понедельник, 29 сентября 2014 г.

Podlahy 2011-09-30 13:39:08

Výstavby a rekonštrukcie.

Podlahy
2011-09-30 13:39:08


Prekrývajú slúžia samostatné stavby na výšku podlahy. Berú zaťaženia z osôb v objekte a zariadení. Okrem toho, prekrývajú sa zabezpečila trvalá udržateľnosť budovu ako celok, pôsobí ako horizontálne membránou. Toto ložisko a zároveň obálky budovy. Prekrývajú vnímať zaťaženie vetrom, poskytovať teplo a zvukovú izoláciu, ochranu izby od chladu, vlhkosti, teplu a hluku.

Je možné zosumarizovať hlavné požiadavky pred'sú na podlahách:

  • trvanlivosť - prekrytie by malo odolať pádu na neho vypočítané zaťaženie;
  • tvrdosť je v rámci akcie načíta prekrývajú by sa nemala významný ohybov a váhať pri jazde;
  • zvukovú izoláciu, je chrániť izba zo šoku a vzduchu zvuky;
  • tepelná ochrana - rozdelenie priestorov s teplotný rozdiel (povaly, pivnice);

  • požiarna odolnosť je stupeň Horľavosti podlahy, ktorá je stanovená príslušnými protipožiarne predpisy;
  • nákladovo efektívny-ak je to možné, prekrytie by mala mať malú hmotnosť a malé celkovej hrúbke, aby sa zabránilo Oh'objem budovy.

Dosky sú rozdelené do skupín podľa ich polohy.


Prekrývajú, ktoré kombinujú a prikladať a nosné funkcia, tzv. stredne pokročilých. Tento strop je podporovaná iba na nosné steny a ložisko oddiely. Cocolina prekrývajú je hranica medzi suteréne a v rezidenčnej oblasti. V krytiny suteréne je často spodnej časti chrbta podporných pilierov z tehál alebo iného materiálu, takže sa dá ľahko vydržať značnú váhu. Nachádza sa nad hornom poschodí dosky sa nazývajú podkroví. Treba poznamenať, že záťaž na poschodí a v pivnici sa prekrývajú v dva krát viac ako na povalu.

Strop tvorí najmä ložisko dizajn a plnenie. Mezhdunarodnoe náplň podlahy je prikladať (akustické alebo tepelnej izolácie), prvok, ktorý vytvára hladký povrch stropu a niekedy zdajú užitočné zaťaženie od podlahy. Náplň zvyčajne robia multi-layer, každá vrstva má svoje vlastné účely a je spustiť z príslušných materiálov.


Na základe konštruktívnych rozhodnutí, nosná časť overlappings možno rozdeliť na dva typy, a to v poradí, pre každý typ materiálu. Lúč - tento typ strop je vynašiel prvý a je veľmi populárne dodnes. Dizajn je veľmi jednoduchý a pohodlný v inštalácia sa skladá zo styčnej (nosníky) a čalúnenia (napríklad, betónových blokov, na základe trámy). Hlavnou funkciou lúče - prenos nosné prvky konštrukcie. Mibanco výplň tvorí základ pre podlahy alebo stropu. V závislosti od materiálu ložiska prvok trámovými stropmi sú stromy'drevené, kovu a betónu.

Beamless vykonáva z homogénne prvky (dosky-paluby alebo panely-paluby).

Technológie výstavby podláh poskytuje tri možnosti: zmiešané, monolitické alebo prefa-monolitické.


V závislosti od materiálov a typov nosných konštrukcií prekrývajú rodinné domy sú zvyčajne v poriadku stromy'Yana (stromy'drevené trámy) alebo betónu (na trámy, dosky, podlahy, pevné). Na výber typu strop závisí na dizajn, na účel stavby, ako aj z zaťaženia. Pri výpočte zohľadniť veľa nábytku, vybavenia a personálu. Trvalé časť-load - vlastné hmotnosť podhľadu. Ložiska zaťaženie prekrývajú na stene sa môže spoľahnúť len špecialista-projektant. Výpočet je pomerne zložité a vyžaduje špeciálne školenia. Trvanlivosť je považovaný za normálny a šikmé priečnych, pozdĺžnych síl. Zvážte, sneh, zaťaženie vetrom, pôdy stave, podpivničený, veľkosti okenných a dverných otvorov. Preto je lepšie odmietnuť mať samostatné rozhodovanie a prístup k profesionálne. Náklady na dosky v celkovej ceny bytu, domu, je až na 20%, mzdové náklady na ich zariadenia, až 25%. Preto pozor na výber racionálny dizajn stropov by mohli mať vplyv na výkon doma vo Všeobecnosti.

Typ 1. Stromy'drevené podlahy

Stromy'drevené podlahy budov, hlavne pri stavbe stromy'drevené domy typické pre low-rise bývanie v ekonomickej triede. Aj tento typ sa používa, keď bolo zariadenie naposledy prekrytia nie prevádzkované podkrovných priestoroch a zariadeniach dcérskej spoločnosti a dočasný charakter. Samozrejme, čím viac populárne sú počas výstavby lúč, prihláste sa a rám domy a kúpele.

Stromy'drevené lúč strop, pohodlné a ľahké, majú vysokú pevnosť a lacnejšie ako iné typy nosníkov, majú veľký záujem na súkromné vývojárov.

Jeho hlavnými výhodami sú nízka hmotnosť, relatívna lace a jednoduchosť výroby. Aby im hlavne ihličnatých a listnatých plemien dreva. Drevo musí byť vyliečený do 3-4 mesiacov, nesmie mať trhliny a hniloby. Stromy'drevené trámy povinné'musia byť ošetrené antiseptické, ktorá zabraňuje hniloby.


Výhody stromy'drevené podlahy - relatívne jednoduchú inštaláciu (nie je potrebná zdvíhacia stavebné stroje) a nízke náklady. Ale existuje viacero nedostatkov: nedostatok zvukovú izoláciu, pary a vzduchovej priepustnosti, jednoduché inflammability. Aj tento materiál má pomerne veľké odpisy. Po všetkých drevo - organické hnojivá, to je náchylný k skaze a zničeniu tesár. Navyše, v priebehu času materiál trhliny, praskliny a jaskýň. Preto, priemerná životnosť takejto stavby je 50 rokov.

Na základe stromy'drevené trámy - nosníky, ktoré sú založené na nosné steny. Prekrývajú stromy'drevené konštrukcie môžu byť použité pre lety z takmer akejkoľvek veľkosti.


Na spodnej strane (strop) povrchov, podlahových trámov sú pribitý tyče, ktoré sú umiestnené pevné plank, podlahy Dosky. Podlahy sú potrebné pre následné kladenie izolácia a parozábrana v tele stromov'drevené trámy. V hornej časti prekrývajú zaspať malé vrstvu piesku na zlepšenie absorpcie a posedenie s izoláciou na hornej lúča. Typ izolácie, parozábrana, ich hrúbky a vlastnosti závisia od mnohých faktorov, a mala by byť poskytovaná projektu. Po, ktorým sa izolácia a parozábrana položiť návrh (alebo dokončovacie podlahy z dosiek alebo vodovzdorné preglejky.


Strop pre požiarnej bezpečnosti nevyhnutne'uistite sa, že pošvy gipsokartonnymi listy alebo omietky. Pre zlepšenie zvukovej izolácie podlahy stromy'drevené trámy môžu konštruktívne zdieľať zariadenie, podlahy a stropu. V nosné steny, aby dva výklenky na rôznych horizontálnych úrovní. V blízkosti mount dva lúče. Táto metóda zvyšuje náklady prekrývajú, ale výrazne zvyšuje výkon výstavby.


Pred inštaláciou na ochranu pred hnitím všetky stromy'drevené konštrukcie by mali byť ošetrené špeciálnym riešením, ktoré chráni drevo pred negatívnymi vplyvmi. V miestach ložisko lúče na vonkajšie steny, to by malo byť viac účinné antiseptikum akcie.

Typ 2. Modulárny ţelezobetónových overlappings


Počas výstavby Kam'drevené, tehál, betónu a betónových budovách používať betónové podlahy. Hlavné výhody betónových podláh sú ich trvanlivosť, pevnosť a požiarnej odolnosti. Betónové podlahy sú monolitické, vyrobené na mieste, a národné tímy zostavené z prvkov, z rastlinnej výroby. V závislosti od charakteru projektu a veľkosti miestnosti, vnútorné steny a piliere, stĺpy buď ísť pozdĺž budovy a po. Preto umiestnenie stropné dosky, alebo trámy môžu byť priečne a pozdĺžne rôznych veľkostí pokryté Bay.

Vo forme betónové podlahy delia na: lúč, Tabuľa, rebrovaný a stropov-vložky.

Železobetónové nosníky - sériový výrobok, ktorý má určitú dĺžku (v násobkoch 100 cm), ktoré regulované tzv. modulárny systém - definovaný súbor štandardných veľkostí vyrobených výrobkov, ktoré sa používajú v masovej výrobe. Lúč strop, zabezpečíme pre lety nad 3 M. Na stene sú umiestnené betónový nosník minimálne 130-150 cm od seba. Oni'pripojenie ventilu tanier prekrývajú. Nedostatok betónové nosníky - značnú váhu nosné steny. Preto je tento druh prekrývajú sa používa výhradne v murovaných alebo blok domov - stromy'drevené steny jednoducho nemôže vydržať taká tlak.

Prekrývajúce doska je typ beznalichnyi. Všetky zaťaženia-nosnosť spočíva v sporák, ktoré môžu konštruktívne veľkosti spoliehať na dve, tri a štyri steny. Doska design najvhodnejšie pre tehál alebo blok domov a chatiek. Ako prekrývajúce sa železobetónových nosníkov, vyžadujú použitie zdvíhacieho zariadenia. Pre inštaláciu železobetónovej dosky používajú dva typy panelov - priebežná (vyrábajú sa najmä z light-hmotnosť betónu) a duté. Druhá majú okrúhle otvory - druh "rebrá", v práci aj na ohyb. Výhodou duté jadro je tepelne a zvukovo izolačné vlastnosti. Vyžadujú menej betónu, a to výrazne znižuje sa ich hmotnosť. Teda, zaťaženia na nosné steny je znížená.

Prefabrikované stropné dosky je namontovaný na podporu povrchu nosné steny, nosníky, nosníkov. Ako prekrývajúce sa uskutoční len v prípade, ak let sa nesmie presiahnuť 3 m Dosky zásobníka na cement-piesočnatá riešenie. Dosky úrovni na spodnej ploche, ktorá bude slúžiť strop krytých priestoroch. Mimochodom, dosky dosky poskytnúť hladké podlahy. Po montáži dosky vyrobiť ich "kotvenie", aby steny, okrem doska povrchová'odkaz hladké ventily.

Rebrovaný dosky sa používajú pri dĺžka rozpätie menej ako 6 m, najmä na zariadenie tohto typu overlappings použiť, keď sa chcete dostať dokonca aj strop Nedostatok finned podlahy je pomerne komplikované štruktúry, potrebné pre používanie dreva.

Návrh dosky s vložkami zjednodušuje budúcnosti, omietky, strop, ale neposkytuje slušné zvukovú izoláciu. Pozostáva z ložiska trámy, medzi ktorými sú papuče z pálenej hliny, prázdnota dizajn liateho betónu.

Jednoduchosť prístroja modulárnej ţelezobetónových overlappings, ich spoľahlivosť, a skutočnosť, že umožňujú znížiť podmienky výstavby z nich robí väčšinou pred všetkými ostatnými. Nevýhodou prefa betónovou doskou je, že počas výstavby je potrebné použiť záťaž-zdvíhacie zariadenia. Stavebný priemysel majstrov nové typy ľahký stropné dosky. Výrobu viacvrstvových, polystyrén betón a pena betónové výrobky. Sú podstatne ľahšie ako betónové, majú lepšie zvukové a tepelné izolačné vlastnosti.


Typ 3. Monolitické dosky

Monolitické dosky sú tiež široko používané v budove v krajine. Monolitické prekrývajú s výnimkou plniť svoje priame funkcie, sudov, z podlahy na nosné steny.


Metódy výroby monolitické podlahy sú mnohé: vyplňte lúče, vlnitej lepenky, horizontálne odnímateľné a non-odnímateľné debnenie. Dnes jednou z najprogresívnejších a relatívne lacné technológie možno pripísať prekrývajú trvalé debnenie. V súkromnom sektore, popularita stavieb tohto druhu rastie každý deň. Počas výstavby dosť objemné zariadenie. Oni dobre zapadajú do komplexné architektonické obrysy budov. Ich charakteristickým rysom je možnosť použitia v súbehu spaces non-standard, zložitý formulár a nie horizontálne povrchy stropov (oblúky a pod.).

Inštalácia monolitických podláh je rozdelená do troch hlavných etáp:


Na šalovacie práce. Na celej oblasti prechod na intervale 1, 5 m rovné riadky dať osobitným horizontálnym debnenie hodín podlaží výšky. Na stojane vidličky krepjat Progonny dreva, nad ním rad stromov'drevené polená. Oni zadok jemne položil wwcb, že zostanú zatvorené ako hrubý strop. Potom rovnomerne rozložené po celej dĺžke alebo šírke span šíriť izolačné dosky. To môže byť peny, stromy'drevené boxy, pevných minerálnych rohoží atď.,

Posilnenie funguje. Na zariadenie na posilňovanie oka hornom a dolnom poschodí dosky požadovanej vzdialenosti medzi hornou a dolnou oka je dosiahnuté tým, že sa výrobou a montážou misyachna rám.

Konkrétne diela. Betonážou monolitické dosky vyrobené priebežne.

Tepelná izolácia podláh


Tepelná izolácia podláh je navrhnutý tak, aby sa zabránilo stratám tepla z miestnosti. Toto tepelné straty môžu byť spôsobené prieniku studeného vzduchu z podzemného alebo pivnica. Preto, základné požiadavky na tepelnú izoláciu pred'predložiť do podkrovia a strop nad non-vykurované pivnice. To je v týchto miestach v bytových domoch stratil až 15% tepla. Ak sa nebudete riadiť podmienky tepelná izolácia, teplota rosného bodu sa môže pohybovať hlboko do podkrovia, podlahy, teda vlhkej na strop.


Izolačný materiál môže slúžiť ako minerálna vlna, trosky, perlit, keramzit, ako aj suchý piesok, piliny, hobliny, slama, listy stromu. Kvôli rozdielu teplôt izolácia môže navlhčiť, takže cez izoláciu je potrebné, aby vrstva asfaltu. Hydroizolácie vyhovovali v strope nad kúpeľne a bazény, ako aj v priestoroch s vysokým obsahom vodných pár. Niekedy v takýchto prípadoch použite panel s zahŕňal konkrétne gidrofobizatsii prísad.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика