воскресенье, 28 сентября 2014 г.

Op art: myseľ hry pre tých odvážnejších

Op-art - umenie na križovatke maľby a optika - existuje vyše sto rokov a stále sa diviť, odvahou a inovácie. Práca umelcov, v ktorých kombinácia geometrické línie a farby vytvára ilúziu o'objem a pohyb, hrá s ľudským vedomím, môže zdať šokujúce a výstredné. Ale sú statočný dizajnéri vyjadrujú myšlienky op umenie v každodennom živote, zdobenie bežný byt. A potom z ich "ordinariness" ani stopy zostáva.

Obrázky tajné

Takže, prvý "pohyblivé obrázky" svetového spoločenstva zaznamenala v roku 1889. Ale potom, že predpona "umenie" a všetky Voľba'ASCI na umenie nebola otázka. Profesor Thompson, ktorí led optické experimenty v Nemecku, publikoval článok v časopise " Das neue Universum. Venuje sa vizuálnej ilúzie, ona bolo doplnené ilustráciami s dúhové kruhy a spriadanie kolesá. A to len s 50-tych rokoch XX storočia, optika prišiel do kontaktu s čl.

Prvýkrát predstavila optický obraz pustil Denise René, otvoril svoju výstavu v Paríži v roku 1955. Cez desaťročia, a to v roku 1965 v new Yorku hostil výstavu "Citlivé oči", výhradne na práce tohto potoka. Vlastne je to, čo to má dôsledky udalosti a môžeme hovoriť o vzhľad op umenie ako samostatný smer, maľovanie.

Trvalo ďalších desať rokov, a op-umelci prestali byť izolovaný jav. Bol vyhlásený tým, Victor Vasarely, ktoré mali výrazný vplyv na rozvoj pohybu, Ennio Finke, Bridget Riley a mnoho ďalších. Maliari začali o'zapojiť sa do skupiny, ktorú chcete nastaviť odvážne experimenty s ilúzie. "Hra s cieľom" pridal umelcov z rôznych krajín a kontinentov. A po nejakom čase s'objavil sa odvážlivci, ktorí sa nebáli otvoriť módne trendy dvere z obytných budov.

Statočný vyhradená

Najlacnejší spôsob, ako premeniť svoj dom do Múzea, jednej z najkrajších a aktuálne smery v moderné obrazy zdobia steny s reprodukcie jednotlivých umelcov. Ste mali venovať pozornosť na takých majstrov ako Alviani De Vecchi, Colombo Marie, Duarte Barel, Hacker Mac Graven, Tallyman Gerstner,'Viačeslav koleichuk, Joseph Albers, Bridget Riley a iné. Ich obrazy sú skutočné "mysli hry", ktorá upúta. Pri pohľade na ne, nikto nemôže pomôcť, opýtať: tieto optické efekty vytvorené obyčajné štetce a farby - napríklad, že vytvorili Shishkin alebo Monet?

Živým príkladom maľby v štýle op-art je maľovanie anglického umelca Bridget Riley, ktorý je zaujímavý titul "Žiarivý tok 3". Vlnoviek sú plávajúce pred mojimi očami, ísť na plátno. Dôvod, že láska Riley optické experimenty, ktoré spôsobuje poruchy vizuálne prístroje. Obrázok sa zdá, že čierna a biela (a naozaj, v skorých 60-tych rokoch umelca začal s touto farebné spektrum).

V skutočnosti, v "Tok" tam sú červená, modrá a sivá farba, ktorá, v kombinácii s presný ohyb vĺn vytvoriť efekt "flow". Ale všimnite jeho viacfarebné obrazy môžu len pri pohľade na jej malého fragmentu. Vo Všeobecnosti platí, že doslova zrazí dole, šokujúce, a dáva nič vidieť okrem... žiarivý tok. Keď v očiach začne blikať, viete, že príliš veľa op-art in - house vyhľadávanie. Inak, poruchy videnia a bolesti hlavy zabezpečená. Nie je prekvapením, na výstavách prác, op art, publikum bolo fascinuje rozjímanie o neobvyklé vzory, často sa stalo, závraty alebo dokonca mdloby.

Pravdepodobne, je lepšie sa obrátiť na menej agresívne formy tohto čl. Napríklad, svetlo grafické diela, ktoré zmätený vonkajších a vnútorných stranách, trvalo udržateľný objekty začať zavesiť okolo", a kolesami, ako Thompson, sú v pohybe. Vytvorenie zbytočné tlak na psychiku a ľahko zmestí do minimalistický alebo klasické inter'er, tieto obrázky bude trvať dlho, prišli do domu hostia.

False hlasitosti slúži aj ako výborná možnosť pre obývacie izby. Aplikovať na steny, podlahy alebo stropu obrázok, vytvoriť ilúziu o'kapacita (napríklad slávny maľované bazén s "reálne", zábradlia, dole po schodoch) alebo "dvere", otvorí sa v non-existent "izba". V každom prípade, bez ohľadu na príčiny nezdalo techniky op art na displeji v galérie obrazov alebo zariadenia, doma majú vždy charakter vtip. A pretože vtip by malo byť zábavné a príjemné, hranice svojich experimentov s týmto druhom umenia je určená iba vaše vlastné pohodlie pre oči a dušu.

Text: Mária Petrus | Foto: JP

Zdroj: Vlastník

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика