суббота, 29 марта 2014 г.

ČO JE OBKLAD? Stavebné materiály a práce s nimi. 2007-04-16 10:38:46

Výstavby a rekonštrukcie.

ČO JE OBKLAD? Stavebné materiály a práce s nimi.
2007-04-16 10:38:46

Tradičné Americké building technologies znamená rám panelu konštrukcie metódou. S touto metódou, prvý bol postavený ložisko rám, ktorý je potom použitý na výbava fasádny materiál. V "klasická" je spustený, je oplášťované špeciálne opláštenie Dosky, ktoré Američania a názvom "obklad". Mimochodom, táto Doska je teraz prítomné v našom trhu, ale je to pre nás názvom "American".

"American" - Rada pohyblivej časti, je vyrobená z borovica, smrek alebo jedľa. Profil dosky vyzerá, ako je znázornené na obrázku. Hromadiť "súbehu" umožňuje odmietnuť ďalšie windbreaks a ochranu od atmosférických zrážok.

Ale drevo - materiál pomerne drahé a, bohužiaľ, nie je dosť odolná. Krátky-žíl, ak ho preto pravidelne proces antiseptirujut a korektúry zlúčenín. A Dovhopola vykonávajúcim takéto spracovanie sa závideniahodnú vytrvalosť a periodicitu. A, samozrejme, niekde v podvedomí každého z nich žila nádej (pravdepodobne presnejšie povedať - sen): "Vynašiel ako plášťa materiál, ktorý raz na fasádu posilniť, a potom on" život "(sen, sen! ) by slúžiť verne a bez údržby bez (alebo takmer nič)! ".

A materiál, predstavujúcich tomto veku-starý sen ľudstva vo svete'objavil.

Hneď po druhej svetovej vojne sa ľudstvo (neboja slovo, pretože pracoval na tento problém pre mnoho ľudí a firiem na celom svete), začal experimentovať s použitím relatívne lacné chemické polymér - polyvinyl chlorid (PVC). A výsledok je skutočne Titanic úsilie tohto nádherného materiálu je široko používaný v mnohých oblastiach, vrátane stavebníctva. Tak ďaleko, aby boli použité čoraz okná a dvere profilov, sanitárnej techniky, všetky druhy filmov a povlakov. S'objavil a PVC-panely pre obklady fasád, ktoré úspešne nahradil uvedené opláštenie Dosky. A meno, ktoré mali, vzhľadom na jej počesť - "vinil siding" (vinyl obklad). Mimochodom, profil vinyl siding presne profil to osb dosiek. Dátum vzniku vinyl obklad je za koncom šesťdesiatych rokov - začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia.

Pretože to všetko začalo. Potom s'objavil kovové obklady - hliník a oceľ. (Avšak za správnosť vyššie chronologickom poradí ich výskytu, nerobíme žiadne zastúpenie. Je celkom možné, že najprv s'bol metal, a potom vinyl vlečky. Ale nie Ste zaujíma o históriu, a samotná skutočnosť, ich vzhľad. ) Potom (asi) s'objavil PVC-panely napodobňovať rôzne typy dokončovacie ( tehla, kameň a pod.). Američania (a za nimi a celý svet), ktoré transformujú, presnejšie, rozšírený pojem "obklad", že teraz to definuje umenie písanie všetkých zavesené fasády materiálu. Rovnaký termín, "obklad" určuje všetky panel pre externé vybaviť budov.

Ale raz vinyl siding'bol prvý, je s ním začneme naše podrobné diskusie o existujúcich typov vlečky.

Musí okamžite oznámiť, v dnešnej recenzii sme sa pre Vás to bude asi najjednoduchšie (môžete povedať, "normálne,") typy vinylových vlečky. Všetky "neobvyklé" (alebo, ak chcete, "exotické") typy siding budeme hovoriť osobitne o niečo neskôr.

VINYL SIDING

Vinyl siding je pevný povlak vyrobené z polyvinyl chlorid (PVC) v pásmach (panely). Každá kapela (panel) je v zásade monolitické (homogénne) účtovná PVC, ktoré dáva určitý tvar. Panel dĺžka od 2 do 6 m, šírka od 10 do 30 cm hrúbka od 0, 96 na 1, 2mm (American standard). Oddelené koridory, ktoré sa jednoducho inštalujú v oblasti akejkoľvek veľkosti v dĺžke. V spodnej časti každej stránky nie je zámok, top - perforovaným okrajom na uchytenie panelov k stene pomocou nechtov (skrutky) a odpoveď hradu-západka. Výška pošvy stenové panely sa montujú sa prekrývajú - hrad materskej panel práve uzavrel na príslušnú časť nieustannie panel, čím uzatvorenie otvoru pre zatĺkať klince a dať na koni atraktívne osb dosiek.


TYPY PANELOV a štruktúru povrchu

Začnime s tým, že forme panelov, obklady môžu simulovať štyri a p'acidimage Palube. Tradičné pre Spojené Štáty tvoria dokončovacie dosky je "strom,", pre Európu - "loď, na Palube" (formou plakety v označenia žiadny účinok). "Palube" môže byť buď jednoduché alebo dvojité, a aj budov. Výrobcov (a, samozrejme, predajcovia) hovor tento formulár faktor. V označení panely form factor uvádza takto: jeden (Single) - S; double D; trojitý) - T.

Šírka "dosky" obklad očíslované stojaci po určení form factor, napríklad: S5 - jediný panel, so šírkou rejki 5 palcov; D4. 5-dvojitý panel s šírka každého Reiki 4, 5 palcov (2x114. 3 mm); T5 - triple panel s šírka každého Reiki 5 palcov. Povrch vinyl obklad môže byť úľava (napodobňuje rôzne druhy dreva alebo hladké. Posledná možnosť je lacnejšia.

V podstate, v predaji je obklad vyššie sme "standard" veľkostí. Ale môžete nájsť a "vlastné" obklady, napríklad, šírka "dosky" 6 a 6, 5 cm. A spôsob, ako to môže byť veľmi odlišné od "strom" a "marine" Predstavenstva. Mimochodom, je tiež potrebné poznamenať, že forme vyzerá ako panely od rôznych výrobcov sa môžu líšiť pomerne silno (t. j. jednotný štandard, nie je tu). Na líšiť forme panelov rôznych sérií od toho istého výrobcu.

PROFIL VINYL SIDING

Pri pohľade na dom, na ktoré sa vzťahuje s obklady, myslíme si, "Aký krásny, čistý a kompletný domov! " To "kompletný". Okrem príjemné na pohľad jednotné steny, vidíme skončil uhly, presný začiatok a koniec steny, hladké prechody pre uzávery. Niektoré zaujímavé materiál zovreté spodnej časti a končí odkvapov. Priame a pevné kapela zatvorené vietor Palube. A najviac zarážajúce vec je, že nie je kam

žiadne viditeľné praskliny. A to všetko vďaka originálnemu ďalšie prvky, ktoré sú použité pri inštalácii z vlečky. To je najčastejšia J-kanál, vnútorné a vonkajšie rohy, začatie a ukončenie Reiki, reflektory, fascie, platbands pre dekorácie Okien a dverí, a oveľa viac.

  • Začína kapela sa používa pre upevnenie spodnom riadku panely, obklady, po inštalácii je neviditeľný.
  • J - kanál sa používa na lemovanie vertikálne plátky, a tiež pre upevnenie reflektory. Vo SV'v súvislosti s nízkou cenou a všestrannosť je najpoužívanejšou formou profil. Absolútne nevyhnutný prvok, je dôležité, napríklad, keď sa ocitli v zložitej a obtuse uhol Bay okno, s podaním reflektory na starý dom, na križovatke steny dole je linka na strechu, na pediment. Pre dokončovacie klenuté otvory flexibilné J - profil.
  • F - kanál sa používa na inštaláciu reflektory a fascie (vietor Rady).
  • N - profil - 'dovolni profil sa použije, ak nie je možné pripojiť siding panely prekrytia.
  • Fascia - vietor Palube. Používa sa na uzatvorenie koncov strechy.
  • Okno / dvere tanier sa používa na dekoratívne otvory, nahrádza J - profil.
  • Vonkajší roh sa používa na upevnenie panelov na vonkajšie rohy.
  • Vnútorný roh - pre upevnenie obklad na vnútorné rohy.
  • Konečné plank, - kompletný horizontálne časti, zaväzuje opracovaná hrana posledná kapela.
  • Na platband - široký prvok pre dekorácie Okná a dvere.
  • Odtok do kanalizácie dažďovej vody z okna.
  • Sofit - panel pre dokončovacie dolnej časti podania odkvapov, vo väčšine prípadov používa panely sú perforované pre vetranie.

Treba poznamenať, že náklady na doplnkové prvky prevyšuje náklady na základné dokončovacie panely. A v niektorých prípadoch značne prevyšuje.


FARBA OBKLAD A KONŠTRUKČNÉ MOŽNOSTI

Pri použití obklady s'je možnosť vybrať si najúspešnejšie, a možno pôvodnej farebnej schémy. S definované pomocou dotykového panela môžete vybrať príslušenstvo a prvky, zapínanie na povrch ako v tóne s hlavným panelya iné farby, ktoré dodajú fasáde domu originality. Rovnakým spôsobom môžete zvládnuť a iných budov, ktoré dáva celý komplex štylistické a farbu jednoty a úplnosti.

Pozri tiež fotogaléria fasády

ZDROJ: http://www. remontinfo. ru

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика