понедельник, 29 сентября 2014 г.

Pripraviť budovy pre zimné aktivity: pravidlá skladovania stavebných materiálov 2011-09-27 13:33:28

Výstavby a rekonštrukcie.

Pripraviť budovy pre zimné aktivity: pravidlá skladovania stavebných materiálov
2011-09-27 13:33:28

Konštrukcia sezóna sa blíži ku koncu. Samozrejme, dobre, ak sa vám podarí dokončiť všetky základné práce na výstavbe domu až do prvého snehu. Inak, vyvstáva otázka: čo robiť s stavebné materiály, ktoré už boli dodané o'objekt?


Najlepšie je dohodnúť sa s majiteľom vozidiel a vziať tehla, lepenky a dreva z webu, nie je vyprovokovať "lovci" pre stavebné materiály. Ale ak o'objekt je vybavený ochranou, hlavná vec, tu je chrániť materiálov z negatívne vplyvy na životné prostredie, predovšetkým z atmosférických zrážok.

Samotné miesto pre skladovanie materiálov, očistí od nečistôt, úroveň, a zem sa kondenzujú, aby sa zabránilo ovisnuté príchod jari. Ak stavieb útulku nie je plánované materiál pre prístrešia z vyššie môže slúžiť ako krytina je lacný, dostupný materiál, ktorý šetrí sám nedokončené budovy, stavebné materiály neporušené.

Pravidlá skladovania stavebných materiálov v zime

Skladovanie podľa lesopilomaterialov

Veľmi často vzniká otázka, skladovanie lesopilomaterialov. Lesa uložené pod krytom alebo v dobre vetranom priestore.

Denníky povinné'nevyhnutne oscuridad. Strom kôra nie je uložený a uložené. Hlavne je jasné, kôry, pričom rezané prúžky až 10 cm široké, ktoré chránia konce z krakovania.


Rezané a hobľované roztriedené podľa typov a umiestnené v hromade. V rámci hromady, aby Nadácia zdvihol nad zemou, tak vysoko, ako je to možné, že strom je nie absorbuje vlhkosť z pôdy. Každé číslo by malo byť oddelené pruhy, ktoré poskytujú vzdušného priestoru, pre vetranie a urýchľuje sušenie. Keď členský stohovanie výška by mala byť nie viac ako polovicu šírky hromadu. Komíny majú vzdialenosti 4-5 m od seba. Roundwood je navyše predmetom zdôrazňuje voči pohybu.

Miesto na ukladanie je žiaduce, aby sa proces antiseptické účinky. Najjednoduchší - 10% roztok medi alebo síran železnatý (1 kg na 10 litrov vody). To znamená, že musíte na spracovanie dreva na ochranu proti vyhnívanie a reprodukciu z dreva hmyzom. Antiseptický sprej do existujúcich otvorov, potom aplikuje pomocou štetca.


Na vrchole dreva, pokryté s strešnej krytiny. Ale v žiadnom prípade nie úplne. Je žiaduce, aby zrno bolo fúkanie. Plne izolované, napríklad, polyetylénový film len zdá ochrany, v skutočnosti prináša viac škody. Drevo z prírody je prispôsobený na zmeny teploty a vlhkosti podmienky: môže absorbovať vlhkosť a dať ho späť, v závislosti na poveternostných podmienkach. Z pod zapečatené film sa vlhkosť odparí a kondenzuje na povrchu. V miestach kontaktu medzi filmom a dreva, vlhkosti budú absorbované strom, nie nechať ho v suchu a zatvorené film drevo zhnije rýchlejšie ako širokej verejnosti.

Skladovanie sypkých materiálov

Väčšinu stavebných materiálov - hliny, piesku, štrku nevyžaduje špeciálne prístrešky môžu byť uložené v otvorené. Sú uložené v hromadách, sú chránené pred kontamináciou a anasatsia debnenie, že ich zachráni z rozliatia a straty z ich celkovej hmotnosti, Počas zimných samozrejme, nie sú pokazené, ale v lete, ktoré budú potrebovať v budúcnosti.


Všetko v'pletacie materiály by mali byť uložené nie viac ako 1 rok, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek. Lepšie, ak vápna, sadry, alabaster nemal zostať "zimovania". Ale ak tam nie je žiadny výber, mali by byť uložené v suchej miestnosti vo výške dvoch metrov nad zemou. Tu je neprijateľné ako priamy zásah kvapiek vody a mierne zvýšenie úrovne vlhkosti.

Cement je uložené v suchom a vykurované miestnosti, na vzostupe 50 cm od zeme, povrch, na ktorom ležal tašky, kryt strešnej krytiny. Je lepšie uložiť cement factory package: umiestnite ho v p / e taška a rozšírené pásky švy. Voľne ložený cement uložená v sudoch, top, ktorý zostáva skrytý film a head'pripojený.


Ale je lepšie kupovať cementu pre budúcnosť, pretože kvalita cementu závisí nielen na podmienky jeho skladovania. Ak prekročíte obdobia skladovania cementu, stratí svoje na'adstringentné vlastnosti, a preto sa značka cementu sa bude znižovať. Cement mesačné stratiť až 5% z jeho činnosti za rok - na 40%.

Preto je pri nákupe cementu, poznámka dátumu jeho výroby. Ak cementu sa predáva v celku, na určenie sviežosť cementu, pričom hŕstka materiálu v ruke a stláčanie čerstvé cement "bude prúdiť cez jeho prsty, starý - sa zmení na knedlík. To lepšie nebude, aby si ju kúpili, prospech z toho bude málo, aj keď si nasekáme.


Samozrejme, moderné metódy môžu vrátiť činnosti cementu s vodou-odpudzujúce agent, ale, ako pravidlo, to sa robí veľké stavenisko, s veľkých množstvách alebo v továrni. Jednoduché spôsoby, ako zaviesť vodu-odpudzujúce prísady do cementu nie, ako dávkovanie komponentov je len 0, 03% z hmotnosti a efektívne distribuovať, je potrebné drahé mlecie zariadenie.

Skladovanie tehál a betónu

Skladovanie tehál a betónu Tehál a škridiel povinné'uistite sa, že uložiť v interiéri (stodoly), najmenej, pod baldachýnom. Povinné'je potrebné zvyšovať základe nad zemou na 15-20 pozri


Tehlový komín v kôpky až 1, 5 m, obhajobe tehly z vniknutím vody do prázdnoty, že je, keď procesov zmrazovanie a rozmrazovanie, bude poškodiť materiál. Tehla s non-prostredníctvom dutín umiestnené dutín nadol. Pevné murované môžu byť uložené bez rezervy.

Gazosilikatnye bloky hygroskopický, sú uložené na vzostupe a na ktoré sa vzťahuje s polyetylénový film alebo iné vodotesný materiál poskytujú ochranu pred vodou.


Betónové výrobky, s výnimkou stropné dosky, ktoré nevyžadujú útulku. Dosky sa odporúča, aby sa skladujú na rovnej, husté pôdy, v jeho neprítomnosti, odporúča sa, aby sa plocha bytu, naplňte ju s štrku, alebo urobiť podláh, základové bloky. Pod okraje dosky dať lúč. Stromy'drevené lišty tiež funkciu medzi riadky dosky. Výška konštrukcie sa môže skladať z 6 -8 dosky, už nie je odporúčané, pretože riziko kolapsu, s nerovným podawanie pôdy na jar.

Skladovanie dokončovacie materiály

Valcované strešných materiálov (krytiny cítil, strešnej krytiny) je prísne zvislej polohe, tak, že v procese skladovania vrstvy z odkrvovacieho dohromady.

Skiel inštalovaných do poľa, preložené listy tesnenie, a mráz sklo nie je strach.


Smerom produkty (napríklad keramické platne) je umiestnený v poli na okraji 2-3 riadky, ale jednotlivé prvky by sa obrátil proti sebe.

Náterové farby a laky skladujte v tesne uzavretej nádobe. Nižšie v ňom množstvo vzduchu tekutiny úroveň by mala byť tak vysoko, ako je to možné. Na olejové farby pri skladovaní sušené a to nie je film vznikol, by mal byť kladený na povrchu kruhu husté papiera, ktorá sa rovná priemeru povrchu, a zakryť vrstvou sušenie olej.

Nástroj pre ukladanie

Nechty uložené v tesnej box, ktorý je kladený na hornej textílie impregnované stroj olej.


Nástroj by mal byť uložené v zdieľanom haldy, zo vzájomnej kolízie to kazí. Miesto pre nástroj skladovanie každý majiteľ definuje: bude sa to týka, okná, steny panel s háčikmi, stena, skriňa.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика