суббота, 29 марта 2014 г.

Menu zvuk a svetlo

Je ťažké preceňovať úlohu hudba a svetlo vo všetkých verejných miesto, určené na prilákanie návštevníkov. Ak chcete vytvoriť príjemné a atraktívne atmosféru vlastníkov, dizajnérov, architektov, inžinierov, takže veľa úsilia, pretože to je okrem iného popularita o'objektu, jeho obsluha a preto zisk. Dnes mnohí reštauratéri, majiteľmi klubov, barov, multi-function centier pozvaní DJs na vytvorenie pôvodného zábavné programy. Svetlo a hudobný sprievod sú určené nie len zdôrazniť, štylistické rozhodnutia inštitúcií, ale aj na vytvorenie osobných a jedinečnú atmosféru.



Projekt a vymenovanie

Keď majiteľ alebo architekta priestoroch akýkoľvek účel, ktorý má výhľad na inštaláciu svetelných a zvukových zariadení a jeho hlavnou úlohou je prilákať všetkých subdodávateľov v etape návrhu. Majú riešiť v skorých štádiách odborná firma, ktorá sa zaoberá inštaláciou zariadenia, je možné realizovať akúkoľvek fantastický nápad. Ale, bohužiaľ, príliš často inžinieri, svetelné a zvukové inžinierstvo je konfrontovaný s inštaláciou zariadenia, v takmer pripravené miestnosti. To neznamená len stand'je spojený s dodatočné náklady na vybavenie, ale tiež znamená vážnu opravy a stavebné práce na kladenie káblov, stavebné miest pre umiestňovanie zariadení a ďalších nepríjemných starostlivosti. Dokonale realizovať všetky plány nám možno iba s koordinovaná spolupráca zákazníka, architekt-projektant a inžinieri spoločnosti-installer v štádiu projektu. Inžinieri by mali byť oboznámení s projektom výkresy znázorňujúce umiestnenie všetkých komunikácií ak chcete byť optimálne integrovať do systému kvalitatívnych a moderné svetlo a zvuk.
V prípade hotových izba má individuálne, každý o'cieľom je posúdiť možnosť inštalácie akéhokoľvek zariadenia, hľadať kompromis, nie je vždy víťazné riešenie. Pripravený inter'kariéru pomerne náročná a nie vždy sa môže harmonicky ak chcete nastaviť požadovaný zvukový alebo svetelný systém.

Izby a zariadenia

Každá úloha má svoj vlastný typ a nastavenie zariadenia. Ak hovoríme o zmiešanom používať zložité s universal zón, že dnes sa vyskytuje najčastejšie, nájdu vážne rôznorodý súbor zariadení. Tento súbor bude môcť poskytovať odbavenie škálu aktivít na podporu kultúrnych programov, rôznych štýlov a smerov. Ak hala je vybavená scény, zistí, špecializované fáze koncert zvukovej a svetelnej techniky. V prednej časti fáze sú často vybavené tanečný parket. Toto miesto je potrebné riešiť samostatne, poskytovanie rodenými hovorcami (AU) a osvetlenie zariadenia dopĺňajú zvuk a svetlo zo scény.
V univerzálnej haly môžu byť oblasti, s reštauračné stoly, miesta pre oddych a komunikácie. Tu je dôležité, aby sa zabránilo zbytočným hlukom. Určite, úplne izolovať v tých istých priestoroch zvuk a svetlo nereálne. Ale v prípade, že je systém správne navrhnutý a smerovať správnym smerom, reštaurácia je tabuľky návštevníci budú môcť komunikovať na tanečnom parkete bude správne prosperujúceho hudby a Žiariť svetlom zobraziť, a na javisku - dobre videl a počul zhotoviteľa. Úlohou odborníkov - je navrhnutý tak, aby vybaviť tieto zóny s pomocou programov na výpočet hladiny akustického tlaku, smer, zvukové, svetelné lúče, a Pretože sa navzájom, ako, napríklad, má svoju vlastnú štruktúru, jej vlastnosti. Berúc do úvahy jednotlivé parametre a vybavenie, bol vybraný pre každú miestnosť. Inžinieri úvahy zvláštnosti architektúry z miestnosti, jeho rozmery, čas a úroveň reverb v ňom. Menej zvukové odrazy, čistejšie a lepšie, to robí zvuk, vyššia je jeho čitateľnosť, zrozumiteľnosť.
Pri výbere zariadení na osvetlenie brať do úvahy parametre miestnosti, jeho výška. Preto sa viac o'rozsah haly, silnejší správne osvetlenie. A, naopak, pre menšie miestnosti potrebujú kompaktné zariadenie s svetelný zdroj s nízkou spotrebou. Okrem haly na organizovanie hromadných akciách z pódia a na tanečnom parkete počas dňa, väčšina škôl má útulné miesto s nenápadný'slevou pozadí akustika a m'ako svetlo. Nie vždy je potrebné "play loud." V nákupnom centre, kaviareň, bar, reštaurácia (na deň), galérií alebo akékoľvek iné verejné miesta, nastaviť zariadenia pre distribuované vykreslenie zvuku príjemný na ucho nadmorských výškach, na podporu konkrétneho inter'interiéru štýl.

Kompletný set

Čas rozpočet nie je určený pre inštaláciu drahé profesionálne vybavenie. V takejto situácii inteligentný klient plánuje v budúcnosti investovať do takéhoto dôležité obrázok komponenty, ako vysoko-kvalitný zvuk, svetlo, video, a aby ste začali byť obmedzené na minimum zariadení. Odborníci odporúčajú na nedostatok prostriedkov na obstarávanie všetkých zariadení byť poskytované v štádiu navrhovania najväčší potenciál pre rozvoj, zlepšenie hale. Ak to chcete urobiť, podľa projektu položiť kábel trasu, ktorá bude vybavená pravidelné miesto pre budúce vybavenie. Je vhodné si pripraviť všetko na max, takže si stačí vybrať konkrétny súbor zariadení. A potom nebude musieť rozbiť stenu s cennými freskami, otvorte podlahu a strop. Ako pre minimálny súbor na otvorenie školy najmenej akustické zariadenia, bez ktorých človek nemôže urobiť, potom jasne vyjadriť nemožno. Avšak, s pomocou odborníkov sme sa snažili zhruba indikujú tohto zoznamu. Ako príklad bol prevzatý niektoré abstraktné reštaurácia, hala je o rozlohe cca 100 štvorcových m Pre hudbu na pozadí v tejto hale na prvých fázach je možné urobiť aspoň 8-12 vstavaný alebo upevnené reproduktory. Prinášajú do mini-system - media zvuk: media server, comp''yuter, CD a MP3 prehrávače, zosilňovače, zvukový pult. To je najviac jednoduchá prevádzka veci, ktoré budú môcť spravovať uprostred riadiacich pracovníkov.
Na malej scéne v reštaurácii prvýkrát dosť minimálnym počtom dvoch satelitov, dva subwoofery, set-up, zosilňovač, diaľkové ovládanie, pár mikrofónov.

Výkon zariadenia

Väčšina z majiteľov prevádzok sa zaujímajú o problematiku energetickej spotreby. Každé zariadenie má svoje technické charakteristiky, uvedené v pase. Definícia redundantné napájanie závisí hlavne na tieto jednotlivé parametre zariadenia, ich množstvo, veľkosť, silu. Pri výpočte kumulatívna kapacita všetkých spotrebiteľov a stanovené v projekte. Zákazník tak môže odhadnúť, koľko kilowatt by mali byť vyhradené pre Svetogorska systém o'objektu.
Vo Všeobecnosti treba poznamenať, že otázka úspor energií každý rok vyvoláva vážne po celom svete a v našej krajine. Renomovaných firiem, ktoré sú pripravené ponúknuť hospodárskeho rozvoja, medzi ktorými najviac zaujímavé technológie led, sú popísané nižšie.

Dizajn

V neposlednom rade je venovaná pozornosť Exter'hieromonk Anatolij zariadenia. Je dôležité, aby dizajn projektory, reproduktory a iné zariadenia boli v súlade so štýlom miestnosti. Ak je harmonická kombinácia nie je možná, zariadenie, masky v špeciálnych výklenkov pre akusticky priehľadnej látky, panely, obrazovky, atď., v spolupráci s inžiniermi zapojené designer.
Dnes sú prakticky žiadne obmedzenia na materiály použité pri výrobe svetelných a zvukových zariadení. Avšak, nie všetci výrobcovia sú pripravení ponúknuť zákazníkovi vybavenie aspoň z rôznych farieb, nehovoriac netradičných foriem. Samozrejme, profesionálne vybavenie, ako v automobiloch, tam sú foriem, z ktorých nemôžeme uniknúť. Ako by dizajnéri auto ani obrátil stroj, kým nie sú obmedzené na štyri kolesá, kovový obal pre nich a zodpovedajúce plnku pod kapotu. Podobné, a ešte väčšiu konzervativizmus je pozorovaný v návrhu profesionálne zvukové a svetelné zariadenia. Ak farebné variácie sú možné, aj keď to je hlavne čierna technika, potom vzdať kvôli fyzickej forme faktorov je zložité, s výnimkou osvetlenia experimenty s ním. Obsah reproduktory jasne definované - to by malo byť BASOVÝ reproduktor vodiča, všetky parametre sa počítajú. To je dôvod, prečo podobné systémy rôznych spoločností a rôznych značiek často vyzerajú podobne.
Ale niektorí výrobcovia zaujímavé, majú svoje svetlé tvár. Na dodržiavanie všetkých noriem a požiadaviek na profesionálne vybavenie vysokej triedy sa realizuje jeho dizajn modelov. Niektoré spoločnosti vytvoriť exkluzívne veci, venovať rovnakú pozornosť na zvukovú kvalitu a vzhľad.
S ohľadom na podobná situácia je: v hlavnom profesionálne vybavenie je podobné v tvare a farbe rozhodnutie. K dispozícii je samostatný druh, druhy a označenie nástrojov. Vziať, "točí hlava" a skenery. Tieto koncert zariadenia, pre profesionálne použitie, sú vyrobené v čiernej, bielej alebo striebornej varianty, v štýle techna. V prípade ich umiestnenia v priestoroch klasického štýlu práce sa vykonáva spolu s dizajnérom starostlivo skrývať, a schovať sa v dekor, poraziť nejako disharmónie zariadenia, ale s podmienkou, že nástroje, ktoré nie sú stratené ako hru svetla, video alebo zvuk. Projekt je možné, odborníci hovoria, keď sa príslušný designer je pripravený na kompromis, obetovať svoje vlastné ambície v záujme dodržiavania požiadaviek zákony fyziky!
Ako pre neštandardné riešenia, napríklad pre osvetlenie a zvuk v pozadí, tam sú zariadenia vo forme dynamics s zabudované svietidlo. Teraz môžeme už povedať, že rastúci trend vývoja atraktívnych tvarov. Tradične veľkú pozornosť Exter'hieromonk Anatolij techniky dať Taliani.
Rozprávanie o vykonanie zariadenia, musíme poznamenať, že klasická AU vyrába v tele zo stromu, a pre výrobu osvetlenie inžinierstvo použitie skla, kovu, plastov. Materiály pre realizáciu exkluzívne formy - hmotnosť. Na jednej strane, použitie dreva v akustika je dôležité, aby si dobrý zvuk. Ale dnes sú zvuky, vynikajúcim dizajnom a zariadení, kovových a iných netradičných pre tento účel materiálov. To všetko závisí na starostlivé štúdie inžinierov.

Počúvať slúžil!

Akustika všetky inštitúcie, či už je to reštaurácia, fitness klub alebo umeleckú galériu, je kvalitatívne reprodukovať akékoľvek hudby. Malo by však byť vybavený množstvo špeciálnych funkcií. V bare alebo reštaurácii, spravidla niekoľko oblastí pre vysielanie rovnaké zloženie, ale s rôznych úrovní hlasitosti. Okrem toho, zvuk môže byť rozdelené tak, že rôzne oblasti hala, návštevníci budú mať možnosť počuť svoju hudbu alebo zaspievať karaoke, alebo sledovať TELEVÍZIU alebo video vysielanie zvukového signálu. To musí byť jednoduché a prístupné pre každého Manažéra, alebo čašník rozhranie.
Každá inštitúcia, každá stránka je jedinečný, preto v tejto oblasti nie sú žiadne štandardné riešenia. Koncepcia výstavby akustické systémy je stanovené individuálne pre každý prípad individuálne. Kľúčovú úlohu hrá často otázkou kvality prehrávania, ako návštevníci prichádzajú nielen na komunikáciu, ale aj na počúvanie dobrej hudby.
Zvukové systémy veľkých koncertných sálach, centrá a kluby môžu zahŕňať okrem hlavného zložitých systémov na podporu: audio systém pre hudbu na pozadí a vysielanie reklamy pre núdzové hlásenia a iné. Zvyčajne sú integrované káblové televízne systémy, video dohľad, požiarnej signalizácie.

Architektonické akustika

Tam sú inštalácia, kovu, skla, kameňa a iných materiálov, povrchov zlé pre dobrú akustiku a drevo a textílie - dobrý. Ale nie je isté, či takéto kategorické vyhlásenie môže vyhlasovať, že je pravda. Všetko by malo byť s mierou.
Ale všetko v poriadku. Pre zvuk v pozadí unprincipled ako spracované miestnosti a ako sa tvorí. Po všetkých zvuk v pozadí je čo znie "nie je isté, odkiaľ". Ale ak predpoklad predpokladá sa stal koncertné miesto, bude to mať negatívny vplyv'je zvuk prázdne miestnosti s veľké množstvá pevných a hladkými reflexnými povrchmi, t. j. s vysokou úrovňou reverb. Tu sú inžinieri sa snažia s pomocou špeciálnych zariadení, materiálov, povrchových úprav, dekoratívne prvky na dosiahnutie Studio úrovni akustika. Použite tieto ďalšie komponenty, ako napríklad zvuk-dôkaz obrazovky, panely, tkaniny, keď hit zvukové vlny, ktorá je jej vyblednutiu. Niektorí výrobcovia sa špecializuje výhradne na výrobu rôznych panely pre zvukovej pohltivosti, cez ktorý väčšina inžinierov správne akustika miestnosti.
Nemá sa zamieňať zvuk odolných materiálov - prvé nie produkovať zvuk z vonkajšieho priestoru, a druhý uhasiť vlny zvuku.
Sme tiež poznamenať, že okrem odrazové plochy konfiguračného priestoru môžu byť neprijateľné pre vysoko kvalitný zvuk. Medzi tieto nežiaduce, oficiálny ťažké formy: dóm, kruh, podlhovasté úzke miesta "ceruzka - box".
V zásade, každá izba môže byť vybavená v súlade s jej účelom určenia. Len v akusticky zle haly sa stretávajú s viacerými problémami a práce na dohodu, presné pokyny zvukové vlny, atď.,

Ľahký dezert

Profesionálne osvetlenie a videa spolu s audio je nastavená na podporu kultúrnych programov. Už stali tradičné nástroje ako sú točí hlava" (pohyblivé hlavy), skenery, vytvoriť multipath účinky, svetosavlje (vyplniť) prístroje, lasery, projektory. Podmienečne všetky osvetľovacie zariadenia môžu byť rozdelené do dvoch širokých kategórií: nástroje naliať a kresliť. Pomocou týchto dvoch typov sú naprogramované všetky scenár pre všetky druhy podujatí a prehliadok. Pre programovanie skriptov pomocou ovládacích panelov, comp'utern programy ľahké ovládanie. Spravidla sú všetky moderné zariadenia - inteligentné: môžu zhromažďovať reťazca, stanoviť program špeciálne pre konkrétnu konfiguráciu v tejto malebnej oblasti, je ľahké zostaviť a meniť.
Ak všetky druhy udalosti-akcie a koncerty budú vykonávané v inštitúcia často, hlavných svetiel vytvoriť stacionárne. Inak, že je výhodnejšie požičať, pretože naozaj kvalitné a prvotriedne vybavenie nie je lacné.
Hlavná vec počas inštalácie na svetlo, aby zvážili vymenovanie priestorov a jeho územné rozhodnutie: ak je to tanečný parket, vyžaduje disco-koncert zariadenia; ak súčasnom štádiu, samostatný komplex zariadení je určený pre pokrytie.
Nástroje na podporu podujatí a medzi'm - úplne iný smer. Okrem'schodisko svetla je rovnaká ako zvuk v pozadí, a zobraziť potrebné zariadenia s množstvom špeciálne efekty, a ďalšie.
Treba poznamenať, že dnes majitelia a architektov, ktorí začali venovať väčšiu pozornosť svetlo v inter'Arah, presnejšie definované osvetlenie, ktoré výhodne zdôrazniť výhody miestnosti. Ale za dokonalým stelesnením koncipovaný svetelné obrazy na všetky otázky by sa malo riešiť už vo fáze návrhu. V tom prípade, ak je pripravená miestnosť, majiteľ bude nevyhnutne musieť vysporiadať s opravárenské práce na prepínanie aspoň skryť kábel.

Káble

Zodpovednosť, by mali byť adresované výber vhodného kábla produkty. - Sekcia, napájací kábel by mali zabezpečiť hladký a dlhodobú prevádzku. Ako pre zvuk, tu podobná situácia je pre určitú značku a moc akustické zariadenia položiť kábel príslušnej sekcie. Silnejší zariadenia a väčšie vzdialenosti reproduktorov od zosilňovač, túto skutočnosť by mal byť silnejší kábel s zvážení všetkých možných strát (čím dlhšia trasa, tým stratu zvuk).
Vo Všeobecnosti, pri vytváraní projektovej dokumentácie niektorých značiek kábla, ktorým engineering group.

Trendy a novinky

Dnes prekvapenie spotrebiteľa niečo ťažké, technológia nie je stojí. Medzi najnovšie technológie sú aktívne zaviesť do všetkých oblastí svetelné zariadenia, odborníkov v jeden hlas, povedať svetelné diódy (LED - Light Emitting Diode). Je to pomerne nové slovo, osvetlenia, dizajn, zobraziť. LED môže tiež byť nájdený v bar-reštaurácia a koncertné miesta, a nákupných centier... Led zariadenia už niekoľko rokov aktívne používa v inter'Remu a Exter'RNOA svetla, a ako hlavný zdroj svetla, a accento podsvietenie. Takéto rozsiahle využitie led technológie je ovplyvnený predovšetkým ekonomické, neuveriteľne veľký zdroj zdroj, jas svetla toku, veľmi nízke tepelné straty, nedostatok ultrafialového žiarenia bezpečnosti, vrátane možnosti ich použitie vo vlhkých oblastiach, osvetlenie, bazény a fontány.
S rozšírením sortimentu LED-technológie každý rok'existuje viac a viac zariadení pre show. Dnes led zdroje efektívne pracovať v "rotujúce hlavy." Navyše, už vyvinuté svetasavage model, nehovoriac o možnosti vytvorenia masy rôzne efekty. Led obrazovky dnes sa vzťahujú na všetky svetové výstavy a koncerty z nich sú video, ktoré bolo použité na vytvárať najrôznejšie efekty, fantastické svetelné zariadenia... Moderné obrazoviek na báze LED dosiahnuť takéto jasu, ktorý môže efektívne pracovať s intenzívneho slnečného žiarenia. Neuveriteľné vlastnosti podkladových vyžarujúceho telesa led na rýchle posunutie veľkých obrazovkách na základe halogénové a xenónových svetiel. Tiež záujmov rozvoja vysoké rozlíšenie obrazovky na relatívne malých plochách. Okrem vysokou svetelná účinnosť, nezvyčajné jas a efektívnosti led zdroje iné výhody.
Jediné miesto, ešte nie "kultivovanej" je led osvetlenie umelecké galérie alebo divadelné scény, pretože tam by malo byť 100% správne reprodukciu farieb. Zatiaľ čo tam sú halogenidové a halogénové zdrojov. Ale nereálne, jasné svetlo a farba Led je najlepšie hodí pre zvýrazňujúce osvetlenie, a najmä na výstavy a koncerty.
Mnoho zahraničných architektov a dizajnérov použitie v práci, tieto energeticky úsporné technológie, odmieta halogenidové svietidlá, halogénové zdrojov a žiarovky. Vo Všeobecnosti odborníci poznamenať niekoľko kľúčových trendov v svetelnej techniky. Po prvé, neustále zvyšovanie výkonu svetelné zdroje - sú stále jasnejšie. Po druhé, zrýchlenie zmena obrovský počet svetelné scény. Po tretie, prechod na použitie multimediálnych nástrojov - starostlivosť od tradičných svetlomety a svietidlá v prospech projekcie, obrazovky, videá. Väčšina spoločností-inštalatéri sú aktívne pohybujú na led technológie, pretože ich použitie je výhodné a samotné zariadenie preukázať moderný ľahký dizajn a čo je najdôležitejšie, ako spotrebiteľ. V spravodlivosť, musíme poznamenať, že napriek potenciálne aplikácie technológie LED, nikto zrušil štandardné "hlavy, skenery, projektory a iné, ktoré sa tradične používajú zariadenia. Sú perfektne dopĺňajú Led, a keď zdieľanie veľmi efektné scény.

Princíp vyberte

Výber technika závisí od návrhu projektu, charakteristiku zvuk a svetelnú show. Inštalované zariadenia, ktoré je potrebné na dosiahnutie cieľov tohto priestoru, či už to je tanečný parket, relaxačný priestor, bar, a všetky ostatné priestory. Často, inžinierov povedať, že svetlo a zvuk sa snaží dať na zvyškovú princíp, keď takmer celý rozpočet je vyčerpaný. Ale lacné nie je vždy dobré. Úspory na profesionálne technika môže kaziť obraz o'objekt medzi návštevníkov, z ktorých väčšina dnes "klub gurmánov", oceniť kvalitu akustické a ľahký dizajn. Svetlo, zvuk, video módne tie komponenty moderné inštitúcie, bez ktorých žiadne moderné projektu nemysliteľné. Ak tam je túžba, aby si pôvodnú architektúru a inter'on, a tiež s možnosťou vizuálne zmeniť miesto na hrať s neobvyklým dizajnom, bez moderné osvetlenie na realizáciu takéhoto scenára je nemožné.

Záruka a údržba

Ako každá technológia, akustické a svetelné zariadenia vyžaduje pravidelné prehliadky a príslušné operácie. Pre profesionálne osvetľovacie zariadenia, odporúča sa preventívne kontroly približne každých 300, 500 a 700 hodín práce. Rôznych výrobcov podmienky môžu líšiť. To tiež závisí na prevádzkových podmienkach: čistý alebo prašnom mieste údené, alebo nie, s vysokou alebo nízkou kríž, atď
V AU vyžadujú najväčšiu pozornosť, možno, výkonové zosilňovače. Ich služby sa odporúča aspoň raz za rok. Ale tu všetko závisí od podmienok, v ktorých vybavenie: prach, nikotín, živice, prevádzka v preplnenej miesta a veci - dôvod na častejšie kontroly zariadenia. Tieto podmienky sa týkajú projektory, ale, napríklad, led zariadenia nevyžadujú takéto preskúmanie.
Tam je ďalší dôležitý bod v používaní prostriedkov, ktoré je označené inžinierov. Mnoho zákazníkov v zhone, aby otvoriť pred koncom dokončovacie práce a čistenie po nich miestnosti. Vyžadujú rýchlu inštaláciu zariadenia. Pri práci vybavenia v týchto podmienkach, všetky nečistoty a prach zariadenia absorbovať, a, samozrejme, tým sa výrazne znižuje dobu ich prevádzky, kým prvá služba kontroly.
Táto technika slúžila čo najdlhšie a pohodlné, odborníkov silno odporúčam urobiť všetko, čo v čase: prilákať odborníkov zvážiť koncept inštitúcie realizovať plány krok-múdre a rozumné.
Vybrali spoločnosť-installer, pam'nezabudnite, hlavné pravdy-lacné - nemôže byť dobré. Realizovať všetky nápady efektívne, potrebujete pracovať s osobami, ktoré poskytujú širokú škálu možností, funkcií zariadenia. Zákazník sa musí rozhodnúť, čo chce sám vidieť, a prácu príslušný poradca poradiť rozhodnutia a vysvetliť, aký vplyv zariadení môže dosiahnuť, čo a kde je lepšie použiť, atď.
Vážne spoločnosti majú pôsobivé portfólio, zabezpečiť školenie zákazníka pracovníkov pre prácu so špecifickými modelmi prístrojov, záručný, pozáručný, servis, náhradné diely, záruka, inštalácie.

Článok použité materiály poskytnuté spoločnosťami, "ARIS-Pro", IBERI, "Podhľadové svetlo"

Obrázky so súhlasom spoločnosti IBERI

Ekaterina Orlova

Zdroj: www. elitdom. com

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика