понедельник, 31 марта 2014 г.

Hlavné znaky klimatizácie

Vybrali klimatizácia, sme v prvom rade venovať pozornosť na technické špecifikácie. Čo to znamená?

Spotreba obvykle 2-3 krát menej užitočné, kapacita (kapacita chladenia). Energia je zbytočný na prenos tepla z miestnosti do ulice, výsledkom je, že vzduch v miestnosti je chladený, mimo vyhrievaný (a naopak na kúrenie). Energetická efektívnosť je klimatizácia je vyjadrená koeficienty ERR (2. 5-3. 2) a HRA (2. 7-3. 6). ERR (stupeň energetická efektívnosť - pomer kapacita chladenia na absorbovaný výkon COP (Koeficient Pertoance alebo konverznú účinnosť) je pomer tepelného výkonu k spotrebe energie.

Vetranie. Klimatizácia (s výnimkou kanál) vetrať vzduchu, neberte to z ulice, ale iba cool / teplo. Pre vetranie lepšie použiť čerstvé inštalácie alebo vetrací systém.

Teplota. Vzduch-kondicionéry sú účinné chladenie pri teplote vzduchu +40-45 C. Rozpočtu modelov, teplotný rozsah menší ako drahé delené systémy.

Úroveň hluku. Ako pravidlo, klimatizačné zariadenia majú dosť nízka hlučnosť vnútornej jednotke. Väčšina vysoká procesy sa vyskytujú vo vonkajšom blok, ktorý sa nachádza na ulici. Hladina hluku vnútornej jednotke je do 26-40 dB, externé - 40-60 dB. Tri hladina hluku (minimálna / priemerná / maximálna), ktoré naznačujú, výrobcovia, závisia od vybratého režimu (rýchlosť) ventilátor.

Ohrev vzduchu. Vnútorné jednotky sú reverzibilné vzduch ohrieva vzduch a externé - chladí. Pre každú kW spotrebovanej energie je 2. 5-3 kW tepla. Klimatizačné zariadenia "hot-cold" drahšie, než je obvyklé.

Invertor je klimatizácia. Kompresory takýchto modelov prevádzkovať z DC napätie. Ako výsledok, moc vzduchu sa mení plynule, presne ako je to možné, udržiavanie požadovanej teploty, šetrí energiu a zvyšuje životnosť zariadenia.

Dĺžka prepojenie tratí split-systém. Optimálna veľkosť je 12-15 m, tam sú drahé modely (s skrutkových kompresorov), ktoré pracujú s cestou až do 50 metrov. Zvýšenie vzdialenosti medzi blokmi zvyšuje záťaž na kompresor.

Chladivá (Cfc), ktoré používa v klimatizačné zariadenia - nie je horľavý a je bezpečný pre ľudí. Freons, odvodené nasýtených uhľovodíkov sú tvorené na základe metánu a etánu a náhrady atómov vodíka tým, chlóru a fluorid. Napríklad, R-22 prijímať, prostredníctvom nahrádzania atómov vodíka tým, že atóm chlóru a ďalších dvoch tým, že atómy fluóru. Na rozdiel od tradičných chladivá R-407C a R-410A sú zmesi rôznych freons, bezpečné pre ozónovú vrstvu, ale nie tak ľahké, mať vysoký pracovný tlak a viac.



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика