суббота, 29 марта 2014 г.

Oprava parkiet

Ako aktualizovať lak stromy'drevené podlahy, ktoré používajú materiály a nástroje, pýtali sme sa na profesionálov s bohatými skúsenosťami v renovácia parkiet.



Leštenie parkiet


Parkety je leštený a re-laky v priemere raz v p'päť rokov (frekvencia závisí od intenzity využitia). Nemali by ste čakať na farby na utretie do dreva ako exponovanej časti stromu tmavé, začne hniť. Malé chyby môže vyhladenie pokožky, tmely a maľované však opravené časti bude mať inú farbu ako staré podlahy je najlepšie ak chcete aktualizovať lak náter úplne.
Odstránenie starých lakov profesionálne pásky, a napokon proces povrchu uhlové (na ťažko prístupných oblastí pod drezom, v rohoch) a ploché lepené to urobiť manuálne dlho a tvrdo.

Okrem toho, brúsky sú mill odstraňovač laku. Základný rozdiel: zariadenie je vybavené kovový kotúč (mlyny), ktoré chcete odstrániť lak s vrchnou vrstvou z dreva. Takže po spracovaní povrch s smerovač musí ešte leštenie. Okrem toho, profesionálne Fraser (napríklad, METABO) je pomerne drahé (cca 500 eur).

Na predaj je tuzemsko páska (cena 2000-3500 rubľov ) A byt (500 rubľov), Brúsky, ale kvalita a rýchlosť spracovania tieto nástroje sú nižšie než profesionálne.

Máte na výber: ak chcete obnoviť parkety sám (profesionálne vybavenie je možné si zapožičať za cca 20-60 Euro na deň plus kauciu, ktorá sa rovná obstarávacej ceny stroja - 200-300 usd), alebo zveriť prácu remeselníkov-parkety (to by sa mal aktualizovať lak povlak na priemer 180 rubľov za štvorcový meter). V každom prípade, všetky dodávky (potiahnuté abrazívne materiály, tmely, laky) sú zakúpiť samostatne.

Soklové pred mletím, je lepšie odstrániť brúsenie nástroj by mohla prísť v blízkosti stien a odstrániť starý náter rezíduí.

Shpaklevanie parkety


Po leštenie škrabance a žetóny zblízka špeciálny tmel podľa farby dreva a vyhladenie zrekonštruovanej časti podlahy pokožky. Lak nanášame po konečné sušenie tmel (1-5 hodín).

Špecializované tmel na drevo (putty) sú vyrobené na vodnej báze (akryl), alebo na základe nitroethilene. Shpatlevki na vodnej báze (napríklad, "Binokulárne", "Banco") prakticky bez zápachu, suché rýchlo, ale horší nátery druhého typu v ťahu (pravda, a oni sú 2-3-krát lacnejšie, povedzme, "Binokulárne" - 30 -40 rubľov /150 ml, Plastové a Drevené (USA) - 80 RUB za 118 g). Shpatlevku dať veľmi tenkej vrstve (1 mm); ak je to potrebné, môžete použiť iný, ale až po úplné schnutie prvý.

Putty a vodou riediteľné laky nie sú odporúčané pre niektoré masívneho dreva (dub, gaštan, céder, a tak ďalej ), ako na lakované povrchy sa môžu zobrazovať modra-biele škvrny.

Alternatíva plnením - špeciálne vosky pre obnovu parkety: nie zrážanlivosť, priesvitné, ale sú oveľa drahšie (cca 124 rubľov /30 g). Okrem toho, vosky nemôže byť kombinované polyuretánové laky, inak žiadosť o lak povlak.

Podlaha je pokrytá špeciálnou parketové laky zvýšená odolnosť proti opotrebeniu, na báze vody (akryl), alebo na základe umelé rozpúšťadlá (polyuretán, alkydové). Ako pravidlo, vodné laky (napríklad, "Text") suché rýchlejšie, bez zápachu, nemení farbu dreva a zriedený obyčajnej vody, avšak ich cena je vyššia (o priemere 50 rubľov / Liter).

Typy parketové laky


Vo vode rozpustné, laky

Podľa odborníkov je, že v posledných rokoch sa trh začal byť široko používaný parketové laky na základe vodnej disperzie akrylových a akrilatnoy polymérov. Tieto laky obsahujúce organické rozpúšťadlá, a zároveň, v závislosti na jeho vlastnosti nie je pripustiť organonitrogen laky, ale aj predčí mnohé z nich nosia odolnosti náterov a odolnosť voči detergentoch.

Žiadny zápach a organické rozpúšťadlá umožňuje použitie vodou riediteľných lakov v nemocniciach, detských inštitúcií a na iných miestach.

Vzhľadom na špecifickosť vody materiálov, lakované podlahy s existujúcimi povlak, osobitná pozornosť by sa mala venovať príprave povrchu. V tomto prípade, podlaha musí byť dôkladne očistené od špiny, mastnoty a vosku a leštené získať matný povlak. Prach z brúsenia by mali byť odstránené s vysávač, a utieranie podlahy navlhčenú handričku, ktorá nepúšťa vlákna.

Ak sa starý náter je opotrebovaný, podlaha je leštený na holé drevo a všetky operácie sú vykonávané analogicky s prácou na dokončovacie nové parkety.

Vo SV'ASCO, že čerpanie vody, laky na drevo môžu byť sprevádzané zvýšením hromady, je po brúsení dreva zľahka navlhčiť a po zaschnutí znova grind. Na pripravený povrch parkiet spôsobiť vo vode rozpustné penetráciou. Penetrácia v porovnaní s dokončiť má vyššiu suché zvyšky a v'viskozita, preto, keď sa uplatňujú na poschodí ona je dobré vyplniť trhliny v podlahe a zachytáva hromadu.

Primer je vylial na podlahu a široká oceľ shpatelem rovnomerne po celom povrchu. Toto by malo byť vykonané rýchlo, aby prvý náter rovnomerne vstrebáva do dreva.

Primer vyschne veľmi rýchlo (30-60 min), ktorý urýchľuje celý proces povliekania. Okrem toho, nová generácia primery na akrilatnoy založené zabrániť stmavnutie dubové parkety, zatiaľ čo vodou riediteľné laky (najmä "starých" rozsah) v spolupráci s trieslové výťažky, aby poschodí nepríjemné tmavý odtieň.

Materiály na tému

Pokyny pre inštaláciu laminátovej
Steles linoleum


Po zaschnutí prvej vrstvy prvý náter jemné brúsenie brúsnym papierom, a potom kovovou špachtľou dať ďalšie 1-2 vrstvy intervaloch 20-40 minút

Po zaschnutí posledná vrstva primer môžete začať sprej. Pred nanášaním laku dôkladne premiešajte (najmä ak obsahuje podložka Doplnok) a nechajte stáť asi 10 min, aby sa odstránili vzduchové bubliny. Ak je to potrebné, lak môže byť zriedený s pitnou vodou, nie však viac ako 5%.

Lak dať široký štetec s hustou m'ako vlasy alebo valčekom v smere štruktúry dreva alebo svetlo od okien bez stlačením ťažké na nástroj. Vankúš pred použitím by mali byť umyté vodou, aby sa odstránili prach a nepúšťa vlákna. Pri uplatňovaní lak treba sa vyhnúť viditeľných miestach s'zlúčeniny a krivky.

Lak vyschne pre 2 hodín, Ale vystaviť lakované podlahy záťaž sa odporúča po 3-5 dňoch expozície pri teplote 15-25 ° N Úplné schnutie laku sa vyskytuje v 1-2 týždne.

Nízka teplota a vysoká vlhkosť vzduchu spomaľujú vysychanie-up pokrytie a zvýšiť čas expozície. Vyrábať vysoko kvalitné nátery náter sa vykonáva v 2-3 vrstvách.

Organorazbavlyaemye šťastie

Medzi tradičné laky pre orezávanie parkety a stromy'drevené podlahy môžu byť pomenované:

- Alkydové
- Alkydové-uretánových
Epoxidové
- Alkydové-carbamide šťastie

Alkydové laky lacné, ľahko opraviť, časť z nich rozpúšťadlá nie veľmi toxické. Avšak, alkydové laky vyschnúť dosť dlho (asi 48 hodín), nátery na základe nich nie sú veľmi vysoká odolnosť proti opotrebeniu.

Alternatívne alkydové lak sú alkydové-uretánových laky (uralde), ktoré sú riešenia alkydové živice s polyuretánu skupín v organických rozpúšťadlách. Uralkali šťastie suché rýchlejšie alkydové (čas čakania pred nanášaním ďalšej vrstvy lak je 6-12 hodín) a majú výrazne vyššiu odolnosť proti opotrebeniu.

Šťastie kyseliny vytvrdzovania

Súčasťou laky kyseliny vytvrdzovania (tiež nazývaný katalánsky) obsahuje: zmes alkydové a aminoformaldehyde živice, rozpúšťadlá a rôznych prísad na zlepšenie efektívnej tečie majetku. Šťastie kyseliny vytvrdzovania dopasowany: druhý balík - kyseliny, zlúčeniny (riešenie silné organické alebo anorganické kyseliny v organickom rozpúšťadle).

Práca zloženie je zmes lakom s iniciátorom (zvyčajne pomer je 10/1) - pripravené pred podaním žiadosti. Zmes dôkladne premiešať a nechať na 15-20 min odstrániť vzduchové bubliny.

Ideálne podmienky pre lakovanie: vlhkosť - nie viac ako 50%, vlhkosť dreva, - nie viac než 10%, teplota vzduchu v miestnosti nad 18 stupňov C.

Keď nové leštené povrchy by mali byť spracované 2 krát nitrovarnish s vloženými leštenie, a potom použiť lak v 2-3 vrstvách štetcom, široké kovové alebo cítil, stierky.

Čas schnutia povrch je 1-2 hodiny, konsolidácia multi-vrstvou toky 1-2 dni, počas ktorých nie je odporúčané, aby zostali vo vnútri, pretože na tento čas je maximálny odparovanie rozpúšťadiel a emisie formaldehydu z pokrytie. Liečenie je zrýchlené dobré vetranie v miestnosti. Úplné vytvrdnutie sa koná o dva týždne, ak tento povlak sa stáva maximálnu odolnosť proti opotrebeniu.

Natieračské práce z parkiet


Farba sa nanáša minimálne v troch vrstvách. Čím viac vrstiev, tým je silnejšie poschodí. Po zaschnutí každej vrstvy (okrem finále) pre najlepší spojky následné manuálne vyhladenie kože.

Na prvý kefa, sú všetky ťažko prístupných oblastí, v blízkosti steny, v rohoch, a potom dal lakom na povrchu velúrové vankúš, najlepšie pozdĺž vlákien dreva.
Treba pripomenúť, že v farbivá parketové laky kyseliny vyzretí je potrebné zabezpečiť dobré vetranie vzduchu, ale aj možnosť použitia prostriedkov na ochranu dýchacích ciest.

Upozornenie: keď používate lak je zakázané fajčiť alebo používať otvorený oheň. Je prísne zakázané vypúšťať Lac fuč!

Konštrukcia sezóny, Jeho domu, RMNT. RU



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика