понедельник, 31 марта 2014 г.

Ako vybudovať skleníkových

Ako si vybrať miesto

Ak chcete vybrať miesto pre budúcnosť skleníkových je dôležitá lekcia. Toto rozhodnutie môže ovplyvniť produktivitu a efektívnosť skleníkových je jeho schopnosť zachytiť svetlo a odolať studenej. Vo Všeobecnosti, činnosti akéhokoľvek skleníkových na základe princíp skleníkových: teplo, slnko preniká cez sklo, alebo film, tam hromadí a vytvára priaznivé podmienky pre rast rastlín. Preto akékoľvek skleníkových musia najprv byť maximálne otvorené slnka. Na druhej strane, je chránené od Severu vietor a sucho.



Dobre, pokiaľ výber priestoru na pozemku nie sú žiadne problémy. Najčastejšie záhradkárov obmedzená a miesto. Ale pre skleníky, môžete stále zvoliť vhodnú možnosť. Je žiaduce, aby vedľa skleníkových nebol kríky a stromy, ktoré môžu vytvoriť silný tieň, napríklad, ovocie a bobule plantáže. Často sa majitelia rozhodli postaviť skleník na niektoré jednoduché budovy na pozemku (haly, letná kuchyňa) - ak chcete ušetriť priestor a prostriedky na ochranu pred vetrom. V tomto prípade predĺženia sa vykonáva na Južnej strane budovy. Akejkoľvek ochrany pred Severný vietor v budúcnosti pomôže ušetriť náklady a zlepšiť produktivitu v skleníku.

Pri rozhodovaní o tom, kde je dôležité, aby čas roka, že máte v pláne používať skleník. Skleníku, ktorý chcete použiť pre pestovanie rastlín v zime, je potrebné dať od Západu na Východ. Toto umožní efektívnejšie využívanie zdrojov slnečným svetlom a teplom a uložiť na vykurovanie skleníkov. Tiež, celoročné skleníku, je potrebné usporiadať na mieste, kde to bude možné odstrániť pôdy, prehĺbiť do húštiny. Emisie skleníkových potrebujú trochu umývadlo v zemi, aby z zimné vetry. Ak skleníkových chystáte použiť iba na jar a v lete, potom som to lepšie zo Severu na Juh.



Ak prímestskej oblasti opakovane obťažoval jarné záplavy a zimné mrazy, nížiny častejšie ako na iných miestach boli napádaní: mrzne rýchlejšie, a často zaplavovaná. Preto, ak chcete uložiť skleníkových z týchto katastrof, je lepšie dať ju na vysoká a maximálne suchom mieste. Predovšetkým medzi všetky ostatné faktory zostávajú nezmenené slnka. Tak začali hľadať lepšie miesto na výber solárnych p'atack na mieste.

Stavebné materiály pre skleníky

Dizajn zadný skleník obsahuje dve časti - rám a priesvitného materiálu, čo táto kostra je pokrytá. Emisie skleníkových rám, môžete si vytvoriť svoj vlastný ruky z takých materiálov ako dreva, hliníka, plastu, ocele. Samozrejme, najjednoduchší spôsob, ako dať dohromady stromy'Jan konštrukcia skleníka, ale slúžiť, snáď to bude menej, ako dreva a hnilobe.



Na pokrytie skleníky použitie alebo sklo alebo rôzne filmy (PE, PVC), alebo viac nedávno Vysokogorskogo plastové - polykarbonát.

Film je flexibilný a dostatočne silné - s opatrní manipulácia s steny skleníky to môže trvať 2-3 ročné obdobia. Film je najlacnejší spôsob pre vybavenie skleníkov.



Náklady na kotúčoch je často posudzované sq m alebo vrátiť, a za kilogram. Kg emisie skleníkových filmov bude stáť asi 47-63 rubľov Posilnené filmom - odolnejšie a hustý film bude stáť asi 13-14 rubľov / sq m.



Skleník, posedenie v skle bude stáť viac, a to zasklenie bude proces oveľa ťažšie. Avšak, na to, aby slúžili sklo skleníkových budú môcť dlhšie, než je vyrobené z polyetylénu. Samozrejme, ak je sklo nie je'tam sú praskliny a nie ROSB'sú sklenené. Ak súd bude stáť silný mráz, tepelné izolácie, aj jeden zasklenie je nedostatočné. Ak chcete vykonať dvojité sklo v skleníku rámy niekto môže byť drahé.

Tak, jeden sq m sklenený skleník bude stáť asi 160 rubľov alebo drahšie. Napríklad, sada okuliare pre stredne veľké skleníky (9 až 13 štvorcových metrov ) bude stáť približne 5000-7000 rubľov A vyššie (bez nákladov na rám).

Skleník s vrstvou celulárnej polykarbonátu najčastejšie vykonávané v továrni a predáva sa spolu s rámom (rám pod polykarbonát + poschodie) alebo jeho časti (nastaviť poschodí a rám sa samostatne).



Také emisie skleníkových môže trvať oveľa dlhšie film a prípadne sklenené konštrukcie. Bunky uhličitan 4-8 mm v hrúbke bude stáť asi 160-294 rubľov / Sq. m Tak, list skleníkových 12 m x 12 m, bude stáť asi 3400-4000 rubľov

Výstavbu skleníkov

Výstavba všetkých skleníkových začať s prípravou územia. Povrch by mal byť plynulý, bez kameňov a koreňov stromov, hlboké pôdy (na teplých oblastí, 50 cm, za studena - 70 cm).

Po príprave na zem, začala dať kostra. Ak si skleníkových jednoduché (polyetylén), môže sa presúvať z miesta na miesto (ak je pôda chudobná alebo tam bude niečo iné). Ak skleníkových sa stane ťažké a veľmi ťažké (sklo), to by bolo správne urobiť pre jej Nadácia čo je potom nainštalovaný v ráme. Nadácia sa bude dať skleníkových tuhosť a pevnosť, a zachrániť ju z nadmernej vlhkosti pôdy na jar a na jeseň.



Štandardná veľkosť malého skleníkových 6 x 3 m Montáž rámov môžu mať rôznu dobu. Pre výrobu rámu pod sklom povlak budú musieť pracovať dlhšie. Možno rámy bude musieť byť spravodlivý presklené.

Zbierať rám v tomto poradí: posilňovať v pôde stabilizačný - 6 bočných pruhov na obvode dĺžka 2, 15 m a tri Centrálne lúč dĺžka 3 m Tyče hlboko v zemi tým, 40-50 cm a pozorne zaznamenané. Na vrchole podporuje sú stanovené vodorovné nosníky. Krokvy sú stanovené krokoch po 0, 5-0, 6 m na Severnej strane štruktúra je nastavený rám (0, 7 1, 8 m), ktoré sú namontované dvere.

Jedným z hlavných častí hotbed alebo hothouse - špeciálne schránky v ktorom rastliny sú pestované. Hornej zásuvky zavrie rám a tieto rámy v rade môže byť niekoľko. Krabica je vyrobená z guľatiny, podtovarnoy alebo dosky v šírke 20 cm a s hrúbkou nie menšou ako 4-5 pozri Marubeni (polovica tenké denníky, rezané pozdĺžne, ktorá sa uplatňuje na zariadenia steny parenísk a skleníky) by mali byť rovnako široké ako dĺžka rámu (160 cm), dĺžka závisí od počtu snímok.



Paruben udržiava v rámci tak, že hotbed Severnej strane bola nad juhu 10-12 cm (t.j. okno je naklonená pre najlepšie osvetlenie a odtok vody). Na Južnej strane pozdĺžnej denníky robiť groove alebo vyplňte ho rejki, ktoré bude spočívať rám.

Kryt rámu skleníky rôznymi spôsobmi, v závislosti od materiálu. Ak je sklo, tak, aby sa zlepšila jej izolačné vlastnosti, mať dve tenké plechy, lepené ich transparentné lepidlo a zarámované toto dvojité sklo, nie je jednotný.



Skúsení majstri zasklenie rám na dne, s prekrývajú v 1, 5-2 vidieť v hornej časti skla na dne. Sklo nainštalovaný v zárezy priečok, rámy na tmel, úprava nechtov bez čiapky a na vrchole opäť kabát s putty. Ak je skleník presklený tak, dažďovej vody v skleníku nebude patriť. Pre skleníkové rámy vybrať biele sklo, hrúbka 1, 5-2 mm) alebo bamskoe sklo, ktoré je silnejšie.

Ak skleníkových sa vzťahuje Membranula neoddeliteľnou kusy plátno natiahnuté na rám. Fix pásku cez tenké stromy'drevené reek, ktoré sú pribitý na tyč.

Emisie skleníkových z mobilných polykarbonát je zvyčajne zhromaždených na pokyny. Dosky krytu do príslušných otvorov a sprievodcov špeciálne lúče.


prorastaika. ru


Zvláštnosti tepla


ili. com. ua

Existujú techniky, ktoré môžete ďalej ohrieva môj skleníkových a zvýšiť účinnosť svojej práce. Jedným zo zdrojov chladu v skleníku je zem. Stavba môže dobre vyhrievané slnko vyššie, a rastliny budú srdečne nad povrch zeme, ale cez pôdu mráz môže aj naďalej zadajte a nasýtený korene. Ako často sa stane s skleníkoch, ktoré sú usporiadané priamo na mieste a nie je izolované.

Metóda je pomerne jednoduchý : ak chcete zastaviť výmena tepla medzi pôde, skleníkoch a pôdy mimo, dohodnúť hothouse základy výška 50-60 pozrite si časť základu vybudovať z izolačného materiálu (claydite-betón, pena betónu, sýtené betónu, arbolite a iné ) Vznik takéhoto spp prehĺbiť v zemi. Teda, teplo, ktorému sa podarilo preniknúť cez deň v skleníku, pôjde k nej v noci je oveľa pomalší.



Otepľovanie miest výrazne zrýchlil, a teplo inerciálne hmotnosť skleníkových zvýši (bude dlho držať teplo), ak hrebene, povzniesť sa nad zemou vo výške 50 až 70 pozri



Pod miest v regeneráciu skleníkových možno konštatovať, plastové 1-2 rúry a rúrky, ak chcete vyplniť obvyklé plastové fľaše s vodou. Keď vzduchu v skleníku príliš prehriatiu, je potrebné otvoriť okno na vetranie. Ale vzhľadom na to, môžete prísť o značnú časť tepla. Fľaše s vodou podľa miest a zem môže mať nadmerné teplo. Pre takýto systém bude musieť vložiť malý ventilátor.



Keď sa ohrieva zem, a balená voda a nadbytočné teplo zostane, ich vypustením do atmosféry pomocou ventilátora.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика