понедельник, 31 марта 2014 г.

Konštrukcia stromy'drevené kúpele

Plánovanie

Putovanie po okolí hľadať cieľ pre vaňa, budete čoskoro nájsť. Lepšie, ak kúpeľ (najmä ak je to stromov'Jana) na značné vzdialenosti, bránenie od-domov - pre účely požiarnej bezpečnosti. Na druhej strane, konštrukcia lepšie ako blízkosti vodného útvaru (ak je umiestnená nie ďaleko od domu), alebo myslieť na to, že to bude možné stavať nejaké letné sprchovacím kútom alebo malý bazén na plávanie vedľa budova. Ak pozemku, má Kanalizáciu, budete musieť myslieť vypúšťanie vody z vane. Ak nie je kanalizácia - majú stále myslieť slivka: usporiadať niečo ako drenážne šachty alebo barel zbierať vody.


chaoslend. ru

Aj keď sú materiály pre kúpele majú relatívne málo, stále by mali byť dopravené na miesto, takže kúpeľ je lepšie stavať hlboko v lese, okolité lesy a premýšľať o tom, ako na stroj.

Zvyčajne vaňa je založené na pár ľudí. Okrem sauna, kde sa dá kúpať a potením v saune budova vstupná chodba (predsieň) a šatne (miestnosť pre vyzliekanie). Pot je normálne 6-9 sq m V ďalších priestoroch na vstup / výstup z vane, viac tepla bude pobyt v parnej miestnosti, a menej budú mať prúdi studený vzduch vo vnútri.

Námestie čakárni 4-6 metrov štvorcových Tu si môžete urobiť veľké okno, nastavenie lavice. Všetky dvere pary v čakacej miestnosti a čakárne a v hale je znamenalo otvoriť smerom von, nie dovnútra. To umožní racionálne využívanie priestoru, ak chcete uložiť tepla a tri izby v jednej rúre. Dvere do parnej miestnosti, aby vysoký prah a nízkym stropom (low-box) - tiež pre tepelné ochrany.



Ak veľký vaňa stavať nebude fungovať, môžete zjednodušiť systém a urobiť pozostáva z dvoch priestorov - prebaľovacia miestnosť a sauna. Pec je stále pracuje v saune izba a hala bude ohrievaná priľahlé steny, a keď otvára dvere do parnej miestnosti. Rozmery také malé kúpele môže byť 2, 5 x 4, 5 m, Môžete, samozrejme, snažiť sa spojiť vaňa s obytnom dome. Ak v dome nie je wc so sprchovacím kútom, vaňou, môžete pripojiť na týchto priestoroch.

Stavebné materiály

Tradične, ruský kúpeľ-dom je postavený v samostatnom dome od kola prihlási. Hoci sa často denníky nahradiť drevo. Ale v každom prípade sám obvyklé kúpeľ - stromy'Jan. Hlavnou požiadavkou na strom pre kúpeľ - to by mala byť hustá a, samozrejme, najprv suché, ako je to možné. Drevo by malo absorbuje menej vody, takže pórovité drevo v Bany začne hniť oveľa rýchlejšie a horšie pre stavebníctvo. Z tohto dôvodu je lepšie na ťažbu dreva v zime, keď strom je menej vlhkosti.


metalon-obchode. ru

Na stenách kúpeľ sa odporúča zvoliť ihličnany - smrek, borovica. Optimálny priemer guľatiny pre stavbu steny kúpele 20-25 pozri Ak vyberiete položku denníky tenšie, ako sú steny, stratí viac tepla je príliš hrubé polená ťažkopádne a má veľa problémov počas inštalácie.
Zvyčajne pre kúpeľ nie stavať dôkladné Nadácie. Ale dom bol postavený mnoho rokov, záznamy nie sú podlomili a nie perekasvatuse, nadácie, aby povinné'byť istí. V závislosti od pôdy robiť pier Nadácie pre kúpeľ - vyrobené z niekoľkých betónu alebo železobetónu pilóty (do hĺbky 1, 2-1, 5 m).


pionering. ru

Ak sa očakáva, že rám pre vaňu bude ťažké, má zmysel vybudovať podmurovka po obvode budovy.

Interiér

Dokončiť kúpele zvnútra, príliš, má svoje vlastné charakteristiky, a tieto vlastnosti tiež stánok'spojené so zvýšeným vlhkosť, vysoké teploty a túžbu, aby sa zahriali. Pre pokrytie stien vo vnútri kúpele použiť drevo, odolný proti vlhkosti plemien, že málo náchylné na rozdelenie a rozdelenie. Okrem dreva pre kúpele a sauny) musí mať nízku tepelnú kapacitu, ktorá nie je vyhrievaný pri vysokých teplotách, a nie spáliť telo.


lipalira. ru

Pre pokrytie kúpeľňa steny sú vhodné osika, jelša, topoľ, Lipa, céder. Príliš živíc dreva pri zahrievaní na vysoké teploty začnú produkovať látky pinene, a vo vysokých koncentráciách môže spôsobiť toxické otravy. Tak s ihličnaté plemená musia byť opatrní. Niekedy na výrobu políc a chrbtom v kúpele a sauny použiť Africký strom zneužívania. Jeho ideálne vlastnosti uvedené v príspevku Sauna vlastných rúk. Ale v vaňa teplota je nižšia, takže máš menej strachu starostlivosti, a strom je docela drahé.

Teplo a vetranie

Rúra-Kam'kachle na vane môže byť elektrické, plyn alebo drevo'drevom. V závislosti od paliva a zdroj energie ziskové, a vybrať si. Pre elektrické pece výpočet potreby energie: 1 kubických m'objem priestory by mali zohľadňovať 1 kW energie. Viac ekonomicky dodanie plynový sporák, pretože plyn je najlacnejšie palivo. Stráca plyn náprotivok rúra-Kam'Janka drevo'Jan, ako rýchlosť potapljanja to uvedené nižšie, ako na plynové sporáky (výhrevnosť zemného plynu je vyššia ako drevo). Ale ak tam je les, v blízkosti hotela, alebo dom je vykurovaný s palivové drevo, to dáva zmysel, ako si vybrať správne drevo'Jan Kam'Yanka.


dom. dach-dom. ru

Náplň rúry vyrábať úplne iné kamene - často tie, ktoré možno nájsť na stránke. Tí, ktorí chcú byť všetci oslovení vedecky, vyberte kameňov, ktoré sú lepšie ako ostatné udržať teplo. Napríklad, diabase (po opakovanom kúrenie crack musieť nahradiť alebo talkohlorit (drží dobre teplo a praskliny od teploty nie je formulár).

Teplota v parnej miestnosti by mala byť udržiavaná na úrovni okolo 50-55 ° C. V sprche, nie viac ako 40 40 stupňov C. V šatni nie je nižší ako 21 stupňov C.



Najčastejšie v kúpeli sa nevykonáva ventilácia. Stromy'drevené steny "dýchať" sami, vlhkosť odparí rýchlo cez malý otvor pod stropom. Ak kúpele nie sú používané veľmi často, a nie s povinnými'ASCO, že je dosť. Ale v prípade pary sa pracuje viac ako dve hodiny, myslieť nútené vetranie nesmie byť zbytočná. Obrat vzduchu, v tomto prípade by mali byť 10-20 kubických metrov za osobu za hodinu.

Lampy pre parné izba musí byť vhodná pre použitie v mokrých oblastiach a majú určité triedy ochrany. Osvetlenie môže robiť nemali príliš svetlé až 25 wattov. Ak je to možné, do kúpeľa, dobre ak chcete, aby okno. Ale pam'byť si vedomý možných tepelné straty a obmedzených sekundárnych okno 60x70 pozri



Dlaždice na podlahe v parné dať neodporúča, ako to bude veľmi horúco, a to bude nepríjemné chodiť naboso. Zatiaľ čo v sprche, to môže byť vykonané. Tým sa ušetrí stromy'drevené podlahy z rýchlo hniloby.

Vo vnútornom priestore kúpele môže vyzerať napríklad takto: na prázdnu stenu stromov'drevené police (2-3 vrstvy dĺžka 1, 6-2 m), rúra-Kam'Janka v rohu pri dverách. Na protiľahlej stene - bench zariadení na umývanie, tu poľa.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика