суббота, 27 сентября 2014 г.

Topiary art

Topiary art

V našich dní Topiary umenie rýchlejšie naberá na obrátkach. To nie je prekvapujúce. Po všetkých, Topiary sochy - skutočne veľkolepý pohľad. Topiary gardens vždy vyzerať originálne a sú pýchou každého záhradníka, že sa rozhodol na ich vytvorenie.

Topiary sa nazýva umenie usúdil, rezanie stromov a kríkov, s cieľom dať im rôzne formy. História topiary umenie začína v Starovekom Ríme, kde vysoko oceňujú možnosť kosenia rastlín. Majster topiary umenie, vytvorené skutočné majstrovské diela, si slávu a rešpekt.

Druhý narodenia Topiary umelecké zážitky počas Renesancie - v čase, keď oživenie dávnej tradície a osobitný záujem na individuálnu a všetko, čo on robil. Vzhľad hranice, oblúky pokryté silný lianas, zelená izba, zložité labyrinty charakterizuje topiary Park že čas.

V 17. storočí Topiary účes rozšírilo vo Francúzsku. Topiary tvary používa pri tvorbe pravidelné krajiny.

V ére, Peter veľký, ktorý chcel otvoriť Západné hodnoty svojho národa, v Rusku'je a Topiary čl. Názorným príkladom je Veľká Peterhof Palác s jeho Hornej záhrady. To, že je 15 ha a postavená podľa plánov architekta B. Rastrelli pravidelné záhrada je zdobené nielen fontány, jazierka a sôch, ale aj rôzne Topiary tvary.

Teraz strihanie okrasných rastlín sa často používa na dekoráciu stromy a kríky na pozemky, rôzne štýly. Takže, pre bežné nosenie prísne geometrické formy, hranice, parterres. A štýlom na šírku diverzifikovať pergoly, oblúky, nástenné závesy, mreže.

V Rusku šírenie topiary umenie je ťažké klimatické podmienky, keďže rozsah rastliny vhodné na rezanie, pomerne obmedzené. Na tisu-strom, hrab, box-strom, buk, Topiary účes, ktorý je široko používaný v záhrad a parkov Západnej Európy, nemusí prežiť v podmienkach našej kruté zimy. Ak Ste stále priťahuje kučeravé účes krušpán, napríklad, alebo iné vyššie uvedené rastliny, môžete pestovať ich v kontajneroch, a na zimu premiestnite do svetlej a chladnej miestnosti (s teplotou 6-8 ° C).

Kučeravé vlasy rez kríkov sa skladá z dávať korún rôznych foriem (napr. gule, kužele, pyramídy, kocky, disky, špirály, stĺpce). Prax strom orezávanie (spoločné hrab, Lipa (Tilia cordata), hazel, Holly Holly, caragana) sa používa na vytvorenie bersoes (klenuté pokryté galérie).

Obzvlášť populárne účes ihličnaté dreviny. Tento stojan', pretože mnoho ihličnatých stromov sú rastliny, ktoré sú vhodné na rezanie, môžu byť uvedené rôzne formy. Vytvoriť topiary vám prístup na tieto typy borovica, smrek, kaktusová borievky obyčajnej, thuja occidentalis (na vytvorenie bariér); Cossack jalovec (vytvoriť hranice). Z listnatých na topiary zrážky vyhovovali barberries, Euonymus, Derain biela, zimolez, vŕba, hloh, snowberry biela, s. Bush, cotoneaster, Magone Holm a Privet. Masívne geometrické tvary a bersoes môžete vytvoriť z Linden a v'lang drsné. Bush Casinocity, Spiraea, hinnala javor a javor tatárske - pestovanie, druhy, ktoré potrebujú častejšie tvorí. Nie sú vhodné pre komplexné topiary tvary, ako kosenie rastliny by mali byť dosť časté 3-4 krát ročne.

Účes jedli spočíva hlavne v odstraňovaní suché a choré konáre. Silné zrážky jedli vedie k zahusťovaniu rastlín, smrek tvoria hustú stenu. V čase zvyšujúcej sa odporúča skrátiť bočné výhonky.

Účes TUI sa koná na druhom alebo treťom roku po výsadbe rastlín odrezať tipy vertex výhonky, spôsobuje tillering. V treťom roku rez vertex výhonky a začať ktoré tvoria strany, rezanie konárov, významná v rámci danej dimenzie. Pravidelné formatívne účes TUI sa začína vtedy, keď rastlina dosiahne požadovanú výšku. Thuja môžete znížiť niekoľkokrát do roka.

Zrážka z jalovca je obriezka ako bočné konáre a vrcholoch rastlín. V lete bočnej vetvy bude rásť príliš aktívny je potrebné, aby rez niekoľkokrát.

Účes cotoneaster vhodný aj pre vytvorenie hustý plot. Po orezávanie konárov rastlina výrazne rastú, udržať rast.

Účes dráč sa používa na vytvorenie hraníc, živé ploty. Dráč toleruje účes 1-2 roky pobočiek. Zabezpečenie dráč znížiť na chladné počasie.

Topiary formy môžu byť vytvorené nie skôr ako jeden rok po transplantácii rastliny. Raz zlomí nie viac ako jedna tretina koruny rastlín, inak Topiary rastliny budú výrazne oslabený. Tvorba začína vo veku p'ATI rokov.

Ak chcete vidieť Parku topiary umenie môže v mnohých krajinách. Dekoratívne rezanie stromov je technika, ktorá krajina návrhári používajú po celom svete. Jeden z najzaujímavejších topiary parkov je záhradný architekt, umelec, fotograf a spisovateľ Pete Bekaert v Belgicku. Jeho záhrade topiary je skutočné majstrovské dielo architektonického myslenia.

Ak chcete vytvoriť Topiary tvary doma, môžete dokončiť kurzy topiary čl. Vlastne, to bolo všetko pekné a originálne na topiary organicky zapadajú do celkového štýlu záhrady, je dôležité dať jasné pokyny. Topiary umenie je fascinujúci proces. Odborníci Vám pomôžu realizovať Vaše sny v živote.

Ak je oblasť plánujete vytvoriť komplexné sochárstvo, má zmysel kupovať Topiary rámy. Drôt rám pre topiary formy pomôže dať rastliny forme zvierat, vtákov, iných predmetoch.

Zdroj: pro-landshaft. ru
| K tejto téme diskutovať na fóre Verzia pre tlač | K tejto téme diskutovať na fóre

Zdroj: ukrstroy. net

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика