суббота, 29 марта 2014 г.

Ako sa zapojiť predel švy

S nástupom daždivom počasí a chlade obyvatelia panelových domov začať skúsenosti vplyvom atmosférických javov v ich apartmánoch jasnejšie. Najviac stabilné a jasné je zlé interpanel švy tesnením. To sa prejavuje rôznymi spôsobmi: mokré vonkajšie rohy, bloom Tapety, zmrazenie, chladných a vlhkých v miestnosti, niekedy vietor a hluk z ulice. Nie, aby to akýmkoľvek spôsobom. Po prvé, nepríjemné vonkajšie znaky zlej konštrukcie - vlhké, studené a mrazivé. Ale to je len to, čo je na mysli. A čo sa stane s našimi steny vo vnútri ako nedostatočne utesnené švy? Je ničenie aj panel a zvárané s'pripojenia. Možné následky nie je povinné'bezpodmienečne tragické, ale veľmi škodlivé pre steny z našich apartmánov. A na druhej strane - čo pocity, majiteľ v tom, čo môže byť poschodí (3-9-12-16) z toho, čo vonkajšia stena postupne rok po roku, je zničený?

A tam švy medzi vnútorné steny. Zlé tesnenie takýchto švy menej škodlivé a nebezpečné. Však. So zlou shermamatovich vnútorné švy medzi panely je nepríjemný zápach takmer od pivnice (ale od susedov, pre istotu), to prejde, aj trochu hluku (veľmi známe pre obyvateľov bytových domov), a, samozrejme, zostáva veľmi veľa ťahov pre vnútorné parazity: hmyz a hlodavce.

Čo robiť s takýmito švy medzi panely?

Samozrejme, blízko! Ako na to? Som si istý, že mnohí z nás videli horolezcov na stenách, a niektorí z nás môže mať zatvorte závesy z ich zvedavými očami.

Čo technologických možností, tesnenia švy medzi panelmi dnes sú najčastejšie?

1. Jednoduché omietky, spoje tesniaci tmel cez starú. Najčastejším spôsobom, a nie najúčinnejšie kvality, ale umožňuje rýchlo správa o vykonané práce a dostať peniaze.

2. Ako nákladnejšie a trochu drahšie - variácia prvý spôsob, len s podmazkoj väčšie chyby cementu mortal.

3. Polyuretánové penové izolácie rozvodov - sme najčastejšie používa Vilaterm (nízka cena, jednoduché ovládanie, trvanlivosť, náchylnosť k úpadku, odolnosť voči ultrafialovému žiareniu a ekologicky čistý materiál). Tento materiál môže byť z rôznych hrúbkach v rôznych spojov. Je dutá a pevné (bez dutých kanálov). Pre hermetické utesnenie švy medzi panelmi vhodnejšie dutým, ako sa to pevnejšie, pružnejšie a menej náročné na výber priemer. Je ľahké stanoviť v predel švu. Hlavná vec, keď ktorým nie trhať a dobre sa pripojiť do dĺžky. Je hrúbka izolačné trubice trochu viac švu (o 10 až 30 percent, spolu tejto rezanie materiálu je nemožné - on rýchlo stráca svoje vlastnosti) a pomocou stromy'drevené lamely sú vhodné do švu, kde sa konala od seba, a vyplní šev. Fit materiálu, aby 1-3 mm opustiť pre tmel. Tj hovoriť o šev, to by nemalo, ale dôrazne utaplivat tiež to nie je odporúčané.

Táto metóda má niekoľko nevýhod.

  • Ak ohrievač nie je kvalitatívne tesnenie, začne absorbovať vlhkosť, zmraziť a rozobrať.
  • Šev ako má dokonalý geometrický tvar. A ukázalo sa, že niekde Vilaterm zovretia, a kde to šlo veľmi voľne a opäť rovnaký problém, ale to je už ťažké nájsť. Po všetkých, tesnenie konať, a kde teraz preniká voda je oveľa ťažšie nájsť.
  • Ako výsledok tohto stanoviska prieniku do kĺbov vlhkosti viac uložené na dlhý čas a môže zmraziť, ničiť švy na najviac vzdialených miestach. Tento tzv účinok škodlivých tesnenia, keď chceli, ako je lepšie, a to sa veci ešte horšie. Predstavte si - voda dostala pod tmelom vo šve a potom tiekla dole tam, kde ona sa dialo, a bol držaný v byte alebo zmrazené ľadom a roztrhlo šev sa stalo inde. Po niekoľkých cykloch zmena v počasí môže pokaziť značný počet švov.

    3. Niekedy spôsob utesnenia švy medzi panely s penou. Pena naleje do spoločného, tam je jeho rozšírenie, vyplnenie všetkých dutín a liečenie počas dňa. Pena na rozdiel od vilaterm listy č dutín. Spĺňa všetky lotrisone prázdnote, nie dávať koncepty a úniky dostať dovnútra priestorov. Preto, nedostatky v kĺboch, izolované pena, nedáva škodlivé tesnenie" ako s weatherman. Pena je tiež vynikajúci tepelný izolant. Táto možnosť je veľmi vhodná pre tesnenie a tepelné izolácie švy vo vnútri bytu.

    Ale pena má svoje nevýhody - časť pena je z šev a malo by byť zrušené. Rez odolná povrchová vrstva, takže otvoriť porézne a krehkú vnútornú štruktúru, ktorá sa obáva vplyvu na životné prostredie. A peny, strach, slnko a pod lúče pár mesiacov zmení na prach. A ultrafialové žiarenie preniká aj do nechráneného švy.

    4. Dnes najúčinnejší spôsob, ako hermetické utesnenie švy medzi panely v kombinácii s názvom "Teplé švy".

  • Prvý šev razlivaetsya a čistiť od odpadkov a všetky, ktoré je oddelené a spadla pre posledný čas.
  • Potom plnené penou
  • Po, bez čakania na tuhnutie pena vo šve na penu, je umiestnený vilaterm
  • A potom, ako tuhnutie tohto "koláča" aplikovaný tesniaci tmel (väčšinou domácich tmel)
  • Pri takomto použití technológie vylúčiť škodlivé účinky tesniacej a dostať teplé a suché, spoločné pre mnoho rokov.

    Jedná sa o technológie. A teraz dovoľte nám položiť otázku, kto a v akom pomere by mal platiť za takéto zdanlivo zložitá výškový práce?

    Zdroj: www. masterovoi. ru

    Zdroj: www. eremont. ru

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Яндекс.Метрика