 26 (2005 )

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика