суббота, 29 марта 2014 г.

Opravy bytov: vodivá

Elektrické funguje v byte je možné rozdeliť do dvoch typov: 1) opravu alebo výmenu jednotlivých prvkov elektrickej siete (zásuvky, vypínače, elektroinštalácia, osvetlenie a pod.) bez zmeny Všeobecný vzor; 2) úplné nahradenie alebo pečiatka z elektrickej siete v byte so zmenou Všeobecnej úpravy.

Za prvej možnosť. V tomto prípade nepotrebujete nové elektrické projektu. Samozrejme, je žiaduce, aby pracuje vyškolený pracovníci, ale neexistuje taká možnosť, najviac jednoduchý, práca môže byť najviac, pam'spomienka na povinné'povinné dodržiavanie bezpečnostných opatrení na vykonávanie elektromontážne práce.



Len chcem dať jednu veľmi dôležité rady: skôr ako začnete pracovať, musíte vypnúť stroj v Electrosite, odpojte vodiče, že ste ísť do práce. Potom pomocou skrutkovača indikátor uistite sa, že žiadny z káblov reproduktorov, ktoré budete dotyk, nie je fázy. Je to potrebné na zabezpečenie vašej bezpečnosti pri práci.

Moji kolegovia a ja som sa stretol s prípadmi, krikľavé nevedomosti pri vykonávaní elektrické funguje, keď klapka po zapnutí zariadenia jedného z vodičov bol stále fázy.

V tomto prípade nie je možné pokračovať samostatná práca, a budete musieť zavolať elektrikár.

Pokiaľ ide o druhý prípad, keď ste sa rozhodli pripraviť byt má nové elektrické systém - tu je všetko komplikovanejšie. Vykonávať túto prácu v spoločnosti. Ak chcete začať pracovať, musíte byť konzistentné v Energouglej elektrické projektu.

V prípade re-plánovanie je vyrobený po alebo spolu s architektonický plán.

Elektrické projektu zvyčajne vytvára a koordinuje v Energouglej organizácia, ktorá vykonáva stavebné práce v byte. To môže tiež byť objednané z elektrotechniky, operačný domácej organizácie alebo akejkoľvek tretej strany.

Prečo elektrických a architektonické projekty, ktoré by sa dohodli medzi sebou? Skutočnosť, že systém elektrikárov, ktorý je v každom architektonický projekt nemusí brať do úvahy maximálny príkon stroje nainštalovaný na vstupe do bytu. V tomto prípade, zahrnutie všetkých elektrických spotrebiteľov v byte spôsobí preťaženie siete.

Zvyčajne v nových domov je tam určitú rezervu na zvýšenie vstupného výkonu strojov. Aby ju používať, mali by ste tiež konzultovať operačný dom organizácie. Tam vám povie, či to je možné v zásade a koľko to bude stáť.

Takže, máte všetky dokumenty potrebné na začatie opravy. Môžete uzavrieť zmluvu s firmou na výrobu opravy (vrátane elektrických) pracuje vo vašom byte, potom stačí vybrať elektrické príslušenstvo (zásuvky, vypínače a svietidlá, ako aj potrebné zariadenia.

Ak sa chystáte inštalovať klimatizácia, nútené vetranie, satelitná TV, správania, Internet, potrebujete kontakt na firmy, ktoré poskytujú tieto služby, a s'zistiť ich požiadavky pre elektrotechniku. O všetko, čo môžete zabudnúť. Samozrejme, je to najlepšia možnosť, ale to je tiež najdrahšie.

Častejšie však občania nezávisle zamestnávať tím a manuálne opravy správať príliš. Je jasné, že v tomto prípade vám umožní ušetriť veľa peňazí, aj keď, a bude tráviť veľa času (právne detaily ako možnosť v tomto článku považujem nebude). Pamätajte si, že elektrické funguje, spustite jeden z prvých (kábel, ktorým sa), a na konci s jedným z posledných (montáž kovania a príslušenstvo).

Ak ste sa rozhodli viesť tím odborníkov, pam'zapamätať si poradie operácií:

Prvýkrát konala káble, rozetu skupiny, telefónny kábel, anténny kábel, twisted pair, káble reproduktorov pre domáce kino. Tieto káble môžu byť položené pred takže poterového betónu.

Počas výroby poter by nemali zabudnúť na inštaláciu teplé podlahy, ak sa rozhodnete, že ju budete potrebovať.

Zvyčajne teplé podlahy sú uložené pod dlaždice. Môžu byť uložené pod laminátové, parkety, Dosky a parkety, ale tam je riziko, že stromy'drevené podlahy nie prežiť teplote režime.

Káble pre osvetlenie a prepínače sú zvyčajne stanovené v rovnakom čase, alebo po vybudovaní múrov a priečok.

Escutcheons pre electroaccessories nainštalované po stenách putty a dlaždice, a elektrické príslušenstvo a osvetlenie - po konečnú úpravu stien a stropov.

Elektroinštalácia v kúpeľni má svoje vlastné charakteristiky, na povrchu'spojená so zvýšenou vlhkosťou. Podľa súčasných noriem, kúpeľne sú rozdelené do kategórií 0, 1, 2 a 3.

Požiadavky na každom z nich je uvedené v príslušných stavebných predpisov.

V kúpeľni, musíte použiť vlhkosti zásuvky a svietidlá. Pre zásuvky v kúpeľni potrebné ouzo alebo pomerné stroj s predpokladaným zvodový prúd 30 mA.

Pre kúpeľňa osvetlenie by som odporučil používať 12-volt lampy, transformátor pre nich miesto, mimo kúpeľne.

Zásuvky, vypínače a elektrické zariadenia, musia byť najmenej 60 cm od vaňa a umývadlo.

Tiež, podľa moderných Štandardov, na toalety povinné'povinné vyrovnania potenciálov (zem na samostatnej autobus, kovové vane, sprchovacie kúty, drezy, rúry, konštrukcie, výstuž).

Vlastnosti materiálov používaných na elektrické funguje.

1. Káble. Ako pravidlo, rad osvetlenie siete sú stanovené kábel Vvhnh-LS 3x2, 5, riadok zásuvky sieťový kábel NYM 3x2, 5. Pre elektrický kábel potrebné s veľkým prierez drôtu. Pre telefónne káble, odporúčame používať moderné štyri drôt, telefónny kábel, dvojitá izolácia. Na satelitnej televízie značka kábel môžete tiež požiadať odborníkov zo spoločnosti, ktorá stanovuje satelitné zariadenia. Očné linky na comp'počítačové zásuvky (RJ-45) pomocou twisted pair, štvrtý, a najlepšie zo s'deviateho kategórie.

2. Elektrositis, ističe, diferenciálna automatické spínače (pre súkromných zákazníkov), ouzo možné zakúpiť domáce aj dovážané na stavebných trhoch, ako aj v špecializovaných predajniach, ktoré je výhodnejšie. Technické charakteristiky všetky tieto zariadenia by mali byť nevyhnutne'nevyhnutne uvedené v elektrických projektu.

S'utochnite o možnosti inštalácie avariinogo elektrický merač v prevádzke vášho domova organizácie.

3. Elektrické príslušenstvo. Na trhu dnes majú veľmi bohatý výber electroaccessories, od lacných, turecké prepínače a exkluzívne nemeckých a talianskych výrobkov. Ak chcete, môžete si kúpiť prepínače s Swetlanas s cieľom uľahčiť ich vyhľadávanie v tme. Takéto modely majú všetci výrobcovia.

Tiež chcem upriamiť vašu pozornosť na regulátory teplej podlahy. Zvyčajne bielej farby a sú ponúkané v sade s teplej podlahy. Takže ak ich chcete byť kombinované s inými elektrické príslušenstvo, mali by ste venovať pozornosť na tých výrobcov, ktorí vyrábajú svoje vlastné regulátory pre teplé podlahy.

Premyslite si, či potrebujete pre plynulé regulátory intenzity osvetlenia (stmievače).

Na záver by som chcel zdôrazniť, že elektrické všetky elektrické práce musí vykonávať certifikovaný odborníci a organizácie, ktoré majú zodpovedajúce licencie.

Zdroj: gazeta. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика