суббота, 29 марта 2014 г.

Organizovať kine, doma

Pred niekoľkými rokmi, domácich kín, bol vnímaný ako atribút nepredstaviteľný luxus. Dnes je to len jeden z úspechov, vysokých technológií, drahé, ale v zásade k dispozícii, umožňuje vychutnať diela svetovej kinematografie, z pohodlia domova. Avšak na to, aby film bol naozaj nezabudnuteľný, a to nie je dosť kúpiť všetko potrebné vybavenie. Nie menej opatrne, by mali byť adresované inter'interiérov budúcnosť kina.

Z technického hľadiska sa pojem "domáce kino" je všeobecne chápaný ako súbor zariadení, reprodukciu obrazu a viackanálový zvuk. Ako pravidlo, nastaviť filmu" zahŕňa p'päť reproduktorov a subwoofer (obvykle je to klasická schéma je označené číslami "5. 1"), plazma TV alebo projektor a plátno. Z hľadiska organizácie priestoru domáceho kina, je vybavená špeciálne miestnosti, navrhovanie, ktoré, s výnimkou veľmi solídne investičné, vyžaduje určité znalosti v oblasti návrhu a akustika. Niet divu, že posledný krát, domáce kiná sú čoraz viac pozvaní, architektov a osobitných poistných udalostí sú schopní systém ideálny obraz a zvuk.

Miestnosti, v ktorej chcete vytvoriť kino, v ideálnom prípade, by mali byť pravouhlé a majú podlahovej plochy nie menej ako 15-20 štvorcových M. inak, publikum jednoducho nemohol byť ubytovaní: z obrazovky na stoličky sedadlá musia byť presne dvakrát viac ako chrbát. A, samozrejme, v prípade, že miestnosť je malá, je lepšie pokúsiť sa "napchať" v jej video projektor s obrie obrazovky - v prípade, že neexistuje dostatočný počet miest aj veľmi dobré vybavenie bude dať dráždi oči "zrna". V miestnosti bolo zlé, pretože v nich je omnoho ťažšie kvalitatívne miesto reproduktorový systém directional sound: stĺpy a steny sú tu veľmi blízko od seba, a zvuk je "'jesť" sám, a z výsledná zmes uchu sa unavený a nebude baviť.

V návrhu kina by mali používať "nadýchané" zvukovo-izolačné materiály: koberce, m'nábytok, kožušiny a panely s nástrojmi. Ale ak je miestnosť, napriek koberec a nábytok, stále príliš "nahlas", potom sa budete musieť venovať pozornosť na strop. Tu zle a jednoduché závesy, a inštalácia špeciálnych akustických sadrokartónových podhľadov.

Tiež, v kine, musíte sa vyhnúť povrchy odrážajú svetlo: zrkadlá a sklenené rámy obrazov a fotografií, jasných Tapiet (najmä s blyští! ), Krištáľové lustre. Samozrejme, ak máte preobladat v kine riadnym obývacia izba, plne zbaviť týchto položiek je málo pravdepodobné, ale ďalej od obrazovky, budú, tým lepšie. Nezabudnite: pri spracovaní týchto divadiel je náhoda, uplatňovať m'textílie z tmavej farby. Ale zdroj svetla by mali byť umiestnené na boku obrazovky, ale nie za divákov, a Windows pevne kresliť, najmä ak nepoužívate, plazma TV, a skutočný projektor.

Mnoho filmových fanúšikov sú presvedčení, že domáce kino, by mali byť vybavené iba projektor schopný naozaj veľké a vysokej kvality obrazu. Ale získanie týchto "zázrak technológie" - podujatie je nielen drahé, ale aj veľmi ťažké. Výber video projektor, povinné'rozhodne musíte vidieť v akcii: vysoké náklady a Velebenie v prevádzkový návod na obsluhu nie je zárukou kvality obrazu. Najmä, obrazovka je povinné'uistite sa, že sa pozrieť na rôznych uhlov, a uistite sa, že nemáte skúsenosti "dúhový efekt". Odborníci tiež radia v každom prípade nie je hodnotiť kvalitu obrazu pomocou karikatúr alebo demo disk od výrobcu". Kontrola obrazu na najlepšie využitie vašich obľúbených filmov, ktoré poznáte, Naam'Yat.

Inštalácia projektora v niekoľkých ohľadoch. Samozrejme, najjednoduchší spôsob, ako na to miesto, na stolíku v prednej časti obrazovky. Táto možnosť nevyžaduje investície zdrojov, ale je to nepríjemné, pretože potom projektor je umiestnený v strede miestnosti a nevyhnutnému cvrlikání riešená priamo v blízkosti najvhodnejšie z hľadiska revízie miest. Oveľa pohodlnejšie stropná montáž: potom projektor sa nekoná, ale jeho lúč prechádza dosť vysoko, takže sa môžete pohybovať po miestnosti, nie je vidieť na obrazovke. Ale hneď upozorniť, že táto možnosť bude vyžadovať dodatočné náklady na kábel, montáž v strope a montáž príspevok.

Obrazovky pre domácich kín sa líšia vo veľkosti plátna (uhlopriečka optimálne bývania je 2-3 m, najväčší určené pre krajiny, zámok, vyše 7 m) a materiálu, ako aj spôsob, ktorým sú rozdelené na fixné a dostať za tepla.

Výber obrazovky steny alebo podlahy možnosť montáže, musíte pam'na pamäti, že tieto zariadenia vážiť niekoľko desiatok kilogramov, a pri odstraňovaní plátno roll-up obrazovkách tam, a dodatočných zaťažení. Tak, pre inštaláciu na obrazovke v miestach upevnenia na stien (najmä v prípade použitia sadrovca, panely), je potrebné počítať s tým, hypotekárne detaily. Ak sa na obrazovke je pripevnený k stropu, je najlepšie použiť kovové kotvy.



Text: Asya Ilyin | Foto: Salón, JP

Zdroj: Vlastník

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика