суббота, 29 марта 2014 г.

Certifikácia výrobkov 2006-11-02 19:41:24

Výstavby a rekonštrukcie.

Certifikácia výrobkov
2006-11-02 19:41:24

Najväčšie problémy, ktorým čelia výrobcovia Okien a dverí, súdiac podľa počtu žiadostí o právnu pomoc, je otázka kompatibility'spojené s potrebou certifikácie produktov, rovnako ako ochranu proti nekalej kupujúcich.

Podľa Čl. 13 Vyhlášky Kabinetom Ministrov Ukrajiny o 10. 05. 93, № 46-93 "Na štandardizácia a certifikácia" cieľom certifikácie je, aby sa zabránilo predaj výrobkov ohrozujúcich život, zdravie'I a majetku občanov a životné prostredie.
Uznesením Štátneho Výboru pre normalizáciu, Metrológiu a certifikáciu Ukrajine 30. 08. 2002, № 498 schválený Zoznam výrobkov, ktoré podliehajú povinnosti''yazkoviy certifcat na Ukrajine, ktorá obsahuje časť "Stavebné materiály, výrobky a vzory", v ktorom Okná a dvere pre budovy a stavby zaradené ako výroba, certifikácia je povinná'povinné.
Preto všetky výrobky sú rôznych typov, konfigurácie a technické parametre, ktoré môžu byť klasifikované ako Okná alebo dvere, pre budovy a zariadenia podliehajúcich povinnej certifikácii v'povinné, a jeho realizácia je možná len v prítomnosti certifikát kvality.
Jediná definícia "certifikát kvality", ktorý obsahuje aktuálnu legislatívu, dáva rozlíšenie NBU Rady zo dňa 24. 02. 98, č. 65, v ktorom sa Uvádza, že certifikát kvality je písomný dokument alebo značky rozpoznané affinager (výrobca drahých kovov), certifikačný názov kovu, jeho jemnosť a jeho sériové číslo a názov výrobcu.
Z analýzy tejto definície vyplýva, že certifikát kvality vydaný len výrobca potvrdzuje, že výrobky od tohto výrobcu spĺňa normy, ktoré zodpovedá výrobného systému výrobcu. A keďže systém výroby pre príslušné zabezpečovania kvality musí byť certifikovaný a získať certifikát zhody, môžeme povedať, že certifikát zhody vo vzťahu k certifikát kvality je primárny dokument. Čo vedie k záveru, že v prítomnosti certifikát zhody nie je povinné'uistite sa, že majú certifikát kvality.
Podľa Čl. 16 Zákona Ukrajiny "Na ochranu práv spotrebiteľov" zo dňa 12. 05. 91, № 1023-XII, tovaru (diela, služby), ktorej akty právne predpisy alebo iné normatívne akty nainštalovaný povinnosti'Eskov požiadavky týkajúce sa bezpečnosti, života, zdravia'I spotrebiteľov, ich majetok, prírodné prostredie, sú predmetom povinného''yazkoviy certifcat v súlade s platnou legislatívou. Zavádzanie a používanie týchto výrobkov (vrátane dovozu), výkon prác a poskytovanie služieb bez toho, osvedčenie o zhode musí byť zakázané.
Okrem toho, článok 1701 kód Ukrajiny o priestupkoch ustanovuje, že zavedenie strany výrobcu alebo dodávateľa v obehu výrobkov (vrátane dovozu), ktorý je predmetom povinného'povinné potvrdenie o zhode, ale o tom, ktoré nie certifikátu zhody alebo osvedčenia o uznanie zhody alebo pripravené v súlade s požiadavkami technických predpisov o zhode Vyhlásenie o zhode, má za následok uloženie administratívnej pokuty na úradníkov, podnikov, inštitúcií, organizácií, bez ohľadu na formy vlastníctva.
Ako je možné vidieť z uvedeného priemerného spotrebiteľa je chránená pred nízkou kvalitou tovaru. Avšak, ako prax ukazuje, táto ochrana je najčastejšie realizovaný obmedzenie regulačných orgánov práv a oprávnených záujmov predávajúceho.
Možné varianty kontrola zhody kvality výrobcov a dodávateľov Okien a dverí, v spektra právomoci rôznych regulačných agentúr uvažovať v budúcom čísle.
ZDROJ: Výstavba a rekonštrukcia

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика