вторник, 30 сентября 2014 г.

Kuchyňa. Problémy navrhovania

V posledných rokoch, mnoho nábytok podnikov vzal vydanie sady nábytok pre kuchyne. Ale ich sériovej výroby a aj najnovšia výstava vzoriek hriech funkčné non-compliance vo veľkosti, navrhnutý vo forme štandardu. Už v etape návrhu porušil noriem a pravidiel, ktoré poskytujú výkon, potrebný nábytok, a technologického reťazca varenie v prospech formálne architektonické riešenia je úplne rozbité.

Bohužiaľ, domáce stavebnej praxi nie je vždy prospešné racionálne organizácia kuchyňa priestor a v súlade stavebné práce. Ak chcete ušetriť miesto na disku, rúrky zabezpečiť prívod studenej a teplej vody a kanalizácie, odvodnenie, stavitelia "push" umývanie povodí v rohu, ktoré väčšinou nepríjemné, najmä pre single-row konštrukcia nábytku zariadenia. Je pravda, že s'na trhu objavili predlžovacie hadice na vodu a plyn umožní nájsť racionálne vzdialenosť medzi drezom a varnou doskou. Avšak, je neriešeného problému traversal nábytku dizajn vertikálnych plynové vzpery. Riešenie tohto problému prešiel späť na spotrebiteľa.

Ak skoršie dizajn Inštitút bývania (ZNDA bývania), tam bol Oddelenie inter'interiér, a každý nový plán domy hmoty budovy hrala racionálne usporiadanie nábytku, nainštaluje spolu s Ústavom nábytok (VPKTIM) kompatibilného modulárneho veľkosti a rozmery nábytku a inžinierske a nástroj zariadenia, teraz sa tieto diela nie sú vykonávané.

Často existujú nezrovnalosti výšky okna otvorenie, najmä na okenný parapet, a nastaviť nábytku. Nízke parapetu výška nie umožňujú umiestniť pod jednotka kuchyňa sekcie, získať zaujímavé konštrukčné riešenie.

Sa konala v októbri tohto roka v športovom komplexe " Priateľstvo " v Luzhniki nábytok výstava ukázala, že spolu s rozšírenie modelu na úrovni produktov, estetické ukazovateľov a na zlepšenie kvality ich produkcie, súpravy, nábytok pre kuchyne v jednotlivých parametre nespĺňajú požadované výkonnostné normy. Len jeden príklad: v tabuľkách, utility Kabinet-stĺpce so zásuvkami, úroveň inštalácie hornej zásuvky podstatne vyššie než prípustné rovná 1250 mm

Pri prerokúvaní výsledky výstavy odborníci myšlienku výstavy alebo súťaže kuchynský nábytok, kde vzorky môžu byť prezentované v relatívne white, ktorý pôsobí ako život-veľkosť modelu. To by umožnilo, aby nestranne porovnanie identifikovať model, najvhodnejšie v prevádzke, spĺňa potrebné ergonomické požiadavky. Tento návrh môže byť považovaná za želanie do budúcnosti.

Viac ako 30 rokmi vo SV'v súvislosti s hromadná bytová výstavba výskumu a návrhu ústavy realizovali práce na optimalizáciu parametrov vybavenie kuchyne, zjednotenie nábytok s inžinierstvo zariadenia, chladničky, kachlí, sporákov, digestorov. Boli vypracované normy (vo forme prísne normy a pravidlá (vo forme odporúčania), ktoré prispievajú k pohodlné používanie kuchyňa priestor, uľahčiť prácu hostesky.

Štúdie ukázali, že ženy v neformálnom usporiadanie kuchyne, prejde denne niekoľko kilometrov s nekonečnou vráti na rovnakom pracovisku s mnohými svahoch a sit-UPS, a varenie a umývanie riadu trvať jeden a pol až štyri hodiny.

Blok sekcie nábytok a vonkajšie alebo zabudovaných technických zariadení a strojov, často v porovnaní so stroj, ktorý robil produkt, alebo, že je do veľkej miery pravda, s laboratórne vybavenie.

Pri tvorbe predpisov na nábytok pre kuchyne do úvahy zásadu vedecká organizácia práce, racionálne rozdelenie pracovísk s ohľadom na mechanizácie a automatizácie stalo v kuchyni.

Vo svojej dobe Inštitút estetiky (VNIITE) na základe štúdia domácej a zahraničnej praxe a vlastné ergonomické štúdie identifikovali série operácií varenie, funkčné úrovne jednotlivých pracovných miest a ich veľkostí na prednej strane.

Z VNIITE navrhol, že priemerná výška všetkých pracovných miest, rovná 850 mm v súlade s priemerným rastom v Európskej žien a pracovné podmienky v stoji. Táto kategória má stať spoločné.

V najnovšom vydaní štát štandardné VPKTIM predstavil ďalším možným výška pracovnej roviny -900 mm Použitie takýchto výšok v kuchyni je typické Škandinávskych krajinách, ako obyvatelia Severnej Európy priemerný rast viac.

Najvhodnejšia výška dokončovacie jobs


  1. rezanie test
  2. varenie, varenie časť dosky
  3. prvotné spracovanie produktov
  4. miesto pre chladenie riad, stolný stretnutia
  5. umývanie riadu
  6. prijal priemerná výška pracovnej plochy

Dizajnérov, konštruktérov treba pripomenúť, že hlavné parametre osoba, ktorá v posledných rokoch sa nezmenila, a preto, predpisy a pravidlá stanovené v odporúčaní a štandardov, ktoré musia byť dodržané.

Tu uvádzame len základné normy, ktorého porušenie robí kuchynský nábytok absolútne ergonomiczne.

V každom plánovaní a štylistické rozhodnutia kuchyne z jeho nábytok, zariadenie, musí mať tieto funkčné zóny:

  • skladovanie výrobkov, houseware, stolová bielizeň, kuchynské spotrebiče;
  • čistenie, umývanie, sušenie riadu, rezanie výrobky;
  • tepelné spracovanie potravín;
  • ak to priestor dovolí, zóny jedlo.

V hľadaní nových nápadité riešenia, kuchynský nábytok, zmes hlasitosť, farba lietadlá, aktívne využívanie postavený v zariadení dizajnéri niekedy zabudnúť hlavná vec je mať prácu vo vyššie uvedených oblastiach, ale sledovať postupnosť technologických fázach varenia.

Samozrejme, niektoré úlohy môžu byť kombinované, ako keby sa navzájom prekrývajú, napríklad v oblasti umývadlá, najmä ako moderné modely z nerezovej mortise drezy predpokladať, obrázok sa vzťahuje na shell, ktorý je tak rád pre rezanie. To platí najmä pre mini-kuchyňa. (Kuchynský kút - samostatné témy. Tu sme sa nedotýkajte sa povrchu'súvisiace problémy. )

Poradie pracovných miest v súlade s technológiu varenia

  1. chladnička, sa nachádza v oblasti skladovania výrobkov
  2. pracovné miesto pre pre-čistenie produkt
  3. umývanie produktu v tejto oblasti je odpadovej nádoby
  4. záverečnej časovke produkt, rezanie, sekanie, atď.,
  5. tepelné spracovanie potravín, varenie
  6. porcie hotového výrobku

Praktická práca dizajnérov dokazuje, že je potrebné zlepšiť štandardy, objasnenie niektorých pozíciách a parametre maximálne tolerancie možné odchýlky.

Potrebujete nariadenie o integráciu mikrovlnné rúry a iných zariadení, schvaľovanie ich veľkosť s nábytkom výklenkov.

Prichádza éra ešte väčší vybaviť vybavenie kuchyne elektronika, použite comp'počítače pre ovládanie viacerých procesov varenie. Že bude aj vyžadovať, štandardizácia a unifikácia. Rozvoj týchto problémov je dôležitou úlohou výskumné ústavy, Inštitút nábytku, jeho Oddelenie pre normalizáciu, Štát normy Výboru a iných zainteresovaných inštitúcií.

Optimálne veľkosti kuchynskej

  • Vzdialenosť od podlahy k práci a povrch Skrinky-tabuľka - 850
  • Vzdialenosť od podlahy až dodatočný kryt povrch-tabuľka N1 - nie menej ako 620
  • Vzdialenosť od pracovnej plochy na stenu Skriňa-tabuľka na dolnom povrchu steny šatník, pobočka produkt alebo príslušenstvo položka, nezakonnogo v nika H2 - nie menej ako 450
  • Základná výška, NZ - nie menej ako 100
  • Vzdialenosť od zadnej hrany krytu prípadu-tabuľka, kým sa predný okraj kryt, V - 600
  • Vnútorné Skrini veľkosť stôl a skriňa ekonomické, B2 - nie menej ako 460
  • Celková veľkosť steny, Skrine, B1 - 300
  • Vkladanie spodnej časti výrobku z predného povrchu tela, EOI - nie menej ako 50

Poznámky:

  1. Vnútorná Skrinka veľkosti podniku, nie je nastaviť postavený zariadenia, dopuskaet hladké B1.
  2. Domáce zvieratá potopenie zadnej stene skrine-tabuľka č. viac ako 40 mm s umiestnenie elektrických, vodovodných a kanalizačných zariadení.
  3. Celková veľkosť stenu Skriňa B1 môže byť v rozsahu + / - 35 mm, v závislosti od hrúbky materiálu odchýlky.

Boris Vasilyev, dizajnér

Zdroj: Nábytok recenziu

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика