воскресенье, 30 марта 2014 г.

Rad budov: Chruščov a brezhnevki

Hoci v Moskve a na najbližšiu Pamasko'th všetky Chruščov sľúbil na prepravu až do roku 2012, v iných mestách Ruska staré domy budovy 1950-60-70-XX rokov bude dlho stáť v radoch "staré" alebo "núdzového" bývanie a budú žiť ľudia, robiť opravy, replanning, predaj a zmeniť tieto apartmány. A kto vie, môže byť Chruščov pokojne žiť do roku 2050-tych rokoch a oslávi svoju storočnicu.

Typy domov

Stavba "Chruščov" sa začala v roku 1957, keď Nikita Sergejevič pod heslom "každý sedem'druhý apartmán". Dom bol navrhnutý na princípe, že odteraz nebude v krajine obrovský komunálne byty s viacerými sedem'jamy. Sedem'mal by som nechal žiť v malej, ale svoje bývanie. Spálne znížil na 6-9 sq m, kuchyňa na 6 a stropov až 2, 5 M. Prvom Chruščov bol postavený z tehál, od začiatku 60-tych rokoch uložiť a zvýšiť tempo výstavby šiel na panel dom-budova. Keď sa rozhodol spojiť kúpeľňu s WC.



V priebehu niekoľkých desaťročí bolo zrejmé, že Chruščov nie je ideálne ubytovanie: okrem malých rozmerov izby, pekné Raňajky, nedostatočná izolácia apartmány - cool v zime a neznesiteľné teplo v lete (najmä na horných poschodiach).

Komponenty takéhoto panel Chruščov domy sú veľké betónové dosky, ktoré sa vyrábajú v továrňach. Výstavba panelových domov Montáž podobá detí designer. Na mieste sú dodávané už pripravené detaily objektu, ktorý stavitelia len potrebné na montáž. Ako výsledok, výkon na stavbe, je veľmi vysoká. Oblasť organizácie výstavby v prednej časti domu je potrebné menej, ako na stavbu tehlového domu. Dlhý a namáhavý proces-kompatibilita'spojené s inštaláciou ventilu alebo liatím, ktoré sa vyskytujú v monolitické dom budovy, úplne vylúčené. Výhody panelu konštrukcie.

V paneli s'antipoverty Chruščov, ako pravidlo, č podkrovie, odpadky žľabu a výťah. Ložisko vzory - exteriér. Apartmány sú veľmi malá veľkosť, kúpeľňa a kuchyňa.



Spolu s tehál a panel domy v Chruščov éra a po nej - v Brežneva - začalo stavať blok doma p'antipoverty. Tento typ je často zamieňaný s paneli, ako v zásade majú veľa spoločného. A v tomto a v inom prípade sa obklopujúce steny sú vyrobené z ľahkého betónu, ale v paneli dom-budova veľkosť stene je veľkosť panela blok domu stena pozostáva z niekoľkých menších položiek bloky.

V bloku domov mnohých bežných porúch, ako je napríklad tehla päť podlaží bytových a brejneva: zlá kvalita omietky, drsné stropy s praskla švy medzi doskami overlappings. Panel s domy v bloku budov tých čias, príliš, tam sú spoločné problémy: zlá kvalita párové okno kryty.

Ak chcete naplánovať byt v bloku domu. Možné búranie priečok, zmena veľkosti kúpele a toalety (ktorý sa v paneli dom je absolútne nemožné), na želanie je možné rozšíriť okenných a dverných otvorov.

Rad domov

Každý štvrtý Chruščov - dom série I-507. Domy sú považované za lepšie ako ostatní panel Chruščov, ale horšie ako ich tehla analógy. Dom z tejto série boli postavené v období od roku 1956 do roku 1972



V týchto apartmány kuchyne môže byť až 7 metrov, dobrotnaya podlahy s duté podlahy, vyššiu kvalitu panely z vonkajšej steny. V niektorých budov z tejto série sú veľmi malé izby 3,5-4 m, v novších verziách série, rozloženie bolo zlepšiť. Takmer všetky zmeny domy série ja-507 samostatné toalety (okrem jednej izby-apartmány v prvom domy), v troch izbové apartmány povinné'Eskov Suite. Rozloha bytov: 1 K - 30 až 43 sq m, 2-K. 41-46 sq m, 3-K. 54-62 m

Na paneli s'antipoverty patrí séria: 1605/5 (maximálna plocha bytu je 55 štvorcových metrov, bez Výťahu, prístup). II-32 (séria priemyselných bytovej výstavby, z iných Chruščov má rekvizity podporu balkónom, výšku stropu 2, 6 m, odpadky dispozícii nie sú všade, bez Výťahu) a II-35 (hlavný rys série je použitie prenájom panely a frameless dizajn. Pre zlé kvality zadok'zlúčeniny, deformácie, negatívne hygienické vlastnosti ohrievače série bol rýchlo odstránené z výroby, región-build - Moskva).

II-32

II-35

Rad domov K-7 a ED (K-7 boli postavené v Moskve, Ale v Petersburg, maximálna veľkosť apartmány 61 sq m, veľmi nízky strop 2, 48 m, bez Výťahu, prístup).

K-7

Blok Chruščov série I-510 (maximálna plocha bytu je 55 štvorcových metrov stropu 2, 48 m, bez Výťahu), I-510 MG (tam sú 4 ZN Apartmány Max. Plocha 72 m, vnútorné priečky z 8 až 27 cm, bez Výťahu a dumpingu. Série home I-515/5 M a I-515/S - dobré pre Chruščova zvukové a tepelné izolácie, balkón v každej byt, výšku stropu 2, 48, bez výťahu a odpadky. Série home I-511 - maximálna veľkosť bytu 57 štvorcových metrov, výšku stropu 2, 48 m, bez Výťahu.

I-515/5



"Staré panel"

V roku 1970 prijať niektoré nové štandardný model výstavby domov je Jednotný katalóg stavebných dielov. Na jeho základe vypracovať nový alebo aktualizovať pripravený rad domov. Výsledkom je, že v živote začnú produkovať brezhnevki je pokročilá verzia Chruščov. Prvý 8-9-poschodový až v polovici 70-tych rokov brezhnevki zvýšil na 12 a 16 podlahy.

Do tohto obdobia patria takéto série domy ako I-515/9 m, I-515/s, I-1605/9 II-18/9, II-29, s. II-49 a iné. V paneli brezhnevka sa zvýšila výška až do 2, 7 m, a trochu kuchyňa - až 6, 5-7, 2 sq. m V domoch s'sú výťahy a odpadky dispozícii. Bol výrazne lepšiu izoláciu proti hluku. Ako pred zostávajú nepríjemne kúpeľňa a tesné potravín v mnohých série. Brezhnevki celý postavený z panelov. Mnohé domy postavené pred rokom 1990, nájdete brezhnevka, všetky neskôr je už považovaná za "moderné"panel.

II-49



Hmotnosť série brejneva: I - 600 ("loď") a modifikácie, séria Som -504, bytový dom série 121, tehla upraviť I-528-KP, I-528-KP-41, I-528-KP-80

Oblasť steny medzi bytmi sú ložisko - pomáha poskytovať dobrú zvukovú izoláciu. Apartmány sú s parketové podlahy, hydroizolácie, kúpeľne, široké parapety (série ja-606). Medzi nevýhody: v malých bytov, č skrine, často kuchyne, ktorá sa nachádza medzi vonkajšou stenou a monolitické kúpeľňa (série ja-602) - nemožnosť zmeny.



K domu zo série "loď" meno má prilepené, pretože to sa podobá palube nadstavba lode. Boli úpravy, ktoré z tejto rady s zlepšené plánovanie. Nevýhody patrí slabá zvuková izolácia, nedostatok príležitostí, dokonca mierne harmonogramom apartmán: takmer všetky vnútorné steny - kapitál, ale externý panel sýtené betón môže byť rez s normálnou videl. Pretože takéto steny v bytoch je veľmi zlá izolácia, majú často na patch cez škáry medzi panelmi, tu sú netesnosti vonkajších stien.



V dome I-series-K-41 vstupnej chodby, typ, takže susedov môže urobiť pre seba spoločnú platformu pre 2-3 apartmány, izby veľkosť 10, 2-21, 6 sq m, kuchyňa je 8, 3 sq m Priľahlé toalety, iba v jednospálňové apartmány, prevažne samostatné.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика