понедельник, 29 сентября 2014 г.

Lepenie dlaždíc 2011-09-27 12:52:49

Výstavby a rekonštrukcie.

Lepenie obkladov
2011-09-27 12:52:49

Šikovné ruky, aby ľahká práca, hovorí populárny múdrosti. Ale kachľové majstri hovoria, že rozruch tu to nie je potrebné, ale užitočná je vždy vítaná. Niekoľko jednoduchých pravidiel vám pomôže robiť prácu kvalitatívne a v čase.

Pravidlo jedna: výpočet spotreby obkladu lepidlo

Je potrebné zvážiť nielen fyzikálne vlastnosti lepidla, ale tiež výber základe, dlažby, poveternostných podmienok. Tak, relatívne porézne základe cementové lepidlo absorbuje viac ako betónovou doskou, a pórovitý neglazované viac ako glazúrované. Horúce počasie prispieva k viac silné odparenie tekutiny z cementu, mortal alebo tmelom, a tak chcete, aby na základe viac ako lepidlo normálnej izbovej teplote. V dôsledku týchto rôznych podmienkach je nemožné, aby sme presné tabuľky pre výpočet spotreby obkladu lepidlo. Preto je najlepšie pozrieť sa na návod na použitie lepidla, ktoré si vyberiete, a požiadať o informácie predávajúceho-poradca.

Pravidlo jedna: výpočet lepidlo na dlaždice

Pravidlo dvoch: štádiu prípravy

Definovať poradie, v ktorom sú urobiť, ktorým čelí, a to tak, že na konci si bol na vstupné dvere do miestnosti a nie v rohu. Ak sa v priebehu práce bolo potrebné pohybovať len linajkované podlahy, majte po ruke zopár kúskov z preglejky, aby sa stopy na podlahe.


Dôkladne vyčistite podklad pre záver, že odstránenie prachu, ktorý môže znížiť silu spojky medzi lepidlo a obkladov. Ak pracujete s lepidlo cementovou maltou alebo organický povlak, na báze vody, najprv poutierajte vlhkou špongiou. Pre tmel na báze rozpúšťadla, použite handričku namočené v riedidlá, rozpúšťadlá alebo iné, ktoré sú vhodné pre túto lepidla.

Pravidlo troch: aplikácia lepidla na dlaždice Pravidlo troch: aplikácia lepidla na dlaždice

Všetky lepidlá sú aplikované v o rovnakým spôsobom. Prvý malý počet použitím rovný okraj ozubeným hrebeňom, V-, U-tvarované alebo štvorcový tvar zubov. Potom riešenie "česaná" ozubené strane hrebeňa, ktorý, ak sa budete držať na ostrý uhol na základňu tvorí na povrchu hladké hrebene rovnakej výške. V procese monitor uhol a nenechávajte clumps lepidla na povrchu. Nedostatočný alebo nepravidelný lepidlo aplikácia vedie k oslabeniu priľnavosť a spôsobuje praskanie dlaždice a spracovanie švy.

Veľkosť pozemku, na ktorom budete pracovať, možno v rozmedzí od 0, 5 2, 5 sq. meter, v závislosti od veľkosti smerom a teploty vzduchu. Ak sa pokúsite na pokrytie lepidlo celú oblasť, ktorá sa bude klásť dlaždice, je vysoko pravdepodobné, že lepidlo bude využívať rýchlejšie, ako si môžete dať všetky dlaždice. Záver: v jeden čas lepšie použiť lepidlo na oblasť nepresahuje jeden meter štvorcový.

Pravidlo štyroch: výber nástrojom


Pre tenké obklady sú vhodné hrebeň s zubov V tvare 3-5 mm veľkosť (napríklad, stena-glazované dlaždice), pre väčšie dlaždice (za sexuálne dlaždice vo veľkosti 15 až 20 cm) - chasers námestie zuby veľkosti 6 mm, a hrebeň s zubov U-tvarované použité pre veľké bary (veľkosť 30 cm a viac) a nepravidelné tvary.

Je dôležité vybrať veľkosť zubov v súlade s veľkosť dlaždíc. Vysoké hrebene, ktoré boli získané pomocou hrebene s veľké zuby, dobre kryt zadnej strany dlaždíc veľkých veľkostí a dlaždice s kartami. A keď používate hrebene s malými zuby von hrebene, ktoré sú vhodné pre malých dlaždíc, ale oni by nemali byť v dostatočnej výške, aby sa úplne kryt zadnej strane veľké obkladačky alebo dlaždice s kartami.

Pravidlo p'po piate: teplota režimu


Ideálne pre akékoľvek lepidlo je teplota medzi 18 až 24 stupňov. Na 2-10 C lepidlo bude trvať od 4 do 8:00, a ďalšie. V chladnom počasí, vody v lepidlo sa stáva ľad, a lepidlo stane sa nepoužiteľným. Keď teplota stúpa až do 32 stupňov, bez ohľadu na predmet zloženie priamom slnku, alebo nie, lepidlo určite "spekaných", ktorý je, vlhkosť a odparuje rýchlejšie, než lepidlo má dosť času na to, aby využili, a zachováva schopnosť čoskoro začne výrazne znižovať.

Stačí si prečítať ", Ktorým čelíme dlaždice "


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика