воскресенье, 30 марта 2014 г.

Ako urobiť opravu s mysľou a výbere materiálov?

"Keď konečne skončí to opraviť? " - Táto otázka trápi mnohých, ktorí sa rozhodli na viac alebo menej závažné opravy bytu alebo domu. Je len na TV opravu je 1:00. V živote je všetko oveľa zložitejšie. A pomôže Vám nielen vysoko kvalifikovaných staviteľov, ale aj vysoko kvalitné materiály.

Komunikácia je základ "krv" home

Do obratu sa začína obloženie komunikácie. Základné komunikačné dnes je zdravotechnika, vykurovanie a elektrické rozvody.

Pri zariaďovaní kuchyne, kúpeľňa a wc potrebné venovať pozornosť existujúce typy potrubia pre zásobovanie vodou, ako aj ich životnosť.

Najpopulárnejšie sú kovové plastové rúrky. Sú flexibilné, ľahko ohýbať, potom dobre si zachovávajú svoj tvar. Tento dôležitý moment umožňuje použiť tak málo, ako je to možné s'spojovacie a položiť potrubie, takmer kdekoľvek. Náklady na takéto potrubia je nízka, a životnosť je niekedy na roveň trvanlivosti betónu.

Dnes na trhu existuje mnoho rôznych polymérov rúry z rôznych výrobcov. Zvláštnosťou týchto rúr je, že vo vnútri nich nie sú tvorené nerastných surovín, a tým aj kvalitu vody zostáva rovnaký. Ich životnosť je 50 rokov.

Nedostatok polymér rúry: veľký vonkajší priemer, nižšia tuhosť, neschopnosť násobne: potrubia musí byť postavený práve, s'jednota rúr je potrebné špeciálne armatúry, ktoré sú napojené na potrubie pomocou zvárania.

Tiež použiť rúrky vyrobené z medi. Majú nedostatky. Ich životnosť je 50 až 100 rokov. Inštalácia medených rúr ťažké: na s'jednota niekedy použiť na spájkovanie, ohýbanie na lepšie vykonávať zahrievaním. To nie je lacná: lineárny meter je 300 až 700 rubľov.

Musíte zodpovedne vyberte zariadenie. Každý bod príjem vody zodpovedá samostatné brány. Ako pravidlo, použite "chasers", ktoré sú časti rúry s zatvorené ventily. Hrebeň a potrubia dať celkom ventil.

Dôležitú úlohu v dome hrá kúrenie. Ak súčasné kúrenie spĺňa Vás, nemá zmysel, aby to zmeniť. A ak Ste sa rozhodli zmeniť, prosím, skontrolujte výber radiátorov.

Predtým použitý liatinové radiátory. Stále sú najviac účinné a odolné, ale ich hmotnosti a veľkosti je na obtiaž.

Neskôr začali používať oceľové dosky výmenníkov tepla. Oceľové série" tam sú tiež panel a rúrkové radiátory.

Ďalej sú modulárne, radiátory - bimetalického a hliníka. Prvý je viac odolný a bezpečný, ako menej náchylná k deformácii.

Starostlivo zachovaní ventilačné kanály. To je nemožné prelomiť ich konfigurácie, inak celý dom zostane bez vetrania.

Ani by "skryť" v stene Ústredné kúrenie vzpery.

Elektrické komunikácie si vyžadujú samostatné posúdenie. Tu medi nemá konkurenciu.

Pre rôzne časti elektrických zásuviek musieť použiť iný kábel, v závislosti na určené zaťaženie. Na osvetlenie a domáce zásuvky pomocou drôtu s priemerom 1, 5 mm2, pre elektrické alebo ohrievač teplej vody treba 4-6 mm2. Na základe technických charakteristík, vybrať a stroj, pripojenie line.

Pam'nezabudnite, že všetky zásuvky a elektrické zariadenia by mali byť uzemnené, budete tiež potrebovať na zem vane a zásobník sprchovacím kútom a Electrosite nainštalovať RCD - zariadenie, ktoré vám poskytne núdzové vypnutie.

Vyberte "správne" Windows

Windows hrať v interiéri dôležitú úlohu: ak neposkytujú izolácie, vykurovanie bude nečinný. Okno, vyberte dlhodobé, preto ich trvanlivosť je dôležitým kritériom výberu.

Najjednoduchším spôsobom je inštalácia plastových Okien. Na základe týchto Windows je PVC-profil. Jeho vlastnosti sú dôležité pre určenie životnosti Windows, jeho izolácie.

Veľkú šírenie energie-úsporné sklo, vďaka špeciálne pásky umožňujú ukladať od 70% do 90% tepla.

Poznámka : okno príslušenstvo: radšej známych výrobcov.

Okrem Windows treba myslieť na hlukové a tepelné izolácie stien. Izolačné materiály sa delia na 2 druhy: organické (penoizol, penového plastu, polystyrénu, isolon, a pod.) a na anorganické (minerálna vlna, sklenené vlákna, strižné). Organické materiály majú svoje výhody: vysoké izolačné vlastnosti, nízka hustota. Ale sú tu aj niekoľko nevýhod: nestability, vody, pary a priepustnosť.

Anorganické materiály atraktívne z hľadiska bezpečnosti a trvanlivosti. Nie rúcať, nie "roll" a " nadol " a zachovať pôvodné vlastnosti, pre mnoho rokov.

Bez dekoru kdekoľvek

Po dokončení komunikácie, nainštalovali systém Windows, a vytvorili izolácie, môžete spustiť spracovanie.

Najpopulárnejší spôsob zdobenia steny - Tapety. Papier na stenu-papier bude trvať 10 rokov. Výhodou niektorých Tapeta má špeciálny povlak. Napríklad, vinylové podlahy proti vlhkosti, špine a ultrafialové lúče. To predlžuje ich životnosť, šetrí farbu, umožňuje potopiť.

Kuchyňa, kúpeľňa si vyžaduje pevné krytiny. V tomto zmysle nie sú konkurentmi v keramická dlažba. Dlaždice prebehlo hladko, pred ktorým hladký povrch. Ktorým použiť tzv. "lepidlo".

Dlaždice sú umiestnené blízko seba, za rovnaké obdobie použitia, krížov, a sloty - špeciálny "plávajúce". Má vodu-odpudzujúce a antiseptické účinky, zabraňuje vzhľad nechtov.

Na kúpeľ si môžete vybrať žehlička - nepodlieha korózii a bude trvať dlhú dobu. Akrilova kúpeľňa je tiež veľmi odolná. Potrebujete pam'na pamäti, že povrch akryl musí byť geniálny: dim poschodí a stmavne v čase. Výhodou akrylátové vane - nikdy nie je zima.

Životnosť ocele kúpele rovná dvadsať rokov. Kvalita závisí od hrúbky muriva, čo je približne rovná dva a pol milimetra. V takýchto vaňou vody ochladí veľmi rýchlo.

Ak podlahy v kúpeľni a v kuchyni je lepšie, aby sa dlaždice, akého materiálu sú vhodné pre miestnosti?

Teraz na trhu existuje obrovský výber podlahovej krytiny. Veľmi populárne sú laminátové parkety.

Medzi materiály s vysokou odolnosť proti opotrebeniu je PVC povlak.

Takže predtým, ako začať opravu, aby plán, "opatrenie sedem časov". Premýšľajte o tom, aký výsledok chcete vidieť, hovoriť s stavitelia. Výpočet váš rozpočet: nie kompromis na dôležité prvky, napríklad, na údaje o komunikácii alebo Windows. Premýšľať o tom, že keď sa rozhodnete opäť robiť opravy, Budete môcť vykonať len kozmetické opravy. Úspech!


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика